ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Na Garbiarskej odchytili ďalších 70 kusov mestských holubov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  V týchto týždňoch sa na podnet obyvateľov v Seredi realizuje odchyt holubov. Občianske združenie Divé krídla odlovilo ďalšie živé a zdravé kusy mestských neporiadnikov a celkovo ich tak z nášho mesta odviezlo vyše 130 kusov. Živolovné pasce vybavené krmivom a vodou sú nainštalované na streche výškového činžiaku na Garbiarskej ulici. Vďaka nim sa postupne znižujú počty premnožených operencov na celom území Serede. Efektívny dosah pascí je pritom približne 300 metrov a teda sa do nich chytajú aj holuby zo vzdialenejších ulíc mesta.

Po pár týždňoch, ako budú počty odlovených kusov na Garbiarskej ulici klesať, sa situácia prehodnotí a ak odborníci uznajú za vhodné, budú niektoré klietky premiestnené na iné strechy obytných budov v meste, na ktorých zmonitorujú pobytové znaky po mestských holuboch v nadmernom množstve.

foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Podľa zákona by ich mal utratiť veterinár a následne zlikvidovať v kafilerii,snáď ich neodvezú pár km ďalej a tam pustia..mestské holuby nie sú zákonom chránené..

  2. Členovia občianskeho združenia Divé krídla budú chodiť klietky pravidelne kontrolovať približne raz za týždeň a vyprázdnia ich. Do jednej klietky sa zmestí približne 70 holubov, ktoré vyvezú do lokality vzdialenej 100 až 150 kilometrov, kde ich vypustia. „Tieto holuby nemajú v sebe gény poštových holubov, lebo sú pokrížené, nedokážu sa vrátiť naspäť. Rozptýlia sa v prostredí, kde ich vypustíme, a stanú sa potravou predátorov – jastrabov a iných dravých vtákov,“

  3. veď normálne napíšte, že čo s nimi robíte…určite nepojde nikto 150 km vypúšťať holuby, podľa mňa ich zlikvidujú

  4. Treba ich darovať, určite by sa stali potravou nie len pre dravcov ale aj pre sociálne slabšie rodiny a miesto dávok by mohli poberať každý mesiac napr 30 ks holubov – podľa počtu dní v danom mesiaci

  5. a kedy sa bude odchytávať, likvidovať ten divý holub alias „Holub hrivnák“ ?
    Hniezdia pri každom vchode, strome a neskutočne dokážu do rána nakadiť riadnu kopu. Určite to vie nejeden majiteľ auta, keď si ráno nájde celé zasraté auto, alebo celý osratý chodník pred vchodom… Kde sa len pozriete sú len samé osraté chodníky od tohto holuba…

  6. Super. Len neviem ci tam zaletia aj nase holuby zo Spadovej 😃 Tu ich je tolko uz par rokov ze od aprila do oktobra sa neda parkovat ored barakom, lebo ma clovek za 24h tak obsrate auto, ze tam ma MINIMALNE 10 mega holubich trusov, nehovoriac k tom ze to nijako nejde dole. Tak sa vecer bijeme o posledne miesta pri Hokejke.

  7. nechal som si auto pod stromom na garbiarskej ale neviem čo tie holuby žrali, lebo auto mám doslova zas*ané ako keby tam s*ali všetky odchytené holuby.

  8. Zaujímavé je, že mesto začalo odchyt na pokyn nášho správcu. Ale keď riešilo, tak sa obrátilo na iného. Inak máme spravcu z Trnavy. A musím povedať, že aj koná a nielen berie peniaze ako predošlý.

  9. Marek 4. mája 2023, 14:35
    My čo tam bývame, to poznáme. Pred vchodom 54 ti pod stromom dvaja holubi alebo hrdličky oserú auto tak, ako keby ho s murárskou lyžicou ohádzali.

  10. Je to postavené na hlavu trocha že kvôli autám ideme odstraňovať vtáky ,nie? Ak by ste vyrúbali stromy tak vám tam nebudú ani halúze padať.

  11. Občan 5. mája 2023, 9:19 – takze vyrubat aj ten posledny zostatok stromov, co prezil Tomcanyiho, co? To vazne, alebo ide len o test odolnosti ostatnych citatelov voci hluposti?

  12. Zasa niekto nepochopil komentár.
    Kto nebýva na paneláku nepochopí. Mať balkón a aj auto celé od vtáčieho trusu. A to stále. Rád by som vedel čo by robil obcan nadomnou keby si každé ráno musel upratať terasu keď na nech chce sedieť. Nemôže ma dvor vyvesiť prádlo, lebo mu ho holuby oserú alebo nech si umyje auto a vydrzi mu tak 5 minút.
    A pán Majko nebojte aj tím Ondro bude rúbať stromy. Len o tom už asi písať nebudete. Však kamarát. A nielen to. Začalo to čistkami na MsÚ a dosádzaním svojich ľudí.

  13. Holuby sú tiež výsledkom iba správania ľudí. Jedni ich kŕmia, ďalší zas nenávidia. Moja skúsenosť je taká, že holuby rozvrátili aj pevné ľudské priateľstvá. Samozrejme nehovorím o tých vtákoch, ktorí sú zušľachtelení a robia nám radosť. Zbaviť sa holubov v meste a ich následkov je naozaj pekne drahá záležitosť.

  14. V Šintave urobili odchyt holubov šintavský holubári zadarmo. Mesto Sered hoci dáva základnej organizácie chov. pošt holubov nemalé dotácie npr. vr. 2022 1900 eur, ktoré poslúžili 5 chovatelom za tieto služby musí platiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img