ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Agresivita v spoločnosti narastá a hodne ľudí sa uchyľuje k zákernostiam

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

A vidieť to denne v reálnom živote, ale hlavne na sociálnych sieťach a v internetových diskusiách. Áno, aj na SoL.

Niekedy si myslím,  že dlhodobé úplne bezprecedentné opatrenia súvisiace s COVID-19 a povinná izolácia vlastne nás všetkých, u časti populácie zanechala vážne následky na psychickom vývoji. Že u časti ľudí boli vyextrahované tie najhoršie vlastnosti a schopnosti, o ktorých dovtedy buď ani len netušili, alebo sa im ich dlhodobo (možno z hanby) úspešne darilo skrývať.

Niektorí ľudia sa stali extrémne zákernými a agresívnymi. Ak pred niekoľkými rokmi u nich absentoval  pocit nadradenosti práv nad povinnosťami všeobecne, dnes sú v stave,  v ktorom  práva iných a vlastné povinnosti úplne ignorujú. Svoje osobné práva si zamenili za pojem „ja môžem všetko a ostatní nič“, teda odvolávajúc sa na demokraciu a slobodu slova, vlastne za anarchiu.

A tak sme denne svedkami nielen opĺzlych, vulgárnych a ďaleko za hranou zákona sa nachádzajúcich anonymných útokov na každého okolo seba. A menovite nehľadiac na morálku, etiku a samozrejme už vôbec nie základný predpoklad fungovania demokracie – „sloboda jedného občana končí tam, kde začína sloboda občana iného“.

Toto je vidieť prakticky pod každým článkom, správou, či statusom na sociálnej sieti.

A toto je vidieť aj v bežnom živote. Stačí, keď vodič potrebuje zacúvať do parkoviska, alebo odbočiť na vedľajšiu cestu a psychopati za volantom ak ho rovno nevytrúbia (5 sekúnd čakania alebo bežné spomalenie ich úplne vytočí), tak minimálne kľudne aj v protismere ohrozia ostatných vodičov.

Žijeme rýchly život a to sa nepochybne odzrkadľuje na spôsobe jeho žitia. Možno ale je na čase položenie si otázky – žijeme ešte, alebo už sa tak tvárime a skôr len prežívame?

Je čas na návrat k „normálnosti“ aspoň na „predkoronový“ čas. A je potrebné všetkým autoritám- aj, alebo hlavne politikom ukázať, že to, čo v spoločnosti zaviedli a ďalej zavádzajú, nie je našim životom. A nie my to chceme žiť a svojou prácou financovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vidíme to v každodennom živote. Príkladom sú aj komunálne voľby. Mysleli sme si, že si zvolíme lepšie, ale opak je pravdou. Ešte len začínali svoju činnosť a to hneď s auditom na MsÚ. Jednoducho povedané začali čistky. Aký dôvod mali prepustiť niekoľkých pracovníkov? Poznali ich prácu? Potrebovali miesto pre niekoho, alebo si dokazovať svoju nadradenosť? Možno, že ľudia by chceli vedieť dôvod. Keby si neboli vykonávali svoje pracovné povinnosti, dávno by ich bolo prepustilo ešte predchádzajúce vedenie. Bolo by zaujímave, čo im napísali vo výpovedi? Alebo bez udania dôvodu? Zabudol vôl, že teľaťom bol. Asi by postihnutí mali napísať, kto bol tohto počinu iniciátorom a kto je tak všestranný, že sa vyzná v práci ostatných.

  2. vidis a ty robis presne to iste. bez toho, aby si do toho videl zacinas posudzovat a hlavne odsudzovat.
    vies ty vobec co to vlastne ten audit je? a preco zvolili tento sposob?

  3. Račák keď sa ho auditor pýtal kto je jeho vedúci tak nevedel povedať a Kričanský okrem toho že robil na úrade tak mal ešte NIEKOĽKO ďalších pracovných úvezkov ako keby deň mal minimálne 50 hodín

  4. žial v dnešnej dobe ak máš iný názor, tak ťa počastujú takými titulmi a doslova ťa preklajú do 20 pokolenia.

  5. Priatelia ,slepý vie že je slepý, hluchý vie že je hluchý .len hlúpy nevie že je hlúpy ..tak to vyzerá aj s našim vedením.

  6. Pred niekoľkými rokmi som objavil SOL.Pretoze mám
    blízko k Seredi,tak som to to tu sledoval.Zo začiatku celkom fajn.Ale čím ďalej tým horšie.Tolko agresivity a toľko sprostakov sa hneď tak pokope nenajde.Ale najhoršie je na tom,že hulvati boli bez výnimky,aj ten,čo sa na to teraz v článku sťažuje.
    .

  7. Pre 17,06 s tebou súhlasím ale nie s poslednou vetou.Je tu dosť slušných ľudí ale nepodpíšu sa.Prečo si myslíš že Majko patrí medzi nich?Ja si myslím že Majko tu dlho píše pravdu

  8. Pre 6,23 nedrístaj tu pixloviny.Majko sa podpisuje.To Brucho tu robí zlobu lebo mu Solka pokazila veľa biznisu.Ako sa má Tiborko?Kam sa chce uložiť do dôchodku?Napíšte to ako sa mu páči biznis a odpady.

  9. tiborko je konatel Mestskeho bytoveho podniku kde berie mesačne 1000 euro. Teraz chce byť okrem toho aj šefom odpadovej spoločnost odkial by mu klaplo dalšie love. Počítam tak ďalšíie 2000 ky. Už sa mlademu Kurbelovi vyhrážal že ak bude proti tak sa prihlási do výberového konania na hlavnejo kontrolora a potom mu to osladí. Ten naš tiborko sa vie o seba postarať

  10. Každý deň máme na toto odpovede. Tie naše vnútorné, ale aj tie vonkajšie. Tie vnútorné odrážajú dianie premeny spoločnosti a dovolím si podsunúť, že je to pre tú ,,staršiu,, populáciu od roku 1989. Odvtedy sa začali do národa jednoznačne vtĺkať iné zásadné ľudské hodnoty:
    – podradenosť a nadradenosť
    – iba materiálna časť života je tá správna
    – silnejší môže všetko
    – politik je boh
    -občan je ovca
    – kto nie je v nejakej strane nemôže byť správnym Slovákom
    – iba kresťanská pravda je tou správnou pravdou
    – všetko čo je z východu je zlé
    – iba zdravý človek je náš človek
    – na území Slovenska je dosť miesta pre zbytok sveta
    – všetci /skoro/ , ktorí žili v socializme sú tí zlí
    Mohol by som pokračovať, ale načo, hádam toto postačuje na základnú orientáciu. No a tí ,,mladší,, sú iba verným obrazom tých ,,starších,, Veď nie je potrebné, aby sa nemali ,,dobre,, Práve preto z tejto rozvrátenej republiky už odišlo na desaťtisíce občanov. A to radšej nehovorím o tých, čo sa chodia drieť za hranice.

  11. Anonym 5. mája 2023, 10:24 – nemyslim si, ze je to tak. Skor opacne.

    Jedine tie hodnoty. Ale to nie je systemom, ale kazdym jedincom osobitne.
    Ak u niekoho absentovala moralka v minulosti, fungoval na principe „kto neokrada stat,okrada seba“ a ukradol mech cementu, rolku toaletaku na zachode a pod.

    Po revolucii v demokracii stat okradlo zopar politikov vernych Meciarovi a podotykam – oficialne.

    A nasledne dalsi, ktori pochopili svoje sance zbohatnut.

    Problem ale je v obcanoch. Neskuseni a naivni si mysleli, ze uz bude len dobre a este lepsie ako dobre. Chyba!

    Za socializmu sme sa mali relativne rovnako vsetci. V sucasnosti je potrebne starat sa o seba a svoju buducnost.

    A je potrebne politikom neverit, ale kontrolovat ich !!

  12. Nuž, nie moc dobré hovoriť o nejakej nemorálnosti v dobe staršej. To by potom boli / a bohužiaľ vďaka kalerábom súčasných nepolitikov/ údajne aj sú, iba zlosynmi dneška, Ja som taký nebol.
    Transformácia majetku štátu, teda zo spoločného na súkromné nejako prebehnúť / nie zajac cez cestu / nejako musela. Tak spravili privatizácie. Nie je teraz podstatné / tu / toto rozoberať, skrátka boli. napríklad kupónová. Ja som pár drobných zarobil na akciách Slovakofarmy Hlohovec a Biotiky S. Lupča.
    Ale a to si neodpustím, ľuďom napríklad nejako uniklo , ako sa dostali k svojim / teda dnes / bytom. To, ako nebol prerod štátneho na súkromné vlastníctvo? Stále ešte aj dnes tento zákon o prevode bytov platí. Previedlo sa viac ako milión bytov!!! Nejdem tu teraz hovoriť o politike bytov, nakoľko dnešnej mladej generácii a tým budúcim vôbec nezávidím. Strechu nad hlavou mať a stať sa otrokom bytu je naozaj minimálne nemorálne a nesprávne.
    Je možno súhlasiť , že rovnostárstvo aj v spoločnosti existovať nemôže. Na strane druhej zdieranie slabších je zbabelosť a chrapúnstvo. Baťa taký nebol. Vedel riadiť svoju firmu a tiež svojich pracujúcich. A tak aj konal. Je tiež možné súhlasiť s tým, aby sa každý v prvom rade staral každý o seba. Ale musia byť k tomu aj právne a hlavne politicky pripravené právne a sociálne normy. Nesúhlasím však s tézou – neveriť politikom, ale kontrolovať ich. V prvom rade byť politikom má byť česť a snaha ľuďom pomáhať. Nie im robiť zle, kradnúť a zvyšovať vlastnú životnú úroveň politika a jeho rodiny, priateliek a čo ja viek ešte koho.
    Za
    1. Politik nemá dostávať žiaden peniaz, ba ani žiadna strana. Bola tu jedna strana a to po roku 1989 sa všetci dušovali, že už nikdy, nikdy, nikdy sa financovať strany nebudú. A ajhľa. Skutek utek. A to sú peniaze zo štátneho rozpočtu. Fuj. Fuj. Fuj.
    2. Za politické prešľapy okrem hmotnej zodpovednosti minimálne 10 rokov tvrdej basy , taký Leopoldov , či Ilava.
    Bodka.

  13. Nuž keď ťa ľudia vidia ako médiá noviny rozhlas televízia sprosto klamú a zavádzajú A presadzujú jediné vierovyznanie A to liberálne lgbt ti protiRusku hystériu môže to vyvolávať negatívne reakcie… A samozrejme vedia čo robia politici Matovič Kollár a podobné kreatúry…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img