ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Dve autá, 9 nelegálnych migrantov, 3 obvinení z prevádzačstva. Na komárňanskej  hranici bolo rušno

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ na základe vynikajúcej operatívnej činnosti získali informácie k nelegálnym prevozom cudzincov. Informácie sa netýkali len samotného vodiča, ale aj „sprievodného“ vozidla, ktorého posádku tvorili dvaja cudzinci pochádzajúci zo Sýrie v súčasnosti s pobytom v Nemecku.

Obvinení Hassan A. (22 ročný) a Jalal S. (37 ročný) mali zabezpečiť pre ďalšieho obvineného Hichama Z. (47 ročného) motorové vozidlo, do ktorého v Maďarsku nastúpilo päť osôb pochádzajúcich zo Sýrie a štyri osoby pochádzajúce z Jemenu. Cudzinci mali byť vodičom prevezení do Českej republiky za prisľúbenú finančnú odmenu vo výške 500 eur, pričom na túto cestu použili maďarsko-slovenský hraničný priechod, Alžbetin most v Komárne. Pred týmto vozidlom išli v ďalšom vozidle dvaja občania Sýrie a poskytovali informácie o policajných hliadkach a aj súradnice trasy prevozu.

Na základe získaných informácii vozidlo zastavila hliadka obvodného oddelenia PZ Komárno. Vodič sa počas kontroly snažil prostredníctvom telefonického spojenia dať signál o prebiehajúcej policajnej kontrole vodičovi, ktorý prevážal nelegálnych migrantov. Policajti však zastavili aj druhé vozidlo. Vodič nereagoval na výzvy na zastavenie, naopak, z miesta sa pokúsil ujsť. Policajti ho spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode, bez zranenia.

Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ, ktorý troch páchateľov obvinil zo zločinu prevádzačstva spolupáchateľstvom a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od siedmich do 10 rokov.

Nelegálni migranti boli prevzatí cudzineckou políciou ÚHCP P PZ, ktorá s nimi vykonala administratívne úkony a následne boli umiestnení v útvare policajného zaistenia.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img