ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Neuveriteľné, zase ten istý podvod. Oklamaná seniorka vyložila na chodník pred dom viac ako 14 000 Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Dobrý deň, som vyšetrovateľka Policajného zboru. Vyšetrujeme prípady vlámaní do domov. Zistili sme, že zlodeji už majú vytipovaný aj váš dom. Dajte všetky peniaze a cennosti do tašky a položte ju pred dom. Naša hliadka je už na ceste. My vám peniaze ochránime a po akcii vrátime.“.

Takto inštruoval neznámy ženský hlas v telefóne 79-ročnú ženu z Topoľčian.

Tá v strachu o svoj majetok poslúchla a v bielej kabelke vyložila na chodník pred domom 14 500 eur.

Keď sa vrátila k telefónu žena na druhom konci linky pokračovala v rozhovore a vymýšľala si rôzne témy, aby seniorku udržala v pozornosti. Na konci hovoru jej oznámila, že si môže ísť pred dom pre svoje peniaze, akcia skončila. Na chodníku však poškodená žiadnu tašku nenašla.

VAROVANIE POLÍCIE
Polícia apeluje na všetkých občanov, aby si všetky podozrivé žiadosti o peniaze z akéhokoľvek dôvodu najskôr preverili u svojich príbuzných. Volajte svojim deťom, vnúčatám, susedom, priateľom skôr ako vydáte svoje úspory do cudzích rúk. Alebo sa obráťte na políciu na telefónne číslo 158. My na miesto pošleme skutočnú policajnú hliadku.

 

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Človek by ich aj ľutoval ale toto? Šak to už ozaj sú tak naivný. A furt to dávajú v telke aj v rozhlase že pozor na podvodníkov. A oni zas naletia.

  2. Akoze fakt su dochodcovia taki chudobni? Ako keby to bolo prvy, druhy, ci treti krat, ok, beriem, nie je to moc zname…ale aby uz x mesiacov pomaly ob-den varovali pred podvodnikmi a dochodcovia zase naletia… Neuveritelne. Bankam neveria a cudziemu v pohode daju..: Ja im nerozumiem. Lutost nepocitujem, skor pocudovanie…

  3. neuveritelne je , že tieto stranky sa čoraz tažkopádnejšie načítavajú, aj vďaka nanútenej reklamy. Na mobile ani nehovorim, tam to prekríva jedna reklama za druhou

  4. Národ je extrémne naivný, vidíte to aj vo volebných preferenciach…“Fica voliť nebude ale toho Pelegriniho“…pritom je to furt len ten istý Brhel s Bodorom. Rovnako ruská propaganda…“rus sa len bráni a vojnu vyprovokovalo USA“ a podobné naivne predstavy ako B.M.G. Invest „zisk z rozumu“ a úročenie vkladov 40% p.a.

    Všetky peniaze tejto krajiny musia ísť do školstva!!!! Inak sa nikdy z tejto zaostalosti nedostaneme.

  5. A uz ani mat nebudu. A najhorsie je to, ze taketo tupe hovada maju deti a vychovaju z nich take iste tupe …one.
    Pred nedavnom som pocul rozhovor takehoto hovada v zelenej mikine so svojim asi 5 rocnym synom. Az brrr.

  6. Vidis mily kuoň. Tebe nemaju co vymyvat. Ty bezmozogaň. Rozmyslam kde a kto ta vlastne propagoval. Ci to nebolo vo farmarskej reví…

  7. No dobre a to telefónne číslo komu patrilo? – z ktorého volali podvodníci…
    Či to len tak lahko sa dá ?
    Keby volal z daného čísla napr na súd ze je tam nejaká nebezpečná látka tak ho fízli majú v klietke za 15 min

  8. Anonym 6. marca 2023, 16:39 – ukludni sa Daniel, praskne ti cievka

    Info 6. marca 2023, 18:03 – myslis, ze si chytrejsi, ako policajti, ktori objasnili xy trestnych cinov a teba to napadlo a ich nie?

  9. Pre Anonym 6. marca 2023, 18:11 – debilom ma nazyva imbecil, ktory nepozna rozdiel medzi policiou, prokuraturou a sudom.
    Alebo snad chces tvrdit, ze policia Dedecka nevysetrovala, nezatkla a neobvinila?

  10. Moc zaujímavé, keď páchatelia vedia koho treba vyskúšať a zvlášť vedia že má peniaze. Obeť je dôkladne vybratá.

  11. Však už to sa vymyká zdravému rozumu, že keď mi niekto povie, aby som vyložil-a, kabelku s peniazmi pred dom. Veď nie je taká stará, aby jej nesvitlo, že tu niečo nie je v poriadku, keď niekto takéto niečo vyžaduje. Ako sa to hovorí – že múdry sa učí na chybách iných, hlúpy na svojich. Ale ani my nemôžeme dopredu hovoriť, že nás niekto nejakým spôsobom nedobehne. Keď nie takto, tak oni na niečo prídu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img