ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Začína Týždeň slovenských knižníc. Čím prekvapí seredská knižnica čitateľov?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Slovenská asociácia knižníc vyhlásila už 24. ročník celoslovenského podujatia  Týždeň slovenských knižníc, ktorý trvá od dnes 6. marca do 12. marca 2023 pod spoločným mottom KNIŽNICE PRE VŠETKÝCH – Knižnice, záruka kvalitných informácií.

„Mnohé knižnice v TTSK pripravili zaujímavý program v rámci tohto týždňa. Nezachytila som, že by aj naša seredská knižnica v rámci tohto týždňa niečo pripravila, čo je na veľkú škodu, lebo som si istá, že by mala čo ponúknuť či už detským, alebo dospelým čitateľom.

Aj tu vidím dôvod existencie samostatnej kultúrnej komisie, ktorá by mohla byť nápomocná pri organizovaní takto zameraného týždňa“– uviedla Ing. Mária Fačkovcová, zástupkyňa primátora mesta Sereď.

zdroj: Ing. Mária Fačkovcová Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Najprv mi mali zabezpečit aby v kniznici neprimrzali knihy k rukam z tolkej zimy …nech sa tam ide p.Fackovcova posadit🤮😭

  2. Anonym 7. marca 2023, 8:29
    V tej knižnici odkedy tam je rodina Čavojskému to ide dole vodou

    Bud konkretny//a

  3. Anonym 7. marca 2023, 12:48
    V minulosti sa všeličo robilo pre deti boli diskusie s autormi kníh deti tam aj spavali veľmi sa im to pacilo

    Vy by ste dali spať dieťa do knižnice, kde pracovníčky sedia v kabátoch lebo tam je zima?

  4. Budem sa držať obsahu článku. Neprekáža mi, že z facebookovej stránky zástupkyne primátora Márie Fačkovcovej prebrala SOL jej názor, že samostatná kultúrna komisia by mohla byť nápomocná pri organizovaní celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc. Prekáža mi skôr to, že tento názor ostal prezentovaný ako dôvod existencie samostatnej kultúrnej komisie. To si naozaj nik nepoloží otázku, či takýmto argumentom nedegradovala pani Fačkovcová komisiu na funkciu výkonného práporčíka knižnice?
    Nemala by sa samostatná kultúrna komisia zaoberať skôr otázkami vývoja počtu evidovaných členov, ročným vyhodnocovaním obnovy knižného fondu, vývojom ročných nákladov na túto obnovu, sledovaním ponuky knižných titulov päťdesiatich dvoch vydavateľstiev, ktoré máme na Slovensku, technickými podmienkami knižnice vrátane vybavenia a spoluprácou so základnými školami zriadenými mestom, ktoré majú tiež svoje knižnice?
    Čo ma ale vážne pobavilo boli tieto slová pani Fačkovcovej:
    „Nezachytila som, že by aj naša seredská knižnica v rámci tohto týždňa niečo pripravila, čo je na veľkú škodu, lebo som si istá, že by mala čo ponúknuť či už detským, alebo dospelým čitateľom.“
    Teda asi takto. Zástupkyňa primátora , ktorá je vo funkcii dva mesiace určite nie je povinná zachytiť všetko, čo sa deje v rámci Slovenska. Minimálne neštandardné je ale priznať sa k nezachyteniu niečoho, čo zachytiť mohla. Lebo ak sa o Týždni slovenských knižníc dozvedela, nič jej nebránilo, aby do mestskej knižnice išla a spýtala sa pracovníčok, či na túto akciu reagovali a ako.

  5. Ja si myslim ze ona to ani nechcela zachytit a chcela prave toto o com sa pise.Pisanie o tom co mohlo byt.A vsetkemu sa dalo predist keby???????Ale jej o to neslo asi.Skoda.

  6. Pani Fackovcova nech sa ide posadit do tej kniznice a potom nech mudruje…ak tam ovsem nezamrzne…mudrovat je najlahsie,ak vobec trafi do kniznice ci aj vie kde sa nachadza🤔🤔🤔alebo nech sa vrati odkial prisla

  7. Pani Fackovcova neviem ci ste tam niekedy boli skuste sa tam ist pozriet a zotrvajte tam aspon 1-2 a potom vyvodzujte zavery….ze dat tam deti prenocovat???🙈🙈🙈ved by vsetky skoncili akoladove sochy😡😡😡😡

  8. Pre prvy komentar

    Anonym 7. marca 2023, 8:29
    V tej knižnici odkedy tam je rodina Čavojskému to ide dole vodou

    Ty trubka o akej rodine hovoris …bud konkretna/y

  9. Ľubomír Veselický 7. marca 2023, 17:29
    Pán Veselický, nedá sa mi nereagovať. Pravidelne navštevujem knižnicu už 32 rokov. Všetka česť býv. pracovníčkám. Vďaka nim bola na perfektnej úrovni, a knižný fond bol spravovaný nadštandardne. A čo ste za 12 rokov svojho ne-pôsobenia za nadštadardný plat, z pozície viceprimátora urobili pre knižnicu alebo pre mesto Vy? Čím ste sa pričinili aby sa podmienky v knižnici zlepšili alebo dostala konečne reprezentatívnejšie priestory? Nič. Nehli ste prstom.

  10. Pán Herega, posadnutosť mojou osobou je problémom, s ktorým sa roky neviete vyrovnať. V roku 2019 ste ma chceli vyskúšať položením otázky o budúcnosti kaštieľa. Podrobne som Vám vysvetlil a priblížil problémy s hľadaním vonkajších finančných zdrojov a zo slušnosti som Vás v článku nemenoval.
    https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2019-03-18-kastiel-ocami-obcana
    Hierarchia postov, ktoré vykonávajú riadiacu činnosť a dohľad nad funkčnosťou mestskej knižnice je ustálená niekoľko rokov a nebolo mojou úlohou usmerňovať vedúcu knižnice ako má robiť svoju prácu, na ktorú má odborné vzdelanie.
    Môj príspevok v diskusii sa týkal prístupu zástupkyne primátora pani Márie Fačkovcovej k celoslovenskej akcii Týždeň slovenských knižníc. Ak kriticky poukázala na to, že podľa nej nezachytila aktivity knižnice, nič jej nebránilo ísť za vedúcou a opýtať sa. Alebo si myslíte, že takto pani Fačkovcová akcii Týždeň slovenských knižníc v Seredi pomohla?

  11. Pán Veselický, môžete byť absolútne pokojný, nikto Vami nie je posadnutý. Nechápem ako Vás takáto absurdita vôbec napadla. Áno, písal som Vám v minulosti aj kriticky vo viacerých veciach, pretože mi nie je ukradnuté ako mesto vyzerá. Že, sa Vám to nepáči a nikdy Ste neboli na kritiku zvyknutý je iná vec. Chápem, že na Msú sa kritika nenosila. A teraz k veci, prečo som reagoval na Váš príspevok. Pani Fačkovcovú som nevolil ale prišlo mi komické, že človek, ktorý bol 12 rokov viceprimátorom a 12 rokov tu bola garnitúra, ktorá o knižnicu nejavila žiadny záujem, nie len o ňu a mesto podľa toho aj vyzeralo, ide kritizovať človeka, ktorý je vo funkcii 3 mesiace. Nepamätám, žeby za 12 rokov prišlo zo strany mesta k modernizácii vybavenia knižnice. Úplne sa odignorovalo umiestnenie knižnice ako takej. Hodená v býv. chodbe DK. Veľmi reprezentatívne miesto. A len zopakujem, čo som napísal. Nebyť obetavej práce býv. pracovníčok knižnice, tak by sme miesto kníh mali v regáloch zrejme už iba pavučiny. A či sa niečomu pomohlo alebo nie, je dobre vedieť, že sa niekto aspoň pýta. Za býv. vedenia sa nikto neunúval ani to. Máme 21. storočie, knižnice ako také majú byť reprezentatívne miesta, kde sa ľudia cítia dobre, majú mať svoju atmosféru. Nato netreba jadrovú vedu ale chcieť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img