ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Národného behu Devín – Bratislava sa zúčastnili aj Seredčania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V nedeľu 16. apríla 2023 sa konal 75. ročník Národného behu Devín – Bratislava. Podujatie je označované ako pýcha slovenského športu s koreňmi vo vzácnej tradícii. Tento rok boli medzi viac ako 4 000 pretekármi boli aj nadšenci behu zo Serede.

História behu sa začala písať v roku 1921, čím sa podujatie stalo najstarším cestným behom a najstaršie atletické podujatie na Slovensku. Cieľom pretekov nie sú vrcholové športové výkony, ale popularizácia behu ako takého. Preto sa na trať aj tento rok postavili amatéri aj slovenská bežecká špička, ženy, muži, mladšie ročníky i seniori. Štart jubilejného 75. ročníka TIPOS Národného behu Devín – Bratislava bol na parkovisku pod devínskym bralom. Odtiaľ trať o dĺžke 11,625 km viedla do centra Bratislavy. Pre menej zdatných bežcov a mládež bol pripravený 2,5 kilometrový tzv. malý Devín s traťou spod mosta Lanfranconi k Propelleru. Súťažilo sa v štrnástich kategóriách podľa pohlavia, veku a dĺžky trate. Traja najúspešnejší bežci v každej kategórii boli odmenení medailou. Dokopy sa tak rozdalo až 36 cien.

Členovia a priaznivci OZ BAJKORUN zo SEREDE rekreačne behajú niekoľko rokov. Pravidlene sa zúčastňujú mnohých športových podujatí, napr. Beh Pezinkom, polmaratóny v Košiciach, Banskej Bystrici, horský beh Baba-Kamzík, z mimo slovenských je to Budapešť či Pardubice. Nevynechávajú ani domáce behy ako Seredský beh či Beh Nádeje. Na Národnom behu DEVÍN-BRATISLAVA skončili s nasledovným umiestnením:

JOMOVÁ Mariana – 6. z celkovo 22 v kategórii Ženy 60 rokov a viac
MACHÁČ VAŠKOVÁ Jana – 155. z celkovo 321 v kategórii Ženy 40-49 rokov
STRIGÁČOVÁ Silvia – 154. z celkovo 321 v kategórii Ženy 40-49 rokov
MACHÁČ Erik – 377. z celkovo 745 v kategórii Muži 40-49 rokov
PAVLÍK Dominik – 713. z celkovo 1309 v kategórii Muži do 39 rokov
ANDRÁŠI Branislav – 518. z celkovo 745 v kategórii Muži 40-49 rokov

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img