ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Predseda a poslanci Trnavského samosprávneho kraja slávnostne zložili sľub

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V stredu 16. novembra sa uskutočnilo ustanovujúce zasadnutie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja pre volebné obdobie 2022 až 2026. Prvé zasadnutie v novom zložení sa konalo v Aula Jozefa Matúša Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Sľub zložil znovuzvolený župan Jozef Viskupič a 40 poslankýň a poslancov. Do poslaneckých lavíc z nich zasadlo 14 nováčikov.

Pred slávnostným aktom zloženia sľubu predsedníčka volebnej komisie Trnavského samosprávneho kraja Alena Krátka informovala prítomných o priebehu a výsledku volieb do orgánov kraja. Z desiatich kandidátov na župana bol s počtom hlasov 69 743 hlasov ( 38,56% ) zvolený Jozef Viskupič. ( narodil v roku 1976 v Trnave, vyštudoval históriu a filozofiu na Univerzite Komenského v Bratislave a masmediálnu komunikáciu v Trnave. Žije spolu s rodinou v Trnave. Je spoluzakladateľom hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. V období 2010-2017 pôsobil ako poslanec NR SR vo funkcii predsedu Osobitného kontrolného výboru pre dozor činnosti Národného bezpečnostného úradu a Výboru národnej rady pre európske záležitosti a podpredsedu výboru pre kultúru a médiá. Po zvolení do funkcie župana v dec. 2017 sa vzdal mandátu poslanca národnej rady.)

Zo štyridsiatich poslancov bolo za volebný obvod Galanta zvolených:

Gergely Agócs
József Berényi
László Biró
Krisztián Forró
Zoltán Horváth
Ervín Chomča
Martin Tomčányi ( Sereď )

Následne zložil sľub zvolený župan Jozef Viskupič a poslanci zastupiteľstva a prebrali si osvedčenie o zvolení. Prvým podpredsedom kraja sa stal József Berényi , za ďalších vicežupanov boli zvolení Rasťo Mráz, Veronika Buc a Patrik Voltmann.

„Preberám všetky záväzky a povinnosti verejnej služby. S odvahou aj pokorou preberám zodpovednosť pracovať pre všetkých obyvateľov Trnavského kraja. V novom volebnom období sme spolu so 40-tkou zvolených poslankýň a poslancov pripravení pokračovať v napĺňaní vízie pre moderný kraj, ktorá je založená na skúsenostiach a konkrétnych výsledkoch. Verím, že naše zastupiteľstvo, podobne ako ostatné volebné obdobie, bude založené na spolupráci, diskusii a dobrých výsledkoch,“ uviedol župan J.Viskupič.

S príhovorom na zasadnutí vystúpil bývalý minister zahraničných vecí Pavol Demeš. V súčasnosti sa venuje rozvoju občianskej spoločnosti v trnavskom kraji. Okrem iného povedal: „Dokladom vysokej politickej kultúry bola aj príkladná spolupráca medzi županom a zastupiteľstvom. Na základe výsledku volieb si dovolím tvrdiť, že v tejto spolupráci bude možné pokračovať v prospech obyvateľov. Navyše, na základe vlastnej skúsenosti – a symbolicky v tomto revolučne novembrovom čase – môžem oceniť, že trnavská župa využíva potenciál svojich obyvateľov a spolupracuje so zástupcami občianskej spoločnosti.““

V pracovnej časti zasadnutia zastupiteľstvo rozhodlo o obsadení komisie pre nezlučiteľnosť funkcií, ako aj o zložení mandátovej komisie. Druhé zasadnutie krajského zastupiteľstva je naplánované na stredu 7. decembra 2022. Jeho hlavným bodom bude rozpočet župy na roky 2023-2025, uviedla Trnavská župa.

zdroj: TTSK

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img