ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Seredi môžu podporiť unikátny projekt, ktorý v meste nemá obdobu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Monika Kroláková, riaditeľka CZŠ sv, Cyrila a Metoda v Seredi /  Vo štvrtok 9. 2. 2023 majú poslanci mestského zastupiteľstva mesta Sereď jedinečnú príležitosť rozhodnúť o zhodnotení majetku mesta vo výške viac ako 1 500 000 eur bez akýchkoľvek finančných, personálnych a prevádzkových nákladov mesta. Rozhodnúť o investícii, ktorú je možnosť získať z finančných prostriedkov v rámci výzvy Plánu obnovy SR.  Výsledkom úspešnosti vo výzve môže byť moderný, nadčasový, multifunkčný objekt slúžiaci hlavne deťom nášho mesta, ale aj ostatným občanom. Stačí tak málo … vo štvrtok zahlasovať v prospech projektu.

O čom teda budú naši novozvolení poslanci rozhodovať? V školskom areáli ZŠ J. A. Komenského sa nachádza stará nefunkčná kotolňa vo vlastníctve mesta. Mnohí z nás si určite pamätáme úspešné odpredaje a následné rekonštrukcie nefunkčných kotolní v meste. Vznikli z nich projekty, ktorými mesto nielen finančne získalo, zhodnotilo daný exteriér dotknutého územia, no predovšetkým prinieslo úžitok obyvateľom mesta Sereď. Jedna takáto nefunkčná kotolňa sa nachádza aj v školskom areáli na Komenského ulici. Kotolňa rokmi chátra, stráca na hodnote a esteticky znehodnocuje celý školský areál. Momentálne je to sklad pre nefunkčné technologické zariadenie  bývalej kotolne a vyradeného inventáru.

CZŠ sv. Cyrila a Metoda ponúka mestu Sereď nadčasový a moderný projekt kompletnej rekonštrukcie tejto kotolne. Ponúka inovatívne riešenie vybudovania viacúčelového objektu, ktorý kvalitatívne a kvantitatívne zlepší služby obyvateľov  mesta Sereď. Kompletnou rekonštrukciou vznikne viacúčelový objekt s funkčným využitím prízemia, 1.poschodia aj strechy. Mesto Sereď touto unikátnou rekonštrukciou nefunkčnej kotolne môže získať viacero benefitov. Teda rozmenené na drobné. Čo môže mesto získať?

 

  1. Zhodnotenie majetku mesta Sereď vo výške viac ako 1 500 000 eur a zhodnotený objekt ostáva naďalej majetkom mesta Sereď.
  2. Nulové finančné náklady mesta na rekonštrukciu a následnú prevádzku.
  3. Vznikne viacúčelový priestor, ktorý inovatívne prinesie nové formy využitia pre rôzne vekové kategórie detí mesta – telovýchovné aktivity, odborné učebne, bezbariérové využitie, priestor na prednášky, prezentácie, audiovizuálne využitie – využitie športové, kultúrne, sociálne.
  4. Vznikne priestor pre vzdelávanie žiakov ZŠ v areáli ale i pre spádové MŠ, ktoré majú nedostatok dopoludňajších pohybových aktivít.
  5. Režim využiteľnosti viacúčelového priestoru bude otvorený aj pre ďalších záujemcov, občanov mesta, občianske združenia, ktorí o priestory prejavia záujem.
  6. Zvýši sa atraktivita bezprostredného prostredia na výučbu a pohyb detí v šk. zariadení nielen počas výchovno-vyučovacieho procesu , ale aj vo voľnom čase v školskom areáli.
  7. Environmentálne prínosy navrhovaných riešení a realizácia opatrení a systémov aplikovaných v objekte zabezpečia žiakom bezprostrednú možnosť zapojenia do výučby. Na streche objektu tak vznikne výukové laboratórium nielen pre deti nášho mesta, ale i pre okolité obce.
  8. Nadčasové a ekologické riešenie celej rekonštrukcie s minimálnymi nákladmi na prevádzku.
  9. Ušetrené náklady za likvidáciu starej budovy.

 

Vážené pani poslankyne, páni poslanci, zastupujete záujmy obyvateľov mesta Sereď. Odovzdali sme Vám našu dôveru a vieme, že aj Vám  záleží na zveľaďovaní majetku nášho mesta, prosperite mesta, kvalite zvyšovania služieb pre nás všetkých.  Zámer projektu poznáte všetci. Vo štvrtok 9. 2. 2023  na zasadnutí mestského zastupiteľstva máte jedinečnú príležitosť podporiť tento verejne prospešný projekt. Verte, že MY všetci obyvatelia nášho mesta Vám budeme vďační.

Grafická príloha tu: grafická_príloha_czš

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Už keď by tomuto mal robiť niekto obštrukcie tak naozaj nemá čo robiť na stoličke poslanca. Držím všetkým odvážnym realizatorom ktorí sa pustili do takto náročného projektu palce! Deti škôl a škôlok budú mať konečne krásny moderny priestor.

  2. Len by ma zaujímalo, prečo tento projekt neuzrel svetlo sveta za predchádzajúceho zastupiteľstva ,keď sa teraz niekto opiera o obštrukcie a stoličky poslancov. Či neboli tam „naši“ ľudia… ak je treba podporiť dobrú vec, tak som určite za to, ale s rozumom a nie opojení mocou.

  3. Prosim vas to co je opojeni mocou? Tu sa za starej garnitury rozhadzovali peniaze na horbilne odmeny za nic nerobenie a ked chce niekto prerobit chatrajucu budu len preto lebo navrh podala riaditelka cirjevnej skoly tak je to problem? Rozhodnutia sa tvoria v case, myslim, ze keby bol program pre projekt cez EU otvoreny pocas predchadzajuceho zastupitelstva, ako hovorite, bol by projekt predlozeny tak isto.

  4. Material ztiahli z rokovania dnesneho zastupitelstva na navrh poslanca Jankulara. Ze ma k tomu este vela otazok…. skor ide o zakulisne tahy proti primatorovi.

  5. vyzera to tak že je to sprostá závisť a hadzanie polien pod nohy riaditeľke cirkevnej školy. Zrejme preto že podľa celoslovenského hodnotenia INEKO je cirkevna škola najlepšia v Seredi

  6. A prečo chcú od mesta peniaze tenisti za vybudovanie areálu?
    Veď ho majú v nájme. Nič im nebráni podávať projekty za seba.
    Budú to mať všetko zadarmo? Prečo si to zobrali do nájmu? Keď tam nechcú financovať ani 100 euro?
    A mesto im to vybuduje a bude platiť aj drahé energie a údržbu?
    A deti platia veselo členské…. Nemajú to mať zadarmo???

  7. Riaditeľka ZŠ Komenskeho ma samozrejme veľký záujem na tom, aby to neprešlo, keďže všetko, co môže spraviť dobre meno CZŠ, sa môže odraziť na ubudajucom počte budúcich žiakov Komenskeho školy.
    Avšak CZŠ navštevujú deti zo Serede, ich rodiča si túto školu vybrali aj keď nie je pod správou mesta. A tu si treba uvedomit prínos pre seredske deti , nevyclenovat ich len preto, ze si vybrali túto skolu,
    Mesto tento projekt nebude stáť nic.

  8. My tu riešime budúcnosť našich detí a hlupák, ktorý chce odpútať pozornosť od hadov, čo sedia v poslaneckej lavici a zakrývajú svoj neúspech a pocit menejcennosti, rieši cirkev. Sám si nula.

  9. Som zvedavy ako to dopadne. Ak to neprejde a ten projekt sa neposunie dalej tak sa stavim ze este za 10 rokov tam bude stale stara chatrajuca kotolna….☹️

  10. Nuž bohuzial urazene ego pánov ktorí neuspeli vo voľbách a tých ktorým už nechodia odmeny za nič bude robiť prieky dobrej myšlienke. To sme zas dopadli v meste. Ale 4 roky nie sú tak dlho aby sa zabudlo…

  11. dajte sem mena tych debilov čo su proti. Mestu sa veľmi výrazne zhodnotí majetok, mesto to nebude nič stáť a tie hovädá sú proti

  12. Nový pán primátor by sa mal zaujímať hlavne o školy, ktorých zriaďovateľom je mesto. Ale tak sa zdá, že ho zaujíma len CZŠ.

  13. pár poznámok ku viacerým komentárom čitateľov:
    1. Na návrh poslanca Jankulára bol tento bod programu stiahnutý z rokovania. Podporilo ho všetkých 12 poslancov, ktorí sú na strane neúspešného kandidáta na primátora. Jednoducho HANBA! Robíte to podľa vzoru z NR SR ?
    2. Otázka: čo robil cca 10 dní pred zastupiteľstvom (toľko mal tento materiál p. Jankulár, k dispozícii aby si ho preštudoval)? A podľa jeho vlastných slov, môže o tom bode programu rokovať mimoriadne zastupiteľstvo hoci aj v nadchádzajúci Po 13.2.23 To už bude pripravený na prerokovanie?
    3. Poslanci okolo Jankulára, ktorí odmietli svojim hlasovaním prerokovanie tohto bodu len potvrdili, že sú len marionetky na špagátikoch, ktoré poťahujú staré štruktúry mesta.

    p. poslanec Švorc, to sa nehanbíte povedať o sebe že pôsobíte (pôsobil ste) v akademickom senáte niekde na VŠ?
    poslanec T. Karmažín+všetci ostatní čo ste boli proti prerokovaniu, takto si predstavujete zvyšovanie úrovne školskej výchovy našich detí a zveľaďovanie majetku mesta??
    jednoducho HANBITE SA

  14. Nový pán primátor sa má zaujímať o všetky seredské deti, nie len tie čo chodia do štátnej školy. Alebo deti v cirkevnej sú deti druhej kategórie?
    Odhliadnúc od toho, že cirkevná škola je podľa nezávislého celoslovenského hodnotenia najlepšia v Seredi

  15. Z pána Švorca som mimoriadne sklamaný. Dúfal som, že ako vysokoškolský pedagóg aspoň po voľbách sa začne správať rozumne a nezávisle. Ale sklamal som sa.

  16. Čo ma zveľadenie majetku mesta za 0,00 nákladov mesta spoločne s tým že mesto nie je zriaďovateľom školy? Ide o schatralu chajdu z ktorej by inak pre mesto vyplynuli akurát náklady. Sa pozrite ako vyzerajú ostatné školy v Seredi. Naozaj sa mesto staralo o svoj majetok rovnako? Cirkevnú skolu navštevujú deti tohto mesta, a nie iba preto že je cirkevná, ale preto, že je to špičková škola s dobrými výsledkami a prístupom k deťom. Tento projekt ma slúžiť všetkým deťom, školákom, škôlkarom. Toto nie o ničom inom iba nezmyselnom proteste porazenej skupinky. Áno konečne v meste vyhral čestný kandidát s dobre postavenou víziou pre mesto a otvorenou komunikáciou. Verím, že sa druhá strana preberie a zapojí zdravý rozum nie emócie.

  17. A na to, že je CZŠ najlepšia v Seredi ste ako prišli? Že pani Kroláková napísala? V rebríčku Ineko si zadám Trnavský kraj a prvá seredská škola je na 15. mieste ale CZŠ to nie je. Je to ZŠ Fándlyho. Na 47. je Komenská a hľadám teda aj CZŠ a je na 5. strane. Keďže počet testovaných deviatakov bol len 19, nemožno ju zaradiť do rebríčka. Asi tak.

  18. Zaujímavé je ze aj dcéra T. Karmažína chodí na CZŠ a ani to ho neoblomilo v hlasovaní.
    Ako kandidát na primátora si sa bil do pŕs koľko si čoho zabezpečil napr. pre ZuŠ.. Ale porazené ego nedovolí podporiť program, ktorý podporuje tvoj prorivnik/zvolený primator. Hanba ti

  19. Treba si uvedomiť, že keď sa schváli tento projekt, tak nebude podporený projekt mestskej školy ZŠ Fándlyho. Nikto neschváli navýšenie kapacít v jednom meste dvom školám. Mesto by malo hájiť v prvom rade záujmy svojich mestských škôl, no ale z vyjadrení pána Kurbela mám pocit, že háji iné záujmy…. Treba sa odosobniť od toho, kam mu chodia deti…

  20. Mesto ma pripraveny projekt na skolu Fandlyho, ktora je najlepsia skola v meste naozaj, nie podla kampane co tu par dni robi riaditelka ktora je zodpovedna za tu nadhernu klukatu lavicku. Fandlyho skola je nasa, cirkevna je sukromna zajtra sa mozu zbalit a bude, Fandlyho skola vie ponuknut detom veci ktore cirkevna nemoze. Dve skoly v meste logicky nepodporia, pokial viem nie je planovany nejaky boom rodenia deti. Takze poslanci si to chcu asi prejst a porovnat, co je na tom zle ? A ked im to mesto neda stale maju moznost rozsirit svoje priestory bez mesta. Okrem toho zdravy rozum bez kostolnych emocii hovori ze rozsirit fandlyho a kotolnu na komenskeho predat alebo vyhodnte prenajat, dnes pri cenach nehnutelnosti to moze byt velka pomoc pre rozpocet mesta.

  21. Kedze ide o uplne inych zriadovatelov, tak kludne mozu byt oba projekty naraz nemate dobre informacie. A prave to je zarazajuce, ze pri nulovej investicii zo strany mesta, vsetky naklady ktore vzniknu bude znasat zriadovatel co mesto nie je, je problem uz tu na zaciatku. Je smutne, ze v spolocnosti stale funguje polarizacia. Na cirkevnej skole su deti, ktore tam vobec nie su kvoli preferencii nabozenstva, ale rodicia zavzuju mnozstvo faktorov. Tak to funguje pri kazdej skole. V Bratislave, Trnave a pod. su cirkevne omnoho vacsie s podporou miest pretoze je to skola ako kazda ina, uloha je taka ista. Je uplne irelevantne pri tomto projekte zvazovat ci je statna alebo cirkevna skola.

  22. Mňa by zaujímalo, v akom štádiu má pán primátor projekt ZŠ Fándlyho? Plánuje ho naozaj podať? A kedy? Komisia nehodnotí iba zriaďovateľa ale aj demografiu v meste v ktorom škola sídli. Alebo je projekt mestskej školy už dopredu zmarený jej vlastným zriaďovateľom? Kto je tu naozaj dobrý a kto zlý? Komu naozaj záleží na deťoch tohto mesta? Kto zámerne účelovo prekrúca fakty? A kto manipuluje emóciami obyvateľov?

  23. Ak pán primátor zámerne pozdrží projekt školy, v ktorej je zriaďovateľom, lebo MÁ TÚ MOC a zároveň presadzuje projekt školy, v ktorej pracujú jeho rodinný príslušníci a chodia do nej jeho deti, tomu sa hovorí asi spravodlivá služba verejnosti.

  24. a to v jednom meste moze byt podporeny len jeden projekt?

    „Na návrh poslanca Jankulára bol tento bod programu stiahnutý z rokovania“ Jankular – to nie je ten, co sa mu po meste motaju ozrate deti, ktore su mu zverene?

  25. Cirkev má dosť pozemkov, budov a peňazí (aj v Seredi), môžu čokoľvek vybudovať vo svojom objekte alebo kotolňu kúpiť za trhovú cenu. Je to najbohatšia a najvplyvnejšia „firma“ na tejto planéte. Vatikánska mena je ale určite výhodnejšia.

  26. Dodo aj si cital clanok pod ktorym tliapes? Budova ostane v majetku mesta.
    Zhodnotenie majetku mesta Sereď vo výške viac ako 1 500 000 eur a zhodnotený objekt ostáva naďalej majetkom mesta Sereď.
    Nulové finančné náklady mesta na rekonštrukciu a následnú prevádzku.
    staci takto, alebo ti to treba nakreslit?

  27. Ja 10. februára 2023, 10:41 – stalo sa to, co ste tu VEREJNE napisali, alebo mate indicie smerujuce k tomu, ze si dovolite nieco taketo VEREJNE napisat?

    Ak ano, sem s tym, taketo konanie bude okamzite zverejnene.

    Dakujem za odpoved.

  28. Anonym, na 50 rokov? Po 50 rokoch to bude ako vyzerať? Toho sa už polovica obyvateľov ani nedožije. Ani ja a možno ani ty. Nikto v tom cirkvi nebráni, majú dosť svojho majetku, prečo bránia deťom veriacich v plnohodnotnom vzdelávaní a podmieňujú ho majetkom mesta?

  29. Dodo, tak tu kotolnu nechame spadnut, alebo ju mesto za svoje zbura?

    mna zaujalo nieco ine. do konca roka konci najom mestskej poliklinike. co bude pak?

  30. Pre autora Ja.
    Viete Vy, že projekt začal vznikať ešte keď p. Kurbel nebol primator mesta?
    Viete Vy, že k začatiu prípravy projektu na kotolni dal súhlas aj vtedajší prednosta.
    Viete Vy, že súhlas dala aj riaditeľka ZŠ Komenského?
    Tak o čom to vlastne točíte!

  31. najsmutnejšie na tom je že niektoré poslanecké individuá delia deti na naše štátne a tie nie naše cirkevné a ku Karmažínovy sa škoda vyjadrovať. Ak bude takto pokračovať tak o 4 roky nedostane ani toľko hlasov ako pred štvrť rokom

  32. Anonymovi z 10. februára 2023 o 13:11! KLAMEŠ!
    Materiál MsZ 9. 2. 2023 bod 13 E:
    Stanovisko riaditeľky školy ZŠ Jana Amosa Komenského k výpožičke kotolne
    Riaditeľka ZŠ Jana Amosa Komenského (ďalej len ZŠ JAK) v Seredi PaedDr. Paulína Krivosudská nesúhlasí s dlhodobou výpožičkou budovy kotolne nachádzajúcej sa v areáli školy, o ktorú riaditeľka CZŠ sv. Cyrila a Metoda (ďalej len CZŠ) požiadala primátora mesta dňa 9. 1. 2023.

  33. Ďakujeme pán primátor za úpravu cien za poskytované služby na cintoríne.
    Občanom je naprosto zrejmé, že od Vášho nástupu do funkcie primátora ste zjavným prínosom pre občanov. Vďaka.
    Dúfame, že nie „upravené“, ale nazvime to presnými výrazmi „zvýšené“ ceny za poskytované služby na cintoríne prispejú do mestského rozpočtu dostatočne, aby mohli poslúžiť ďalšiemu navýšeniu Vášho príjmu vyplývajúcemu z výkonu Vašej funkcie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img