ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

PÁN FICO, NEZABUDNITE, ŽE LOŽ MÁ KRÁTKE NOHY

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
PÁN FICO, NEZABUDNITE, ŽE LOŽ MÁ KRÁTKE NOHY
Robert Fico dnes v televíznej diskusii opätovne šíril klamstvá, demagógiu a zlobu. Znova potvrdil, že jeho hodnoty sú na míle vzdialené demokratickej a slobodnej spoločnosti. Po jeho výrokoch si úprimne neviem predstaviť ako by Slovensko zastupoval na pôde EÚ a už vôbec nie, ako by viedol túto krajinu. S výnimkou korupcie, ktorej by sa darilo nadpriemerne, by sme mohli zabudnúť na reformy a víziu moderného a úspešného Slovenska.
Bývalého premiéra vnímam ako čoraz nebezpečnejšieho pre verejnosť. Nemal by problém zapredať a ohroziť všetkých slovenských občanov, len aby sa vrátil k moci. Rozhodol som sa, že jeho dnešné teátro nenechám bez odozvy a uvediem veci na správnu mieru, pretože nedovolím, aby zavádzal ľudí a manipuloval s faktami, ako sa mu hodí.
1️⃣ Vraj som chcel nechať zastropovať ceny za ruský plyn.
Nie, nechcel. Členské štáty EÚ, ktoré dovážajú veľké množstvo plynu z Ruska, vrátane Maďarska, Slovenska a Rakúska, sa vyslovili proti zastropovaniu cien ruského plynu. Viedli nás k tomu obavy, že by Kremeľ zastavil dodávky plynu. Osobne som v tejto veci hovoril s Ursulou von der Leyen, aby som zastropovanie jednoznačne odmietol. By ma zaujímalo, koľkokrát Robert Fico volal s predstaviteľmi komisie, aby niečo pre Slovensko vybavil. Ešte dodám, že v tomto smere patrí veľká vďaka aktivite našej diplomacie.
2️⃣ Sme jedinou krajinou na svete, kde nemožno vyvolať predčasné parlamentné voľby.
Naša ústava konanie predčasných volieb do NR SR pripúšťa. Za mimoriadne alebo predčasné voľby označujeme akékoľvek iné voľby do Národnej rady, ktoré sa konajú skôr, a to či už niekoľko týždňov po predchádzajúcich voľbách alebo pokojne aj v polovici volebného obdobia. Predčasnými (mimoriadnymi) voľbami boli napríklad voľby v r. 1994, 2006 a v r. 2012.
Ak pán Fico myslel skrátenie volebného obdobia parlamentu referendom, tak to je možné len v dvoch krajinách Rady Európy, a to v Lotyšsku a Lichtenštajnsku. Osobne som proti, obávam sa, že takýto krok by Slovensko doviedol k vládam populistov.
3️⃣ Sankcie nepohli voči Ruskej federácii ani o milimeter.
Sankcie ubližujú hospodárstvu Ruska, ktoré si to však pre svoju prokremeľskú propagandu neprizná. Rozhodne sú účinné a predpokladá sa, že ruská ekonomika v tomto roku klesne až o 15 % HDP. Sankcie zároveň majú okrem iného vplyv na priebeh vojny, pretože dlhodobo oslabujú vojenské kapacity a priemyselnú základňu Ruska. Sankcie vyberáme uvážlivo tak, aby čo najviac znemožnili Rusku financovať vojnu a trestali tých, ktorí sa na nej podieľajú. Robert Fico tu šíri veľmi nebezpečný naratív, že práve sankcie môžu za aktuálnu krízu. No vinníkom je jedine Vladimir Putin, ktorý rozpútal vojnové peklo na Ukrajine a ohrozil bezpečnosť celej Európy.
4️⃣ Európa má záujem na pokračovaní vojny na Ukrajine.
Ďalšia cynická, chrapúnska lož v čase, keď na Ukrajine nachádzajú ďalšie masové hroby. Naozaj by ma zaujimalo akú hodnotu má pre Roberta Fica ľudský život. Európskej únii, respektíve jednotlivým členským štátom, vrátane Slovenska, záleží na ukončení tejto bezdôvodnej vojnovej agresie Ruska voči Ukrajine. Rusko musí ukončiť všetky boje a odísť z územia Ukrajiny. Jednotlivé štáty významne pomáhajú nášmu susedovi vojensky, humanitárne i finančne. Krajiny zároveň prijímajú vojnových utečencov z Ukrajiny na svoje územie. Jediná krajina, ktorá má záujem na pokračovaní vojny na Ukrajine je práve Rusko.
5️⃣ Niekto si vymyslel, že v Maďarsku boli porušené princípy právneho štátu. EK navrhuje odňať Maďarsku 7,5 miliardy eurofondov.
Európska komisia dnes koná v zmysle toho, čo schválili členské krajiny EÚ pri schvaľovaní rozpočtu EÚ na 7 rokov. Do toho patria aj všetky eurofondy na roky 2021 – 2027. Nie je to žiadne prekvapenie, ani to nespadlo z jasného neba. Jej rozhodnutie odobrať Maďarsku 7,5 miliardy eur z eurofondov, nie je trest za výroky Viktora Orbána, ale za porušenia princípov právneho štátu a nedostatočný boj proti korupcii. Zabrániť zneužívaniu eurofondov je napokon aj priorita mojej vlády. Slovensko veľmi dobre vie, čo znamená rozkrádanie eurofondov za čias bývalých vlád. Medzi Maďarskom a Komisiou je aktuálne veľmi intenzívna komunikácia o súbore opatrení, ktoré je pripravené prijať, aby sa posilnili štruktúry na ochranu fondov EÚ, aby k pozastaveniu čerpania dôjsť nemuselo. Samozrejme, toto je preferovaný scenár. Tento návrh Komisie nie je možné vetovať a o jeho výslednej podobe rozhodne kvalifikovaná väčšina krajín, a to po tom, ako uplynie mesačná lehota. Sme pripravení podporiť predĺženie lehoty o ďalšie 2 mesiace, aby sme Maďarsku dopriali viac času na rokovanie. Koalíciu budem priebežne o tomto vývoji informovať a rozhodnutie, ako budeme hlasovať, prijmeme až v momente, keď budeme poznať, aká je finálna ponuka na maďarskej strane. Dnes to povedať nevieme, ani nemôžeme, a to aj s ohľadom na férový proces.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. k bodu:
    -1 – je to povinnost vladnucej koalicie nie opozicie
    -2 – predcasne volby boli ked sa rozpadla vladnuca koalicia nie na zaklade poziadavky od obcanov a to je rozdiel
    -3 – ruska ekonomika zatial neklesla
    -4 – EU spolu s USA maju zaujem aby vojna pokracovala – dodavka zbrani aj zo Slovenska, ktore na tom este aj zaraba (Hufnice Zuzana)
    -5 – Madarsko im lezi v zaludku, lebo si ide svojou cestou – ochrana svojich obcanov, nie solidarita, ktora vedie k zebrote

  2. DEMOKRACIA…len velmi rýchle upresnenie k niektorým bodom:
    3 – za Q2 kedy ešte neboli v platnosti všetky sankcie klesla ekonomika o 4% (Podla ruského štatistickéh úradu). Ministerstvo hospodárstva predpokladá že za celý rok to bude -12%. Takže klesá už dnes a bude ešte viac až im dojdu skladové zásoby a rapidne poklesne príjem z nerastných surovín.
    4 – tam to je jednoduché. Ak prestanú prudiť zbrane z východu tak prestanú prudiť zbrane aj zo západu. Dneska najviac zbraní na Ukrajinu dodáva práve Rusko. Tam treba prosiť o zastavenie toku zbraní a bude po vojne. Stačí jeden príkaz.
    5 – jak chráni svojích občanov? Rečou čísel: Zdražovanie (infláciu) majú jednu z najvyšších v Eurozone = 15,6% (my 13,4%), úroky na hypotéky cez 11% (my cca 3%), forint sa prepadol o 15-20% a pripravenosť na zimu je asi najhoršia v EU..tak ako chráni svojích občanov?
    Ako ani Heger nie je výhra ale v súťaži klamárov by mu Fico uštedril pekný debakel….problém je ten že on si to može dovoliť lebo jeho voličská základna si nezistuje či klame alebo nie..a aj ked to je evidentné tak im to je jedno…hlavne že je tá kvetinka na prvého mája…

  3. Ratafak😂😂😂😂😂😂,a čo nám to ten Heger minule oznámil,že občania budú platit na budúci rok takú istú cenu,ako tento rok,len v inej výške.Do tej istej kategórie patrí aj toto jeho vyjadrenie a v malej miere aj tvoje.Namiesto toho,aby ste tu riešili a hlavne teda Heger,tu dnešnú situáciu na Slovensko,tak sa zase zaoberá Ficom a ty s ním.To je jediná kvalifikácia,ktorú vie terajšia vláda a ty s nimi preukázať“lebo Smer,lebo Fico“.

  4. ale ja nemám potrebu obhajovať Hegera, tiež tam nemá čo robiť….ale v porovnaní s Ficom je to ešte stále junior….ak niekto vytĺká politický kapitál prostredníctvom klamstiev tak na to treba upozorňovať a je jedno či je to Fico alebo Heger….alebo tebe to klamstvo príde v poriadku? alebo ho riešiš len v tom prípade ak je zo strany Hegera a ostatní ta možu klamať kolko chcú?….ak sa ti niečo v mojom vyjadrení nezdá – nejaké číslo alebo hocičo iné tak ho kludne oprav…

  5. Do psej matere stále neviem pochopiť, že prečo niektorí ľudia, toho Hegera nemajú radi. Dokonca, sa mu aj posmievajú a mne sa to nepáči. Rád by som sa spýtal , tých posmievačov, či vedia o niekom inom, kto by národu vysvetlil, že protilátky sú protilátky, lebo obsahujú protilátky, alebo kto vôbec nebol prekvapený, že menšina je menšina, lebo je to menšina . Konečne som sa dočkal od Hegera aj vysvetlenie, že ako to bude na budúci rok s plynom. Iní, ďaleko hlúpejší, ako Heger, hádžu percentá hore, dolu a občan nevie, že ako na tom o pár mesiacov bude. Tu príde Heger a úplne jasne a jednoducho vysvetlí, že s platením za plyn, to bude tak isto ako v tomto roku, iba v inej výške. Kto iný, by tak jasne rozptýlil všetky dohady a na prach rozbil všetky hoaxy, ako sám veľký Matovičov hovorca, Heger ?

  6. Ratafak,daj príklad s tými klamstvami.!!!!!! Ľudia vidia a cítia ,kto klame.Prave preto “ výtlka Fico politický kapitál,lebo všetko má hlavu a pätu.Preco nemá vláda dôveru ?Lebo hovoria len pravdu,a hlavne Matovič,Heger,Remisová?á.Ty už sa konečne zobuď.!!!

  7. Anonym 19. septembra 2022, 14:21..ty si ten čo nevie čítať?…šak som ti to vysvetlil presne v tom príspevku vyššie…máš to tam aj s číslami – príklad: ak Fico tvrdí že sankcie nepohli Ruskom ani o centimeter tak klame…buď on alebo ruský štatistický úrad….stačí ti to takto alebo to treba nakresliť (skús poprosiť rodičov)?….ak prispievateľ DEMOKRACIA tvrdí že Orbán chráni obyvatelov tak ja sa pýtam ako? lebo vo všetkom si vedú horšie ako my a zas som ti dal k tomu konkrétne čísla…..ak máš nejaké klamstvá od Matoviča, Hegera, Remišovej ok, sem s nimi ja netvrdím že oni neklamú, ale tento článok je o konkrétnych Ficových a na tie reagujeme….rozumieš tomu už?

  8. Že je Fico hajzel, to už dávno vieme. Akurát heger si myslí, že keď chodí do kostola, je od neho lepší. Omyl, je taký istý hajzel ako Fico. Fico sa už aspoň na nič nehrá.

  9. Nemyslím si, že Heger je porovnateľný s Ficom. To taký Fico býval u Bašternáka, susedu mu robil Kočner, vystúpenia mal aj na firemných večierkoch Bodora, všade vláčil so sebou Vadalovu volavku z N´dranghety no a takto by som mohol pokračovať…oproti tomu je Heger andelíček.

  10. Ratafak,ty o čom bluznis,to aké štatistiky si zohnal,si klzky ako uhor stebou sa diskutovať nedá,ty mi budeš dokazovať,že biele je čierne a naopak.Maj sa dobre.

  11. Anonym 19. septembra 2022, 16:08….dakujeme za vecný argument, ale ty absolútne nechápeš čo čítaš…proste ak Fico vyhlási že sankcie s Ruskou ekonomikou nepohli tak to tak je a treba mu veriť, lebo klamú všetci okrem Fica (aj ten ruský štatistický úrad)…je to tak?…..ak tam vidíš nejaký problém, chybu tak to napíš a nie že tu vypisuješ niečo o blúznení…šak čo sa ti nezdá? dokážeš to napísať?

  12. obdivujem ta, ze mas trpezlivost a najdes si aj cas, aby si veci vysvetlil totalnemu debilovi, ktory zrejme ani nevie co pise, taktiez asi nevie citat, pretoze nepochopi vec na prvy krat a musi sa 3x spytat to iste a aj tak si ide svoje… to su pre mna ludia, ktori su ochotni uverit len sprave z nejakeho FB uctu, aby mali pocit, ze nejakym stylom idu proti systemu, lebo si fakt neviem predstavit, ze by bol niekto az tak drbnuty… ratafak palec hore a pevne nervy, pacia sa mi tvoje fakty a vecne poznamky <3

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img