ISSN 1337-8481

pondelok, 13. mája, 2024

Družstvo kadetov z BK Lokomotíva Sereď vyhralo základnú časť súťaže a postúpilo medzi 4 najlepšie družstvá na Slovensku!!!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Našich basketbalistov čakala hneď v úvode sezóny kvalifikácia medzi 8 najlepších družstiev na Slovensku. Zvládli ju ukážkovo, keď sa im podarilo vyhrať všetkých 5 zápasov. Do základnej časti súťaže tak postúpili z prvého miesta. Ich cieľom bolo prebojovať sa do najlepšej skupiny, t. j. medzi 4 najlepšie družstvá na Slovensku a zabezpečiť si tak priamy postup na tohtoročné Majstrovstvá Slovenska.

Basketbalisti zo Serede odohrali v základnej časti súťaže 14 zápasov, z ktorých až 12 priviedli do víťazného konca. Celkovo tak v sezóne odohrali zatiaľ 19 zápasov s bilanciou 17 výhier a 2 prehry. Zaslúžene vyhrali nie len kvalifikáciu, ale aj základnú časť najvyššej slovenskej ligy basketbalistov do 17 rokov.

O konečné prvé miesto základnej časti súťaže bojovali v priamom súboji, proti aktuálnemu Majstrovi Slovenska, družstvu Inter Bratislava. Zápas odohrali v utorok, 21.2.2023 na domácej palubovke, v ŠH Sokolovňa v Seredi.

Komentár kapitána družstva, Riša Sárkányho: „Do zápasu s Interom sme vstúpili s dobrou energiou a jasným cieľom vyhrať. Začali sme dobrou obranou, čo sa prenieslo aj do útoku, kde sme porážali hráčov z perimetra a vytvárali si tak dobré strelecké pozície. V druhej štvrtine sme poľavili hlavne v obrane a na doskoku. V útoku sme mali veľa nepresných prihrávok a zbrklých zakončení. Podobne to pokračovalo aj po polčase a súperovi sme tak dovolili, aby sa dostal až do 12 bodového vedenia. V poslednej štvrtine sme pritvrdili v obrane, čím sme si vytvorili viac úspešných protiútokov. V posledných minútach sme sa dostali do vedenia, ktoré sme si už udržali a ukázali sme, že chceme a vieme bojovať do poslednej sekundy a zobrali sme si veľmi dôležité víťazstvo.“

Komentár trénera Patrika Sarnu: „V utorok sme dohrávali posledný zápas základnej časti. S Interom Bratislava išlo o priamy boj o prvé miesto, preto sme očakávali veľmi atraktívny duel. Začali sme veľmi dobre. Najmä na obrannej polovici sme dokázali súperovi tvrdou obranou znepríjemniť zakončenie. V druhej štvrtine sa však súper začal presadzovať a čím tvrdšie hral Inter, tým mäkšie sme hrali my. Strácali sme sebavedomie a zbavovali sme sa zodpovednosti v zakončení. V druhom polčase sa naša hra opäť zlepšila, no bohužiaľ sme stále mali množstvo nepremenených šancí. Neskláňali sme však hlavy a do poslednej štvrtiny za stavu -11 v náš neprospech sme boli stále odhodlaní vyhrať. Akonáhle nám padlo aj z väčších vzdialeností, vliala sa nám krv do žíl a zápas sme zlomili na našu stranu. Chalani ukázali veľkého športového ducha a po tuhom 40 minútovom boji nakoniec zvíťazili.“

Nielenže kadeti zo Serede dosahujú výborné výsledky v slovenskej súťaži, ale nestrácajú sa ani v zahraničí. V Stredoeurópskej mládežníckej basketbalovej lige obsadili v základnej skupine 3. miesto a v apríli 2023 ich čaká finále tejto súťaže v Českej republike.

Prvý zápas v skupine medzi 4 najlepšími družstva na Slovensku odohrajú naši kadeti v sobotu, 4.3.2023 o 16:00 v ŠH Sokolovňa v Seredi, proti úradujúcemu Majstrovi Slovenska, družstvu Inter Bratislava. Všetkých Vás pozývame na zápas, v ktorom sa bude určite na čo pozerať.

V mene klubu BK Lokomotíva Sereď ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí prichádzajú čoraz častejšie do ŠH Sokolovňa a vytvárajú pre naše družstvá úžasnú atmosféru.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Paráda chlapci. Vidno že nie každý je skazený a ešte niektorých ten šport baví. Už teraz ste dosiahli veľa a dúfam že sa vám bude dariť aj naďalej. Robíte svetlé meno mestu 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img