ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Láska za všetky peniaze, a to doslova. Ženy, neposielajte peniaze internetovým nápadníkom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Polícia rieši viacero reálnych prípadov, keď oklamané ženy uverili lichôtkam internetového zvodcu a zaslepené láskou mu poslali hotový majetok.

Podvodníci zvyknú postupovať rovnako. Na sociálnej sieti si podľa profilovej fotky vytipujú väčšinou staršie ženy, ktoré oslovia cez súkromnú správu. Postupne si sladkými rečami získajú ich dôveru a vyznávaním nekonečnej lásky aj ich citovú náklonnosť. Vystupujú pritom najčastejšie ako zahraniční vojaci, lekári či dobrovoľníci na rôznych misiách. Po tom, ako je zrejmé, že im žena plne dôveruje, si vymyslia príbeh o tom, že sú zranení, v tiesni alebo že im poslali hodnotný darček. Nech už je dôvod akýkoľvek, vždy to končí tým, že súrne potrebujú od svojej „lásky“ nemalé peniaze.

 

REÁLNE PODVEDENÉ ŽENY UŽ POCHOPILI

Prípady „mne sa to nemôže stať“ riešime aj v rámci okresov Trnava a Hlohovec. Najhoršie na to je to, že podvedené ženy sa snažili od tisícových prevodov odhovárať nielen príbuzní, ale aj pracovníčky bánk či pošty. Nikomu z nich ale neverili.

Na slepú zamilovanosť doplatila aj žena, ktorej sa na sociálnej sieti prihovoril „americký vojak“ na misii v Afganistane. Písal jej, že jej posiela balík s dokladmi a peniazmi, pre ktoré si po ukončení misie príde. Aby jej mohol byť balík doručený, mala postupne poslať 7400 eur ako clo a rôzne poplatky.

Podobný scenár mal aj príbeh 37 ročnej ženy, ktorá však podvodníkovi postupne poslala až 15 500 eur.

Ďalší príklad podvodu sa týkal „švédskeho kapitána lode“. Ten mal rovnako poslať balík. Keď žena s platbami otáľala, pohrozil jej, že ju môže kontaktovať ruská polícia. Žena sa zľakla a napriek dohováraniam od svojej sestry a pracovníčky na pobočke banky peniaze poslala. Keď muž pýtal ďalších vyše 50 000 eur a vyhrážal sa českou políciou a dokonca aj FBI, žena pochopila, že ide o podvod. Bolo už však neskoro a celkovo prišla o viac ako 12 000 eur.

Milé dámy, nikdy neposielajte peniaze mužom len za pekné oči na profilovej fotke. Nehanbite sa niekomu blízkemu s novým „vzťahom“ zdôveriť, aby sa naň mohol pozrieť triezvymi očami. NENECHAJTE SA OKLAMAŤ!

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Hlúpemu rozum nenaleješ. Keď sú hlúpe a aj po mnohých upozorneniach naďalej posielajú peniaze neznámym mužom, tak len nech platia, ale nech sa potom nesťažujú! Je rozdiel, keď niekto naletí na podvodníka napr. tak, že je to mama a niekto príde, že syn má nejakú poruchu na aute a že potrebuje nejaké peniaze, môže sa stať, že dotyčná nie je schopná posúdiť situáciu, či je to pravda, alebo nie. Ale cudzím mužom posielať peniaze, to je sila.

  2. cavte rad by som sa zoznamil so zabezpecenou zenou, ktorej by som dal svoju lasku a vernost, hned ako sa vratim zo zahranicia.. isto ma kontaktuj na mojom telefonnom cisle, ktore uhadnes ak sme si sudeni 😐

  3. Tieto ženy, nielen prišli a ak si nedajú pozor aj prídu o veľké peniaze, ale sú na posmech nielen obdarovanému, ale aj celému národu. Stojí im to za to?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img