ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Guvernér NBS Peter Kažimír odsúdený za korupciu !!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ďalším vplyvným človekom nominovaným do funkcie predchádzajúcim vedením Slovenska súdom odsúdeným  za korupciu, je Peter Kažimír.

Vo veci sa odvolal prokurátor a pomerne určite sa odvolá aj odsúdený Kažimír, ktorý tvrdí, že sa necíti byť vinným.

Rozsudok teda právoplatný nie je. Je teda možné, že po nariadení pojednávaní a dokazovania pred súdom, vina neskôr Kažimírovi nebude preukázaná.

Jedna z reakcií na odsúdenie kľúčovej osoby riadiacej Národnú banku Slovenskej republiky:

Ďalšieho spojenca Pellegriniho odsúdil súd za korupciu!

„Nečudujem sa, že v Hlase robia tlačovky ako diví. Chcú len prekryť, že súd odsúdil za korupciu ich kamaráta a nominanta Petra Kažimíra, guvernéra NBS. Kažimír patril do biznis krídla Smeru, s ktorým neskôr Pellegrini založil svoj Hlas. Znovu sa potvrdilo, že Hlas Petra Pellegriniho má tú istú korupčnú DNA ako Smer.“

Veronika Remišová, predsedníčka strany ZA ĽUDÍ

– – –

Foto: (C) Milos Majko

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kazimir ešte mu nič nikto nedokázal.Svedok Imrezce je super univerzálny svedok pomohol odrbat štát o 18 melónov a žiadna basa.Vlada spravodlivosti funguje .

  2. KAŽIMÍR

    „Vinný Kažimír“. „Odsúdený Kažimír“. „Kažimír pozná svoj trest“. A iné podobné bludy dnes produkujú médiá a politici.

    Samosudca poslal guvernérovi NBS trestný rozkaz. Peter Kažimír má teraz osem dní na to, aby podal proti trestnému rozkazu odpor. Dovtedy je trestný rozkaz neprávoplatný.

    Ak pred uplynutím zákonnej lehoty podá obžalovaný odpor, trestný rozkaz stráca akúkoľvek právnu relevanciu a súd musí oznámiť termín hlavného pojednávania.

    Iba ak by Peter Kažimír odpor nepodal, čo je takmer vylúčené, až potom môžu novinári a politici hovoriť o vine, odsúdení a treste.

    Z reakcie Petra Kažimíra sa dá usúdiť, že odpor podá. Z okolnosti, že samosudca vydal trestný rozkaz, sa zase dá usúdiť, že ho bez ohľadu na právne argumenty obhajoby odsúdi aj na hlavnom pojednávaní.

    A z toho zase vyplýva, že Peter Kažimír sa takmer s istotou odvolá.

    To všetko znamená, že o merite veci sa právoplatne tak skoro nerozhodne. No hlupáci v médiách a v politike majú už teraz vo veci jasno. V takejto atmosfére sú prezumpcia neviny a rešpektovanie zákonných práv obvineného/obžalovaného iba iluzórne.

    Novinári a politici, ktorí takto prznia právo a verejnú diskusiu, sú podliaci svetového formátu.

  3. Ešte jednu vec som zabudol uviesť do statusu:

    Podľa Trestného poriadku sa trestný rozkaz vydáva len v skutkovo nenáročných a vecne nespochybniteľných veciach. Prípad obžalovaného P. K. ani zďaleka nie je skutkovo jednoduchý a vecne nespochybniteľný.

    Z toho vyplýva podozrenie, že trestný rozkaz bol vydaný v rozpore s Trestným poriadkom.

    A preto je namieste konštatovanie, že samosudca buď konal profylakticky (bál sa reakcie médií/politikov atď.), alebo konal v zhode s externou objednávkou. Neviem sa rozhodnúť, ktorá z uvedených možností je horšia.

    Nerobím si ilúzie o korupcii v slovenskom verejnom živote, ale aj postihovanie tohto neduhu, ak k nemu došlo, sa musí uskutočňovať v zmysle práva, nie mimo rámca právneho poriadku. Ak sa v trestnom konaní porušuje zákon, nejde o spravodlivosť, ale o pogrom. V prípade obžalovaného P. K. zrejme aj politický a mediálny pogrom.

  4. Presne takto vládli komunisti. Bojím sa že Imrecze udá aj mna anonyma, potom Majka no na želanie tejto skvelej vlády aj pani Čaputovú alebo Remišovú.

  5. Aj tak si myslím, že Kažimír nie je čistý.
    Prečo sa asi ponáhľal ukryť do kresla guvernéra NBS, keď sa predošlý guvernér Makúch musel porúčať predčasne a musel mu flek uvoľniť?
    Je to obyčajný vyškerený potkan, ktorý utiekol vtedy keď cítil, že loď SMER sa začína potápať. Príde aj na neho.

  6. zaujímavé je/a opýtal sa to ministra Mikulca aj Braňo Závodský v relácii/,že keď Imrecze ako svedok povie,že Kažimír zobral úplatok,vtedy to je dôveryhodné,ale keď Imrecze povie,že úplatok zobral Mikulec,tak to už také dôveryhodné svedectvo nie je…

  7. práveže svedok nebol iba Imrecze, toto pre kazisveta nevyzerá dobre. Ale možno to do toho októbra stihne nejako naťahovať, preto sa ficko zúrivo snaží mať voľby čo najskôr.

  8. Keby bolo v nadpise slovíčko „neprávoplatne“, nebolo by to zaujímavé. Dnes sa kliká kvôli nadpisu, nie kvôli obsahu.

  9. presne vystihnuté, niet čo dodať. Aj pán z penty bol obvinený , zatknutý, vyšetrovaný a ???? Už sme (SR) zaplatili p. Haščákovi odškodné.??? Miloško, to by bol článoček, čo povieš ?

  10. Anonym 14. apríla 2023, 12:34 – takze Vy ste cital internet a na zaklade toho Vy VEREJNE tvrdite, ze Remosovej otecko bol stbak.

    K takto zavaznemu tvrdeniu – VASMU TVRDENIU prezentovanemu VEREJNE Vym staci citat internet?

    Mate aj nejaky dokaz k takemuto tvrdeniu o konkretnej osobe?

  11. To s Remišovou si stúpil zrejme na otlak niekomu, všimol si si ako je na SOL predstavovaná a prezentovaná- ako superhviezda slovenskej politiky. Tak teda pozor druhý krát.

  12. Anonym 14. apríla 2023, 13:16 – chapem a poznam to. Ked niekto citi,ze z jeho VEREJNE prezentovanych vyjadreni na konkretnu osobu kuka pruser, zvycajne meni retoriku.

    Skusim teda po Vasom: Vy sirite moderne povedane narativ, ze Remisovej otec bol stbak. Ano,cital ste to. Keby ste cital, ze niekto konkretny – a menujete ho – je pedofil, Vy to bez znalosti faktov na zaklade precitaneho textu (asi niekde v diskusii) „len“ sirite (viac nic) a kludne s tym dokazete zit?

    A skusim inak – ked niekto (anonymne) o Vas MENOVITE v diskusii „len“ nieco (napr.takto zavadzajuce – napr. ze ste pedofil) precitaa bude to „len“ VEREJNE sirit dalej, ako si myslite, ze bude zit Vasa manzelka/manzel/ Vase deti?

    Dakujem za odpoved.

  13. Čítal som viac nič, treba sa spýtať toho média co to zverejnilo aký účel to malo. Ak som pochybil ospravedlňujem sa pani Remisovej.

  14. Nesnazte sa tu niekoho strašiť.
    Podľa štatistiky je na SVK viac ako 4347 Remišových.
    A myslel anonym dáku Remišovú zo SVK vlastne ?

    Nikto nekonkretizoval osobu de facto nič neporušil.

    Ľudia nenechajte sa zastrašiť !

  15. Anonym 14. apríla 2023, 14:30 – ja viem presne o com hovorite. Ten oznam som videl aj ja a aj diskusiu na FB pod oznamom.

    Oznam konstatoval „len“ fakty. Autor oznamu / kolaze presne odhadol, ako sa diskusia bude odvijat. A trafil.

    Osobne som zacal komunikovat s jednym z diskutujucich – obdobny ako Vy, len uplny hulvat a prasa.
    Stacila pol dnova debata s pacientom v spravach a zmazal nielen svoj oplzly prispevok na FB, ale aj svoju cast sprav.

    Viete,problem nie je v samotnej informacii, ta ako som napisal, bola pravdiva. Problem je v naslednej diskusii primitivnych polodebilov neschopnych zistit ani len co znamena to, pod cim diskutuju.
    Vlastne im to bolo uplne jedno. Proste si pisali co chceli, co im vyhovovalo.
    Ze to boli nezmysly a este aj oplzle napisane – koho to zaujima? Mozno fakt len poskodenych a ich rodiny.

    Bude o tom samostatny material.

  16. Poznal som hajzla počas druhej svetovej vojny privatizoval židovský majetok, po vojne bol komunista. No a po vojne obviňoval občanov bojujúcich SNP a väznených koncentračnom tábore Flosenburg ze boli gardisti bol to hajzel žil v Seredi. Pracoval ako riaditeľ jedného podniku, na mestskom úrade a nakoniec robil riaditeľa to si nechám pre seba Automaticky by meno bolo odhalené. Za zlé počínanie predka nie je zodpovedný potomok len toľko. Tento krátky príbeh má niečo spoločné s pá nom Imrecze.

  17. Kažimír je zatiaľ nevinný no a udavač udáva a udáva, udá aj nevinneho vlastného otca len aby nemusel sedieť v Leopoldove.

  18. Potom chod volit, jeden ako druhy…
    Trestnopravnu zodpovednost politikom,za nepodanie majetkoveho priznania, alebo neuplneho odchod, plat priemeru sk, nech robia potom politiku…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img