ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

„Nejprve napadnete sousední zemi a částečně ji okupujete. Pak prohlásíte okupované území za vlastní a jeho hájení před protiútoky napadené strany za „legitimní obranu vlastní země“.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
„Nejprve napadnete sousední zemi a částečně ji okupujete. Pak prohlásíte okupované území za vlastní a jeho hájení před protiútoky napadené strany za „legitimní obranu vlastní země“. A protože máte doktrínu, podle které při útoku na vlastní území počítáte s nasazením jaderných zbraní, začnete vyhrožovat, že pokud se obránce uloupená území pokusí osvobodit, nasadíte proti němu zbraně hromadného ničení.
Platí tedy, na co už experti dlouho upozorňují. Rusko transformovalo doktrínu jaderného odstrašování z dob studené války, která měla charakter hrozby plnící úlohu „poslední záruky zachování vlastní existence“ v případě nepřátelského napadení, v nástroj agresívní územní expanze, v jakousi protézu nahrazující nedostatečné schopnosti konvenčních ozbrojených sil. Je to agresívní revizionistická mocnost zcela ignorující pravidla mezinárodního řádu.
Ruské jaderné zbraně neslouží jako poslední záruka zachování existence ruského státu, ale jako prostředek jeho agresívního rozšiřování a vydírání celého světa hrozbou jaderné katastrofy.
Kreml měl na vybranou. Mohl uznat, že prohrál válku proti Ukrajině, kterou vyvolal, a hledat způsob, jak z ní odejít. Nebo se mohl rozhodnout ignorovat všechny potíže i kritiku dokonce i od těch, kdo jsou mu jinak v mnoha ohledech nakloněni (Čína, Indie, následnické státy SSSR ve Střední Asii…) a směřovat k úplnému vyvrhelství a mezinárodní izolaci.
Putin zvolil to druhé. Válku proti Ukrajině ani s povoláním 300 000 vojáků vyhrát nedokáže, ale spoléhá na to, že vyhrožování jadernou zkázou rozloží západní podporu pro ukrajinské úsilí osvobodit okupovaná území. Už od včerejšího večera, který přinesl nebývalé přiostření postojů dosud váhajícího Německa a Francie k ruské agresi, je zřejmé, že tento záměr má minimální šanci uspět.“
Zdroj: FB Juraj Smatana

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na margo žiadneho iného konfliktu nebolo na SOL toľko článkov ako teraz. Bojovníci za mier a pisálkovci, kde ste boli do 24.2.2022?

  2. nj v Europe bolo v ostatnych rokoch neuveritelne mnozstvo vojenskych konfliktov 😀 ako a vacsinou som sa pohyboval v praci, doma, ci niekde rekreacne, ak chces konkretnejsi popis, tak sa ozvi… dakujem za opytanie a pekny vecer prajem tebe ak celej rodine, hadam sa za teba moc nehanbia…

  3. Vôbec ma to nezaujíma ani celá vojna.
    Jednoducho mocnosť si robí čo chce.
    Robia to aj iné štáty. Len my ako SVK sme pod médiami zo západu. Tak nám vykresľujú zlý východ.
    Si predstavte keď Amerika napadla Irak s vymyslenou rozprávkou a jednoducho všetko v poriadku. Pobrali Iraku niekoľko ton zlata a povedali že to je vojenská kompenzácia a bolo hotovo.
    Dnes americké jednotky okupujú časti Sýrie bez súhlasu vlády. A médiá u nás ? Nič, všetko je v poriadku.
    Turecká armáda si prejde do Sýrie len tak pozabija tisíce kurdov a u nás ? Nič, všetko je v poriadku.
    Ruský vojak vystrelí pri hranici a zrazu všetky naše médiá píšu o neskutočnej agresii Ruska.
    A tie krajiny ktoré robia to isté idú zrazu poúčať o porušovaní OSN a podobne kraviny.

    Som rád že slušní ľudia ktorí používajú mozog už dávno vedia a o čom to všetko je a nemajú potrebu to eskalovať.
    Ľudia ktorí používajú len malú časť mozgu a majú za ušami budú šíriť bludy o svet ohrozujúcom Rusku

  4. tak sleduj ine media, ked ti obsah nevyhovuje a trocha si dopln informacie, ked si taky svetaznaly a uvedomely clovek na uplne inej urovni, napriklad len o tom, co predchadzalo invazii do iraku a kto poskytol amikom vymslenu zamienku na vojnu… ocividne bol sadam best of sused, ked vidis kolko susednych krajin mu utekalo na pomoc 🙂

  5. Keď dajme tomu niekedy v budúcnosti napr. Čína vystrieda USA vo svetovláde, tak čínske vojny budú v poriadku a americké budú zatracované. Lebo aj naši politici sa potom vytiahnu z amerického zadku a poslušne sa vopchajú do čínskeho. V 1918-1938 boli strčení vo francúzskej riti, 1938-1945 v nemeckej, 1945-1989 v sovietskej, 1989-doteraz v americkej. Teraz musia počkať kto vystrieda ameriku vo svetovláde. Možno to bude tá Čína.

  6. Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! puttler – idi na chuj a zober si aj proruSSkych zivotom frustrovanych slovenskych dezolatov…

  7. Takže ohrozujúce Rusko je blud…a oni sa tak snažia….okupovali nás a aj našich susedov, mali či majú problém snáď s každým svojím susedom po celej dĺžke hranice, vojenský napadli susedni štát, vyhnali milióny ľudí z domovov a momentálne sa tam snažíš robiť referenda, bombardujú, zabíjajú, kradnú, celému západu sa vyhrážajú jadrovými zbraňami, momentálne prebieha najväčšia mobilizácia od druhej svetove…a stále nič? Nie su hrozba?….čo majú ešte spraviť viac aby aj tí najzarytejší putinofili pochopili?..oni sa tak snažia a vy stále len o tej amerike..aj keď pošlú tu atomovku tak to budeme ospravedlňovať tým že USA zabíjali Indiánov?…

  8. Anonym 24. septembra 2022, 8:04.. .no čo je tá príčina?…nereálny vstup Ukrajiny do NATO(nemá územnú celistvosť)?, genocída ku ktorej nevedeli za 8 rokov dodať jediný dôkaz? ochrana ruskej menšiny, tým že im bombardujú mesta v ktorých ta menšina žila?, laboratóriá s bioagentami?..či nacisti ktorých majú v Rusku viac ako na Ukrajine?…čo je teda tá konkrétna príčina?…meni sa to podľa počasia….

  9. Anonym 24. septembra 2022, 8:16…viem a to je dôvod prečo by som mal byť dnes kľudný ak ju použije aj Rusko?….čo je to za logiku?…v minulosti tu robili bordel nemci, tak dnes môžu aj rusi?…Ak ma vykradli zlodeji, tak mám byť v pohode lebo minulý mesiac vykradli aj Fera?….to vám stačí dnes na obhajobu tých ruskych svinstiev to že vojny, bomby tu boli aj v minulosti?…

  10. Pre Ratafak plachta 24. septembra 2022, 8:58

    Tušil som ako zareaguješ. Vymenoval si plno bezpredmetnych dôvodov, to je typické pre teba. Odvrátiť nejakým spôsobom debatu iným smerom ako som načrtol ja. Tie dôvody uviedol Guterres aj Macron. Možno sa len preriekli a povedali čo nechceli, ale nájdeš ich aj v mainstreamových médiách.

  11. Pre toho polnočného trola 0:00 – “keď ruský vojak vystrelí pri hranici” – tak tebe to inak šľahlo na tú tvoju ruskú gebuľu, kámo. Bodaj by aj tebe ruský vojak vystrelil pri plote, a ty si potom nenájdeš dom a ani rodinu

  12. „Bezpečnostná rada OSN sa dostatočne nesnažila zabrániť vojne Ruska na Ukrajine a ukončiť ju, vyhlásil generálny tajomník OSN António Guterres…“

    Tu máš vyhlásenie Guterresa. Tie slová sú veľavravné, hovoria viac ako dokážeš pochopiť, pretože keď máš priznať krutú pravdu, začneš prekrúcať a vkladať ľuďom do úst aj to čo nepovedali.

  13. pre Ratafak plachta 24. septembra 2022, 9:04
    Raťafák, ešte ani raz som nevidel, žeby si napísal, že síce áno, americké svinstvá nedávajú legitimitu tým ruským ale bola chyba, že rovnako ako je teraz trestané Rusko, neboli za nelegálne invázie a útoky na suverénne štáty potrestané aj USA. Sankciami, zákazom pre ich športovcov, umelcov, atď. Takisto nato nenašiel odvahu ani žiaden slovenský pseudopisálek, inakšie aj novinárom prezývaný. Proste držíme líniu. Otvorte si oči. Bez ohľadu nato ako veľmi mimovládky, médiá a liberáli dupocú, Rusko nespravilo nič iné, len čo robia USA desaťročia. A bez ohľadu nato ako vojna skončí, politika veľmocí sa nijako nezmení. Jediné čo ma na tom všetkom teší, že liberálne vlády začínajú dostávať na frak. Krajina za krajinou. Nech len tento trend vydrží čo najdlhšie.

  14. Anonym 24. septembra 2022, 9:48 – dovolim si povedat nie ! Nie je Sered vyrazne odlisna od ostatnych miest, v tomto urcite nie.

    Problemom nie je tych zopar dezolatov a jednoduchych jedincov prepnutych SMERom na vychod.

    Problem je v tych ostatnych normalnych, ktori su ale ticho. Nemaju zaujem prezentovat normalne nazory a tak to vyzera, ze je to vsetko stratene.

    Staci aby normalni ludia pochopili, ze v demokracii a dnes to za nich neurobi nik. Dnes to bud daju hlupaci a vo vysledku sa im podrobime vsetci, alebo opacne. Zial, nic medzi tym nevidim.

  15. Som rád že som slušný občan ktorý nemá potrebu urážať iných ľudí. Na urážanie a označovanie iných ľudí nechám lumpov.

  16. Anonym…z toho obrovského počtu vyrokov si si vybral ten jeden ktorý ti zapasoval….čo chce povedať, že za to vlastne môže bezpečnostná rada OSN?..že sa Putinovi dostatočne vyhovieť?…A čo tento jeho výrok? “
    Vojna na Ukrajine bude pokračovať, kým „sa ju Rusko nerozhodne ukončiť“. V rozhovore pre televíziu CNN to v stredu povedal generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres….ten sa ti už nehodí?

  17. Anonym 24. septembra 2022, 10:14…sak napíš konkrétne kedy USA alebo ktokoľvek iný ohrozoval Európu a vyhrážal sa jej vojnou či atomovkami tak ako to robí dnes Rusko?….dostali rusi taketo sankcie za Afganistan? Čečensko? Moldavsko? Gruzinsko?…nie…teraz rozohrali takú hru že Európa ma právo sa cítiť ohrozená tak sú sankcie….koho v európe okupovali USA? Ake územie tu anektoval? Kde vyhlasiluju referenda na cudzom uzemi? Kedy sa nám vyhrážali atomovku?…či to máme všetko ignorovať a tváriť sa že sa to nedeje?

  18. Rusko sa tradicne obranuje na uzemi cudzich statov. A referendum? Je to prilis zodpovedne rozhodnutie na to aby to len tak nechali na beznych ludoch.

  19. Prvi a ako jediní použili atómové zbrane proti civilnému obyvateľstvu Američania. Mali by sme sa mať pred nimni na pozore, čo ak to urobia znovu!?

  20. Ratafak a Majko,ľudia odsudzuju neprávo,agresiu a násilie,problém je v tom,že vy ste na jedno oko slepí.To je všetko.Ratafak vymenoval,aj ja vymenujem.Japonsko,Kórea,Panama,Vietnam,Grenada,Irak,Líbia,Afganistan,puč v Chile,v Argentine,Srbsko ,kto zapríčinil miliónovú migráciu,vznik islamského štátu,atď.Vies koľko ľudí tam ešte dnes zomiera,vieš kde všade má UsA základné,je treba byť objektívny.Ja hovorím,Rusko je agresor,a USA nie?Samozrejme,že sa môj príspevok zase zmaže,ale je to jedno,lebo sám som vinovaty,že sem píšem.Ked sa nezmaze,vystúpi ten anonym,vynada prispievateľov,len,bez jedného argumentu,a tak to tu ide dokola .

  21. Krátka definícia agresora :
    Agresor je ten,kto napadne nejakú krajinu skôr ako USA.
    Ak danú krajinu napadne ako prvé USA,tak to nie je agresia ale „mierová misia“ !!!

  22. Ratafak, znova opakujem, že riešiš následok, nie príčinu. Guterresov výrok o tom, že tomu mohli OSN zabrániť, smeroval do obdobia, kedy Rusi na Ukrajinu ešte nenabehli. Ty si vybral výrok, kedy Guterres povedal, že vojna bude na Ukrajine pokračovať, pokým ju neukončí Rusko. Ja na rozdiel od teba súhlasím s obidvoma výrokmi. Rozdiel v nich je ale ten, že jeden výrok patril do obdobia pred začatím agresie, druhý bol vyrieknutý už v čase agresie Ruska. Keďže vojna už bola v plnom prúde, Guterres správne poznamenal, že ukončenie vojny závisí od Ruska, avšak pred vojnou to všetko záležalo nielen od Ruska, tam mohlo zapracovať ešte OSN. Práve na to Guterres narážal. Pochop teda časový sled jednotlivých výrokov, generálny tajomník povedal obidva správne s prihliadnutím na dobu, na ktorú sa vzťahovali. A ak sa pýtaš, či chce povedať, že za to môže bezpečnostná rada OSN, tak z toho výroku to dosť jasne vyplýva. Ja len upresním, že AJ bezpečnostná rada OSN za to môže, nielen ona. Vtedy to mali v rukách dve strany (nezačatie vojny), dnes to má v rukách už len Rusko (ukončenie vojny).

  23. ruSSko je agresor, puttler je agresor. Doprajem im aby boli dalsich aspon 100 rokov zavretych v tej ich trapnej gubernii, bez moznosti cestovat na zapad, bez zapadnych technologii, ha ha vyrabaju teraz napr.ladu bez airbagov a predpinacich pasov, bez elektr.stahovani okien, ale dopadli ruSSaci, tak im treba.

  24. Anonym 7:45
    mne to pripadá že Rusi sú na východe Ukrajiny na mierovej misii. Usáci ti preprogramovali mozog,to je celé. Máš zahmlené videnie…

  25. Ešte som zabudol dodať že to tvoje zahmlené videnie označuje udatných Rusov ako RuSSákov… to SS znamená že ch priraduješ k neslávnej Hitlerovej súkromnej armáde ? Tak to máš naozaj zahmlené videnie sveta ! Práveže Ukrajinci sa hrdo hlásia k jednotkám SS ! Nie Rusi ! Jasne že si si to ešte nevšimol,to tvoje zahmlené videnie…

  26. Nie, nepreprogramovali. Vzdy som bol prozapadne orientovany. Cely civilizovany svet odsudil ruSSku agresiu. Okrem statov typu iran, sev.korea. Vas, proruSSkych trolov je chvalabohu mensina. Normalne zmyslajuci, inteligentni, vzdelani ludia nemozu byt za puttlera. Slava Ukrajine!

  27. ruSSke vojska sa spravaju ako jednotky SS, vid hromadne hroby – Buca, Izjum, znasilnovanie zien, rabovanie, zabijanie civilistov, uplne zverstva. Kradnu pracky, mikrovlnky, sedlaci trapni, prvy krat ich v zivote videli, tak museli kradnut, este aj zenske pradlo posielali domov zenam, trapneeee.

  28. To je tak keď blbci a frustráti tu na diskusii vyskakujú a mlčiaca rozumnejšia väčšina je ticho lebo nemá chuť s nimi ani diskutovať stále o tom istom, zachraňuje ju Raťafák za čo mu patrí vďaka.

  29. Lebo už nikto nemá chuť sa s vami baviť, viď zasa nejaký argument o tom že na Ukrajine je najviac fašistov…ach jaj. Hej vidím koľko „fašistov“ teraz behá po Európe ktorých Putin vyhnal zo svojich domovov a hajlujú kade chodia a mravne ohrozujú svoje okolie. Skôr Putler je taký malý fašista, ktorý si myslí, že svet sa sa nachádza niekde okolo roku 1938 a môže len tak napochodovať zo svojou demoralizovanou hordou za hranice suverenneho štátu a čakať, že vyspelý svet privrie oči.

  30. Celá táto vojna je o tom, že Rusko nechcelo, aby mal západ a NATO na Ukrajine vplyv, lebo ju chcel mať ako „nárazníkovú zónu“, podobne ako Bielorusko. Keďže sa však Ukrajina po prevrate a následnom úteku Janukovyča začala orientovať pro-západne, musel si Putin vymyslieť zámienku na inváziu a proruský prevrat. Nečakal však taký odpor vlády a obyvateľstva. Myslel si, že Zelenský utečie na helikoptére. Z bleskovej operácie s profesionálnymi vojakmi sa stala pomalá vojna do ktorej teraz absurdne naháňa obyčajných Rusov najmä z východu Ruska, aby vôbec udržal to, čo má.

    Naozaj je ťažké pochopiť, kto sa zhodol na takomto riešení, lebo je zjavné, že s takýmto scenárom absolútne nepočítali. Síce sa hovorí o ruskej propagande, ale západné médiá majú v mediálnom priestore absolútnu dominanciu vo väčšine sveta. Vojnu v dnešnej dobe, v európskom priestore nie je možné zo strany Ruska nijako obhájiť. Nemajú na to kapacity. Proti EU a USA nemajú v mediálnom priestore šancu. Totálne pošpinili reputáciu Ruska ako štátu. Stálo im to za to ? Absolútne nie. Mohli v pohode ekonomicky spolupracovať s európou. Veď postavili s Nemeckom kvôli európskemu green dealu Nord Stream 2. A potom im alebo jemu preplo…

  31. Hej vidím koľko „fašistov“ teraz behá po Európe ktorých Putin vyhnal zo svojich domovov a hajlujú kade chodia a mravne ohrozujú svoje okolie.

    A kde ich vidíš? Lebo štáty EU im ani nedávajú víza. Už len ty vieš dať argument.

  32. Pre Marek 25. septembra 2022, 20:47

    Akurát je háčik v tom, že práve USA boli proti Nord Stream 2 a robili všetko preto, aby zabránili jeho prevádzke. Preto potrebovali rozhádať Európu.

  33. Som celkom rád, že som sa zo Serede odsťahoval. Žije tam tuším viac blbcov ako pred desiatimi rokmi. Ratafák držím palce proti mentálnemu odpadu. Aké šťastie že žijeme v krajine, kde ti po napísaní tupého príspevku na podporu agresora neklope na dvere ŠTB. Aké strašne frustrujúce musí byť pre tých blbečkov poznanie, že sú dennodenne na 99,99% obklopení technickými výdobytkami, vytvorenými vďaka myšlienkam a patentom hnusných imperialistov, progresívcov a demokratov. Ešte aj ten technický skvost Lada sa dá v Európe predať iba vďaka bezpečnostným prvkom vyrábaným na kakanom Západe. No a ten plyn máme tiež len vďaka nemeckej turbíne. Tie ruské opice navyše nedokážu bez pomoci Západu ani len drancovať tie nerasty z matičky Zeme. No nič, priatelia je ideálny čas dopracovať sa k ruskému pasu, jednu kravu tam už máme tak šup kontaktovať, máte skvelú šancu stať sa hviezdami ako emigranti a nemusíte zaťažovať sociálny systém poberaním dávok u nás. Takúto príležitosť predsa nevyužije iba úplný kretén. A keď časom u nás Orbán cez Jura Gýmeša zorganizuje referendum v Mači a Váhovciach, zastavte sa na slovíčko ako pozorovatelia. Dáte vedieť ako sa žije v raji.

  34. Anonym 21:06
    Asi myslíš Putlerovu hordu čo sa dala na útek keď začala čiastočná mobilizácia, aby nemusela byť hodená do mlynčeka na mäso a zomierať úplne zbytočne pre brilantný ťah svojho vodcu, tak to máš pravdu 🙂

  35. peter,v taliansku tiez vyhrali volby ako je orban,co ty na to?ci vsetci su dezolati?myslim,ze tvoja mozgova turbina ti praskla,ale neboj sa majko z ratafakom ti ju opravia ,su na spravnej stane,len ich pravda je.

  36. zaujímavé – stačí jeden trefný, inteligentný a pravdivý príspevok od Petra a okamžite sú tu jednovetové reakcie s nadávkami na jeho adresu. Nie argumentami, ale nadávkami. Ale tá pravda bolí, že?

  37. Vladolf Putler prepustením kápov z Azovu len ukázal to čo je každému ešte príčetnému známe. Že cielom jeho vpádu na Ukrajinu je len odtrhnutie časti Ukrajiny a pripojenie k Rusku. Nič iné.

  38. pre kano: ale samozrejme, v Taliansku sa konajú voľby pomerne často a tieto posledné už teraz dávajú nádej, že sa tradícia „predčasnosti“ tých ďalších nenaplní. Ak sa teda iba trochu orientujete v tom, prečo sa tak deje, tak o môj názor na výsledok ani nestojíte. A ak ste iba chceli podrýpnuť, tak vedzte, že víťazom je krajná pravica, zároveň s prísne konzervatívnymi hodnotami, zároveň socialistická, protiimigrantská a proreformná no a samotná predsedníčka budúcej vlády za mlada členka MSI, čo sú taký talianski „Noční vlci“ ale na silnej fašistickej nostalgii. A keď tam potom vidíte Berlusconiho – čiže taký klon Matoviča, a zároveň Salviniho tak koktejl je hotový. V tomto momente si myslím, že to čo sa deje u nás je proti tomu, čo bude časom v ITA iba labutie jazero. Nepostrehol som zatiaľ, či už gratuloval k výsledku Kollár. To je totiž jeho krvná skupina. Sranda bude, keď sa ku gratulantom pridá aj Fico.

  39. Už niekoľko dní mi v súvislosti s energetickou krízou napadla kacírska myšlienka. Fico a spol. sa iniciatívne pasujú za lídrov v riešení energetickej krízy a v záchrane občanov pred „brutálnym“ zdražovaním, tak kedy sa niekto kompetentný odhodlá konfrontovať tú tlupu s ich nečinnosťou napríklad pri odkúpení kontrolného balíka SE do vlastníctva štátu, alebo ako vyhodnotiť kráľovsky zaplatenú prácu komisára EU pre energetiku, nášho tanečníka s PET fľašami a zároveň neúspešného prezidentského kandidáta Smeru Šefčoviča. Tu je od neho jedna z perál : „Z náročnej úlohy transformácie energetiky sme vytvorili ekonomickú príležitosť pre všetkých Európanov. Predovšetkým sme museli skutočne transformovať naše politiky v oblasti energetiky a klímy. Nešlo iba o malé dolaďovanie, ale o systematickú zmenu. Žiadny členský štát by nemohol také niečo uskutočniť sám.“ Tak dnes si tú systematickú zmenu plnými dúškami užívame. Ešte že za to už nemôže Radičovej vláda.

  40. Peter nemôžeš ísť na nich s takými dlhými citátmi, to nezvládnu. Oni potrebujú jednoduché vety, najlepšie jednoslovné.

  41. Vy farizeji hlúpi,čo také ten Peter napísal,NIC!!!!!Čo nas po Sefcovicovi,a po Smere,ako sa tu zase snaží ten múdry Peter niečo produkovať.Daj niečo k veci..Tisíce slov,a nič za tým.

  42. Anonym 9:33,ty zalez niekde,lebo nič rozumného si tu ešte nenapísal a to už veľmi dlho.Ved teba už dávno nikto vážne neberie.Napis predsa niečo,čo má nejaký obsah.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img