ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Takto má vyzerať romantika po seredsky. Lavička, zvodidlo, karirohož do základov a kamera… – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Asi to poznáte aj vy z rôznych miest sveta. Idete po moste a na jeho zábradlí sú zavesené zámky s iniciálkami alebo menami zaľúbených. Niekedy ich nájdete na ohrade nejakej pamiatky, alebo len tak jednoducho na nejakej konštrukcii v blízkosti miesta, kde sa zaľúbení zvyknú stretávať.

Priestory na rande vznikajú spontánne a ťažko ich nakázať. Je to ako vznikali v minulosti chodníky na nových sídliskách stavaných Tomášom Baťom. Aj ten najskôr nechal prirodzene vyšľapať ľudí cestičky a následne na mieste ľuďmi vyšľapaných cestičiek nechal vydláždiť chodníky. No a potom si ľudia nerobili skratky cez trávniky, ale používali už overené a prirodzené migračné trasy. Preto tieto sídliská postavené pred takmer 100 rokmi sú zachovalé ešte aj dnes.

Pravdepodobne aj niekto z vedenia nášho mesta sa dostal mimo svoju ohrádku niekde do zahraničia a v „slabej chvíľke“ si všimol nejakého toho mosta lavičky, alebo iného priestoru obľúbeného zaľúbenými párikmi a obvešaného spomenutými zámkami, symbolmi partnerstva a lásky. A čo oči videli, to hlava „vymyslela“ aj u nás v Seredi. Žiaľ opätovne podľa hesla „mali sme tie najlepšie úmysly, ale dopadlo to tak, ako vždy“ (Viktor Černomyrdin).

Zaľúbencom bolo „nakázané“ stretať sa pri moste do kempingu. Dostali aj lavičku a dokonca aj konštrukciu na vešanie zámkov. Lavičku pred ukradnutím zabezpečili oceľovou reťazou o cestné zvodidlo a konštrukciu na vešanie zámkov pozvárali a upevnili na už spomenuté zvodidlo k ceste. Aké to romantické a nápadité. Zase sme sa ukázali, že nie sme schopní nič normálne ani len od iných odpozerať, nie to ešte samostatne vytvoriť.

Netušíme, koľko ešte finančných prostriedkov toto miestečko pre zaľúbených stálo a koho konkrétne to bol nápad, v každom prípade povestnú korunu tomu dala bezpečnostná kamera Mestskej polície umiestnená prakticky priamo nad lavičkou – asi chcel niekto točiť reality show, ku ktorej mu ale podľa počtu zámkov akosi chýbali herci.

Aj na tomto prípade je dostatočne vidieť, že málokedy je potrebné niečo vymýšľať, keďže vo svete je už všetko vymyslené a stačí len hotové a funkčné veci odpozerať, no a potom pri ich realizácii u nás trochu rozmýšľať a čo najmenej kombinovať a vnášať do veci svoje idei.

Netuším, kde sa v Seredi zaľúbenci stretajú, no som si pomerne istý, že ďaleko za mestom na lavičke a konštrukcii privarenej o zvodidlo v podstate ďaleko za mestom a ešte aj pod Mestskou kamerou to určite nie je.

Ešte v roku 2019 vedenie mesta lavičku „lásky“ propagovalo ako jeden z úspechov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Treba cele to zvodidlo aj retazu lavicku konstrukciu prizvarat a upevnit Bruchovi na branu, bolo by to take symbolicke, za to co spravil pre mesto

  2. V Piešťanoch je takéto romantické zákutie priamo pred hotelom Eden. Navrhujem urobiť ho na mieste, kde bol ten roxorový kôň.

  3. ja navrhujem aby bola tato lavicka premiestnena pred Majkovu haciendu na Trnavsku. Ta vypada ako sucast Lunika IX, to je ta prava romantika 😀 😀 😀

  4. Neustale navazanie sa do byvaleho primatora je uz fakt dost trapne.myslim ze by sme sa mali pozret na nove vedenie ktore zatial dokazalo len to ze jak poplatky za skolu a skolku zdvihli tak aj dane ale na bilborde napis Sered mesto ktore sa o vas postara.neviem naco sa tu stale vytahuju stare veci.skor by som sa sustredil nato co bude.nikde neni napisane ze novy primator nevylezie tiez s takymto nieco.a aj ta konska zeleznica bola pekna no nikto si neuvedomil ze nebezpecna.tolko k tomuto clanku.

  5. Veľmi neestetické! Otrasné!
    Žiaľ takýchto uhľadných vecí je meste Sereď oveľa viac.
    Pozrite len to staré. bielo-červené zábradlie pri niektorých cestách v meste, nápis SEREĎ s aranžmánom pri vstupe do mesta od Trnavy, rôzne zabudnuté stĺpy, betóny, kamene a pod.
    Martin na estetiku a poriadok v meste veľmi nedbal. Dúfam, že Ondro bude v týchto veciach iný!

  6. Odstráňte v meste tie staré betónové kvetináče a podobné haraburdy ! Takisto tie zábradlia sa všade teraz dávajú v antracitovej farbe. To je taký problém premaľovať to ?

  7. Je to problem. Majko este nevyhlasil anketu s otazkou aku farbu by obcania na zabradlia chceli. Lebo vsetkom musi byt trasparentne a dopredu odkomunikovane. Potom musi primator rozhodnut o nakupe farbu stetcov a najst peniaze v rozpocet.

  8. Pán Majko to ste si až teraz všimli tú lavičku?Tak dobré ráno to je tam už nejaký ten rok. A Š tými článkami ste trápny.

  9. súhlas Miva, ale podľa reakcií ľudí je dosť takých čo o nej ani nevedeli…ináč rád na tej lavičke sedával ten bezdomovec čo býval kúsok odtiaľ v stane, tak pre neho bola ideálna, akoby v obývačke

  10. Hlavne aj ten posledný mostik čo zbúchali v dolnej strede na zelenke čo tam napachal Šúry..že pre „zalubenych“ mostik..samí fetoš tam akurat behá poza Váhu….

  11. Kedy,preboha toto mesto bude už niečím zaujímavé. Pred 2 hodin ami som šiel cez Zavar a tá výzdoba. Smutná Sereď. Hlavne že, sa konal Štefanský punč. Zas tie bruchovske nápady. Som zvedavý čo bude na Silvestra. Je 30-výročie samostatnosti Slovenská. Ale to akosi nikoho nezaujíma. A tá lavička za 12000 EUR. Chce se mi blít.

  12. Však stále sa treba navážať do bývalého vedenia, lebo súčasné sú kamaráti a tých predsa nemôžeme očierňovať. Zatiaľ…

  13. p.Majko nič v zlom, ale vy by ste mal dostať nejakú novinársku cenu, napr. o najubohejsieho novinára na tejto planéte, vaše príspevky a články sú hodné tak 5dkg vlašského šalátu
    Veď sa nato vykašlite zoberte lopatu, hrable alebo akýkoľvek iný nástroj skazy a spravte niečo užitočné pre mesto dakujem

  14. Kde nájdem túto lavičku? Natočím o nej nejaké video ? Je to aj pre zalúbené bukvice? Natočím ho aj v azbuke aby stúpol cestovný ruch v seredy.

  15. Neni to trocha uchylne, ze lavicka lasky a s kamerou nad hlavou? Inak, aj v parku pri kastieli su kamery. Mladez dajte si pozor, skor ako pojdu dolu gate tak sa treba poobhliadnut. Inak operator MP bude mat na nocnej z vas program…

  16. Nech namontuju kameru pred DK aby vsetci policajti videli ked p.Cavojsky ide domov opity na mol a sada do svojho tatosa kde reklamuje chatu v CHorvatsku este ze volakoho nezrazil

  17. Nechápeš satiru a primitiv si Ty,viackrát si to svojim hulvátskym osočovaním dokázal..a vo svete ,kde sú novoročné ohňostroje sú podľa teba všetci primitívní ľudia. ach jaj..

  18. Miloš Majko..ty si sa svojím pohľadom na dianie v Seredi,veľakrát trafil do čierneho,ale veľakrát si bol čistý primitív,pourážal si tu bezdvôvodne kopec ľudí,ale aj napriek tomu..
    Prajem Ti všetko najlepšie v Novom roku 2023..

  19. Dobrý deň, chcel by som veľmi pekne poprosiť autora tohoto článku, aby v prípade posudzovania nejakého úmyslu či zámeru zhotovenej veci si dal toľko prace a zistil kto to vyhotovil a za akým účelom. Je mi len veľmi ľúto že sa tu mrhá časom a talentom autora článku ktorý vidí vôkol seba len zlé a negatívne veci. V prípade otázok pán Majko som vám k dispozícii a kontakt na mna si isto nájdete. S pozdravom za OZ Oldtimer Muzeum Sereď a VCC Sereď, Pastorek

  20. pre oldtimer čo vám tomčány dal rozkaz zobrať na seba ten odpad namotovaný natom zvodidle?????zdá sa mi že tomčány je tiež vo vedení oldtimeru.pasuje to že tomu mladé brucho robilo reklamu. úroveň tej brány je rovnaká ako robili ostatné veci v meste aj tá sprcha tak vypadá!!!!!!!!!!

  21. Vážení, asi ste si neuvedomili, že ten chudák Majko nemá už do čoho rypnúť, tak po troch rokoch urobil reportáž o nejakej lavičke. Na úrade ho majú tak radi ako Coviid 19. Tam nepáchne. Tak čo má robiť“?
    O chvíľu jeho „redakcia“ prevezme z mestskej stránky novoročný pozdrav O. Kurbela a otvorí k nemu diskusiu. A život pôjde ďalej.

  22. 14:29 čo tu pletiete majka on tam tú lavičku dal?Páči sa vám to?V článku je pravda a kritika je ok.Pre Pastoreka napísal pravdu bývlaý primátor je v Oldtimeri tak to vidíme kto koho musí poslúchať.Solka nezmenila články ani keď je vymenené vedenie.Majkovi to je fuk on píš o témach ktoré zaujímajú ľudí.

  23. Prosím zobuďte sa, kto do toho vidí je Oldtimer klub. Nie vy, nie Majko.
    Pán Majko najprv si zistite podrobnosti, ako je to pri viacerých príspevkoch a potom píšte.
    Lavička je tam osadená 5rokov, v tom čase tam kamera ešte ani nebola a bývalý p.primator nebol členom klubu takže čo tu riešite!??
    Lavičku zhotovili členovia klubu na svoje náklady a vo svojom voľnom čase.
    Čím ste sa pričinili v meste vy??

  24. Dobrý večer, je až smutné že tu čitame ďalšie klamstvá ktoré sa tu prezentujú bez jediného overenia pravdivosti, bohužiaľ je to len odraz samotného článku. Aj napriek tomu bude združenie naďalej pokračovať vo svojich aktivitách, ktoré pomáhajú k zviditeľneniu a dobrému menu mesta Sereď a jej občanov. Jediný dôvod prečo reagujeme na článok od pána Majka je to, že sa nás to ako združenia priamo týka. Každému komu ide o konštruktívnu kritiku radi odpovieme na jeho otázky. Všetkým občanom Serede prajeme všetko dobré v novom roku a hlavne veľa pozitívnej energie. Za združenie VCC Sereď a OM Sereď, Pastorek.

  25. Pani Seredanka a p. MAJKO.. radi by sme videli aky projekt ste priniesli pre toto mesto.. a pokial niekto na vlastne naklady nieco zrealizuje – tak by ste sa mohli zdrzat komentarov a v tomto pripade je na mieste aby si p. Majko zistil fakty a ospravedlnil sa OZ … dakujeme

  26. Trafil Ste Pán Majko do čierneho.Pozrite sa ako im to zdvihlo mandle.Z odpadu urobia pixslovinu a ešte čakajú pochvalu hahahahaha

  27. brucho je sedlak na ntu,preto to tak vyzera,ked niekto nema vkus a ide si svoje,architektom sa jezia vlasy.ale nevadi brucho si nieco presadil,buchol po stole a hotovo gyc bol na svete.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img