ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Pobočka Slovenskej pošty v Kauflande definitívne končí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Ak patríte medzi Seredčanov, ktorí už z konanie Slovenskej pošty (zatvorenie prevádzky v Kauflande na Cukrovarskej ulici) vytušili, že k jej otvorenie de facto už nikdy nepríde, nemýlili ste sa.

Slovenská pošta napriek všetkej kritike na neschopnosť hlavnej pošty normálnym štandardným spôsobom fungovať a bez zdĺhavých radov si plniť najzákladnejšiu úlohu, ktorú pošta má – teda doručovať zásielky občanom, reagovala mimoriadne svojsky. Jednoducho zatvorila funkčné pracovisko v obchodnom centre. Za posledných minimálne 10 rokov napriek rozsiahlej rekonštrukcii pošta pravdepodobne spokojných klientov v Seredi nenájde. Je to smutné, ale vedenie pošty evidentne prestáva reálne vyhodnocovať oprávnené potreby klientov a služby poskytuje stále horšie a už takmer neakceptovateľné. Klient sa nemôže spoľahnúť na to, že vo svojej schránke nájde žltý lístok oznamujúci nedoručenie zásielky a od mnohých občanov máme informácie, že niektorí doručovatelia opačne žltý lístok namiesto doručenia zásielky v schránke nechajú aj vtedy, keď je adresát doma.

Problémom so Slovenskou poštou v Seredi sa budeme venovať podrobnejšie,nateraz prinášame materiál uverejnený Mestom Sereď k definitívnemu uzatvoreniu pobočky Slovenskej pošty na Cukrovarskej ulici:

Pošta na Cukrovarskej končí prevádzku. Mesto s ňou však rokuje o možnostiach zlepšenia jej služieb

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /   V Seredi bude prvého apríla 2023 oficiálne a definitívne zatvorená pobočka Slovenskej pošty na Cukrovarskej ulici (Pošta 3 v Kauflande). Oznámilo to vedenie SP, a. s.  vedeniu mesta Sereď. V meste teda zostane len jedna pošta, na Pekárskej ulici a zároveň veľký dopyt po jej službách, najmä zo strany starších obyvateľov. Primátor mesta preto absolvoval pracovné stretnutia priamo so zástupcami Slovenskej pošty. Diskutovalo sa o možnostiach zabezpečenia služieb pre seredskú verejnosť po zatvorení pobočky aj o skvalitňovaní priestorov pošty pre jej návštevníkov.

Slovenská pošta redukuje počet kamenných pobočiek. „Je nám ľúto, že nedokážeme vyjsť v ústrety potrebám všetkých našich zákazníkov. V Seredi sa však vďaka proaktívnemu jednaniu črtajú dobré vyhliadky na zintenzívnenie servisu informácií o službách, ktoré už aj tak poskytujeme a pravdepodobne o nich ani obyvatelia nevedia. Ak naši zákazníci zistia, čo všetko dokážu na Slovenskej pošte vybaviť aj bez jej fyzickej návštevy, možno budú prekvapení,“ uviedla zástupkyňa Regionálneho riaditeľstva Slovenskej pošty v Trnave.

Servis, ktorý v súčasnosti poskytuje pošta v Seredi, vidí aj primátor mesta ako nedostatočný. „Na stretnutiach sme sa dohodli na informačnej kampani, ktorú v rámci našich možností budeme vedieť zabezpečiť. Nie je povinnosťou mesta nahrádzať doručovateľský úrad v tejto práci, avšak považujem za dôležité, aby sa obyvatelia dozvedeli o všetkých službách, ktoré im pošta vie poskytnúť. Využívanie alternatívnych služieb pošty zmierni tlak a čakacie lehoty na priehradkách,“ vysvetlil Ondrej Kurbel, primátor mesta.

Sereď teda v najbližšom období bude v spolupráci s poštou uverejňovať postupy a návody, ako si občania dokážu vybaviť svoje náležitosti cez poštu.

Bude sa jednať napríklad o služby: Seniorský účet, doručovanie dôchodku domov, platby SIPO, platby v balíkoboxe kartou (balíkobox pošty sa nachádza na parkovisku pri Lidli), Doposlanie dôchodku, Predplatné tlače, E-podací hárok, Zmena korešpondenčnej adresy, Splnomocnenie, Opakované doručenie zásielky a ďalšie.

Pri každej službe vám postupne vysvetlíme aj to, pri akých životných situáciách viete danú službu použiť.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Budem fakt prekvapeny, ak mi vysvetlia, ako si viem vyzdvihnut doporucenu zasielku bez zlteho listku a fyzickej navstevy posty.

  2. Slovenská pošta =zrkadlo slovenskej republiky…….jeden veľký chaos 🤮🤮🤮🤮💩💩💩💩👎👎👎👎

  3. to či volíš OĽANO alebo SMER je teraz úplne nepodstatné, pošta je na tejto úrovni odkedy si pamätám, takže problém bude asi inde. Ak má mať nejaký vplyv na takúto rozvetvenú spoločnosť niekto, tak je to tá strana, ktorá to tu ťahala niekoľko volebných období. Pošta celkovo zaspala dobu, nemotivujúce výplaty, z toho vyplývajúca „chuť “ zamestnancov a možnosť naberať nových (kvalitných), všetko toto poštu pomaly posúva hlbšie a hlbšie

  4. Pre Anonym zásielku je možné si vyzdvihnúť aj bez žltého lístka stačí si nainštalovať aplikáciu pošty v sekcii zásielky si nájdete svoje zásielky tam sa ukáže číslo ktoré ukážete pani za priehriadkou

  5. Real ten tam uz vraj nerobí, asi zbadal co tam je radšej rovno skončil.
    A pre ostatných aj v Kauflande sa dali vyzdvihnúť zásielky ktoré boli nedorucene z okolia Kauflandu napr poznám ľudí z Meandra co tam chodili. Poštárka to na žltý lístok napíše ze kde je balík na ktorej poste.
    a veru bude chýbať táto pošta normálne bývali rady pred starou poštou takto budú ešte dlhšie pokiaľ nebudú otvorené všetky okienka…

  6. Všetko je otázkou peňazí. Pošta má ponúknuť slušnú mzdu, adekvátnu 21.storočiu. Nie žobračenky. Preto im na ich ponuky každý z vysoka kašle.

  7. Maher, ano mas pravdu, len tam bol taky maly zadrhel. pokial si chcel poslat zasielku do kaufu, musel uz odosielatel pisat na nu „3“.
    a to predpoklada, ze tu zasielku manazujes ty a nie napr. danovaci ci iny urad (zasielatel).

  8. bol som v Sant Gallene vo Švajčiarsku,tam poštu vozia na elektrických rikšiach,nie na Ťažkých bicykloch ,Sereď by pobehali za doobedie bez námahy

  9. a na tych cajgloch je najkrajsia ta zavesena kabela postarska, plna celkom zaujimavych papierov. Nikym nestrazenych kym je dorucovatel v panelaku.

  10. Je to zaslúžená robota! V daždi, poladovici, v horku, behať po činžiaku, samozrejme že si nechá ťažkú kabelu na bicykli, kto by to vláčil .

  11. Treba , stále na tie poštárky nadávať , a o chvíľu si budete pre zásielky chodiť VY. Už vidím , tu všetkých ako si robia svoju robotu na 1OO percent.

  12. Najväčšia blbosť donáška dôchodku na adresu, obrovské riziko pre poštára, treba poslať šek nech si vyzdvihne dôchodca peniaze na pošte.

  13. Ak naši zákazníci zistia, čo všetko dokážu na Slovenskej pošte vybaviť aj bez jej fyzickej návštevy, možno budú prekvapení
    Akoze uz vazne toto? hmmm no jasne vsetko urobme digitalne a bezkontaktne vsak napokon aj !r!kat by sme mohli bezkontaktne. ani listy netreba ved papier je z dreva a my sme predsa super zeleni (5ty element). ked napisem digitalne a odoslem digitalne to uz predsa budu vediet kto komu kedy a s kym zase o nieco komplexnejsie a aj bezpecnostne riziko odstrania ani bomby nikto nebude moct postou anonymne nahlasovat 🙂 nejako zacinam grcat asi skorej ako ten hladomor nastane..

  14. Ak naši zákazníci zistia, čo všetko dokážu na Slovenskej pošte vybaviť aj bez jej fyzickej návštevy, možno budú prekvapení
    Akoze uz vazne toto? hmmm no jasne vsetko urobme digitalne a bezkontaktne vsak napokon aj !r!kat by sme mohli bezkontaktne. ani listy netreba ved papier je z dreva a my sme predsa super zeleni (5ty element). ked napisem digitalne a odoslem digitalne to uz predsa budu vediet kto komu kedy a s kym zase o nieco komplexnejsie a aj bezpecnostne riziko odstrania ani bomby nikto nebude moct postou anonymne nahlasovat 🙂 nejako zacinam grcat asi skorej ako ten hladomor nastane..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img