ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Zomrel profesor Vladimír Krčméry

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes vo veku 62 rokov zomrel lekár, vedec, infektológ a epidemiológ Vladimŕ Krčméry. Informovali o tom noviny.sk.

Prof. MUDr. Vladimír Krčméry DrSc. (* 23. júl 1960, Bratislava – † 20. december 2022, Bratislava) bol slovenský lekár, vedec – odborník na tropickú medicínu, infektológiu, onkológiu, vysokoškolský pedagóg, zakladateľ zdravotníckych, sociálnych zariadení a zahraničných humanitárnych misií v rozvojových krajinách.

Je zakladateľom súkromnej Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave (VŠZaSP), kde v rokoch 2002 – 2013 pôsobil aj ako rektor. Ministerstvo zdravotníctva SR v roku 2007 zriadilo na jeho podnet Národné referenčné centrum pre tropické choroby v Bratislave ako špecializované pracovisko Ústavu verejného zdravotníctva na VŠZaSP svätej Alžbety v Bratislave. Od 15. marca 2017 je opäť rektorom školy VŠZaSP a zároveň aj prednosta Mikrobiologického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a UN Bratislava.

– – –

Foto: (C) Miloš Majko

Na fotografii: Profesor Vladimír Krčméry s gen. Stanislavom Jankovičom pred odchodom na zachranársku misiu do zahraničia

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Profesor menelele, Sakeee, Juty – predviedli ste sa ako primitivi, gratulujem ludske odpady. Dusicky na mieste ze ste vyvracali zas nieco zo seba?

  2. Vakcinovanie sa prejavuje naplno. Uz v pociatku bolo hoverene za do 5 rokov budu ockovani podstatne viac zomierat. Bohuzial toto bol propagator a vela ludi mu na to naletelo. Karma je zdarma. Verim tomu ze v dusi to nebol zli clovek len sa zapredal.

  3. Nech odpočíva v pokoji a úprimnú sústrasť rodine. Nedá mi nereagovať na niektoré príspevky. Len na pripomenutie:
    – plynule ovládal 5 svetových jazykov
    – má čestné doktoráty z viacerých univerzít po celom svete
    – založil Vysokú školu zdravotníctva, obnovoval Trnavskú univerzitu, pomáhal budovať Slovenskú zdravotnícku univerzitu
    -organizoval humanitárne projekty v tých najmenej rozvinutých častiach sveta
    -vedec roku 2008
    – ešte pár dní dozadu osobne chodil pomáhať do utečeneckého tábora….atď
    ten človek bol špička vo svojom obore, ktorý celý život pomáhal, učil, organizoval pomoci v tých pre život najnepríjemnejších častiach sveta….ale čo je to oproti absolventovi vysokej školy života, ktorý je síce rád že sa aspoň podpíše ale vie má naštudované že po očkovaní sa z neho stane zombie ovládaný cez 5G vysielač, lebo to čítal u doktora Fuellmicha a tým pádom je to pre neho zapredanec….to je sila jak časť spoločnosti totálne stratila spojenie s realitou a aspoň základnými aspektami slušného správania sa..

  4. prvy ockovany Slovak, na ktoreho sa ani neunuvali minut IHLU. Cize ockovany nebol, ako to bolo na videu krasne vidiet. Bez ihly sa ockovat neda a ta svina dobre vedela, co za svinstvo to obsahuje. Preto tato fasisticka sebranka zrala Ivermektin, ked sa nakazili a ludom ho zakazali

  5. Ratafak tak ci onak sa zapredal a sklzol aj na zlu cestu. Myslim ze ho zradila vlastna imunita ktoru si odpalil mnozstvom vakcin ktore do seba napichal. Mozno prave pomoc utecencom mu bola osudna pri com sa nakazil a jeho imunita to nezvladla. Ale ratafak pozri si nieco aj napr. o kauze kupenych titulov prave pod jeho taktovkou.

  6. zapredal sa čomu prosím ta??…ty si videl že by mal v posledných rokoch nejaké extra majetky, užíval si život nad pomery atd?…alebo kde sú tie peniaze za ktoré sa zapredal?….aj v posledných týždnoch sa zobral a išiel dobrovoľne ošetrovať totálne neznámych ludí na hranice…takto sa správa zapredaný človek s milionami na účte?….
    …podľa teba si zaslúži on či jeho rodina tieto nadávky ktoré tu vidíme?…..jasné za život sa stretol s tolkými exotickými chorobami že to na jeho imunitu mať vplyv muselo…..ale zomrel človek, ktorý vedel čo robí, celý život pomáhal či našim chudobným alebo ludom po celom svete a hladať na nom za každú cenu niečo zlé mi príde úplne zvrátené….

  7. Ratafak zapredanie neznamena len materialno. Nie vsetko su len peniaze a majetok. Myslim ze niekedy zapredal aj svoju vieru. Aj ked jeho priezvisko sa castokrat objavovalo na výplatných listoch farmafiriem. Preco asi? Myslis ze to potreboval financne?

  8. tak teda akú vieru zapredal?…celý život bol lekár, vedec, infektolog, epidemiolog…čo sa kedy zmenilo ak píšeš že sa „zapredal“…
    ukážeš nám prosím tie výplatné listy farmafiriem o ktorých píšeš….

  9. Je mi úprimne zle z tých komentárov na FB…. Ako si môže dovoliť nejaký alternatívny liečiteľ Michal zo Serede, ktorý zúfalým a naivným ľuďom ponúka drahé placebo a odhovára ich od chemoterapie, verejne nadávať profesorovi Krčmérymu do k*k*tov?
    Na Krčméryho nadávajú iba pomýlení ľudia oblbnutí dezinfowebmi ako bádateľ, zem&vek, infovojna, slobodný vysielač a pod…. a tvorcovia týchto dezinformácii…
    Boh nech dá ľuďom rozum a porozumenie!!!

  10. Je zbytočné viesť debatu s nešťastnými, zakomplexovanými chudákmi, ktorých trápia neliečené psychické problémy. Oni to aj tak nepochopia…

  11. aj ja zareagujem – apartheidový fašistický zmrd konečne odišiel tam, kde ho chcela vidieť väčšina psychicky zdravého Slovenska, ktorú terorizoval svojimi bludmi a presadzovaním masového porušovania základných ľudských práv a slobôd…

  12. Každý by mal pred zapojením sa do diskusií na internete najskôr prejsť psychotestami. Aby zo seba nerobil hlupáka ako teraz ty!

  13. Profesor Krcmery bol mudry vzdelany clovek. Odborne pomohol viac ludom, nez mozno my vsetci dohromady, co sa tu k jeho skonu vyjadrujeme. Odisiel prilis skoro, ale nezil nadarmo. Jeho rodina na neho moze byt hrda. Odpocivaj v pokoji Vladimir.

    …bude stáť medzi poslednými
    vzadu
    slovíčkom sa Ti nepripomenie

    no Ty ho isto spoznáš
    z toho radu
    vyvoláš si aj jeho po mene

    a zmierlivo mu riekneš
    viem, milý synu
    o každej skrytej ľudskej potrebe

    to, čím si plakal
    šepkal si radšej vínu
    ale aj tak viem všetko o tebe

    o tvojom prose, čo si sial
    a že si mnoho miloval

    M. Rúfus

  14. Presne diskusia nemala byť. Hrozné niektorý ľudia. Zomrel človek tak majte uctu. A Ratafak lepšie by to nikto nenapísal. Nech odpociva v pokoji.

  15. co si dal rusko dole?mozu rozpravat bacovi v ocovej,ze zomrel na zapal pluc,ten sa da liecit,nieco tu nesedi,dobre svinstva nachytal od smradlavych migrantov,co uz cim bojujes tym aj zides.

  16. Michal je náhodou frajer! Síce nikdy neštudoval medicínu, ale dokáže vyliečiť každú chorobu pichaním ihličiek do kože, pod mikroskopom vám za 100 eur pozrie krv a vidí tam všelijaké cudzokrajné parazity a predá vám na ne špeciálne sibírske bylinky. Keď sú ľudia hlúpi, nech platia 😀
    Na čo nám sú študovaní lekári, ktorí nám chcú nasilu pichnúť včeličku, keď máme alternatívcov, ktorým radi zaplatíme stovky eur za pekné rečičky a placebo.

  17. Podme na to pekne poporiadku budem sa pýtať naších špičkových vedcov tu v diskusii:

    1./ kam zmizol covid?
    2./ v začiatkoch vojny na UA boli údajne objavené vojakmi matičky nejaké biolaboratória kde boli údajne aj nejaký odborníci z eu a usa
    3./ čo sa robí/vyvíja v takých laboratóriách o ktorých nevedeli ani vlastný domáci občania
    4./ sú aj u nás nejaké takéto zariadenia?
    5./ kto tam robí
    6./ čo sa tam vlastne robí
    Pýtam sa len preto lebo nechcem byť blbý/hlúpy a skĺznuť tak na nesprávnu stranu. V dnešnom svete informácii/dezinformácii človek už nevie ani čomu má veriť. Na jednej strane vojaci matičky utekajú z frontu na hrdzavých tankoch a na druhej v UA už nemajú ani elektrinu? Načo išiel osobne pán prezident UA do USA? Divné nie?

  18. Tak dve desatrocia nazad sa ludia snazili svoju hlupost a pripadne vyzvracanie sa po prehnani to alkoholom, skryt.

    Dnes je doba, kedy ti najhlupejsi a najarogantnejsi su na seba hrdi a tie najsmradlavejsie zvratky bez najmensej hanby vyvrhnu na ostatnych ludi hrdi na seba, ako vsetko okolo nich smrdi.

    Zvlastna to doba…

  19. alfonz 22. decembra 2022, 13:52 – nebudem sa stahovat, neuzatvorim sa pred ludmi a max to buem tolerovat.

    Ako s tym ale budu zit nase deti, neviem. Situacia sa sustavne zhorsuje a pre rozmyslajucich ludi tu bude zivot stale tazsi.

    Denne komunikujem s ludmi a desi ich upadanie moralky, etiky a absencia nejakej ja hovorim ze prirodzenej samokontroly, co mozem a co uz nie. Nie preto, ze to je trestne, ale jednoducho sa to nehodi a nerobi.

    Su ciary, ktore by sme nemali prekrocit ludsky.
    Niektore z prispevkov su ale ODPADOM a primitivnou stokou chrapunstva dezolatov anonymne schopnych odbavit sa kludne aj na materi, hlavne ze o tom nevie.

    Pravdepodobne ide o ludi, ktori bud uplne nic v zivote nedokazali a toto je jediny mozny ich verejny vystup, alebo aj dokazali, no na zaklade vyhladavanych informacii su im podsuvane take prasaciny, az su presvedceni o ich normalnosti. A tam to je uz patologicke a v takych pripadoch uz je mozna asi len eliminacia moznosti ich verejneho vyjadrovania.

  20. ja to zas tak čierne nevidím…ak sa človek odpojí od netu a ide medzi ľudí tak si trúfam napísať že vačšina je milá a dá sa diskutovať aj s človekom ktorý má iné názory….samozrejme občas sa narazí aj na hrubšie správanie ale zďaleka ho nie je toľko čo na nete….to čo vidíme tu by si absolútna vačšina ľudí ktorý sem tie negatívne príspevky vkladajú, na živo do očí povedať nedovolila…hanbili by sa, tu sa možu skryť v anonymite…..zbytočne sa delíme na konzervativcov, liberálov, národniarov, homo, hetero, eskimákov atď….tých skupín je veľa a vždy bude mať niekto iný názor a chvalabohu si ho dnes može aj vysloviť bez toho aby bol napádaný…..mali by sme sa naučit sa tolerovať a spolu tu žiť…ten cieľ je myslím rovnaký pre všetkých – aby sme sa mali dobre a prosperovali… nie sme si nepriatelia, len jeden ide z prava a druhý zľava….ak sa budeme napádať, neskončí to dobre…ja verím že to dáme, aj keď je teraz ťažšie obdobie….:-)

  21. Ratafak plachta 22. decembra 2022, 15:22 – rad by som zdielal tvoj optimizmus. Pracujem v relativne malom kolektive ludi(vo veku 30-60+), denne sme na pracovisku 15-20 ludi a zhruba tretina sa sprava a vyjadruje presne ako tuto v diskusiach v temach covid, politika, vojna na UA.

  22. Treba si uvedomiť,že toto je bulvárna stránka a väčšinou sem píšu rôzne psychopatické indivíduá.Aká stránka,taká diskusia.

  23. Anonym 22. decembra 2022, 18:18 – nie, to tak nefunguje. Ked sa v diskusii vyzvracia dobrovolne priznany psychopat, diskusia je zasvinena zvratkami. Rovnako, ako ked sa na namesti psychopat vyserie, nie je to chyba mesta, ale danej osoby.

    Problem je v tom, ako je mozne, ze priznany psychopat umyselne a vedome konajuci veci tazko za ciarou, sa volne pohybuje po svete.
    Taketo osoby hlavne ak si svoj stav uvedomuju, verejne sa k nemu priznaju a napriek tomu nevedia potlacit nutkanie prejavovat sa a skodit okoliu, su pochopitelne pre spolocnost rizikom.

  24. V prvom rade zomrel človek,teraz má iného sudcu.Ani ja som ho z určitých dôvodov neobdivoval,ale to nie je podstatné.Vyslovujem sústrasť pozostalým.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img