ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Študentské voľby – Hlas mladých ľudí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Natália Zikmundová – vedúca organizačného tímu Študentské voľby |MM| Len niekoľko dní potom, čo sa mladí ľudia stali obeťami bezohľadnej jazdy v opitosti a trestného činu z nenávisti si študenti a študentky budú voliť svojich zástupcov a zástupkyne v simulovaných voľbách do miest a krajov na stredných školách po celom Slovensku. Tentokrát viac ako kedykoľvek pred tým záleží na hlase mladých ľudí a ich predstave o budúcnosti.

Spojené Študentské komunálne a župné voľby sa konajú od 17.10. do 21.10. 2022 v 39 okresoch a vo všetkých krajoch. Ide o simuláciu skutočných volieb do orgánov samospráv miest a krajov pre stredoškoláčky a stredoškolákov do 15 rokov. Viac ako 100 dobrovoľníčok a dobrovoľníkov bude v tomto týždni zastávať úlohu volebných komisií, vydávať volebné lístky, usmerňovať voličov aj voličky a počítať odovzdané hlasy. 20 tisíc študentov a študentiek tak zažije demokratické voľby a oboznámi sa s kompetenciami samospráv.

“Práve po tragických udalostiach, ktoré zasiahli mladých ľudí či už všeobecne, alebo konkrétne z queer menšiny, je nevyhnutné dať priestor hlasom študentov a študentiek a podňecovať medzi nimi diskurz o verejno-politickom dianí. Aj rozhodnutia a postoje predstaviteľov a predstaviteliek samospráv majú vplyv na životy mladých ľudí a prispevajú k náladám v spoločnosti. Študentské voľby sa preto mladým ľuďom snažia povedať, že na nich záleží a že svoju budúcnosť môžu mať vo vlastných rukách.” – Natália Zikmundová, vedúca organizačného tímu.

V roku 2022 Študentské voľby spolupracujú so širokou sieťou aktérov na lokálnej aj centrálnej úrovni, ktorými sú Rada mládeže Prešovského kraja, Inštitút pre aktívne občianstvo, Slovenská národná galéria a Asociácia pre občiansku spoločnosť. Okrem iniciatív a inštitúcii sa zapojili aj mládežnícke parlamenty zo Starej Ľubovne a Bardejova.
Vďaka nim, celoslovenskému organizačnému tímu a zapojeným študentom aj študentkám sme dokázali spracovať 484 kandidátnych listín s takmer 8 tisícmi kandidátov a kandidátok.

“Nie len, že po pandémií bola prerušená kontinuita práce s mladými ľuďmi, ale navyše parlament zlúčil dve, samy o sebe veľmi komplikované voľby, do jedných spojených. Všetko sa pritom dialo v nepriaznivom časovom rámci, kedy na samotnú realizáciu zostalo veľmi málo času.” – Sarah Trangelová, členka organizačného tímu.

z archívu Študentských volieb, 2019 – prezidentské voľby

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mládež už raz ovplyvňovala dejiny. ( Aspoň si to mysleli) – patril som medzi nich. Bolo to v 1989 roku, žiaľ naše vízie ukradli klany Rezešovcov, Kmotríkovcov, Širokých, žraloci typu J&T, Penty atď. A to všetko umožnili vlády SR, ktoré sme zvolili pod tlakom politických udalostí. Aj teraz ovplyvňujú verejnú mienku určité skupiny, ktoré sa nám snažia vnútiť, čo a ako by malo fungovať. Obchádzajú sa zákony prírody a to môže byť základom záhuby. Pod rúškom trestého postihu sa ľudia boja vyjadriť svoju mienku ( nerátam vyslovene vulgárne a nenavistné vyjadrenia. Naučme sa žiť s tým, ako s anomáliou, nie je to prirodzené, ale

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img