ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

100 dní žijeme v úplne inom svete…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Je tomu viac ako 100 dní, čo žijeme v úplne inom svete. Pripomína mi to dobu po 11. septembri, teda teroristickom útoku na WTC v New York City. Aj po tomto dátume sa zmenil svet a všetko bolo inak…

Pred niečo viac ako tromi mesiacmi Ruská armáda na rozkaz prezidenta Vladimíra Putina začala priamu vojenskú ofenzívu na území iného suverénneho štátu. Putin síce prikázal nazývať to „špeciálnou vojenskou operáciou“, no v ľudskej reči ide o úplne obyčajnú dobyvačnú vojnu a neprijateľnú agresiu psychopata rovnajúceho sa Hitlerovi a Stalinovi dohromady.

Až skutočné nasadenie Ruskej armády v plnej nahote ukázalo jej stav. Kým do útoku na Ukrajinu všeobecne prevládal názor, že Ruská armáda je druhou najsilnejšou na svete, po 24. februári 2022 je zrejmé, že Ruská armáda je druhou najsilnejšou – momentálne na Ukrajine.

Putin pozbieral a do tankov posadil chudákov z celého rozľahlého územia Ruskej federácie a tak vyzerajú aj „úspechy“ jeho armády v bojoch.

O úrovni Ruskej armády svedčí aj rabovanie ruských vojakov pri ústupe z bojových pozícií späť za hranice Ukrajiny do Bieloruska a Ruska. Vojaci z ktorých mnohí pravdepodobne po prvý raz videli splachovacie záchody sa do nich zaľúbili natoľko, že ich vytŕhajú z kúpelní Ukrajincov utekajúcich pred ich samopalmi a povešané na tankoch ich vezú domov rodinám nepochybne ako cenné darčeky, resp. vojnovú korisť. Smutné, komické a tragické zároveň. Tí vojaci si strieľanie Ukrajincov zrovna sami a s radosťou nevybrali.

Fotografia zachytáva ruských vojakov s korisťou v podobe bežnej výbavy spálne. Čo je v krabiciach ťažko hovoriť, no keď pre týchto ruských vojakov má hodnotu paplón a ich hodnoty sú nastavené tak, že sa nehanbia ukradnúť (možno zavraždeným civilistom) paplóny, malo by byť každému hneď jasné, s kým má do činenia.

Áno, Ruská armáda zmenila svet. Je iný a iným zostane. Tak, ako Ukrajinci, ale aj títo chudáci na tankoch.

Vladimír Putin musí byť na svojich vojakov a armádu hrdý…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. O vojne rozhodli politici a záujmové skupiny v pozadí.. Vojačik je ten majmenší chrúst, ktorý do toho môže kecať. Ale ak sa už vo vojne ocitne, hoci aj proti svojej vôli, vyspať sa pod paplónom je pre neho luxusom. Nevravím o hygiene, strádaní, hlade atď. Je jedno, či je ukrajinský, či ruský. Spýtajte sa našich papalášov, ako posielali svojich vojačikov na testovania, na hranice, do služieb s PZ. A to je u nás hlboký mier…

  2. Takže ruskí vojaci vytrhnú záchodovú misu. Naložia na tank. Potom si odskočia domov k rodine, aj s tou záchodovou misou na tanku. Tak? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    Aj propaganda sa musí robiť aspoň trošku inteligentne.
    Mimochodom, Severodoneck bude za niekoľko dní oslobodení celý.

  3. Ide o fotku z Popasne. Majitelka si spoznala svoje veci podla plachty a obrusu. Russky zmrdi jej vyrabovali barak a odniesli aj bojler. Ten je na tom tanku.

  4. Hihi, ty tlk. Ty si myslis, ze Ukrajina je zabudnuta glubinka za uralom.
    Hovori ti nieco kurierska spolocnost? Tak vedz ty osloboditel, ze doteraz je zdokladovanych 58 ton zasielok nakradnuteho a poslaneho do russka.

  5. Anonym 16:47 – rozmýšľaj trochu. Len ona má bojler v tej oblasti a je divné, že jej tú fotografiu poslal jej muž do Anglicka (nakoniec bola označená ako podvrh). Momentálne nevýhodou je, že tanky oboch krajín sú rovnaké a líšia sa len písmenom. Je ťažké napísať na UA tank to písmeno a urobiť akože fotku? A Miloš a s tými zachodmi je to už trápne. Mimochodom aj v Taliansku sa nájdu ešte oblasti kde sú turecké WC. A ešte som počul, že rusom začínajú dávať za tanky ešte vlečky aby toho čo najviac odniesli, keďže je vo vnútri málo priestoru.

  6. Tak potom pardon. 58 ton poslali do Ruska? Nevedel som ze ukrajinska SBU ma spionov v kazdej kurierskej spolocnosti na uzemi pod kontrolou RF 🙂

    Kolko stoji poslanie osratej zachodovej misy na Ural?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img