ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Atletická kinderiáda 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Kinderiáda sú atletické preteky pre deti prvého stupňa základných škôl na Slovensku. Cieľom športového podujatia je podporiť vzťah detí k športu a zoznámiť ich s atletikou zábavnou formou.

Základná škola Juraja Fándlyho v Seredi sa do akcie zapojila 3. júna 2022. Každú triedu reprezentovalo osem žiakov – štyria chlapci a štyri dievčatá. Na novej atletickej dráhe sa tak v jednotlivých disciplínach vystriedalo celkom 112 detí. Kinderiáda pozostávala zo siedmych disciplín: skok z miesta štafetovou formou, hod raketkou, beh cez prekážky, hod medicinbalom, štafetový beh, vytrvalostný beh a skoky cez švihadlo.

Učiteľka Andrea Gombáriková povedala: „Teší ma, že tento rok sa Kinderiáda konala už na novej atletickej dráhe s tartanovým povrchom. Jej kvalita sa dá prirovnať profesionálnemu športovisku, na akých súťažia svetoví atléti. A tak nielen my učiteľky ale najmä deti zažili počas akcie atmosféru skutočných pretekov. Športové pomôcky, ktoré boli použité máme aj vďaka SAZ a ich podpore pre náš klub Pohybko. Svojou pestrosťou aj bezpečnosťou sú pre deti zaujímavejšie a tým pádom sa neboja športovať aj také deti, ktoré si myslia, že im šport nejde.“

Okrem hlavného atletického zápolenia ostatné deti nesúťažnou formou športovali mimo ihriska. Aj tu bola účasť naozaj vysoká, veď ďalších viac ako 140 detí zaplnilo priestor v okolí atletickej dráhy. Počas prestávok nechýbala ani obrovská diskotéka, ktorá nenechala sedieť ani učiteľky. Takéto spoločné aktivity utužujú vzájomné vzťahy medzi žiakmi a pedagógmi, kedy sa obe strany spoznajú z iného pohľadu, nielen spoza školských lavíc. Na záver podujatia nasledovalo vyhodnotenie. Atletika má na ZŠ Juraja Fándlyho veľkú popularitu a malí športovci obsadzujú na rôznych celoslovenských súťažiach prvé priečky. Je to aj zásluhou pedagógov. Podľa učiteľky Gombárikovej žiaci na tohtoročnej Kinderiáde podávali takmer profesionálne výkony a o víťazoch rozhodovali často iba sekundy alebo centimetre. Snaha a súťaživosť napokon priniesli nasledovné výsledky:

kategória 1. – 2. ročník:

1. miesto 2.C
2. miesto 1.A
3. miesto 2.A
4. miesto 2.B
5. miesto 1.C
6. miesto 1.B

kategória 3. – 4. ročník:

1. miesto 4.C
2. miesto 4. B
3. miesto 4.D
4. miesto 3.C
5. miesto 4.A
6. miesto 3.B
7. miesto 3.D
8. miesto 3.A

Víťazmi ale boli všetky deti, ktoré sa zapojili, či už súťažne alebo nesúťažne. Nič by sa neudialo, nebyť ochote a pomoci mnohých zainteresovaných ľudí. Andrea Gombáriková na záver dodáva: „Touto cestou by som sa chcela poďakovať Rade rodičov za finančný príspevok na odmeny pre všetky deti, Proki- p. Práznovskému za spoluprácu, p. Tóthovi za parádne fotky,  P. Psotovi a p. Novomestskej, ktorí nám prišli pomôcť s organizáciou a samozrejme učiteľkám, učiteľom, asistentkám a žiakom II. stupňa, ktorí zabezpečovali priebeh a prípravu  atletickej súťaže. V neposlednom rade ďakujem učiteľom, ktorí deti pripravovali, trénovali a venujú sa svojim žiakom po celý školský rok. Decká vážte si ich, pretože robia všetko pre to, aby ste boli vždy šťastní, usmievaví a cítili  sa v škole dobre.  Boli ste úžasní !“   
                

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img