ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Sereď komunikuje: Pri soche sv. Jána Nepomuckého rúbali stromy. Prečo?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /

Otázka zo sociálnych sietí: Z akého dôvodu zmizli stromy na ulici Starý most?

Odpoveď: Výrub dvoch stromov bol realizovaný na základe právoplatného výrubového povolenia, ktoré mesto zverejnilo na svojej Úradnej tabuli. Dôvodom výrubu bolo poškodzovanie oplotenia a sokla sochy Sv. Jána Nepomuckého.

Baroková socha je aktuálne v procese reštaurovania a je bežným postupom, ak sa po obnove pamiatky musí upraviť, či zredukovať zeleň v jej okolí. Je to kvôli zamedzeniu ďalšej degradácie pamiatky a špineniu na pamiatku (zo stromov padajú listy, peľ, výkaly vtákov..).

Dva stromy nemohli byť v tomto prípade iba zredukované, ale vypílené. Jeden strom bol chorý a druhý staticky nestabilný kvôli svojmu plytkému koreňovému systému.

Za výrub bude samozrejme zrealizovaná náhradná výsadba a to vo vhodnom vegetačnom období.

Prosíme občanov, aby v prípade nejasností a otázok tieto smerovali priamo mestskému úradu, kde sa k odpovediam dopátrajú najrýchlejšie.

Kontaktyhttps://www.sered.sk/s7_kontakty

Kontaktovať môžete aj pracovníčku poverenú komunikáciou mesta:

Zuzana Slahučková, zuzana.slahuckova@sered.sk, 0911 707 779

 

zdroj: Mesto Sereď

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pani Slahuckova, Vy to vazne mate pomylene. Uz som Vas niekolkokrat jasne, zrozumitelne a hlavne VEREJNE upozornil, aby ste ako uradnicka platena obcanmi mesta OBCANOV NEUKOLOVALI s tym, co kedy a ako maju robit!!

    To, ze obcania nemali informacie o vyrube, je VASA CHYBA a VASE (dalsie) ZLYHANIE vo funkcii – totiz Vasou povinnostou je obcanov vcas informovat o veciach suvisiacich s dianim na verejnom priestranstve v meste.

    Pani Slahuckova, Vy poberate mesacne vyplatu za pracu, ktoru ste nevykonali v tomto pripade, ale aj podstatne vaznejsich pripadoch – a to mam na mysli len posledne obdobie.

    Netusim, kto Vam dava temy na spracovanie (nie som Vas nadriadeny), no spracovavate to, co dokazete urobit pohodlne od stola a to sa ani len neobtazujete vyjst do terenu, co by malo pre Vas byt zaciatkom a koncom pracovneho dna.

    Aj tie najzakladnejsie fotografie, ktore dnes robi kazde dieta do svojho mobilu, Vy k svojmu clanku preberiete a to dokonca zo SUKROMNYCH medii. Som zvedavy, kto bude riesit autorske prava, ked sa o ne zacnu autori fotografii, resp. vydavatelstva uchadzat.

    Tak by za Vas nemuseli narocnu a pre obcanov mimoriadne dolezitu pracu robit ini a na vlastne naklady.

    Pani Slahuckova, Vas clanok mal zacinat VEREJNYM PODAKOVANIM sa obcanovi, ktory si vo svojom volnom case dal namahu a popisal FAKTY, ktore poburili verejnost.

    Kazdy vzrastly strom ktory mohol byt zachraneny, no my v meste o neho prideme, je pre obcanov a prirodu do buducnosti (vlastne uz dnes) tragediou. To by ste mali vediet a podla toho sa aj spravat.

  2. a to Pán majko neviete,ako sa pani Slahúčková správa k zamestnancom na úrade.Rozkazuje si tam ako keby jej patril úrad.ona bola pre nového primátora omyl že ju prijal do úradu

  3. Z tej logiky, že zo stromov padajú listy a výkaly vtákov, by sme mali vyrúbať všetky stromy. Veď nám všetko zničia!
    Omg… radšej mali zmeniť miesto uloženia sochy. Tuto ju aj tak nikto hľadať nebude.

  4. Upovedomenie o začatí správneho konania na vydanie súhlasu na výrub drevín – 2 ks listnatých stromov, Sereď, Starý most – zverejnené 21. 12. 2022.
    Majkovo tvrdenie 23. 2. 2023:
    To, ze obcania nemali informacie o vyrube, je VASA CHYBA a VASE (dalsie) ZLYHANIE vo funkcii –
    Kto o veci klame a šíri nedôveru nenávisť voči zamestnankyni MsÚ Sereď?
    Miloš Majko. Ako vždy.

  5. Anonym 24. februára 2023, 8:07 – NEmate pravdu, to na co ste uverejnili link, je OZNAM ZVEREJNOVANY ZO ZAKONA na uradnej tabuli.

    Ja pisem- citujem:

    „To, ze obcania nemali informacie o vyrube, je VASA CHYBA a VASE (dalsie) ZLYHANIE vo funkcii – totiz Vasou povinnostou je obcanov vcas informovat o veciach suvisiacich s dianim na verejnom priestranstve v meste. “

    Pokial aj pri novom vedeni bude obhajovana NEcinnost, alebo NEdostatocna cinnost, teda informovanie verejnosti odvolavanim sa na uradnu tabulu a odpovedou obcanom, ze maju denne chodit na mestsky web alebo pred MsU na vyvesne panely, tak NEpride k ZIADNEJ ZMENE a Slahuckova bude akurat tak druhy Veselicky v mladsej a arogantnejsej forme.

    Tim noveho primatora a primator slubovali KOMUNIKACIU S OBCANMI. Som si isty, ze primator mal na mysli nieco viac, ako URADNU TABULU zriadenu zo zakona, ako POVINNOST !!

    Su veci, ktore charakterizuju TRANSPARENTNU SAMOSPRAVU, to v komunikacii s obcanmi nie su len reci a plnenie si zakonom stanovenych povinnosti.

    99,9 % obcanov ma vazne ine problemy, ako denne prehladavat inak vazne zastaraly a neprehlady mestky web. To ale NEznamena, ze obcanov nezaujima, co sa na verejnom priestranstve deje.

    Priemerny obcan ma velmi obmedzeny cas, ktory je ochotny, alebo si moze dovolit stravit na internete a ak si voleny zastupca alebo uradnik mysli, ze on je obcanovou prioritou, tak sa myli.

    Resp. nou je, ale az v momente, ked je obcan nespokojny. Alebo, ked je ublizene alebo krivdene konkretnemu obcanovi.

    Je zname na desiatkach pripadov, ze sa dotknuti obcania a to aj desiatky, alebo dokonca stovky obcanov dozvedeli o vystavbe, vyrube ci inych zmenach az vtedy, ked rano bagre zacali „kopat zaklady“ v ich blizkosti.

    Tvrdit, ze tie stovky obcanov su hlupaci a uradnik v poriadku, je chrapunstvo. Veci sa maju inak – obcania sa spravaju standardne k dobe v ktorej zijeme a uradnik si splnil len svoju povinnost. Niekedy dokonca pocas koronaopatreni a vianocnych a novorocnych sviatkov – zial…

    Povedane inak, ak chce voleny zastupca skutocne komunikovat s obcanmi, nesmie ich nutit, aby sa oni proaktivne denne rypali na mestkom webe.

    Obcania totiz PLATIA VOLENYCH ZASTUPCOV A URADNIKOV a pravom za svoje peniaze teda OCAKAVAJU proaktivne konanie zo strany „ich zamestnancov“. A to SPOSOBMI, ktore AKCEPTUJE OBCAN.
    Voleny zastupca ma na to plateny personal a je teda „len“ o ludoch a ich vedeni, ako bude urad a komunikacia s obcanmi vyzerat. Nateraz pani Slahuckova (a to uz mam na mysli cele jej posobenie na urade) vo vztahu ku komunikacii nicim vyraznejsie nevybocuje od Veselickeho. Jedine snad, ze Veselicky nebol plateny len za komunikaciu, ale aj za „nosenie aktovky a cistenie topanok“ sefovi.

    Normalne pri pisani tohto textu mam Déjà vu a som nazad pred 12 rokmi, co povazujem za smutne.

    A drobnost na zaver – prave z tych socialnych sieti spominanych Slahuckovou a diskusie pod clankami tu na SOL je vidiet, ze ja to vlastne „len“ vidim tak, ako dalsi obcania. Podnet totiz uverejnil clovek, ktory to tam tak trosku pozna…

  6. Vážený pán Majko!
    Úradná tabuľa a webová stránka mesta sú dostatočne prístupnými zdrojmi informácií mesta občanovi. Kto ich nesleduje, ten nevie. Keď sa občan o informácie nezaujíma, potom mu neostane nič iné iba sa čudovať, že sa niečo deje. Tvrdíte, že priemerný občan sa zaujíma o to, čo sa vo verenom priestore deje. Ak by to bola pravda, tak dve tretiny voličov by počas komunálnych volieb nesedelo doma na zadku a venovali by pol hodinu prechádzke do volebnej miestnosti. O kandidátov sa nezaujímali a potom svoju ignoranciu volieb sami pred sebou ospravedlnili tým, že nevedia, koho majú voliť. Na predvolebných stretnutia bolo v priemere 50 ľudí. Nevypisujte tu, či tím primátora a primátor niečo sľubovali. Na úrade ste pečený varený, tak mu to povedzte osobne.

  7. Anonym 24. februára 2023, 10:36 – prosim, pred napisanim hluposti a utocenim na mna, si precitajte aspon ZAKLADNU INFORMACIU – adresata mojho prispevku.

    Navod na pouzitie:

    – na obalke sa adresat spravidla nachadza v strede pravej casti obalky. Pri okienkovej spravidla v na to pripravenom okienku.

    – pri e-malovej kominikacii je adresatom spravidla vlastnik e-mailovej adresy. Ak niekto iny, tak je uvedeny (znovu spravidla) viditelne v sprave.

    – pri reagovani na prispevok uz minimalne desatrocie JASNE a ZROZUMITELNE uvadzam adresata mojho prispevku na zaciatku prispevku obdobne, ako som to urobil aj vo Vasom pripade.

    Chapem, ze niektore veci su zlozite a ze sa ucime cely zivot…

    A k obsahu: na urade som nikdy nebol, nie som a ani nebudem „peceny vareny“, veci ktore sa daju vybavit inak, tak aj vybavujem.

    A ak nieco chcem povedat volenemu zastupcovi alebo uradnikovi, vzdy mu to poviem. Urcite nepatrim medzi hanblivych ludi – urcite nie vo vztahu k tym, ktorych prostrednictvom dani platim aj ja.

    Ale co Vy? Preco vyzyvate inych, ked ste to Vy, co neviete komunikovat pod menom? Alebo je moje meno a fotka pri prispevkoch mala na ich zaregistrovanie?

  8. Pani Slahučková neviem či klopem na správne dvere je pekné zaujimat sa o cudzie dejiny a aby sa vyrubali stromy ale kedy sa budete zaujimat o drevenný stĺp na ul MRŠtefánika ķúsok od slov.sporitelne ktorý je práchnivý.Asi treba napísat do Vatikánu aby sa aj ony postarali o kultúrnu pamiatku.

  9. Pán Majko dávajte pozor lebo pani Slahúčková je kamoška s poslankyňami aj primátorom.Asi vás nebudú mať radi keď ju kritizujete.

  10. en rada 24. februára 2023, 13:25 – dakujem, no situaciu poznam velmi dobre. Pani Slahuckovu neprijimal do prace sucasny primator, ju mestoi plati dva roky a dva mesiace a to dva roky pracovala „z domu“.
    Su ludia, ktori poznaju aj kedy, resp. v akysch suvislostiach nastupila.

    A co sa tyka presadzovania transparentnej samospravy – vazne som nikdy neriesil, neriesim dnes a ani riesit nebudem, kto sa s kym pozna a kto je koho clovek.

    Kazdy voleny zastupca si musi uvedomit podla coho je posudzovany. A zial prave voleni zastupcovia ked spoznaju realitu, je spravidla neskoro.

  11. Seredan 24. februára 2023, 14:29 – ste hlupy demagog – Slahuckova bola na urad prijata v polovici volebneho obdobia Tomcanyiho a v case, kedy jej hlas bol klucovy pri vybere „noveho“ najomcu mestskeho majetku v Malom haji. Ano, toho najomcu, ktoreho NEodporucal schvalit nik pricetny, kedze uz boli jasne dlhy zanechane firmami v ktorych rovnaky konatel figuroval. „Len“ ona zmenila nazor z neodporucania na odporucanie a – nasledovalo to, co sme predpokladali – NEzakonny cezhranicny dovoz odpadu na mestsky pozemok, NEkontrolovanie jeho podnikatelskych aktivit, svojvolne nakladanie s mestskym majetkom v rozpore so zmluvou a samozrejme DALSIE DLHY mestu, teda nam obcanom!!

    Pani Slahuckovej som sa pytal ja osobne niekolkokrat, ci sa na tu spust zanechanu v Malom haji podnikatelom ktoreho (aj) ona odporucila bola pozriet – nie, NEBOLA. To je pre mna dostatocne vystizna ospoved…

    No MALA BY, aby vedela, co „zmena jej nazoru“ v case, kedy dostala pracu na MsU sposobila.

    Viac kazdy najde zadokumentovane a dostatocne jasne a zrozumitelne popisane v starsich clankoch na SOL.

  12. Vazeni diskutujuci! Kolko Majkovych prednasok o tom,ze ste hlupi demagogovia tu bude musiet ten chudak popisat, aby ste pochopili, ze pravdu ma iba on az na veky vekov a nikdy inak?

  13. Anonym 25. februára 2023, 0:37 – pouzivam fakty, ktore si priemerne zdatny jedinec dokaze overit. Navod som napisal.

    Keby som mal zaujem o presadzovanie svojho nazoru, blokol by som diskusiu, alebo by neboli stiahnute len tie prispevky, ktore su vyslovene neospravedlnitelne a nemozem ich akceptovat uz ani ja a to ja zacinam tam, kde ostatni koncia.

    Takze nepiste hluposti.

    Som pripraveny na vyvratenie cohokolvek napisaneho argumentami a podlozenymi faktami.

  14. Len na margo k autorke článku. Na úrad nastúpila za starého primátora, nie za p. Kurbela. Smutné je, že aj napriek kontroverznosti jej nástupu na úrad, si ju tam p. Kurbel ponechal.

  15. „ÚŽASNÁ LOGIKA“ tak namiesto presunu sochy na iné miesto vyrúbeme krásne vysoké stromy, ktoré tam rastú desiatky rokov a poskytujú tieň, príjemné prostredie pre vtáctvo, ľudí, vzduch ! Lebo vraj MÁ PLYTKÉ KORENE A DRUHÝ NIE JE STATICKY OK 😀 TAK TO JE ASI 3/4 STROMOV, LEBO STROM TO NIE JE PANELÁK ALE PRÍRODA, SAMORAST !!! Takýto ľudia rozhodujú o veciach, tak musia mať v hlavách nasr*né !

  16. Nemôžem si pomôcť, pani Slahučková dala odpoved na určitú otázku, tá odpoved predpokladám vychádza z nejakého uznesenia alebo príkazu, pravdepodobne odhlasovaného. Tu mi to pripadá ako keby pani Slahučková vypracovala oddôvodnenie, schválila si ho a poslala pracovníkov stromy vyrezať. A ešte by ma zaujímaloo či niekto reagoval na oznam o výrube pred tým ako boli stromy vyrezané.

  17. Tiež mi to pripadá, že za samotný výrub stromov aj odôvodnenie môže hovorkyňa. Ale chápem, že obetného baranka treba nájsť, náhodou by bolo treba kritizovať toho, koho kritizovať nechceme. Ešte dostala aj poučenie, že každý strom, o ktorý prídeme je pre občanov tragédiou a to by mala vedieť a podľa toho sa aj správať.

    Celej diskusii z tohto článku unikla podstata. Naložilo sa Slahučkovej ako to odprezentovala, ale že sa vyrúbali dva stromy a niekto konkrétny o tom rozhodol, to nikoho akosi nezaujíma.

  18. Kamarátovi z 25. februára 2023 o 19:24!
    Tak si trafil klinček po hlavičke.
    Majko prevzal článok zo stránky mesta a počítal s útokmi na Slahučkovú. Svojim príspevkom z 24. februára 2023 ich aj podporil.
    Keby bol primátorom ešte Tomčányi, tak by sa odbavoval na ňom. Dnes nie je vhodné uvádzať meno toho, kto súhlas s výrubom dvoch líp pri tej škaredej soche súhlasil. A takto to je. Zvykajme si. Históriu píšu víťazi. A dočkáme sa ešte väčších prekvapení. Len vyčkať času. Ako hovorí Miloško. Krok za krokom.

  19. Súčasný primátor ju síce nezamestnal, ale zvýšil jej úväzok z 0,5 na celý, takže s jej prácou je asi spokojný. Keďže má 2 krát viac času, aj komunikácia mesta by mala tomu zodpovedať

  20. Anonym 25. februára 2023, 19:24 – v suvislosti s prebranym statusom k vyrubu a nasledne stanoviskom uradnicky Slahuckovej, ja prioritne NEriesim opravnenost, resp. nevyhnutnost vyrubu lip.
    Nepaci sa mi, no nie som odbornik a ani za vyrub nenesiem zodpovednost.

    Co ale hned v prvom prispevku riesim a kritizujem (vazne som si bol isty, ze som to napisal dostatocne zrozumitelne) a slovo KRITIZUJEM zdoraznujem pristup uradnicky Slahuckovej.

    Citujem:

    „Pani Slahuckova, Vy to vazne mate pomylene. Uz som Vas niekolkokrat jasne, zrozumitelne a hlavne VEREJNE upozornil, aby ste ako uradnicka platena obcanmi mesta OBCANOV NEUKOLOVALI s tym, co kedy a ako maju robit!!

    To, ze obcania nemali informacie o vyrube, je VASA CHYBA a VASE (dalsie) ZLYHANIE vo funkcii – totiz Vasou povinnostou je obcanov vcas informovat o veciach suvisiacich s dianim na verejnom priestranstve v meste.

    Pani Slahuckova, Vy poberate mesacne vyplatu za pracu, ktoru ste nevykonali v tomto pripade, ale aj podstatne vaznejsich pripadoch – a to mam na mysli len posledne obdobie.“

    Uradnicka Slahuckova na urad nastupila za mimoriadne „zvlastnych“ okolnosti, dva roky „pracovala z domu“ a je to ONA, kto napriek vseobecnej znalosti problematiky, v komisii pri vybere „noveho“ najomcu mestskeho majetku v Malom haji VEDOME HLASOVAL v sulade s predstavou svojho noveho zamestnavatela !!

    Len hlupak nemeni nazory pri poznani novych zavaznych faktov. Jej pripad ale takto nevidim.

    Nasledne sme za noviny s nou komunikovali (podrobnosti a vyvoj nateraz dolezity nieje), no opatovne ZLYHALA, ked zacala „na hulvata“ PARAZITOVAT na temach, ktore sme sa jej ako hovorkyne pytali. Uplne NEPROFESIONALNE a nepripustne konanie hovorcu tazko za vsetkymi moralnymi hranicami.

    Kritiku pri komunikacii ODMIETLA a jej nepripustny sposob prace musel zastavit az prednosta Krajcovic po osobnom stretnuti s nim.

    Dlhsiu dobu (nieco cez rok) mame spravy o jej zvlastnom spravani sa na urade voci uradnikom – je smutne, ze mne urciti uradnici doverovali a verim ze aj doveruju podstatne viac, ako v minulosti nadriadenym. Asi vedeli preco.

    Nijako nespochybnujem zaujem pani Slahuckovej o environmentalne temy, vazne som pocul, ze v komisii este pred prijatim na urad bola aktivna a dobra.
    Sledujuc jej nasledny vyvoj si myslim, ze pri tom mala aj zostat.

    Zaver:

    Ak si obcania nechaju diktovat co, kedy a ako maju robit pri zaujme o veci verejne uz dokonca od uradnikov nechapajucich svoje povinnosti prave voci obcanom, tak nam cez hlavu neprerastu „len“ politici, ale vlastne kazdy, na koho vyplatu obcania zo svojej kazdodennej prace odvadzaju dane.

  21. 1.31
    To, ze to ty nevies, kto bol Jan Nepomucky, to svedci nie o tom, ze by bol neznamy, ale len o tvojej tuposti. Kor dnes ked su informacie tak dostupne.

  22. Na človeka, ktorého spútaného zabili, len aby sa nemohol obhajovať, dokáže kydať iba bezcharakterný hajzel. Storočie, v ktorom mučeníci žili nie je rozhodujúce. Špinavé kurvy žijú na celej zemeguli bez ohľadu na zemepisnú šírku, či dĺžku.

  23. Všade po seredi vyrubuju. Staré strome. Vždy pod zámienkou akéhosi narušenia čohosi. Pekne stromy, urastene, to rocne ,hneď ako mesto prevzalo cinter dalo stromy vyrubat. Dakto sa pekne zase nabalil

  24. V roku 1975 v Moste v Čechách premiestnili kostol Nanebevzetí Panny Marie po koľajniciach o 841 metrov. Vážil 12 tisíc ton. Je o tom aj dokumentárny film.
    Možno by sa v r. 2023 našiel spôsob ako zabrániť „poškodzovaniu oplotenia a sokla sochy Sv. Jána Nepomuckého“ a „zamedzeniu ďalšej degradácie pamiatky a špineniu na pamiatku (zo stromov padajú listy, peľ, výkaly vtákov..).“ Možno ju stačilo premiestniť do parku.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img