ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Na Ukrajine sa začal boj za prežitie našej západnej civilizácie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na Ukrajine sa začal boj za prežitie našej západnej civilizácie.

Hanna Liubakova, bieloruská novinárka upozorňuje na pokračujúcu naivitu alebo hru niektorých západných politikov. Prezident Macron nás všetkých ešte dva týždne pred masívnym útokom na Ukrajinu ubezpečoval, že mu Putin sľúbil, že už nebude viac eskalovať situáciu na Ukrajine. O dva týždne neskôr, 24.2.2022, sa začalo masové vraždenie a ničenie, aké sme v Európe nevideli od konca 2. svetovej vojny.

Vtedy Macron veril Putinovi. Ale môžeme Putinovi veriť aj dnes?

Toto je najväčší omyl prezidenta Macrona, kancelára Scholza a mnohých ďalších. V normálnej spoločnosti sa dôvera ťažko získava a ľahko stráca. Putinovi sa z nejakého dôvodu podarilo u viacerých západných aj slovenských politikov obrátiť pyramídu zo základne na vrchol. Napriek opakovaným hrubým porušeniam všetkého, čo niekedy sľúbil…

Pri všetkej úcte, neberiem to že Rusko má jadrové zbrane a že ho nesmieme tlačiť do kúta.

1) Rusko (ZSSR) má jadrové zbrane má od 1949 (RDS-1). Ak sa ich rozhodne napriek všetkému zdravému rozumu použiť, bude to jeho rozhodnutie a západ bude musieť len bezodkladne reagovať. Ale je to výlučná voľba Ruska a Putina, ktorej nijako nedokáže zabrániť naša submisia. Ibaže by sme sa my všetci okamžite podvolili totálnej ruskej nadvláde a okupácii.

2) Putina nikto netlačí do kúta. Rusko samo zaútočilo a vedie vojnu na ukrajinskom území. Ukrajina nemá ani najmenšiu šancu zatlačiť Rusko do kúta, ani s pomocou západu. To Ukrajina je zatlačená do kúta a vedie obrannú vojnu za svoje prežitie a na svojom území. Ak začneme nazývať aktívnu sebaobranu pred agresiou zatláčaním do kúta, tak to bude koniec našej civilizácie, alebo sa staneme súčasťou mentálneho sveta cynického agresora a jeho kolaborantami.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Za Ruskom pocituje nostalgiu uz len starsia generacia. Sami zostali rozcarovani, ze co to Putin rozputal, ale ani zaboha si to priznat. Radsej budu pluvat jedovate sliny na druhych. Budu radsej sirit hoaxy a zatvarat oci. Mladsi su nastastie rozhladeni a vidia kde je pravda a kto koho napadol a kto koho okupuje.

  2. Keď nerokuješ s jebnutým tak je vojna. Ak niekto vytvára politické, ekonomické či vojenské napätie po celom svete, tak sú to USA. Útek z Afganistanu, Irak milión mŕtvych. Som nestranná osoba.

  3. Podľa môjho názoru, ak by sme s Rusmi jednali seriózne, neponižovali ich, Európa si mohla žiť ako prasce v žite. !!! Benzín by mohol byť za 60 centov, plyn tiež lacný. atď ..atď …. je veľa ruských surovín, ktoré budú hlúpej Európe chýbať a občanom Európy sa bude žiť ťažšie a to len vďaka hlúpym EÚ politikom ….
    Áno, je pravda, že sme závislý na lacnom plyne z Ruska, ale teraz budeme závislý na drahom „západnom“ plyne, ktorý aj tak bude pravdepodobne z Ruska, len nám ho budú predávať Nemci v cene x 5 …….. Vďaka našej múdrej vláde…..

  4. Aspoň trosku si nacitajte pripadne pozrite nieco z Davosu stretnutia zapadneho politickeho a ekonomickeho stretnutia riadiacej elity zapadneho sveta. Aby ste boli v obraze co sa na vas pripravuje. Lebo inak tu trepete samu nevedomost. Chcu mat vsetko ale mozno nebudu mat nič

  5. Od 1.1.2023 sa skončí ruská ofenzíva, lebo to Rusi vzdajú k vôli sankciám a my sa budeme zohrievať pri lacnom plyne ……( Prepáčte toto som napísal pod 4 promile alkoholu … ) :):):):):)

  6. Presnejší článok by bol – Západná civilizácia bez ruských zdrojov neprežije. Vojna na Ukrajina je iba super biznis, najmä pre USA – program Lend and lease. A ich zbrojovky. Ale miesto aby sme sa s Ruskom dohodli tak budeme robiť hrdinov a stavať sa na zadné. Naša ekonomika dostáva pomaly na frak, ceny stúpajú rýchlejšie než ranné slnko, ľudia tu pomaly ale isto melú z posledného ale našim papalášom je to u riti. Veď musíme trestať Rusko sankciami. No zatiaľ trestajú akurát vlastných občanov. Ale ono všeho dočasu a potom dôjde ľuďom trpezlivosť.

  7. Anonym 31. mája 2022, 10:56
    Prečo si myslíš, že maďarská súkromná firma MOL by nám predávala benzín po 60 centov?
    A to „naša múdra vláda“ rozpútala vojnu na Ukrajine?
    Rusi porušili všetky možné dohody, od Ukrajiny po rozpade ZSSR prevzali naspäť atómové zbrane, zaviazali sa k jej obrane, garantovali jej územnú celistvosť. Vidíme ako…tak aké seriózne jednanie.

  8. Vlado čo to znamená podľa teba konkrétne dohoda s Ruskom? Ty asi stále žiješ na nejakej virtuálnej planéte. Keby tu ľudia mleli z posledného, tak sa nehrnú stotisíce slovákov na dovolenky do zahraničných destinácií, sú ako utrhnutí z reťaze. Vôbec nevidím okolo seba nejakú tragickú chudobu ako to tu prezentuješ. Energie skutočne zdražejú až od nového roka (možno), zatiaľ sú to iba také tvoje boľševické zatrpknuté tliachaniny.

  9. Anonym 31. mája 2022, 9:36
    Ako nestranná osoba by si teda okrem príkladu USA, mal uviesť pre spravodlivosť aj to, že Rusko zatiaľ vojensky napadlo každého svojho suseda. Stačí to takto jednoducho, presný výpočet štátov si vie nájsť každý.

  10. Tzv. západná civilizácia končí bez ohľadu na to čo robí, alebo nerobí Rusko. Dopredu sa tlačí ázijský kontinent a ten do času pretlačí aj Spojené štáty.

  11. Keby v Európe neboli sprostí a vazalskí politici, európske krajiny si mohli nažívať. V Európe je všetko. Suroviny, technológie, inteligencia. Európa mohla prosperovať aj bez USA, keby si do svojich záležitostí nedala kecať. Ale keď Európu riadia USA, tak sa nečudujme konfliktom medzi krajinami v Európe.

  12. Od Lisabonu po Vladivostok. Taka idea sa mi paci viac nez stvanie do vojny proti Rusku do posledneho Ukrajinca. Od Majdanu uplynulo 8 rokov. Ukrajina bola odvtedy „proeuropska“. Co tam tych 8 rokov robili ohladom aproximacie prava? Preco ju za tych 8 rokov Brusel k sebe neposunul ani o krok blizsie? Podla mna preto, lebo mocni EU vedia, ze keby vpustili Ukrajinu do EU, s cim Rusko nema problem, tak tam nikto neostane. Vsetci mladi muzi by sa rozprchli po Europe. A to oni nechceli. Oni ich potrebovali mat na Ukrajine, aby sa mohlo diat, co sa prave deje. Skoncil sa im Afganistan neslavne, tak si do roka potrebovali otvorit novy trh na zbrane a municiu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img