ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Kto je zodpovedný za odpad vypúšťaný do Váhu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Šintava / To naozaj ešte aj takto závažné znečisťovanie vodného toku musia riešiť občania? Čo robia kompetentný zodpovední za obecný majetok?
Martin Tvarožek
V tomto odvodňovacom kanáli by mala končiť dažďová voda z časti obce, myslím že z okolia kostola, školy a priľahlých ulíc. Ako vidno z fotiek niekto si z kanála spravil svoj vlastný septik a splašky končia v starom ramene Váhu.
Zdroj: FB
 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Coby sa nedalo, staci zavolat firmu co cisty kanalizacie pozru to s kameru a dotycný co to vypusta to zaplati, len tu by niekto musel pouzit rozum…radsej nad tym zavru oci

  2. Anonym 27. februára 2023, 10:41
    V Sintave tecie dolu kopcom smerom ku zahradkam, vedla skladky aj voda z praciek. Hlavne v sobotu doobeda. Cez to odpojene potrubie. Ze toto niekto v dnesnej dobe umozni.

  3. 27. februára 2023, 12:57 odpoveď naznačuje, že je to možné. Niekedy sa domy odkanalizovali záchod do žumpy a kúpeľňa a kuchyňa trativod. To však neznamená, že je to v poriadku.

  4. Tiež som si to dlhodobého všimol.
    Čo tak obec podať tresne oznámenie ohľadne znečisťovania životného prostredia alebo dať podnet na inšpekciu žp. Ukáž sa obec.

  5. Fuj je to ostuda a hnus jak za praveku. Už je 21 storočie preboha. Stať sa toto v Rakúsku, Švajčiarsku tak dostanú také pokuty že sa z toho nespamätajú do konca života.

  6. A čo tá skládka odpadu popri váhu ? Dokedy tam budú voziť stavebné smeti z celého okresu? Povodie Váhu nič ? Životné nič? Kto to povolil?

  7. Radšej zatvoria nad tým oči, ako keby mali riešiť kanalizáciu. Toto toľko námahy nestojí, ako riešiť kanalizáciu. Veď pani starostka na to má dosť energie, keď má na iné.

  8. ako dobre ráno xy rokov chodím na ryby ani jedna organizácia o to nemá zaujem každá rieka potok ma takéto vpuste a skazdej niečo nepekne vyteká do rieky,potoka nikto to nerieši každý ma pici cez víkend som vyzbieral s kamosom 3 vreca pordelu o dva dni to bolo zase rosipene natom mieste škoda slov 5 ľudí úprace nájde si čas sobotu nedeľu a pondelok na večer zas skládka

  9. Kto je zodpovedný za odpad vypúšťaný do Váhu?
    Pridal Miloš Majko 27. februára.
    Namiesto pridávania sa mohol Majko obrátiť so svojou reportážou na svojho bývalého zamestnávateľa Jána Budaja .

  10. Anonym 27. februára 2023, 19:56 – priemerne inteligentny jedinec by mohol vediet, co je reportaz, co statu zo socialnej siete a kto je zodpovedny za hovna sintavanov tecuce do Vahu.

    Spravne, nie je to Budaj, ale starostka obce, ktora ako statutar obce zodpoveda za obecny majetok. (tie hovna su sukromne)

    A ja uz viac ako tri desatrocia zamestnavatela nemam.

  11. Myslíš že starostka vie identifikovať komu tie hovná patria? No skúsme si to predstaviť:
    1./ odoberie vzorku podberákom ako keď sa vyťahujú kapre z vody
    2./ bude analyzovať stolicu svojimi zmyslami (chuť, čuch, zrak, hmat….)
    3./ následne vyhlási do rozhlasu kto ráno jedol cibulový chlieb z paštéku….
    …. asi takto si to predstavuješ?

  12. Pre MaM 27. februára 2023, 21:16 – nie ja, ale Ty si takto podrobne predstavujes narabanie s fekaliami starostkou.

    Ja som to napisal tak, ako to je – citujem:

    „Spravne, nie je to Budaj, ale starostka obce, ktora ako statutar obce zodpoveda za obecny majetok. (tie hovna su sukromne)“

    Mozno by si si na zakladku mal ist pytat skolne a nasledne sa poradit s odbornikom, ktory Ti s deviaciou mozno pomoze.

  13. Je to jasné. Ministerstvo životného prostredia Majko ako uvedomelý občan neinformuje, hoci Budaj je jeho krvná skupina zo Zmeny zdola. Enviropolíciu šintavské splašky nemusia zaujímať. Za vypúšťanie svinstva nezodpovedajú tí, či ich vypúšťajú ale starostka.

  14. Všeobecne Slovač by toho strašne veľa chcela,bohužiaľ,správať sa ale nevie (samozrej,nie všetci) ochrana prirody,spoločného majetku,zivotneho prostredia, hm,čo to je ?

  15. Anonym 27. februára 2023, 12:02
    Teraz cez vikend tade tiekla normalne krvavo cervena voda ako nikdy predtym. Ako z bitunku. Zostala tam cervena usadenina. Ak by mal niekto zaujem sa tam ist pozriet…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img