ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Putin prehral.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Putin prehral.
Putin je v danom momente vo veľmi zlej situácii. Vošiel tam, kde nemal. Posilnil Ukrajinu a rozhneval celý svet. Ak sa rozhodne pre pokračovanie agresie, utrpí prehru a polovica jeho armády bude zničená. Navyše sa môže stať, že z obrany za začne útok a Rusko sa môže rozpadnúť. „Japonsko a Čína, si teraz sadli k TV a čakajú, kedy budú môcť naskočiť na delenie Ruska…“
Ak ustúpi, bude sa to považovať v Rusku za signál slabosti a zbabelosti. Preto Putin hľadá už teraz vinníka, na koho to hodiť alebo kto by urobil rozhodnutie za neho.
Motá sa to okolo Lavrova, ktorý veľmi dobre vie o čo sa hraje a preto zamotané rozhovory stále trvajú…
Držme palce Ukrajine, ktorá je už tak pripravená, že môžem suverénne povedať, že to ustojí.
Navyše sa vopred predstavujú a deklarujú varianty napadnutia. Putinovi sa takéto veci nepáčia a znervózňujú… On by chcel prekvapiť a zahryznúť ako krysa…čo mu však prezrádzaním variantov napadnutia výborne kazia..
Estónsko poskytne Ukrajine protitankové strely Javelin, zatiaľ čo Lotyšsko a Litva protilietadlové strely Stinger.
A ostatné štáty slobodného sveta nezaháľaju s masívnou vojenskou pomocou Ukrajine privoľajú totálnu porážku Rusku, akú ešte vo svojej histórii nepoznali.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ešte by mal p. Novoveský napísať kto vyhrá ? zákazník vidí ako nestíhajú prelepovať cenovky v ovchodoch na tovare tak pocit že sme to my v eu skutočne nemá .

  2. Putin rozpútal konflikt kde ťažko budeme hľadať nejakých víťazov…svet je poprepajany a my mame ten konflikt v „predsieni“ Európy…je velmi naivné myslieť si že by nás od zdrazovania(ktoré začalo dávno pred inváziou) zachranilo ak by sme sa len nečinne prizerali ako si rus prisvojuje ďalšie územie…navyše by sme riskovali svoju vlastnú bezpečnosť…Putin sa rozhodol, no pocítime to všetci, aj tí ktorí zatiaľ nemusia utekať pred ruskými bombami…

  3. hruba chyba ratafak,to ze ta niekto presvedcil,ze ukrajina je predsien europy,je tvoja slabost! ja viem,ze EU ma pevne obvodove mury a jeden obvodovy mur konci na slovensku na nasich hraniciach s ukrajinou,tak de facto,vojna sa odohrava mimo nasho katastralneho pozemku a uzemia,nemame s nou vobec nic spolocne.

  4. ramir, zajtra beriem dovolenku a o 12.00 budem v seredi, tam kde dohodnes stretko s orbanom.poviem mu to do oci. Pokial ho nedovedies, tak si len velkohuby niktos.

  5. Tak ja vám to napíšem po lopate aby tomu rozumeli aj tí bezmozgoví liberáli. Pán Putin prehrá iba vtedy keď to sám uzná za vhodné a to sa určite nestane !!!

  6. Ramir…akože Rusko rešpektuje nejaké hranice či katastrálne uzemia?..sa spýtaj Moldavcov, Gruzincov, Ukrajincov..vlastne hocikoho kto susedi s Ruskom…ak chceš čakať na to až sa budú rusi premávať pod tvojimi oknami v našom katastrálnom území aby si dostatočne cítil že sa ťa vojna týka, tak to uz bude dosť neskoro….nám sa to uz stalo, tak 50 rokov dozadu o to je prekvapujúcejšie že si niekto myslí že Rus rešpektuje nejaké hranice 😃

  7. Áno…aj do tejto vojny s Ukrajinou Moskva poslala mix svojich menšín, čečenci, dagestanci, burjati atď…ale to rozhodnutie zaútočiť/okupovať/“denacifikovat“ ide vždy z Moskvy…to že tam nakoniec pošlú mužov ktorí ani nevedia kde su a čo tam robia je tiež vizitkou toho ako sa Moskva správa k vlastným ľuďom, k vlastnej armáde…

  8. sopornan 23. októbra 2022, 18:58….to že sme v NATO dnes neznamená že tam budeme aj za 10-15 rokov…stačí ak sa k moci dostanú ti spravni „vlastenci“…ty sám si za naše členstvo v NATO alebo nie? Zmenil sa tvoj názor na naše členstvo po 24.2.? Pretože ja som tu predtým čítal dosť názorov o tom ako by sme tam byť nemali..a dnes ti istí ľudia píšu “ šak sme v NATO, na nás sa predsa neutoci“… tak ma napadlo či si nebol medzi nimi…

  9. nie nebol som,medzi mini,len ma udivuje,s akou istotou sa tu ty a tebe podobni,vyjadruju,ze rusi nam budu pochodovat pod oknami…

  10. sopornan 23. októbra 2022, 19:15…s istotou sa nedá povedať nič, rus je nevyspitatelny a to je ten najväčší problém…najprv si zobral Krym, čakal 8 rokov, potom Doneck a Donbas, teraz aj Cherson a Zaporozie…evidentne si chcel vziať aj Kyjev, Lvov.. celú Ukrajinu, len to mu nevyšlo, aj vďaka našej pomoci je zatiaľ ďaleko od našich hraníc…vzhľadom na to že robí problémy väčšine svojich susedov a my, češi, maďari, poliaci s nim tiez máme negatívne historické skúsenosti je predsa nezmysel spoliehať sa na to že sa zastaví ani nevieme kde…a tváriť sa že sa nás ten konflikt netýka…ja nepíšem o horizonte 1-2 roky…Rusko sa rozširuje stáročia a veľmi sa mi nechce veriť že sa zastaví na našej hranici…ako píšem, stačí jedna správna proruska vláda a sme vonku z NATO..

  11. Ratafak plachta 23. októbra 2022, 19:39:
    mas na to co tvrdis nejake dokazy? Ak nie, je to len kremlobotska propaganda, co nie je v sulade so zapadnymi hodnotami ako su LGBTIQ+, Gender, greendeal, migracia a inflacia.

  12. Anonym 23. októbra 2022, 19:46…áno viem…a viem aj kto nás a našich susedov okupoval a kto zaútočil na Ukrajinu….

  13. Anonym 23. októbra 2022, 20:05…a k čomu presne chceš dôkazy?…ku Katyni? Okupácii CSSR? K Maďarsku?..ku Krymu, privlastneniu Donbasu atd, útoku na Ukrajinu?…akože tie udalosti sa nestali? Alebo o čom píšeš?

  14. Anonym 23. októbra 2022, 20:43…ešte prosím napíš koľko aj s bratom mali rokov keď sa tej okupácie zúčastnili…

  15. Anonym 23. októbra 2022, 20:53
    Ratafak plachta 23. októbra 2022, 21:12

    Ona okupácia trvala do júna 1991, takže ako vojak základnej služby sa jej zúčastnil v posádke Mílovice na konci okupácie. Ono aj v ZSSR sa rukovalo po dovŕšení 18 roku života. Vy dvaja ste asi mladšie ročníky a základnú vojenskú službu ste neabsolvovali. No a toho blba ste si mohli odpustiť, ja som vás neurazil.

  16. Pan otecko Kličkovcov sa zúčastnil okupácie aj s rodinou. Dôstojníci ožralí spiaci o šiestej ráno pred domom v Miloviciach bežná vec. Pred každým domom bolo záhradné sedenie domky po nemcoch blísko výcvikového priestoru stoja aj dnes.

  17. Keby EU trvala,aby sa dodržovala tzv.Minská dohoda 2,z roku 2015,zabránilo by sa deštrukcii Ukrajiny,Rusko a Ukrajina tuto dohodu nedodržiavali,obidve strany sa navzájom obviňovali,prečo to tak bolo,ukazuje realita,kto na tejto vojne ekonomicky vyhráva a kto sú,len pešiaci,čo prichádzajú o život

  18. Anonym 8:27,presne tak,taký propagandisti ako Ratafak,bez znalosti histórie a súvislosti,len melú svoje dojmy,a ľuďom pchaju do hlavy svoju už skutočne trápnu propagandu.Politici zlyhali na celej čiare,keby bo byval Triumph a Merkelova,k agresii by nikdy nedošlo.A nechávať Ukrajincom falesnu nádej,že porazia vojenský Rusko,je nereálne.Skodi sa tým najviac Ukrajine samotnej a celému svetu.Ukrajina môže zvíťaziť len diplomatickou cestou.

  19. Anonym 23. októbra 2022, 23:55
    Ja som ťa blbom nikde nenazval.
    Kličko prišiel do ČSSR ako 9 ročný s rodičmi, asi sa on sám nerozhodol že bude okupovať nejaký iný štát, strávil tu nejakú časť života (myslím že odišiel v 14 rokoch)…aký zmysel má to teraz vyťahovať? prečo o tom vlastne píšeš?…

  20. Anonym 24. októbra 2022, 9:12….ja myslím že vobec netušíš čo znamená slovo propaganda….ešte raz sa ťa pýtam, čo z tých historických udalostí o ktorých som písal nie je pravda (okupácie, anexie, agresie…)? vyjadríš sa už konečne konkrétne?

  21. Škoda sa s tebou Ratafak o niečom baviť.Je však isté,že jednoducho si nedokážeš pripustiť,že nie len v tvojej hlave sa vytvárajú logické pochody,a za druhé si nevieš pripustiť,Ty a ľudia tvojho charakteru,že ľuďom je Rusko a Ukrajina nie až tak blízka,aby prestali veriť na zdravý rozum.Lebo,ako som už povedal,vojenská výhra nad Ruskom nie je reálna.Ja sa starám o svoju rodinu a o svoju vlasť a nemienim sa zúčastniť 3.svetovej vojny k vôli Rusku a Ukrajine.A tie vaše kecy,o Tom,že Rusko príde na Slovensko a ohrozít nás,to už mohlo urobiť behom 500 rokov.A keď už sme pritom,a ty rád spomínaš gruziu,moldavský( neviem vlastne prečo) tak tu ozaj nechcem už zase vymenovať tie krajín,ktoré trpeli pod americkou cizmou a doteraz trpia.Rozvratene štáty,nestabilné regióny,emigrácia v obrovskom množstve,to kto nám spôsobil?A ešte len príde ťažká doba.A v akom mene Ukrajina,Rusko.Do riti s nimi.

  22. Anonym 24. októbra 2022, 10:24
    Pre vás má zmysel iba to, čo napíšete vy. Ja som len skonštatoval fakt, že aj ten pán bol povolaný na vojnu a zúčastnil sa okupácie ČSSR. Svet nie je čiernobiely. Píšete, že sa asi nerozhodol dobrovoľne. No, možností je vždy viacej. Mohol ujsť, urobiť to na zdravotné dôvody, odmietnuť, narukovať. On narukoval. Ja mu to nevyčítam, jednoducho ho povolali.

  23. Anonym 24. októbra 2022, 10:58….a o čom je tento tvoj príspevok? Nikdo predsa nechce 3. svetovú vojnu, my a ani Ukrajinci a predpokladám že aj vačšina rusov chce žiť v mieri, tak ako to bolo do roku 2014 ked začalo rusko trhať Ukrajinu, to je jasné..ale Putin sa rozhodol inak…ked sa jednalo diplomaticky tak Putin stále bombardoval ukrajinské mestá, o ukrajine vyhlasuje že nemá právo na existenciu…čo s takýmto človekom vyjednáš?..aké je podľa teba to diplomatické riešenie? budeš už konečne konkrétny?..dáš mu celú Ukrajinu, alebo len juhovýchod?…ako som už písal v úplne prvom príspevku – v tejto vojne ťažko hladať víťazov….tiež sa starám o svoju vlasť a rodinu a z toho pohľadu je pre nás doležité že sa rusa podarilo zastaviť relatívne ďaleko od našich hraníc, zastaviť postup a značnej miery vyčerpať útočný potenciál ruskej armády….to je to doležité pre nás, naše rodiny a našu vlasť, o ktorú teda aj tebe tak ide….chceme žiť mieri, všetci…..PS: a ak píšeš že Rusko nás mohlo ohroziť behom 500 rokov, tak mi to znie tak že si v tom, že to zatial neurobilo….

  24. vies aky je asi rozdiel medzi okupaciou a „docasnym“ umiestnenim cudzich vojsk?
    a este raz – v 68. ked nas obsadili vojska varsavskej zmluvy Vitalij a ani jeho mladsi brat nezili.
    napisal si:
    „Okupácie ČSSR sa zúčastnil aj súčasný primátor Kyjeva Vitalij Kličko“
    ako okupoval 14 rocny fagan CSSR?

  25. Anonym 24. októbra 2022, 11:19…niežeby na tom v kontexte tohoto článku nejak moc záložalo, ale odkial je tá info že tú slúžil ZVS?….nebol to náhodou iba jeho otec, ktorý sem vzal rodinu?..díky za info

  26. Najkrajsie jeho bludy su tieto:
    No, možností je vždy viacej. Mohol ujsť, urobiť to na zdravotné dôvody, odmietnuť, narukovať. On narukoval.

    Vies ty nieco o sposobe zivota v ZSSR? rozpraval si sa niekedy so zivym rusom, ktory sa nebal rozpravat? alebo len tliapes.

  27. Ratafak plachta 24. októbra 2022, 11:36

    ParlamentníListy.cz » Aréna » Politologové » Odmítli se zúčastnit. Zbořil vytáhl vzpomínky na srpen 1968

    Když už někteří současní politici vzpomínají na ‚ozvěny‘ našeho srpna, snad by se slušelo připomenout, že šlo o vojska Varšavské smlouvy a kontingenty z NDR, Polska, Maďarska, Bulharska a SSSR, veleli sovětští generálové, a že rumunská armáda se zúčastnit odmítla a Maďaři chvilku váhali,“ připomíná Zbořil. „K těm ‚ozvěnám‘ také patří, že následovala smlouva o ‚dočasném umístění vojsk Varšavské smlouvy na území ČSSR‘, a že mezi umístěnými byli, jistě nikoliv ze své vůle, mnozí Ukrajinci. Mezi nimi i souča sný starosta Kyjeva Vitalij Kličko, který na svůj pobyt ve vojenském prostoru v Milovicích vzpomínal pozitivně,“ dodal a pokračoval v bilancování dál:

  28. Anonym 24. októbra 2022, 12:09
    Títo okupáciu odmietli a zle dopadli:
    Konstantin Babickij, Vadim Delone, Vladimir Dremljuga, Viktor Fajnberg, Natalja Gorbanevská, Pavel Litvinov, Larisa Bogorazová a Taťjana Bajevová prišli 25. augusta 1968 na Červené námestie s transparentmi „Nech žije slobodné a nezávislé Československo“, „Hanba okupantom!“, „Ruky preč od ČSSR!“,„Za vašu aj našu slobodu!“ a „Stratili sme najlepších priateľov“. Počas niekoľkých minút ich zatkli a väčšinu z nich odsúdili na niekoľkých rokov väzenia alebo umiestnili v psychiatrických ústavoch.

  29. Anonym 24. októbra 2022, 11:35

    Štátna moc v ČSSR nazývala vojenskú okupáciu územia, nášho formálne suverénneho štátu, cudzím vojskom eufemizmami ako dočasný pobyt alebo prítomnosť vojsk. Od 21. augusta 1968 do odchodu posledného okupačného vojaka 27.6.1991 prebehlo 8 345 dní, čo je 22,85 roku. Krajina bola teda prakticky okupovaná cudzími vojskami skoro 23 rokov.

  30. Ratafak plachta 24. októbra 2022, 15:55

    Tam sa píše nasledovné: „dočasném umístění vojsk Varšavské smlouvy na území ČSSR‘, a že mezi umístěnými byli, jistě nikoliv ze své vůle, mnozí Ukrajinci. Mezi nimi i současný starosta Kyjeva Vitalij Kličko,“

    O dočasnom UMIESTNENÍ VOJSK a že medzi UMIESTNENÝMI bol aj Kličko.

  31. Anonym 24. októbra 2022, 16:42

    Ale o pár príspevkov zase píšeš toto:

    Ona okupácia trvala do júna 1991, takže ako vojak základnej služby sa jej zúčastnil v posádke Mílovice na konci okupácie.

    A mňa by ešte teda zaujímalo prečo je to v súvislosti s týmto článkom a Putinom doležité?

  32. Ratafak plachta 24. októbra 2022, 16:54
    Vaše slová z príspevku niekde vyššie: ….nám sa to uz stalo, tak 50 rokov dozadu o to je prekvapujúcejšie že si niekto myslí že Rus….

    Takže okupáciu ČSSR ste spomenul vy a aj toto bolo súčasťou okupácie a vy ste spojili 1968 skratkovito len s Rusmi, čo nie je pravda.
    A týmto považujem moju debatu za ukončenú a viac sa vyjadrovať nemienim.

  33. Ratafak,dôležité je to preto,že nás okupovali okrem iných aj ukrajinci a teraz sa tým istým ukrajincom pcháme do riti.Lebo to tak kážu tí skurvení američani. Dovi dopo.

  34. Stále sa robíte okolo toho istého a snažíte sa vyvinit Rusko z ich agresii, na ktoré využíva ľudí z odľahlejšich regiónov …to predsa nebolo tak že by sa Budapest, varšava, kyjev a spol. dohodli na tom že nás budú okupovať…tie to rozhodnutia padajú v Moskve a tak ako v minulosti, tak aj dnes k invázii prioritne využíva sily so svojích satelitov či odľahlých regiónov…tieto životy sú etnickým rusom úplne ukradnuté..v minulosti to boli ukrajinci, maďari, poliaci, dnes dagestanci, burjati atď…a rovnako ako vtedy, tak aj dnes mnohi z nich ani nevedeli kam a prečo idú…ti v 68 mali to šťastie že nie sme ukrajinci a nebránili sme sa a oni nedostali gulku medzi oči a ani by nevedeli za čo…to tiež dosť svedčí o tom ako sa Moskva správa k svojim regiónom…dnes dokonca „vlastných“ ostreluje

  35. Pre raťafáka 24. októbra 2022, 19:33…super argumenty, budem hádať: vysoká škola života?…možno by u teba naopak pomohlo piť menej tej vodky…a ešte jedna rada: čítať to tu vôbec nemusíš…

  36. Ratafak plachta 24. októbra 2022, 19:01

    Z hľadiska národnosti padlých vojakov možno straty ZSSR v 2 sv. vojne rozdeliť nasledovne:

    Národnosť padlých vojakov Padlých (tis. ľudí) % z celkového
    počtu
    padlých vojakov
    Rusi 5 756,0 66,402
    Ukrajinci 1 377,4 15,890
    Bielorusi 252,9 2,917
    Tatári 187,7 2,165
    Židia 142,5 1,644
    Kazachovia 125,5 1,448
    Uzbeci 117,9 1,360
    Arméni 83,7 0,966
    Gruzínci 79,5 0,917
    Mordvíni 63,3 0,730
    Čuvaši 63,3 0,730
    Jakuti 37,9 0,437
    Azerbajdžanci 58,4 0,673
    Moldavci 53,9 0,621
    Baškirci 31,7 0,366
    Kirgizi 26,6 0,307
    Udmurdi 23,2 0,268
    Tadžici 22,9 0,264
    Turkméni 21,3 0,246
    Estónci 21,2 0,245
    Marijci 20,9 0,241
    Burjati 13,0 0,150
    Komijci 11,6 0,134
    Lotyši 11,6 0,134
    Litovci 11,6 0,134
    Národnosti Dagestanu 11,1 0,128
    Oseti 10,7 0,123
    Poliaci 10,1 0,117
    Kareli 9,5 0,110
    Kalmyci 4,0 0,046
    Kabardínci a Balkari 3,4 0,039
    Gréci 2,4 0,028
    Čečeni a Inguši 2,3 0,026
    Fíni 1,6 0,018
    Bulhari 1,1 0,013
    Česi a Slováci 0,4 0,005
    Číňania 0,4 0,005
    Asýrčania 0,2 0,003
    Juhoslovania 0,1 0,001
    Ostatné národnosti 33,7 0,389
    Celkovo 8 668,4 100,0

  37. Anonym 25. októbra 2022, 0:25…prečo teraz zas píšeš o druhej svetovej kde rusi museli brániť svoje územie?….najprv sa na príklade 9 ročného Klička snažíš ukázať že za našu okupáciu je zodpovedný aj Kyjev, Budapešť atď a teraz na príklade druhej svetovej, čo bola vo finále z veľkej časti ruska obranná vojna na ruskom území že tam zomierali aj rusi?

  38. Ratafak, čo sa pýtaš, veď on je typický trol, jeho úlohou je odvádzať pozornosť, ale nejako mu to nejde, zamotal sa chudák.

  39. Ratafak plachta 25. októbra 2022, 8:40
    Tvoje slová: …tak ako v minulosti, tak aj dnes k invázii prioritne využíva sily so svojích satelitov či odľahlých regiónov…tieto životy sú etnickým rusom úplne ukradnuté..v minulosti to boli ukrajinci, maďari, poliaci, dnes dagestanci, burjati atď…
    To ti chcem ukázať, to prioritné využívanie síl.
    A mimochodom ja ako typický trol hovorím, že v tejto vojne je agresor RUSKO.

  40. Anonym 25. októbra 2022, 11:01….áno ja píšem o tom že na INVAZIE a OKUPACIE využívajú ludí zo satelitov a odlahlých regionov a ty mi oponuješ tým že počas druhej svetovej vojny kde rusi BRANILI SVOJE UZEMIE zomierali Rusi….vážne nerozumieš kde je ten rozdiel?

  41. O tom, že Putin prehral, sa píše už dlho. Podľa predpovedí kadejakých odborníkov mal už pred pár mesiacmi byť na kolenách, skutočnosť je ale taká, že po 3/4 roku vojny má stále čím útočiť. Ako je to možné, neúčinkujú sankcie? Kedy to na neho doľahne, keď ešte stále dokáže robiť vojenskú ofenzívu napriek predpovediam, že dlho to trvať nebude?

  42. Po voľbách do kongresu budú mať veľké problémy aj títo všetci nezodpovední ľudia,ktorí stále volajú po viacej vojny,ktorí už považujú mier za niečo škodlivé,no som zvedavý,keď sa Rusko dohodne s USA,ako budú všetci otáčať kabáty.Ja si myslím,že zase si niečo vymyslia

  43. Anonym 26. októbra 2022, 10:52….Putin sa na vojnu pripravoval roky, tak nečakaj že za pár mesiacov nebude mať čím útočiť…v skladoch majú plno staršej techniky/zbraní, niečo si sú schopní v medzičase vyrobiť a niečo zakúpiť od Iranu, KLDR..ostreľovať civilov z dialky mu celkom ide….no asi nečakal že mu tam zahučí 70 000 vojakov, myslím že cez 10 generálov a dalšie desiatky dostojníkov, tisíce kusov vojenskej techniky, že letectvo nebude schopné ovládnuť vzdušný priestor, že namiesto očakávanej vojenskej prevahy bude z dialky bombardovať školky a nemocnice, že bude musieť mobilizovať a že sa napriek veľkej snahe nedostane ani na štvrtinu Ukrajiny a nebude schopný obsadiť Kyjev…..a to všetko po rokoch príprav, s tým že útočil priamo zo svojho územia a s pomocou proruských separatistov….považuješ toto za výhru?…a to sa nebavíme o politických, ekonomických a demografických aspektoch, ktoré s touto vojnou súvisia…..

  44. Anonym 26. októbra 2022, 11:03…a kto konkrétne volá po „viacej vojny“ a kto konkrétne považuje mier za škodlivý?…všetci chcú mier a stačí aby sa Rusi stiahli z cudzieho územia a mier bude…jak inak chceš docielit ten mier?

  45. Ratafak, zas si neostal nič dlžný svojej povesti a vkladáš mi do úst niečo čo som nepovedal? Písal som niekde čo považujem alebo nepovažujem za výhru? Áno, beriem tvoje argumenty, že sa Putin na vojnu pripravoval dlho a nepočítal s viacerými prekážkami, napr. aj s masívnou podporou UA armády zo západu. Práve preto sa pýtam, prečo drbnutí pisalkovia už mesiace píšu o tom, že Putin je v koncoch, hoci to tak zatiaľ nevyzerá. Armáda ktorá je už dlho v koncoch nebude predsa, okrem iného, bombardovať centrum Kyjeva.

  46. Anonym 26. októbra 2022, 12:34..aha to si ty ten vzťahovačný anonym, to si mohol hned napísať…ja som ti nič do úst nevkladal, normálne som sa ta pýtal….volá sa to otázka…to sa používa, vtedy ak sa chceš dozvedieť viac (o názore, o človeku atd)….rozumieš tomu konceptu otázky?
    k tomu Putinovi…ono bombardovať z dialky civilné cieľe nie je žiadna veda, k tomu predsa nepotrebuješ nejakú promyslenú taktiku či vycvičenú a sebavedomú armádu (ak ju mal získaval by dalšie územia no on ich ztráca)….a neviem ako ty, ale ja takýto sposob vojny považujem za čisté zúfalstvo, človek ktorý nie je v koncoch a má vykonnú armádu schopnú postupovať predsa bojuje s armádou a jej infraštruktúrou a nie s civilmi (so školkami, nemocnicami atd)..veď on dnes bombarduje aj tie anektované územia…ale či sa to dá nazvať že je v koncoch neviem, to je vec názoru…územie takto nezíska, nezíska prakticky nič, iba terorizuje obyvateľstvo a dáva zámienku západu na dalšiu podporu Ukrajine….ja myslím že malokto by dnes chcel byť na jeho mieste…
    PS: špeciálne pre teba – to že ja píšem svoj názor, neznamená že ti ho vnucujem. Je to moj názor a tvoj može byť odlišný. Nevnucujem ti ho…dúfam že to chápeš – je to diskusia – výmena názorov

  47. Ratafak plachta 26. októbra 2022, 13:05
    Prečo si nebol pod. aktívny v prípade vojen našich západných akože spojencov? V Iraku aj v Srbsku bolo kopec „vojenských omylov“ pri ktorých bolo zabitých množstvo civilov. A svet mlčal. A vlastne mlčí aj do dnes, lebo nikde som nenašiel, žeby niekoho zaujímalo kto bol potrestaní za upálenie 48 ľudí v Odesse, alebo viac ako 8 ročné terorizovanie proruského obyvateľstva na východe Ukrajiny. Ale všetci stepujeme Zelenskému a celej jeho bandy v parlamente okolo riti. A páči sa mi, ako aj naša lady from skládka pravidelne obhajuje Zelenského so slovami, že pomáhame brániť ukrajinskú demokraciu. Nie je v demokratickom režime náhodou povolená aj opozícia? Alebo zaručená sloboda slova, vzdelávania, kultúrnych tradícií, používanie jazyka, atď.? Bo toto všetko bolo práve proruskému obyvateľstvu zakázané už pred vojnou. V celej EU sa bojuje proti šíreniu extrémizmu a neonacizmu. Ale veselo podporujeme tých ukrajinských. Zrazu to nevadí.

  48. tak a je to tu…obhajoba Putina nevyšla, tak teraz prichádza na radu argumentácia Juhosláviou, Irakom, Vietnamom, Indianmi…potom už budú nasledovať urážky….a stále dookola…
    svet nemlčal, len ty si to nepamatáš, o všetkom sa informovalo (inak by si o tom nevedel), konali sa obrovské protesty v mestách po celom svete…
    https://www.sme.sk/c/849749/tisice-ludi-na-celom-svete-dnes-pokracovali-v-protestoch-proti-vojne-v-iraku.html
    A zase terorizovanie proruského obyvatelstva – zase to isté…nenapadlo ťa ako to že to obyvatelstvo spolu v pohode do roku 2014 žilo bez problémov? Že to akože „terorizovanie“ z ničoho nič začalo práve v tom roku čo rusi začali robiť bordel na Kryme a Donbase? Ako to že misie OBSE ktorých súčasťou boli aj samotní rusi za tie roky nič nezistili a neboli schopní podať jediný dokaz?…teším sa na odpovede….a možno ma najviac zaujíma že či ti nevadí že teraz Putin tú východnú ukrajinu s proruským obyvatelstvom na totálku vybombardoval?…nesvedčí to o tom že nejaké proruské obyvatelstvo má ten Putin totálne u prd.le (podobne ako vačšinu svojho obyvatelstva) a slúži mu to len ako zámienka na inváziu?…

  49. Ratafak klameš! Vypisuješ polopravdy,si na to určený.Tak nám napíš,keď teda všetko vieš,ako to bolo s tým mierovým rokovaním,ako boli už Rusko a Ukrajina dohodnuté,ako priletel do Kyjeva ten strapatý ko…t z Anglie a pritlačil aj z USA a mal dva argumenty,že s Putinom sa nevyjednava,to už poznáme,nič nového a druhý argument bol,že západ nie je interesovany na mier.A aká mala byť dohoda? Že sa Rusko stiahne,a že Ukrajina sa zaviaže byť neutrálna.A čo teraz ty propaguje s Co ty vlastne chces? Za čo ty vlastne aj s týmito blaznami stojíš? K ničomu to nesmeruje,len k tretej svetovej vojne.Co si ty myslíš,že to je futbalový zápas,? Už ma ozaj sereš.Vies koľko ľudských životov je ešte v sazke? A prečo? lebo vy tu idete moralizovať? Vy tu idete sa hrať na spravodlivých a pritom je to len špinava hra o peniaze .A takí blázni ako ste Vy na to naskočia.Mier už mohol dávno byť,ale prečo,keď sa nám tak darí,no nie? Pokrytci zasrani ,špinavý.My môžme zabíjať Iudi v Iraku,lebo v Jemene,lebo v Líbii lebo v vo Vietname,lebo kde všade na svete,lebo my sme iní?Teraz už Rusko neustúpi,a na to ste mali myslieť prv.Znicite celú zem .Pokrytci.

  50. Ratafak plachta 26. októbra 2022, 19:29

    Keď Rusi využívajú viacej ľudí inej národnosti ako ruskej, tak ako píšeš, tak asi máš presné informácie o národnostnom zložení jednotiek a zomrelých vojakov nasadených v minulosti a v súčasnosti – od Maďarska 1956, Československa 1968, Afganistanu 1979-1989 až po Ukrajinu v súčasnosti.

  51. Ratafak plachta 26. októbra 2022, 16:10
    Nie, ja sa nebavím o protestoch v mestách, pochodoch proti vojne atď. Pýtam sa, prečo svet netrval na sankciách voči USA a UK, keďže ako v prípade bombardovania Srbska, tak aj v prípade invázie do Iraku v 2003 konali v rozpore s medzinárodnými predpismi a bez schválenia vojenskej akcie OSN. A nikto mimo ruských, čínskych a zopár iných politikov tieto protiprávne akcie, pri ktorých zahynuli tisícky a v prípade Iraku okolo milióna ľudí, nikto nikdy neodsúdil. U našich sa nečudujem, taký ako Šebej, Korčok, Naď, tí by si dali americkú vlajku aj na hlavu ale žiaden európsky politik nebol aktívny ako teraz, keď Rusko spravilo to isté voči Ukrajine.

  52. A na margo misie OBSE, ak prebiehala misia ako v Kosove, tak sa nečudujem, že nikto nič nezistil. Pretože slávna OBSE nezistila žiadne etnické násilnosti voči Srbom v Kosove, i keď opak bol pravdou. A úprimne, počúval svet alebo bral niekto zo svetových politikov na vedomie akékoľvek zistenia, či správy podané ruskými pozorovateľmi? Sme svedkami už viac ako 10 ročnej ignorácie a pohŕdania všetkým čo je ruské. A teraz je predsa cool kopať do nich a osierať ich, dokonca písať verejne aj na soc. sieťach voči nim veci, za aké by už bežne boli trestnoprávne postihy.

  53. uz aj americky kongresmani tlacia na dohodu s ruskom,len defektny ratafak sa zasekol na ukrajinskej troliade.izrael uplne odsudil kroky nacka zelenskeho a nazvali ho bestiou a vrahom,len zaostali jedinci to nechapu,nevidia,ze zelensky zrusil vsetky opozicne strany,uplne ovladol media a televiziu,je to spinave zakerne hovado.

  54. Anonym 26. októbra 2022, 19:57…tak ja klamem, ale nenapíšeš v čom konkrétne😃..o čom sa bavili neviem, nebol som tam a nevieš to ani ty, ale rozprávku si si vymyslel peknú alebo to bude z nejakého aeronetu?…My chceš povedať že ten spravodlivý Putin sa už už chcel stiahnuť z okupovaných uzemi, ale v tom prišiel zlý strapaty z anglicka a zatrhol to?…ten Putin čo počas mierových rokovaní bombardoval Charkov, Mariupol atď a o ktorom vo finále píšeš že neustupi by sa akože stiahol z okupovaných území, ktoré si prisvojil (Krym, doneck, luhansk atd…)….ved to ani nemozes mysliet vážne, šak si sám sebe odporujes…zas sa snažíš prehodiť vinu z Putina hocikam inam, teraz na človeka čo už ani nie ne v úrade a medzitým si putin anektoval ďalšie územia….ja chcem mier a som si istý že aj Ukrajinci, ti trpia najviac a je jeden človek ktorý ten mier môže zabezpečiť okamžite, musel by len chcieť…ale z nejakého dôvodu to spraviť nechce…takze mozes nadávať na strapateho z anglicka či zeleného z Kyjeva ale celé to ma v rukách krpaty, botoxovy v Moskve..ten útočí a ten sa vyhráža jadrovými zbraňami, nikto iný ..takže tam smeruj svoj hnev

  55. Anonym 26. októbra 2022, 20:44…a zase po 100x…ty si napísal že svet mlčal a ja so ti dal príklad že to tak nebolo..hlasno sa vyjadrovali jak ľudia tak aj politici….taketo sankcie neboli uvalené ani na Rusko keď útočili na Čečensko, Gruzinsko či Moldavsko…čo myslíš prečo?..jak to že sme neuvalili takéto sankcie na rusov aj vtedy ale až teraz?…no pretože teraz spustil v europe najväčšiu agresiu od druhej svetovej a nikto nevie čo ma za lubom, drblo mu, vyhráža sa celej európe, s cenou plynu sa začal hrať dávno pred invaziou, dlhodobo sa správa ako nepriateľ…v ČR vyhodil do vzduchu sklady, robí bordel na bielorusko-polskej hranici,..a ty sa čudujes že západný svet reaguje….čo ma robiť, len sa prizerať?….kto iný a kedy sa európe takto vyhrážal a robil tu takýto bordel?

  56. Ratafak,si klamár a na jedno oko slepý.A s tým rokovaním,nauč sa nemecký a anglický,a potom sa môžme baviť kto o Tom mierovom rokovaní písal.Aeronet? ani neviem ,čo to je. Ty s Gruziou atď.Ja s Kórea,Vietnam Libanon ,Líbia Irak,Sýria.Granada,Panama,Kuba,Puč v Argentine,v Čile ,na Ukrajine,atď.

  57. Ale v čom klamem? Na to nikdy neopovedas…naozaj si myslíš že sa Putin chcel stiahnuť z Krymu, Donecku a luhansku?…kľudne daj zdroj, po anglicky viem dobre…

  58. Ratafak,KONECNE,už pochop,že tu nejde UŽ o to,že kto je ten dobrý a kto je ten zlý.Tu ide o prežitie.Tu už nie je veľa priestoru na manévrovanie,a moralizovanie.Alebo sa uzná bohužiaľ nie radostná realita,alebo budeme vo vojne dlhocizne roky,lebo vytvoriť nejaké prijateľné podmienky pre Ukrajinu a aj Rusko,to sme vďaka politikom prepásli.Je to smutné,ale je to tak.Prevrat v Rusku nenastane,to skôr na Ukrajine a Rusko už neustúpi,nemá kam.Teraz Rusko varuje,že Ukrajina sa chystá použiť takzvanu „nečistú bombu“,samozrejme,že to všetci zase považujeme za nejakú propagandu,ja len,aby sme neboli zase prekvapený.

  59. Napísal si že klamem ale neodpovedás v čom….realita to je neradostna, to si všetci uvedomujeme, ale ake je riešenie? Podvoliť sa agresorovi? Potom si to isté môže dovoliť za pár rokov zase keď im to prejde teraz, tak ako im to prešlo pri tom Gruzínsku, Moldavsku atď.. to isté si potom môže dovoliť Čína, USA, hocijaká veľmoc…keď sa Fínom či Afganistancom podarilo vyčmudit tých orkov zo svojích krajín, prečo by to nešlo aj ukrajincom…vždy sa pýtam kam chceš Putinovi ustupovať, stačí Krym, alebo Donbas, či až po Kyjev, Košice, Bratislavu, Prahu…? Nikdy na to neodpovedas….a čakám na ten zdroj kde sa píše že by sa Putin stiahol…

  60. Kapitalisti, komunisti, antikomunisti, ďalší isti, kresťania, liberáli, konzervatívci, vyznávači islamu, budhizmu, a tak ďalej, a tak ďalej, všetci patrite do jedného vreca, v ktorom sa tu opakovane hádate
    a nenávidíte. Od nepamäti VEĽMOCI vládli svetom a pokiaľ bude svet svetom, nič sa nezmení. Pýtam sa:
    Bolo Rusko okupantom/agresorom v ČSSR a ….. resp. teraz na UA?
    Boli USA agresorom v Iraku, v Afganistane a ……..?
    Podľa mňa boli! Obidve veľmoci porušili medzinárodné právo! Nazývajme veci správnymi menami, Agresor/okupant zostane VŽDY agresorom /okupantom, bez ohľadu ktorý je vám bližší resp. na ktorú stanu prikláňate! Ak sa tu niekto zastáva jednu alebo druhú stranu, je obyčajný falošný pokrytec.

  61. Ratafak plachta 27. októbra 2022, 11:49

    Afganistancom? To nie je po slovensky. Douč sa najprv materinský jazyk a potom ťa zoberú do MVO NED.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img