ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Nepokosená tráva z pohľadu občana

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Do redakčnej pošty sme dnes od obyvateľky mesta Sereď dostali fotografie s textom o stave zelených plôch v oblasti Čepeňa. Podnet uverejňujeme v plnom znení. V redakcii máme meno aj priezvisko autorky príspevku, no želala si zostať v anonymite:

„Dobrý deň, zasielam aktuálne fotky zo zelených plôch v Čepeni. Detské ihrisko bolo včera 11.5. pokosené, ostatné plochy zostali nepovšimnuté. Keď som volala na Mestský úrad, nevedeli sa mi vyjadriť, prečo jednu plochu pokosili a ostatné zostalo nepokosené. Dnes samozrejme prší, takže sa nekosí. Môj komentár k fotkám:

Malé detské ihrisko pri Kapustniskách je tak zarastené, že s dieťaťom tam určite nepôjdete. Hojdalo by sa na koníkovi a z tej vysokej trávy by ste ho ani nevideli. Nehovoriac o lavičkách. To už nie je o včielkach. Pri dome máme rovnako zelenú plochu, ktorú kosí mesto a tráva je už skoro meter vysoká. To nie je o lenivosti, či neochote pokosiť si trávnik pri vlastnom dome. Je to pozemok patriaci mestu, rovnako ako sa kosí na námestí a pri mestskom úrade, mali by sa kosiť aj plochy v Čepeni. Minulý rok vďaka pánovi Himpánovi bol plán kosby na jedničku. Nepokosené plochy pre včely a iný hmyz môžu byť na hrádzi. Zelené plochy pri domoch, detských ihriskách by mali byť upravené“.

foto: čitateľka SOL

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tí čo tam bývajú by si to mohli pokosit, to neni až taká veda si skultúrniť svoje okolie… každí kto tam býva má určite kosacku a 15 min casu a benzinu deci by ho nezabilo ale vypisovat, fotit na to cas je… pomoc chorí národ

  2. Ak to zoberieme takto ako si to napisal,tak budeme stale zaostaly stat primitivov,aj smetiarom povedz,ze ved co chcu ake peniaze za vyvoz smeti ,vsak je to maly smetiak a raz za dva tyzdne ked ho vynesu to firma ani nepociti,aj za psa platim rocnu dan 7€,tak im poviem,ze co to je 7€ uz to nebudem platit ved su to drobne.
    Su staty kde ak by zacal nieco robit na mestskom pozemku napr.strihat stromy,natierat zabradlie atd.tak dostanes pokutu,bavime sa o vyspelych zapadnych statoch.

    Ak platime mestu dane ocakavame,ze kompetentny poslanci,primator ich premenia na sluzby obcanom,alebo sme v Sudane? a vsetko sa rozkradne?

  3. :):) dam jednoduchu otazku,preco to u nas tak neni????? alebo ak budu v rade domov byvat dochodcovia 78r + ,alebo invalidi,ako si to pokosia?

    Bohuzial dlhodobo tento tvoj napad nebude fugovat.

  4. pani vy asi meriate bulharským metrom.Ak tráva na fotkách ma podľa vás meter tak vy nemôžete merať viac ako 80 centimetrov

  5. Dochodcovia maju deti a tie maju tiez deti a invalidovia maju susedov, vsetko je o ludoch neries ako sa to neda, ale ako sa to da… preto tak aj vsetko vyzera, ked takto kazdi rozmysla

  6. V Košiciach sa občania môžu prihlásiť do mestskej appky a pomáhať s udržiavaním priestranstiev, ak mesto nestíha, za poplatok. Sú aj ľudia, čo majú čas, aj chuť a zapojili by sa. Aj cez zimu tak odhrňaju sneh z chodníkov. Keby to bolo aj v minulosti takto, tak to nikto nerieši. Len sme si zvykli na iný štandard údržby zelených plôch, tak to porovnávame a samozrejme to ľuďom vadí. Horšie ako tento stav je to, že sa k termínu spustenia pravidelného kosenia, nikto nevyjadruje. Akoby mal byť toto štandard.

  7. Podľa M.M. za bývalého vedenia za nepokosené priestory mohol brucho,taraz za to môže počasie,medonosné včely,no v nijakom prípade priateľské vedenie.

  8. ak tam bývajú dôchodcovia 78+ a že kto to pokosí tak snáď hovoríme o domove pre dôchodcov. V každom paneláku býva aj mladý človek.

  9. Zdravím Vás ľudkovia letná údržba a zimná údržba sú najlepšie platené džoby tak sa pýtam prečo ste tie práce odobrali živnostníkov vyšiel befeľ že mesto si to bude robiť vo vlastnej réžii a tak tu je výsledok vašej práce všetko sa tu robí bezhlavo a bez rozumu ja viem najťažšia práca je rozmýšľať veľmi ťažko sa s niekým komunikuje ktorý to nechápe a ničomu nerozumie je mi z toho všetkého doslova zlééé brrr asi takto v skratke je toho oveľa oveľa viac.

  10. Presne ako píše Ranxon, takato tráva tu už teda poriadne dávno nebola. Nikdy to nebolo ružové ani ideálne, ale toto je extrem. Sami na meste priznali, že maju o 5 pracovníkov menej a aj sa to prejavuje…
    Škoda, že Miloš teraz do toho nebúši rovnako ako za Tomčányiho. Jeden zabudnutý članok a koniec.
    Inak k tym minipozemkom susediacim s RD by som zbuchal s kosačkou za 15 min. Ale čo my na bytovkách…? Taku trávu už nepokosím s bežnou kosačkou nijakym sposobom. Ak mi požičaju mašinu z uradu, sam sa prihlasujem na kosenie okolia.

  11. Keď idem okolo Murgasovej škôlky tak mi je ľúto deti ktoré tam trávia veľa času v tej úžasnej nepokosenej burine a
    neupravenom teréne. Ani neviem ako to mam nazvať.A je to tam každym rokom.Ci bolo stare vedenie alebo nové žiadna zmena nenastala ani nenastane.

  12. Ty dilinko co pri dome rastie ina trava ako pri cinziaku?chod po zeleznicnej ake hrube su tu bodliaky a vysoka trava,na ulici Krasnej maju ludia pred domom plochu 10×10 to znamena 100m2 na cloveka,dokonca po pravej strane ul Krasnej je plocha travy po celej dlzke ulici cca 600m . jedna sa o mestsku plochu nie sukromnu.V cinziaku byva omnoho viac ludi a mate tam nech 1000m2 travnej plochy,to znamena,ze kazdy obyvatel cinziaku ma minimalnu plochu na kosenie. A mne kto pozicia kosacku?To ako kazdy ma mat povinnost na RD mat kosacku?
    Tak horsa do toho

  13. Tí čo sú na činžiakoch dostávajú všetko do huby. Či sú to detské ihriská, oddychové zóny ako aj starostlivosť o zeleň atď. Kedy už vedenie mesta spraví niečo aj pre ostatných.

  14. Ako píšem ak, mi požičajú mašinu a naučia ju ovládať prebehnem tu okolie sídliska…
    My napr mame aj, záhradu a a rozdiel od teba ja napr kosim aj 100 m2 okolie aby som to mal, pekne preto ako píšem tých pár m2 v okolí domu by som nemal problém.
    Otazks:ako udrziavas trávnik ma dvore RD….? Ručne ci kozy..? Nechcem tu kritizovať ti, že si niekto neplní svoje elementárne povinnosti pri údržbe pozemkov resp to robí slabo a pomaly to som predsa aj písal predtým, ale také kúsky pozemkov predsa nemôže byť problém…
    Ale skus po kosiť niekoľko 1000m2 v okolí sídliska s domácou kosačku určenou na na bežné záhrady ak je tráva vysoká 1m a viac…

  15. Pre anonym 16.08, zo 14 mája …inak dobrý nápad, teraz pri kosení mesta by sa mohli prezentovať tie poslankyne z Občianskeho združenia-„Priestor“ ,ktoré berú dotácie z mesta a robia „zmysluplné aktivity počas voľného času“. 😂

  16. Ešteže tu mame most v havarijnom stave, aspon sa nemusi pisať každý den članok na vysoku trávu…
    Inak už na niektorých miestach sa stracaju z dohladu lavičky, smetne koše a napr také fit prvky ihriska za Jednotou sú už tiež ťažko viditeľné, tráva pomaly po prsá…
    Keby to bolo za Tomčániyho, tak ani most by neprekryl dva članky denne na vysoku travu…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img