ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Posledné dni Bakhmutu…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Konec velkého dramatu se blíží. Sedmiměsíčí bitva o Bachmut spěje do finále. Město je obklíčeno a poslední přístupová cesta byla zničena ruskými tanky poté, co Vagnerovci dobyli kopce u Jahidneho. Ukrajinci oficiálně ještě stahování neoznamují, ale už jsou tu neklamné známky toho, že bitva pro Ukrajince skončila. Byli jsme tam poslední únorový den a ještě jsme stihli poslední civilní evakuaci místních obyvatel. Dnes už nikdo z Bachmutu nedorazil a všechny novinářské štáby skončily v Časiv Jaru, silnice u Chromového už projet nejde, nebo je to sebevražda. Každopádně ne v obyčejném, neobrněném autě. Vagnerovci teď jistě využijí svůj podíl na zničení Bachmutu ve svůj prospěch. Ukrajinci tu předvedli neuvěřitelně heroický výkon a jsem ráda, že jsem měla tu čest bitvu sledovat až do finále, byť to bylo zejména při té poslední návštěvě už opravdu přes čáru co se bezpečnosti týká… Ale přežili jsme narozdíl od tisíců obránců…
Foto: Tomáš Davidov, 28.2. 2023

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mala si česť tu bitvu sledovať až do konca?,Vám už ozaj všetkým jebe.Stracate posledné zbytky zdravého rozumu,ona mala tú česť,panebože,čo ste to za ludi.

  2. Som zvedavy, ako dobre maju Ukrajinci pripravenu tretiu obrannu liniu za Artemovskom a ako dlho bude Rusom trvat ju prerazit. Z Artemovska je do Slovianska, Kramatorska a Druzhkovky necelych 50 km.

  3. Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym
    Vojakom! Gerojom slava! putler a ostatna ruSSka horda – idi na chuj!

  4. Pamätáte ako Rusko vyhlasovalo že rozostavenie vojakov na hraniciach je len cvičenie? Že útok nehrozí ….mnoho Slovákov uverilo….
    Pamätáte ako po útoku vyhlasovali, že budú útočiť iba na vojenské objekty?…mnoho Slovákov uverilo…
    V týchto dňoch vrcholí demolacia ďalšieho ukrajinského mesta ruskou armádou…tisíce ľudí mŕtvych a desaťtisíce opustilo domovy….takto nejak rusi „oslobodzuju“…A mnohí im v tom otvorené fandia…sú to ešte ľudia?

  5. Anonym 5. marca 2023, 8:38 – ake zrazu? Najvacsia a najlepsia armada sveta dobija pol roka 50tis. mesto! V 28krat mensom state sa posunula o 150km vzdusnou ciarou od svojich hranic. Nehovoriac o tom ze najvacsie uspechy ma SUKROMNA vojenska skupina Vagnerovcov a nie oficialna armada RF. Za Donbas, Luhansk a Krym od 2014, tiez mozu dakovat len Vagnerovcom.
    Takze ako to je s tou propagandou?

  6. No to je jednoduché…on si ešte v januári/februári prečítal že mesto držia ukrajinci…ak si v marci prečíta že Rusi postúpili a Bachmut obkľúčili tak to čo čítal predtým je pre neho propaganda…😀

  7. Ratafak plachta 5. marca 2023, 9:54
    Ešte si tu??? Už si mal byť pri Bachnute v prvej línie. Však Zelenský vyzval celý svet, aby sa spojil proti Rusku. Ako to, že si neposlúchol? Padám padám, jednosmerný lístok je grátis, preplatí ho vďačný ľud UA.

  8. Ratafak, nuž kopol si si. Ty čo máš vždy po ruke argumenty. Veď si nájdi články len 2-3 dni dozadu čo sa písalo, netreba ísť do januára/februára.

  9. Anonym 5. marca 2023, 11:12 – ale ani clanky 2-3 dni dozadu nepotvrdzuju vase bluznenie o propagande a nevyvracaju fakt, ze armada RF s uspesnejsou SUKROMNOU Vagnerovou skupinou dobija Bachmut pol roka! Iba 150km od vlastnych hranic.

  10. Aký Bachmut? To vy putinovlezdoprdelovci myslíte to mestečko na akože rusmi anektovanom území, ktoré ruskí okupanti zrovnali so zemou a tak ho oslobodili? Zrovnaním so zemou a pozabíjaním civilistov? Wagnerovskými hrdlorezmi povyťahovanými z basy? No ďakujem pekne za takých osloboditeľov.

  11. Bachmut je na ceste ku Kramatorsku. Museli zobrat Bachmut, ak chcu zobrat Kramatorsk. Otazkou je, kolko im tych 50 km medzi Bachmutom a Kramatorskom teraz bude trvat. 3 dni? 3 tyzdne? Zasa pol roka? Cim hlbsie sa prebiju, tym lahsie a rychlejsie sa im bude prenikat.

  12. Neuveriteľné ako dokážete prekrúcať. Reč nie je o tom ako dlho, ale o tom, že ešte pár dní dozadu sa písalo niečo iné. Samozrejme najlepšie by bolo, keby Rusi odišli do materinej onej domov, ale keď som ešte pred pár dňami čítal ako Bachmut nepadne, ako ho Rusi nevedia dobyť, obkľúčiť a zrazu sa dočítam, že Bachmut je stratený. Tak čo si mám myslieť o správach o Bachmute, ktoré sú každý druhý deň iné? Jedine tomuto článku som ochotný veriť, lebo tá baba je priamo tam a vie čo píše. A zas dúfam napíšete, že ho dobýjali pol roka, ale uniká vám podstata bludov, ktoré sa v mediálnom priestore šíria.

  13. Anonym 5. marca 2023, 12:45 – progres sa da ockavat z jednej strany, alebo druhej. Z jednej strany to bolo, ze UA branila Bachmut pred mnohopocetnejsou armadou vyse pol roka. Z druhej strany sme sa dockali progresu po pol roku v precisleni.
    Za bludy v medialnom priestore podakuj Prigozinovi (majitel Vagnerovcov), ktory minimalne posledne 2 tyzdne kazdy den oznamuje obklucenie a dobitie Bachmutu, naco ozbrojene sily UA samozrejme reaguju, ze to nie je pravda.
    Kapis to, alebo ti to nakreslim?

  14. charakteristika proputlerovskej proruSSkej hordy: frustrovani zo svojho zivota, neuspesni, zakomlexovani antivaxeri, zavistlivi, obvinujich vsetkych naokolo za svoj mizerny zivot. Nizke vzdelanie, nizke mzdy, fajciaci alkoholici….Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! Gerojom Slava! putler – idi na chuj

  15. 😁😁😁sa smejem veď takto pred rokom ste tu vypisovali ako Rus už nemá ani náboj,že už sú v prdeli. Je videt

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img