ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Sľúbené mali používanie zrekonštruovaného ihriska, dostali autá parkujúce na trávniku pred domami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Najskôr bolo ihrisko v Hornom Čepeni zanedbané s rozpadávajúcim sa oplotením, následne bolo zrekonštruované podľa slov vedenia mesta pre deti, resp. futbalovú mládež.

Obyvatelia Horného Čepeňa sa pýtali, či budú môcť používať zrekonštruované ihrisko, na čo bola odpoveď, že áno. Realita je, ako býva zvykom úplne odlišná. Nemôžu.

Tí istí obyvatelia, ktorí mali ihrisko na používanie sľúbené, no nestalo sa tak, si v sobotu užili svoje. Množstvo áut návštevníkov ihriska zaparkovaných popri ceste, ale aj priamo takpovediac „na hulváta“ na trávnikoch pred ich domami má byť asi bonusom zo strany mesta a futbalistov. Obyvatelia Horného Čepeňa teda v podstate o ihrisko prišli a získali vyjazdené pásy v trávnikoch a v niektorých prípadoch aj zablokované výjazdy z vlastných pozemkov.

Je na čase tieto dlhotrvajúce neprávosti konečne začať účinne riešiť. Samospráva má čo robiť.

Fotografie nám do redakcie poslali na nahnevaní obyvatelia Horného Čepeňa.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Majitelia domov, kde im na pozemkoch parkovali autá mali zavolať políciu. A je veľká chrapačina, že deti v H. Čepeni nemôžu občas využiť bezpečnú zónu – jedinú, ktorú dedina ponúka na hry. Pretože bohužiaľ, v H. Čepeni po uzavretí ihriska nie je jediné bezpečné ihrisko, či miesto na hranie sa, ktoré by bolo ako tak mimo cestu. Ale ako sme už v Seredi svedkami, sľuby dané vrchnosťou, sú len málokedy splnené. Treba to futbalistom pripomenúť, keď prídu zase vyplakávať kvôli dotáciám.

  2. Co policia da 10€ pokuty,mali ich vydefektovat na vsetky styri.Bohati buzeranti ked si zrekonstruovali ihrisko mali si spravit aj parkovisko,

  3. Na Horný Čepeň sa jebalo a stále sa jebe a aj bude stále len slubuju a čo kokot
    Sľubovali hory doly a dostali kokot holý

  4. Ine veci su zle v h.cepeni a nie nejake parkovisko. To ze sa vykaslali na ludi stym ihriskom a deti si nemaju kde ist zakopat loptu je hnus . Ale horsie je na tomto všetkom ze prechod cez kolaje je tak v odpornom stave ze spadnes na bicykli ked tade chces prejst rampy su neustale pokazene a este do toho nam sem ide taka premavka z majera ze koniec . Som zvedavy ci raz niekto opravy ten prechod cez tie kolaje . A to ihrisko akoze ihrisko co neviem ci sa tak da nazvat pre deti coje za kolajami smer cintorin ved to moj syn v zahrade ma lepsie ,ziadna ohrada okolo nic 🤦🏻‍♂️ dali spomalovac noo velmi pomoze .

  5. Všetci Hornočepenania, ktorí sem píšu, len vyplakávajú a sťažujú sa . Keď bolo ihrisko otvorené a prístupné všetkým, chodila tam len mládež popíjať, fajčiť a robiť zle. Nebohý Janko Holík už nepovie ako to tam stále ničili, kradli mu veci, znečisťovali. Nikto tam neprišiel športovať so svojimi deťmi.
    Futbalisti si tam svojpomocne postavili a pozvárali plot, aj to im ho niekto hneď ukradol.
    Čo bráni dať si za koľajami ihrisko cez zvoleného poslanca do stavu, aby slúžilo deťom. Treba byť aktívni a priložiť ruku k dielu, nie len nadávať a vyplakávať.

  6. Argument, že tam ‚len“pili a fajčili nie je pravdivý. A tiež to nie je dôvod na úplný zákaz vstupu občanom na ihrisko. To by museli v Seredi uzavrieť všetky verejné priestranstvá. Kde za koľajami je možné umiestniť ihrisko ? To, v ktorého blízkosti býva pán poslanec je na veľmi malom pozemku a hneď vedľa cesty. Pokiaľ ste si nevšimol, Horný Čepeň sa za posledné roky rozrástol o veľa mladých rodín, okrem toho je intenzívne využívaný cyklistami, vyššie spomínanou akadémiou a po uzavretí mosta aj vodičmi. Miestne rodiny s deťmi si zaslúžia dôstojné a bezpečné detské ihrisko rovnako ako rodiny v meste a tiež bezpečný železničný prechod. Nesúhlasiť s tým môže len osoba, ktorá v tejto miestnej časti mesta Sereď nežije.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img