ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Namiesto Dr. Jozefa Tisu, ulica Antifašistická

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Na pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia sa symbolicky premenovala ulica Dr. Jozefa Tisu na Antifašistickú ulicu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym 4:51
    Máš pravdu ! To len títo „antifašisti“ nič nechápu. Ja by som chcel vidieť každého jedného z nich ako by sa v tej dobe zachovali na Tisovom mieste ! Celkom určite by sa postavili v tej dobe Hitlerovi na odpor,že ?

  2. Ťazko súdiť čo bolo/nebolo v tej dobe neprežil som to. Jedno je však isté, to čo nám nakladajú médiá do hlavy v súčasnoti stoji za makový prd, polovica z toho sú nepravdy a pretláčajú sa tu len veci ktoré sú potrebné na manipuláciu vlastného názoru že Majkl

  3. Je obdivuhodné ako sa ukrajinci postavili Putlerovi. U nás by sa ohol chrbátik, len nech je lacny plyn a hor sa v ústrety sovietskemu zväzu v totalite na večné časy.

  4. Azda kazdy si vybavuje fotografie z namestia v Banskej Bystrici, ako Tiso vyznamenaval nemeckych vojakov zabijajucich slovenskych ludi a vypalujucich slovenske dediny. Je zodpovedny za vyvezenie na smrt viac ako 70 000 obcanov Slovenska. Genocida dovtedy v nasich dejinach nepredstavitelna. Je dobre, ze si ho nasla spravodlivost a ze skoncil ako skoncil. Je hanba, ze po takomto cloveku je na Slovensku pomenovana ulica. Lipsic stihanie poslancov OZ vo Varine za ich provokaciu zastavil, ale na GP nastastie sedi skutocny prokuratorpan Zilinka a on to tak nenecha. Aspon niekto stoji na strane antifasistickej tradicie, na ktorej stoji moderna demokraticka SR. Len vdaka obetiam statocnych Slovakov v SNP je Slovensko v spolocnosti vitaznych mocnosti. Ked sa v Normandii pripomina 6. juna vylodenie Spojencov v Normandii, je pozvany vzdy aj najvyssi predstavitel Slovenska. Napr. Madarska nie. Oni proti fasizmu nepovstali. Existencia ulice s jeho menom urcite musi byt predmetom trestneho setrenia.

  5. francuzov ktorych su desiatky milionov a sú x krát väčši ako Slovensko Hitler obsadil za mesiac.Hlavne že Tiso sa mu mal postaviť na odpor. A čo sa Židov týka . Je viac ako isté že nemali ísť do plynu. Ale v tom čase o plynových komorách nikto ani netušil. A okrem toho Tiso ako prezident neschaloval protižidovské zákony. Tie tak ako dnes schvaluje parlament. Udelil obrovske množstvo výnimiek. A do určitej miery to že časť obyvateľov nenávidela Židov za to si mohli častokrát sami. Dedo mi rozprával ako sa správali k bežným Slovákom. Ako ich využívali a zneužívali.

  6. iba neznalý alebo hlupák do nekonečna opakuje argument o vyznamenávaní nacistov pri potlačení povstania. V každej serioznej literatúre zaoberajúcej sa týmto obdobím sa dočítate že Tiso dostal od Nemcov na výber. Buď vyznamená nemeckých vojakov alebo Nemci postrieľaju zajatcov. Tiso sa vyjadril v tom zmysle že čo je to pár plechov oproti stovkám životov. Každý normálny človek by sa zachoval rovnako . A kto tvrdí že nie určite by hneď zmenil názor keby medzi vojakmi čakajúcimi na smrť by bol jeho syn či manžel

  7. Debilita vládne svetom. Hrozne zbožňujem ako násť roční mudrlanti dávajú rozumy ako sa mal zachovať Tiso v dobe nemeckej okupácie. Jasné, mali sme ísť do boja. Aj sme chceli v 1938, ešte ako ČSR. Lenže prišiel Mníchovský diktát, a naši super spojenci, ktorým sa dnes pcháme do riti nás podhodili Nemcom aby si zachránili rite. Teší ma, že si odsrali tiež. A ako sme mali pomôcť židom? Ako? Častokrát dávajú za vzor Dánov. Fajn, lenže Dáni pomáhali utekať židom do Švédska, ktoré bolo neutrálne. Kam sme im mohli pomôcť ujsť my? Do Poľska, Čiech, Maďarska? Z blata do kaluže. A ešte otázka za milión na všetkých kecálkov s titulmi, najmä tých násťročných, čo by sa posrali aj buchnutí delobuchu pod nohami, čo by ste robili na Tisovom mieste vy? Polka z vás, by udávala ako najatá, len aby si zachránila rite a druhá polka by ani necekla. Chcete byť za frajerov? Prosím, nástup na Ukrajinu, dobrovoľníkov im je treba a medaila je zaručená, aj im memoriam. Inak rešpektujte historický fakt, že Jozef Tiso bol náš prvý slovenský prezident. A aký bol? Nato sa treba pýtať pamätníkov, nie darmožráčov z mimovládok.

  8. Každý si dejiny pretvára, ako mu to vyhovuje. Ale nech robí čokoľvek, čo sa udialo nik nezmení a nevymaže z dejín. Len to je zarážajúce, že si niekto dovolí upravovať a hodnotiť dejiny, keď o ňom nebolo ešte ani chýru, ani slychu a posudzuje a hodnotí len to, o čom od niekoho počul. Ale keď len hodnotíme a posudzujeme dejiny a neberieme si z nich poučenie, že by sa to zlo neopakovalo, tak to je len mudrovanie a mlátenie prázdnej slamy.

  9. Ideme z extrému do extrému. Podľa mňa by mali byť ulice pomenované neutrálnymi názvami, aby nepoburovali ľudí, ako napr. Slnečná ulica, Záhradná ulica…,

  10. Tiso bol po vojne bol obvinený z rozbitia republiky a spolupráce s nacistickým Nemeckom, zo zavedenia fašistického režimu na Slovensku, z marenia príprav SNP, pozvania nemeckých vojsk a zločinov spáchaných po potlačení povstania, z odsunu českých občanov a prenasledovania odporcov režimu, prenasledovania a deportácie slovenských Židov. Bol odsúdený na trest smrti obesením.

  11. Ty si ten vševed, ktorý všetko vie, lebo bol pri tom, lebo on je očitým svedkom. Kto nemôže svoju pravdu obhájiť, kto tu komentuje ako by bol očitým svedkom, ktorý tu hovorí len o tom čo počul, radšej nech mlčí a ostatné nech nechá na historikov!

  12. .A sú všetky tie fakty pravdivé? Kde máš teraz tú republiku? A kto bol potrestaný za odsun Nemcov a Maďarov? Tie fakty , ktoré spomýnaš boli vymyslené pretože niekto musel byť vynný. Ako maril Tiso povstanie? Samostatný štát nechcel vyhlásiť , ale bol ktomu donútený. Tiso bol náš prvý prezidnt ľudia si ho vážili zostal z národom aj včasoch zlých anie ako tí dvaja potkany českí ktorý utiekli jden do Moskvy kde sa ožieral a druhý do Londýna. Tisovy zato čo urobil pre národ by sme mali v každej obci postaviť pametník a soplavej Lenke dať pár po pauli.

  13. Goltwald sa vyjadril že v štáte nemôžu byť dvaja prezidenti preto jedného bolo treba zabiť.A k tým obvinenia čo tu odzneli hore. Už tam chýba iba to že Tiso lietal na metle. Hádam si niekto nemyslí že komunisti by cirkvi a kňazom pripísali nejaké pozitývne zásluhy. Veď tie svine popravovali aj vlastných len aby sa Gotwald a spol udržali pri moci. Tisa národ miloval chodil autom po republike bez ochranky len so šoférom. To si dnes nedovolí žiaden prezident v celej Európe a to je mier. A vtedy bolo vojna

  14. Ako čítam komentáre, tak sa mi zdá, že na našom milom Slovensku sa z klérofašizmu tak skoro nevymotáme. Stále tu penke prežíva v slovenských kotrbách a vracia sa na svetlo ako bumerang.

  15. pre fakty Tiso dal vybudovať cestu do Nitry,lebo chodil tam slúžiť omšu,Vo Vlčkovciach zrazili chudobnéj rodine kozu dal im 500 kč odškodné,babička čo mi to rozprával zomrela vo veku 95rokov

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img