ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Nové trhovisko v Seredi by potrebovalo viac stojanov na bicykle

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Erik Štefanek / Obyvatelia nášho mesta využívajú čerstvo zrekonštruované trhovisko v tomto období naplno. Každý týždeň v sobotu sa tu konajú už tradične trhy, kde prichádza množstvo návštevníkov. Ľudia prichádzajú najčastejšie peši, na bicykloch ale aj na autách.

Už dlhšiu dobu upozorňujem na chýbajúce stojany pre bicykle, ktoré sú umiestnené len v zadnej časti trhoviska, za sociálnymi zariadeniami. Tie však slúžia najmä detskému ihrisku a pre návštevníkov trhoviska sú od ruky a mimo dohľadu, teda aj menej bezpečné. Stojany je potrebné umiestniť jednak k hlavnému vchodu na trhovisko, odkiaľ prichádza veľká väčšina návštevníkov na bicykloch, ale aj do priestoru medzi dva prístrešky, kde sa ešte má v budúcnosti umiestniť pergola.

Navrhujem umiestniť sem dočasne aj staršie stojany, prípadne presunúť jeden stojan zo zadnej časti trhoviska, ktorý sa nevyužíva. Bicykle tak nebudú končiť opreté a zamknuté o značky, lavičky či stromy a môže to presvedčiť aj ďalších návštevníkov pre výber tohoto ekologického dopravného prostriedku.

Zareagujem ešte aj na vytvorené parkovisko pre autá na vstupnej časti trhoviska, ktoré aktuálne slúži jeho návštevníkom. Keďže je umiestnené dosť nešťastne v prednej časti trhoviska, prichádzajúci ľudia musia tu zaparkované autá obchádzať po ceste. Aj keď tá nie je frekventovaná, zhoršuje to prístup na trhovisko a kazí pekný dojem. Tu by pomohlo, ak by sa polovica parkovacích miest uvoľnila a slúžila ako vstupný koridor pre návštevníkov.
Návštevníci trhoviska na aute si ich môžu zaparkovať aj v zadnej časti trhoviska, kde sú ďalšie parkovacie miesta. Na trhovisko tak môžu prísť zo smeru od hrádze.
Avšak pred tým, než vyrazíte na nákupy na trhovisko, zvážte aj iný spôsob dopravy než je auto. Prospejete tým nie len sebe, ale aj celkovo prostrediu v našom meste.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. perfektne naprojektované trhovisko. Keď prší, všetci sú mokrí, keď praží slnko tak vám pečie na hlavu. Bicykle poopierené kade tade, parkovisko ktoré zavadzá. No jedna radosť

  2. Miro má pravdu, projektant navrhol blbosť a niekto to zožral a schválil a dal postaviť. Žijeme v Seredi či nie? Mám zlý pocit z architektúry v našom meste.

  3. Problém je, že v našom meste sa robí všetko “ na tajnáša“ a priamym zadaním, žiadna verejná diskusia, žiadna komunikácia s obyvateľmi. My, pán veľkomožný sme rozhodli a tak to bude ! A tak aj naše mesto vyzerá. Všetko, čo sa urobí, je urobené iba na polovicu, urobené nefunkčne,o kvalite vykonaných prác nehovoriac. Mala sa možnosť verejnosť vyjadriť k rekonštrukcii trhoviska ? Bolo viacej návrhov riešenia rekonštrukcie ? Máme v našom meste iba jedného architekta ? Verím, že obyvatelia vyjadria svoj postoj k vedeniu mesta v najbližších voľbách a dajú konečne stopku súčasnému vedeniu.

  4. @Zuzka 17. júna 2022, 7:29
    Starych senilov novym kuskom nenaucis. To je ich sposob riesenia veci hlavne zarobit jebat na vysledok. Presne jak Veselicky sa ohradil ze nechape preco Majko nevyzil kontakty u Budaja, on taku vec nemoze pochopit pretoze zije v realite kde kontakty a ojeby su maximalna priorita… Jebat na kvalitu , jebat na prinos pre ludi, jebat na prevedenie hlavne nech su kontakty spokojne. A tak je to tu so vsetkym, stare senilne mozgy prijebane nevedia inak rozmyslat, oni nedokazu rozmyslat v zmysle ze prinos musi byt top priorita.

  5. Stačí sa viac zaujímať o tom čo sa v meste chystá, sem tam ísť na mestské zasadnutie, pozrieť si na internete a môžete prispieť k lepšiemu stavu mesta. Neviem či autor informoval o svojom objave aj niekoho kompetentného, alebo len vypisuje na internete. Inak s tými stojanmi má pravdu.

  6. autor je mimoriadne aktívny v téme cyklistika a doprava, je štatutár oz Mám rad cyklistiku, vybudovali v meste sereď cyklostojany, organizujú v našom meste Raňajky pre cyklistov, organizuje vzdelávacie hry pre základne školy v Seredi, angažuje sa aj celonárodne, je v užšom organizačnom výbore seredského cyklistického maratónu, aktuálne uskutočnili mimoriadne milú aktivitu, keď na rikšiach vozili klientov zo zariadenia pre seniorov, pripomienkuje cyklistické výstavby, a aktívne informuje a spolupracuje na úrovni mesta

  7. To parkovisko v prednej časti trhoviska je úplne zle zvolené. Kde je vstup na trhovisko a kde je prístupový chodník? Ľudia sa prepletajú pomedzi autá, alebo chodia z bokov cez jednu alebo druhú cestu. Parkovisko vprednej časti je neobsadné a medzi tými pár stánkami za ním sa ľudia tlačia a drgajú, ked sa musia obchádzať. gratulujem, premyslená práca.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img