ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Premiér: Vláda má záujem o sociálny dialóg

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Vláda má záujem o sociálny dialóg. Uviedol to po rokovaní pondelkovej mimoriadnej Hospodárskej a sociálnej rady (HSR) SR predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

„Vláda má záujem o sociálny dialóg. Je nesmierne dôležité mať sociálny zmier. Preto oceňujem spätnú väzbu a diskusiu hospodárskych a sociálnych partnerov. V nej sme skonštatovali, že dnes do veľkej miery čelíme bezprecedentným okolnostiam. Oceňujem konštruktívny dialóg, ktorý bol dnes na HSR, kde sme mohli navzájom diskutovať o možných riešeniach,“ priblížil premiér.

Informoval, že na HSR sa otvorili rokovania v troch zásadných veciach. „Prvá sa týkala diskusie so zástupcami zamestnancov. Povedal som zástupcom zamestnancov, že som si vedomý okolností, ktorým čelíme. Preto som im ponúkol diskusiu o možnom skoršom termíne mzdových kompenzácií (v štátnej a verejnej správe, pozn. TASR) s výhľadom na ďalšie dva roky vlády,“ doplnil.

Druhá oblasť sa podľa neho týkala zamestnávateľov. „Tam som im ponúkol rokovanie týkajúce sa optimalizácie daňového mixu. Budeme sa snažiť znižovať daňovo-odvodové zaťaženie na strane práce, čo budeme kompenzovať zvýšením daňového zaťaženia na strane spotreby, majetku a negatívnych externalít,“ poznamenal.

„Tretia oblasť sa týkala samospráv, najmä kompenzácie daňového bonusu a optimalizácie daňového mixu. Ministerstvo financií už predstavilo svoje opatrenia prvej zo skupiny zástupcov samospráv, a to Únii miest Slovenska. Diskusia bude prebiehať aj so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a žúp. Je dôležité, aby diskusie prebehli v najbližších týždňoch,“ dodal Heger.

Doplnil, že je potrebné zintenzívniť a skvalitniť komunikáciu medzi jednotlivými rezortmi a hospodárskymi a sociálnymi partnermi. „Tu vidím aj ako predseda vlády ešte rezervy. Preto som na HSR jasne povedal, že v najbližších mesiacoch budem chodiť na každú HSR, aby som dozrel, že sa v tomto veci pohli dopredu a že dialóg prebieha aj na úrovni rezortov,“ oznámil premiér.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ty musis mat velmi tazke detstvo. mamka ozrata, foter narkoman a ty blb.
    co len z teba vyraste? zas len stary blb. skus menej tej vodky.

  2. Sociálny dialóg? Táto podrbaná neschopná banda zmrdov skôr vedie sociálny monológ. Už fakt žasnem, čo ešte sa musí stať aby sa Slováci zobudili?

  3. Ako môže takto sprosto klamať? Veď vidíme aký záujem majú o sociálny dialóg, keď všetko robia v skrátenom legislatívnom konaní…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img