ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Trh na Blízkom východe má veľký potenciál, Trnavský kraj zážitkov zaujal v Dubaji i v Rijáde 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Na 30. ročníku najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu na Blízkom východe ATM Dubaj sa po roku prezentoval Trnavský kraj zážitkov ako jediná slovenská destinácia. Po otvorení svojho prvého zahraničného zastúpenia, ktoré v Dubaji funguje od januára 2023, ide o ďalší krok k prilákaniu turistov z krajín okolo Perzského zálivu. Počas uplynulého týždňa sa zástupcovia Krajskej organizácie (KOCR) Trnavský kraj zúčastnili aj na veľtrhu cestovného ruchu Riyadh Travel Fair v hlavnom meste Saudskej Arábie.

Účasť na veľtrhoch, ale aj prevádzka zahraničného zastúpenia, súvisí so snahou zaujať dovolenkárov z arabských krajín, ktorí po pandémii pozmenili svoje cestovateľské priority. Vďaka piešťanským kúpeľom si Trnavský kraj vytvára u obyvateľov Blízkeho východu dobré meno už vyše 60 rokov. Cieľom zahraničného zastúpenia aj prezentácií na veľtrhoch je vzbudiť ešte väčší záujem na tomto trhu.

Spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, Trnavským samosprávnym krajom, Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Rezort Piešťany sa od 1. do 4. mája 2023 na Arabian Travel Market (ATM) v Dubaji predstavilo aj Letisko Piešťany, ktoré je vstupnou bránou do regiónu pre turistov z tejto časti sveta. V dňoch 22. až 24. mája sa o zaujímavostiach Trnavského kraja zážitkov dozvedeli aj účastníci veľtrhu cestovného ruchu Riyadh Travel Fair v hlavnom meste Saudskej Arábie.

„Vzťahy, ktoré sme pred rokom na veľtrhu cestovného ruchu v Dubaji nadviazali neustále rozvíjame aj s cieľom zvýšenia záujmu o dovolenky v destinácii Trnavský kraj. Našou ambíciou je prilákať obyvateľov Bahrajnu, Kuvajtu, Ománu, Kataru, Saudskej Arábie ale aj Spojených arabských emirátov. Práve návštevníci z týchto krajín prichádzajú do Európy a hľadajú kvalitnú kúpeľnú starostlivosť, ktorú im v našom regióne vieme ponúknuť,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Trnavský kraj sa na ATM v Dubaji predstavil nie len ako kraj liečivých prameňov. Dôraz bol kladený aj na možnosti aktívneho trávenia voľného času v prírode – napríklad nenáročným výletmi do Malých Karpát alebo splavmi tunajších riek. Pre rodiny s deťmi sú lákadlom aj akvaparky, hrady a zámky. Ľudia z Blízkeho východu oceňujú tiež dostupnosť európskych metropol – Bratislavy, Viedne a Budapešti.

„Začiatkom mája sme absolvovali množstvo stretnutí s existujúcimi i potenciálnymi partnermi. Hovorili sme s nimi o príprave balíčkov reflektujúcich špecifické potreby dovolenkárov prichádzajúcich z Blízkeho východu. Ich záujem o Trnavský kraj a Slovensko je potvrdením, že rozhodnutie otvoriť v Dubaji zastúpenie, bolo správne. V prezentácii destinácie sme pokračovali v Rijáde, hlavnom meste Saudskej Arábie,“ dodala Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

Propagáciu Trnavského kraja zážitkov v štátoch okolo Perzského zálivu od januára zabezpečuje spoločnosť AVIAREPS. Ide o medzinárodnú agentúru zameranú na marketing a predaj produktov cestovného ruchu, ktorá bola založená v roku 1994 v Nemecku a v súčasnosti má zastúpenie v 58 krajinách sveta.

Štatistický úrad SR eviduje v Trnavskom kraji za prvý štvrťrok tohto roka 291 prenocovaní návštevníkov zo Spojených arabských emirátov. Je to viac než v rokoch pred pandémiou. Za prvé tri mesiace 2019 to bolo 150 prenocovaní a za celý rok 2019 strávili občania Spojených arabských emirátov v Trnavskom kraji 3 394 nocí.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img