ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Rovnako arogantne sa správala sprievodkyňa, vlastne dve, aj vlakvedúci.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Prevážam tento unikátny bicykel z Košíc do Trenčína na Pohodu. Včera som si zakúpil lístok aj miestenku. Dnes som sa s ním v horúčave „dobicykloval“ na železničnú stanicu. Pri pulte pre orientáciu prichádzajúcich Ukrajincov som poprosil mladíkov, či by mi ho nepomohli vyniesť po pár schodoch na nástupište. Arogantne odpovedali, takmer synchrónne, že nie. Vraj nie sú za to platení. /napriek tomu, že v ich veku som bol chuligán, neviem si prestaviť, že by som nepomohol staršiemu človeku/. Chuj s nimi.
Na perón mi ho pomohol vyniesť potetovaný robustný Róm. Rovnako arogantne sa správala sprievodkyňa, vlastne dve, aj vlakvedúci. Znovu mi pomohol iný Róm. Po naložení do priestoru pre bicykle, kočiare a inú batožinu dostali sprievodkyne takmer hysterický záchvat. Stereo záchvat žien po prechode. Začali ma presviedčať, že to nie je bicykel. Chuj s nimi.
Bicykel sa vezie, ja sedím v reštauračnom vozni, dojedol som skvelú praženicu a objednal si kávu. Čašník je milý, ochotný a so zmyslom pre humor. Všetko je to o ľudoch. Klíma vo vlaku funguje. Nemyslím úžasného českého filozofa a spisovateľa Ladislava Klímu, ale klimatizáciu. Práve sme prešli Ľubochnu.
?
Pokračovanie dnešnej bicyklovej ságy. Sedím si pokojne v reštauračnom vozni. Symbolicky prechádzame obec Varín /pozdravujem Lenka Tichakova /. Absolútne sympatický a úctivý čašník, ako z románu Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem Anglického krála. Práve si mlsne vychutnávam vynikajúcu praženičku s oblohou. Reštaurák je takmer plný. Železničná stanička Varín v rekonštrukcii. V tom cez súkromný vagón, či vagón súkromnej firmy prechádza už spomínaná sprievodčíčka. V momente, keď ma zbadala, začala vrieskať: Bude Žilina. Nechápavo sa obzerám, komu to hysterickým hlasom oznamuje. Zisťujem, že mne. Takmer mi zabehol kúsok paradajky, či rajčiny. S pokojom starého pána jej oznamujem, že ja cestujem až do Piešťan. Zvyšuje hlas, a až paranoidne zdôrazňuje: V Žiline možno nastúpia ľudia a budú mať možno štyri detské kočíky. Mal som chuť jej začať spievať skvelú pesničku Možno, z vynikajúcej LP skupiny Prúdy s názvom Zvonte zvonky. Namiesto toho sa jej pýtam. A čo ja s tým mám? Väčšina spokojných zákazníkov reštauraračného vozňa pozerá na mňa. On ešte hlasnejšie: Kvôli vašej haraburde /opäť možno/ nebude mať kam tie kočíky uložiť. Začínam si pripadať ako únosca detí, či zlodej detských kočíkov. Vrchol hystérie ale nastal medzi stanicami Trenčianska Teplá a Trenčín. Možno by ma v tej brutálnej hádke zachránili Lasica & Satinský. Ach jaj, snáď tú hadku zajtra opíšem, nech sa môžete baviť na realite Slovenska.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Chodite otravovat ludi nech vam ho vynasaju po schodoch, preco by mali? Chvalite Romov. A zosmiesnujete vlakovy personal. Dajte si pohov a klud.

  2. na com on chodi je jeho vec, ak sa vam to nepaci, nesledujte to. Ak si kupi listok a nie lacny pre bicykel, ma pravo ho mat prepraveny a ma pravo na slusny pristup. Presne pre toto nikdy nedobehneme vyspelu Europu.

  3. Keď má ten pán len tento problém a ešte potrebu sa oň podeliť s verejnosťou, tak potom má pohodový život.

  4. Takže toto nesympatické individum musí mať problém ešte aj keď cestuje. Nielen že bol niekoľko krát trestne stíhaný ale stále dostáva toľko mediálneho priestoru že Černák môže závidieť.
    Našťastie je dostatok slušných ľudí ktorí odmietajú pomáhať takýmto ľuďom.

  5. anonym 6. júla 2022, 19:33
    Pozri kolko stal listok. Drahy nebol. A panko urcite ako dochodca cestoval bezplatne. A bude robit frajera.

  6. Šak to je blázon nie umelec. Pozrite si o ňom a naštudujte čistý psychopat a tu ho máme za umelca. Mám pocit že čím väčší blázon tým populárnejší. Aspoň u nás na Slovensku to takto funguje

  7. A este je aj gurman, panecku. Vynikajuca prazenica v restauraku, to je nieco. A ozaj to nema je bi-cykel ale tri- cykel, zenske mali pravdu.

  8. Hento je trojkolka a nie bicykel. Klamal keď si kupoval lístok a miesto pre bicykel. Vôbec mu ho nemali naložiť a mal ťahať až do Piešťan popri štreke, potom by nemal čas vypisovať chmuloviny.

  9. Kto aspoň trochu pozná osobu Peter Kalmus a jeho „umelecké“ príbehy či „diela“, nemôže sa ani trochu čudovať že odmietnuť pomôcť mu nenašlo pochopenie u väčšiny práve tam sa nachádzajúcich ľudí. Možno preto mu pomohol nejaký Róm. Nepoznám presne povinnosti vlakového personálu a ani ako sa presne udial samotný príbeh. Preto v hodnotení tohto príbehu by som bol trochu zdržanlivý…. Nazdávam sa však, že vlakový personál dostatočne dobre pozná svoje povinnosti….. Ten pán, ktorý sa necháva oslovovať „umelec“ už viac krát dokázal (aj na svojich videách), že by mal aspoň dočasne mať prechodné bydlisko v niektorom ústave pre osoby duševne vážne postihnuté

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img