ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Ťažký víkend na trnavských cestách. Úradovalo počasie aj alkohol

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR  PZ Trnava |MM|  Trnavskí dopravní policajti vyšetrujú okolnosti 3 víkendových dopravných nehôd, pri ktorých sa zranili 3 ľudia, z toho jeden ťažko.

CYKLISTA MAL SPADNÚŤ PO KOLESÁ AUTA

V obci Špačince mal v noci, z piatka na sobotu, ísť 57 ročný cyklista po Poštovej ulici smerom od miestneho pohostinstva. Pri pošte mal spadnúť z bicykla, a to tesne pred oproti idúce auto BMW, ktoré ho zachytilo pravou prednou časťou. Pri nehode utrpel starší cyklista vážne zranenia, s ktorými ho RZP musela urýchlene previesť do trnavskej nemocnice.

Policajti podrobili 32 ročného vodiča dychovej skúške, s negatívnym výsledkom. Za účelom zistenia, či mohol byť cyklista pod vplyvom alkoholu, mu bola v nemocnici odobratá krv.

Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

„ZARYL“ TO POD PAROVOD A ODKRÁČAL PREČ

PMJčkari boli v nedeľu popoludní vyslaní na preverenie oznámenia o opitom vodičovi, medzi Trnavou a obcou Malženice. Ten mal s autom Fiat Stilo zísť mimo cestu a naraziť do stromu a parovodu. Po nehode mal peši odísť smerom na Trnavu.

Policajná hliadka si po ceste na miesto nehody všimla muža, ktorý kráčal po ceste a zodpovedal popisu vodiča havarovaného auta. S 39 ročným mužom vykonali dychovú skúšku, pri ktorej nafúkal 1,79 promile. Pri opakovanej skúške sa hodnota vyšplhala dokonca na 1,98 promile. Navyše lustráciou zistili, že muž ani nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

Policajti (ne)vodiča obmedzili na osobnej slobode a za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky ho budú riešiť v tzv. superrýchlom konaní. V súčasnosti je muž umiestnený v cele policajného zaistenia.

NA MOKREJ CESTE STRATIL KONTROLU

V nedeľu podvečer zasahovali policajti aj na ceste medzi obcami Trakovice a Žlkovce. 27 ročný vodič na aute Škoda Superb pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam a stavu vozovky a zišiel vľavo mimo cestu. Vzápätí prednou časťou narazil do stromu a nakoniec skončil opäť na ceste. Pri nehode sa mal zraniť nielen vodič, ale aj jeho o rok mladšia spolujazdkyňa.

Policajti dychovou skúškou alkohol u vodiča nepotvrdili. Policajná hliadka mužovi na mieste zadržala vodičský preukaz.

SPRÁVAJTE SA NA CESTÁCH ZODPOVEDNE

Polícia eviduje v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec, len za posledný týždeň, 14 dopravných nehôd. Pri 2 nehodách asistoval aj alkohol. Policajtom pri kontrolách na cestách nafúkalo 18 vodičov, z ktorých 8 boli vodiči nákladných vozidiel. 2 osobám policajti v dychu namerali viac ako 1 promile.

Opätovne upozorňujeme vodičov, aby jazdili zodpovedne a v žiadnom prípade nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. Neriskujte život a zdravie svoje ani ostatných na cestách.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img