ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Naše duševné zdravie: pozývame vás na tri stretnutia s diskusiou v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /  Diskusie projektu s názvom Spolutvorba sa budú konať vo viacerých mestách. Cieľom stretnutí je, aby sa poskytovatelia služieb v oblasti duševného zdravia a ich užívatelia dopracovali k spoločným výsledkom.

Tými je navrhovaná reforma v oblasti duševného zdravia a snaha o to, aby politici už nemohli tému odsúvať.

„Tento prístup je založený na princípe, v ktorom tí, ktorých sa služba dotýka, teda ľudia so zažitou skúsenosťou s duševnou poruchou a ich príbuzní jasne formulujú čo od systému starostlivosti potrebujú, aké sú ich potreby a  predstavy o lepšom fungovaní,“ približuje organizátor projektu Liga za duševné zdravie.

Podstatou je teda vytvorenie skupiniek v každom kraji Slovenska, kde ľudia so skúsenosťou budú hovoriť o tom, čo potrebujú, čo ich hnevá a aké majú návrhy na zlepšenie systému pomoci.

„Zadanie sa môže zdať náročné, ale po našich úvodných skúsenostiach a na základe skúseností zo zahraničia vidíme, že ľudia chcú hovoriť a prinášajú množstvo skvelých myšlienok a nápadov,“ uvádzajú organizátori.

Po úvodných stretnutiach sa do skupiny prizvú zástupcovia samospráv a poskytovateľov starostlivosti, napríklad psychiatri, psychológovia, sociálni pracovníci, zástupcovia vyšších územných celkov a nakoniec aj štátu.

Základom bude rovnosť hlasov – názor pacienta bude mať rovnakú váhu ako hlas psychiatra či zástupcu mesta.

V Seredi sa budú konať tri stretnutia: 8. marca, 12. apríla a 10. mája 2023 (vždy streda) o 15.00 hod. v Zasadačke primátora mesta (v historickej časti budovy Mestského úradu Sereď). Vstup je cez hlavný vchod do budovy MsÚ.

 

Kontaktnou osobou pre Trnavský kraj je Petra Hofierková (petra.hofierkova@dusevnezdravie.sk).

Viac informácií tu: https://dusevnezdravie.sk/project/spolutvorba-koprodukcia/ 

Zdroj: dusevnezdravie.sk, nitrianskyhlasnik.sk

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mame vôbec vládu, chorý človek bol predsedom vlády, potom ministrom financií, aký kredit majú ľudia čo toho človeka podporovali či zneužívali na svoj osobný prospech, mam dobrý plat a keď bude najhoršie to Matovič. Dokázateľne choreho človeka možno odsúdiť, je takmer nemožné ho zavrieť do basy. Špinavci zneužívajú Matoviča na svoje špinavé ciele.

  2. dobry matros. a to si takto placal uz pred tym, alebo az po tom co si si lupol?
    „mam dobrý plat a keď bude najhoršie to Matovič“
    to su kratkodobe vypadky prudu v hornych poschodiach?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img