ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Piatok 13-teho hackeri napadli Seredonline

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

S ľútosťou musíme čitateľom oznámiť, že práve piatok 13-teho sa stal osudným aj pre Seredonline.sk. V skorých ranných hodinách bol server napadnutý hackerským útokom, čo spôsobilo, že krátko po ôsmej hodine ste si namiesto aktuálnych správ načítali čínsky e-shop so športovým tovarom. Snáď e-shop získal nových zákazníkov aj medzi čitateľmi SOL, aby sa tomu, kto útok úmyselne vykonal vrátili aspoň vynaložené náklady.

Vyzerá to tak, že niečo po 11.00 hod. je problém vďaka administrátorom vyriešený – snáď dlhodobo. Konieckoncov na piatok dátum 13-teho zase až tak často nevychádza.

– – –

AKTUALIZOVANÉ:

V sobotu vydal Národný bezpečnostný úrad (NBU) varovanie pred hackerskými útokmi zamerané na weby a médiá v Slovenskej a Českej republike:

Podľa doteraz medializovaných informácií hackerským útokom podľahli desiatky online médií. Naše médiá boli medzi nimi. Nateraz je v zisťovaní, či bol útok a viac ako tridsať hodinová nedostupnosť média spôsobená v súvislosti s koordinovanými útokmi avizovanými NBU, alebo ide o individuálny útok na naše médiá.

Kroky nevyhnutné k vyšetreniu incidentu boli vykonané.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img