ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

O toxickosti slovenského Facebooku sa dozvedel celý svet

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   „Slovenský Facebook je plný dezinformácií“ – takto by sa dal zhrnúť list, ktorý poslali zakladateľovi sociálnej siete Markovi Zuckerbergovi členovia výboru tajnej služby americkej Snemovne reprezentantov. O zaslaní listu informovala jedna z najväčších spravodajských agentúr na svete, Reuters, čím zabezpečila jeho publicitu do všetkých krajín planéty.

„Výbor je hlboko znepokojený pokračujúcou prítomnosťou škodlivých dezinformácií a proruskej propagandy na slovenskom Facebooku a nalieha na Facebook, aby okamžite zabezpečil, že všetky proruské dezinformácie budú rýchlo vyhodnotené, overené a označené, znížené alebo odstránené. v súlade s verejnými prísľubmi a deklarovanou politikou Facebooku,“ uvádza sa v liste.

Na vytvorenie tlaku smerom k spoločnosti Meta sa podieľali aj slovenské inštitúcie vrátane Policajného zboru. To, že obsah slovenského Facebooku je mimoriadne nebezpečný a ohrozuje bezpečnosť Slovenskej republiky je faktom, ktorého následky môžete sledovať na našej špecializovanej stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Policajný zbor bojuje proti dezinformáciám od roku 2017, pričom od roku 2018 sa im venuje na uvedenej, špecializovanej stránke. Polícia po začiatku vojny na Ukrajine svoje aktivity v tejto oblasti ešte viac zintenzívnila a v najbližšom období sa jej tím rozšíri o nových analytikov.

Zdroj, celý originály listu a viac informácií:

https://intelligence.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=1196&fbclid=IwAR0JEY4OWk7u5zcgQosVUtdUzTEs97nI5Rqwy-RSDhFPDmVnqTeEAaNNYg4

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak sa majú vyhodnocovať a mazať iba informácie z jednej strany, pričom informácie od Ukrajincov tiež nestoja ani za prd, čo sa vierohodnosti týka, tak sa nejedná o nič iné ako o cenzúru. Chápem, že amíkom to vadí, lebo z vojny na Ukrajine majú najlepší kšeft predovšetkým oni a chcú aby to u nás aj v Európe bolo ako u nich. Len to je pravda, čo sa šustne v tv a hotovo. Komunisti boli v cenzúre oproti týmto dobrákom totálny amatéri. Kam sa hrabú na dnešných liberálov. Ok, tak sem dajte len proukrajinské a proamerické sračky, z ktorých sa dozvieme, že Ukrajinci na kolobežkách odpálili najmenej 4 ruské bombardéry a hrdinovia pod Azovstalom sa prekopali s lyžičkami až do Rumunska. Alebo neinformujte ľudí vôbec. To bude najlepšie. V slovenských médiách o objektívnych informáciách ani len nepočuli, tak ľuďom aspoň ušetríte nervy.

  2. Je to hrubé zasahovanie do suverenity iného štátu,keď sa USA kongres stará,aké statusy sa píšu na FB.ineho štátu!.Pro Ruska,alebo proti Ruska propaganda je a zostáva len propagandou.

  3. Niet sa čo čudovať, amíci dokonca „majú starosť“ aj o korupciu a o ľudských právach na Slovensku. Ale prečo? Čo ich do toho? Slovensko sa stará o úroveň ľudských práv a o korupciu v USA?

  4. Vlado, tak prestan sledovat sracky, kde kolobezky palia na bombardery.
    A hento zasahovanie do suverenity…
    To je na silne pirule.
    To vas niekde klonuju?

  5. Za tvrdeho bolsevika USA financovali a zaabezpecovali vysielanie Hlasu Ameriky do vsetkych krajin za Zeleznou oponou. V danej dobe to boli JEDINE informacie poskytujuce nam aspon ake take spojenie so slobodnym svetom.

    Kazdy vecer o deviatej sme mali na uchu prilepeny maly tranzistorak a chodili sme po dome, aby sme nasli lepsi a komunistami menej ruseny signal.

    Po krajine sa nam vozili Sovietski vojaci na tankoch a na hraniciach pohraniciari – zakladaci, strielali po ludoch, ktori chceli na zapad. Specialne vyslachteni a vycviceni psi medzi dvomi plotmi s ostnateho dratu ludi trhali zaziva.

    Ak sa niekto nevratil zo sluzobky, alebo sa mu podarilo ujst na Zapad, bol v nepritomnosti odsudeny na nepodmienecny trest, prisiel o majetok a jeho rodinaa bola perzekuovana.

    Na kazdy krok Alexandra Dubceka dohliadala STB a jedna z najtalentovanejsich spevacok svojej doby Marta Kubisova spievat nesmela a bola poslana do zabudnutia.

    STB-aci sikanovali ludi, veriacich a likvidovali „vnutorneho nepriatela“.

    Vzdy to bolo, je a aj bude o hodnotach a zapase za ne. Meni sa len forma zapasu.

  6. Demokracie se nechrání omezováním svobody slova, porušováním Listiny práv a svobod, udavačstvím. To pak již není demokracie, ale nástup diktatury, strach vládnoucích z veřejného mínění. Pokud jsou lidé omezování v dostupnosti informací, nebo nesmí vyjádřit svůj názor pod trestem odnětí svobody, pokud se názor liší od toho „nařízeného“, tak mi to připomíná vyprávění mé babičky a fašistickou okupaci v období druhé světové války. Babička vyprávěla, jak museli mít na rádiu vyvěšenu ceduli, že za poslech zahraničního vysílání (např. Vysílá Londýn) je trest smrti. Vyprávěla, jak se našli mezi českými občany, sousedy, udavači, kteří takový „poslech“ zakázané stanice šli nahlásit gestapu, přestože věděli, jaký trest posluchače čeká. Byli jsme okupováni, pravidla nastavovalo v té době nacistické Německo. Ale kdo nastavuje tato pravidla nyní? Naše vláda, námi zvolená, provádí opatření proti svým občanům. Je to smutný konec demokracie.

  7. Na Slovensku je už taká cenzúra a diktatúra zo strany štátu že aj Dr Goebbels by sa pri nej cítil ako malý neškodný začiatočník

  8. Vlado, doba temna zo stredoveku je späť. Vtedy to bola inkvizícia, ktorá rozhodovala čo je pravda a čo šírenie bludov. Teraz je to americká vládna moc, ktorá si privlastnila právo vlastniť a šíriť tie správne informácie. Tie, ktoré nie sú v súlade s nimi, sú hoaxy, dezinformácie a ruská alebo čínska propaganda.

  9. Keby to nemalo vplyv na celu spoločnosť, tak je to ok..nech si každý cita a myslí čo chce…zem je plocha, vypúšťajú na nás chemtrails, ovládajú pomocou 5G, cez vakcínu pichnu nanobota, veľké spiknutie židojašterov na čele s 90 ročnými dochodcami..viem že mnohým tieto informácie budú chýbať, nebudú ti zasveteni, ktorí vedia o niečo viac ako ovce čo tomu neveria..ale keď potom tisíce ľudí zaplnia nemocnice lebo na covid popíjajú vodku s bromhexinom či do seba hádžu konske odcervovadlo, lebo anonymný profil na facebooku je pre nich dôveryhodnejší ako výrobca ivermectinu, tak už to má dosah na všetkých….situácia sa za 2 roky rapídne zhoršila…moji kedysi normálne rozmyslajuci znami dnes zdieľajú že za Ukrajinu bojuje 70 ročný americký admirál….lebo to pisali na facebooku..

  10. RP.
    Kedze Na Slovensku je už taká cenzúra a diktatúra zo strany štátu že aj Dr Goebbels by sa pri nej cítil ako malý neškodný začiatočník
    Dufam, ze ten tvoj prispevok si pisal v tmavych okuliaroch a s nalepenou falosnou bradou.
    A v cudzom jazyku, ktoremu oficialne nerozumies.

  11. ..viete,čo sa stane,zakázané je vždy viacej lákavé a ľudia si vždy nájdu spôsob, ako získať aj iné informácie,ako tie,čo tu šíria naše neobjektívne média..a Ratafak,máš dôkazy,že tisíce ľudí v nemocniciach boli ľudia,čo covid liečili popíjaním vodky s bromhexinom,lebo keď nemáš, tak šíriš klamstvo,tiež patríš medzi dezinformátorom

  12. obyvatel….keď ti vedúci kolotoča na sputnikoch, aeronetoch tlačí do hlavy kaleráby tak dokazy nepotrebuješ, veríš tomu aj ked som ti x-krát vysvetlil kde presne ta o.ebal….tebe sú dokazy úplne k ničomu, veríš tomu čomu chceš veriť a ideálne ak je to úplná kravina…..bol si tu jeden z najvačších propagátorov konského odčervovania aj ked som ti sem dával priamo vyhlásenie výrobcu ktorý to nepotvrdzoval..aby si pri dalšom článku zadrej že covid je business farmafiriem….takže sa tu nehraj na nejaké dokazy….

  13. neviem,čo to tu trepeš,nikdy som sa tak neprihlásil,tak tu nemúť vodu a odpovedz na môj dotaz,máš dôkazyz?Môj otec zomrel v covidovej dobe,liečili ho antibiotikami a nezabralo to a zase bez dôkazov,ma obviňuješ,že som bol propagátor konského odčervovania..tak sa spamätaj

  14. neprihlásil som sa,ako..obyvatel..očkovaný som bol možno skôr ako ty.a ten článok..je o ničom,ja som chcel,aby si uviedol dôkazy o tisícoch ľudí, čo boli v nemocniciach,kvôli tomu,že užívali..ivermectín,či na covid popíjali vodku s bromhexinom..

  15. Ratafak trepes stale to iste. A v kazdom prispevku anonyma vidis obyvatela. Daj sa liecit lebo uz zacinas upadat. Ja som ten obyvatel kvôly ktoremu mas asi uz aj nocnu moru. Nemam zaujem na toto forum prispievat a tak podporovat toto forum a jeho majitela. Myslim ze v minulosti som ho na rozdiel od teba podporil dost a uz to aj moooc banujem. Lebo sa to tu zvrtlo na choru propagandu podporujucu diktaruru a neslobodu slova. Tu dam tebe a majitelovi vyjadrenie cloveka ktoremu sa nemozete rovnat ale skor sa od neho ucit co je demokracia a sloboda slova.

    htt

  16. Súhlasím obyvateľ,Ratafak točí primitívnym spôsobom stále to isté.Odvolava sa stále na nejaké vyjadrenia hlupákov,a chce túto nálepku prilepiť každému jednému,čo nesúhlasí z jeho názorom.Ja už ozaj nechápem ,čo vlastne títo a jemu podobní ľudia obhajujú.To je už hrubá svojvola a nechutný cirkus,čo sa u nás deje.

  17. Anonym 18. mája 2022, 23:32…ako si predstavuješ tie dôkazy? Že ti sem dám menný zoznam s diagnozami?….ides tu po slovickach, ale to podstatne z toho príspevku ti uniká…A to je ten vplyv dezinformácií na spoločnosť…čo myslíš prečo sme mali jednu z najnižších zaockovanosti v EU? Prečo sme si museli zaplniť nemocnice a následne ísť do lockdownu aj v poslednej vlne, ktoru napríklad česi zvládli bez lockdownu?… naozaj si myslíte že v tom dezinformácie nehrajú žiadnu rolu….a ten šuhaj pod tebou tu to odcervovadlo presadadzoval ako keby bol obchodný zástupca Mercku…

  18. Dezinformácie boli a vždy budú,to nie je nič nového,ale nové je to,že dnešná vláda hrubo,zneužíva túto skutocnost,a hlavne klasifikuje všetko čo je nepasuje,za dezinformácie.A to už vyzerá,ako cenzúra a to je aj cenzúra.Kto tu určuje ,čo je hoax,Ratafak ty,?Alebo tebe podobní..Ty nemusíš mať strach,vatsina ľudí vie,čo je pravda a čo dezinformacia,o to sa štat a hlavne ty a ľudia tebe podobní starať nemusíte.

  19. lubosovy blahovy uz nejaky cas mazu statusi, pretoze niesu politicky korektne, velmi sa boji sucasna vlada pravdy

  20. Anonym 19. mája 2022, 8:01…..dáš nejaký príklad toho ako to dnešná vláda hrubo zneužíva? čo presne cenzúrovala? k akej informácií si sa nedostal? ale konkrétny príklad prosím……pýtaš, že kto určuje čo je pravda….no napríklad odborné štúdie – ja ti ten konkrétny príklad dám – práve ten Ivermectin u ktorého samotný výrobca (ten čo by na tom rozprávkovo zbohatol ak by sa ukázalo že má liek na covid) na základe x odborných štúdií, ktoré si dal vypracovať vydá oficiálne vyhlásenie že nemá dokaz o liečebných účinkoch voči covidu….tak čo myslíš kto má pravdu?..ten výrobca alebo velitel kolotoče z aeronetu, ktorého články potom lietajú po facebooku a aj seredonline a sú ľudia čo tomu veria?….a myslíš že je to iba vec jednotlivca(lebo šak kto určuje čo je pravda) alebo celej spoločnosti keď následne v čase najvačšej vlny, kedy sú nemocnice plné a lekári idú nonstop musia ešte k tomu úplne zbytočne riešiť ludí čo do seba hádžu to odčervovadlo?….pozri, ja som za slobodu prejavu a asi by som to ani nemazal…ale myslím že by to minimálne malo byt označené, že to odporuje momentálne dostupným vedeckým poznatkom a odporúčaniu výrobcu….a dám ti ešte jeden konkrétny príklad – mal by podla teba voči tomu niekto zasiahnúť, alebo necháme ludí piť bielidlo, tak ako si to radia na f?: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/savo-lecba-covidu-dezinformace-chcipl-pes-koronavirus.A211216_155444_domaci_mkop

  21. Ratafak..mne nejde o menný zoznam..a podstata uniká tebe,vypustíš do eteru vety o tisicoch ľudoch,čo boli v nemocniciach,kvôli užívaniu ivermectínu a podobne,podľa mňa síriš nepravdu a punktum..na fb..radia rôzne veci,ako napr. americkí vedci zistili,že pred pečením kuraťa by sa kurča nemalo umývať,pretože umytie suroveho mäsa zvyšuje riziko otravy jedlom,čiže lepšie je ho piecť osraté aj s perím…

  22. Závislé a platené slovenské mainstremové médiá sú plné dezinformácií !
    A to nikoho netrápi, je len jedna je pravda a to tá ktorú povie fašistická vláda a jej mediálny poskokovia ….

  23. Anonym 19. mája 2022, 9:09…bolo to myslené skor tak že tisíce ludí namiesto toho aby načúvali odporúčaniu vačšinovej vedeckej/lekárskej komunity, tak radšej skúšajú „experimentálne“sposoby čo nájdu na facebooku..ale berem, zle som to naformuloval, u tých tisícov tvorí vačšina nezaočkovaných a bude tam aj nejaká menšia časť odčervených, ale presné počty ti naozaj nedám….celková pointa príspevku ale bola škodlivosť dezinformácií na celú spoločnosť…myslíš že tomu tak nie je?…že je v poriadku aby sa ludia dočítali že ich zachráni bielidlo či odčerovadlo?….že má štát len čakať kedy sa potom títo ludia v nejakom počte dostavia už do tak preplnených nemocníc?

  24. Celé Slovensko je dojaté starostlivosťou členov tajnej služby americkej Snemovne reprezentantov o čistotu informácií poskytovanej Facebookom. Aké je menovité zloženie toho spolku?

  25. Nie je to náhodou zasahovanie sa do záležitostí iných štátov ? I na tomto je jasne vidieť ako USA chce vládnuť celeému svetu a zasahovať do vnútorných záležitosti štátov Pravda toto mnohých amerických lokajov nevyrušuje čo je dôkazom ich otrockých duší slúžiť hoc ktorému svojmu pánovi s hoc ktorej strany sveta takýchto posralov sme tu mal i pred rokom 1990 stá tisíce či milióny A ešte sa tu i s tím idú chváliť Ak by im z USA poslali príkaz odrezať si nos či jednu ruku tak by to bez reptania spravili a že vraj hrdinovia nuž iba ak tak taký papučový včetne všetkých členov tejto vládnej koalície a ich podporovateľov Tu je jasne vidieť prečo sa tak rýchlo tu zmluvu s USA podpísali i keď 70% občanov Slovenska s ňou nesúhlasilo Nuž bolo to hlavne pre ich bezpečnosť a dnes už si robia na slovensku čo len ich v ich chorých hlavách len napadne ..Takto sa prejavuje tá západná demokracia, sloboda slova ,sloboda myslenia či pluralita názorov s ktorou nás v novembri 1989 tak ohurovali ???

  26. Ratafak nevies o com pises. Ja na ivermektin nedam dopustit kedze som videl ten zvrat v covide u cloveka ktoremu som ho podal. Zo dna na den padli horucky, bolest zaludka, a celeho tela a nabehla chut do jedla. A to bielidlo co tu spominas ma vyliecilo zo zlateho stafylokoka. Lekarka ma liecila rok a viac a stale stafylokok v tele a nekonecne zapalovy zdrav. problem v tele. Dal som si spravit testy pred a po mesiaci uzivania mms. Cize toho po tvojom zatracovaneho bielidla. A cuduj sa svete. Zlaty stafylokok zmizol a ovtedy uz asi desat rokov neviem co su problémy ktore som mal dovtedy. Ziadne antibiotika som odvtedy nepotreboval. A covid som mal 3dni pri samoliecbe. A Miloš kludne ma tu scenzuruj pre mna to tu je strateny cas a zmysel vobec reagovat

  27. Po užití MMS sa v ľudskom tele počas 12 hodín uvoľňuje určité množstvo oxidu chloričitého, ktoré podľa toxikologického hodnotenia EPA (U.S. Environmental Protection Agency) spôsobuje poruchy vývoja nervovej sústavy, pričom nemožno vylúčiť ani genotoxicitu.

  28. 12:18: Aha, tak preto obyvatel písal a píše tak ako píše. Porucha nervovej sústavy. Ono je tu takých pacientov viac, že Nezávislý, ty si exemplárny príklad nejakej tej poruchy. Keď to nevieš, tak facebook je americký, tak čo tu trepeš o zásahoch do vnútorných záležitostí štátu. Akého štátu, slovenského? Sem zasahujú akurát tak a to vo veľkom, ruskí špióni, dokonca z ruskej ambasády, čo už rieši naša polícia a súdy.

  29. Obyvatel 19. mája 2022, 11:54….ešte nám napíš kde si sa o tej liečbe bielidlom dočítal, to ťa nenapadlo asi len tak, že zrovna bielidlo je to pravé čo ti chýba, že nie?..si ochutnával rozne chémie až kým niečo nezabralo?
    a čo používaš na zápchu? Krtka do odpadu?

  30. Ratafak ja zapchu nemavam lebo mam odsledovane svoje telo a stravujem sa striedmo. Ale ked nahodou budem mat tu zapchu tak ti poviem a pouzijem na to tvoju hlavu. Namiesto v Majkovej prdeli budes strčeny v mojej.

  31. úplne nelogické…ak to nejde von, tak potrebuješ odšpuntovať a nie zašpuntovať…
    a kto ti poradil to bielidlo? kde si to čítal?

  32. Milos, za bolsevikov USA financovala Slobodnú Európu a teraz USA finanacuje prostitútske médiá …. Si prostitútske mèdium ???

  33. Serioznym siritelom hoaxov je ukrajinsky prezident Zelenskyj. V oslobodenom Mariupole sa vzdavaju do ruskeho zajatia a ruskeho vazenia (nackovia pojdu do basy) stovky ukrajinskych vojakov. Vidi to cely svet. Zabery su dostupne. A ten Zelenskyj (niekedy mi pride fakt ako klasicky uzivatel amfetaminov, aj tym nosom posmrkava ako fetka) ludom tvrdi, ze to prebieha „evakuacia“ bojovnikov na ruske uzemie pod dohladom !!! „ukrajinskych rozviedcikov“…. To si Ukrajinci fakt nezasluzia nic lepsie, nez lzi vlastneho prezidenta? Nech sa policia zacne venovat jeho klamstvam. Narod kape a on fantaziruje o nejakych „rozviedcikoch“. Ved to je blazen.

  34. Anonym 20. mája 2022, 7:28 – pre skutocnu korektnost je potrebne uviest – vzdanie sa OKUPANTOVI A AGRESOROVI bombardujucemu cudziu krajinu za ucelom ziskania uzemia cudzieho zvrchovaneho statu v rozpore s medzinarodnym pravom.

    A pre uplnu presnost treba uviest, ze OKUPANTOM A AGRESOROM je Ruska armada.

  35. Máte pravdu pán Majko. Presne to urobili Američania v Srbsku. Zbombardovali Belegrad, aby Srbov donútili opustiť Kosovo, Uznali ho ako samostatnú republiku a vybudovali tam najväčšiu vojenskú základňu v Európe. Kto sa chce zdokonaliť v agresii nech sa ide uučiič do USA.

  36. pre Miloš Majko 20. mája 2022, 9:35

    Súhlasím, tak je to presnejšie. Len nechápem prečo nám médiá nedokážu napísať pravdu, hoci je krutá. Ide o vzdanie sa, nie o evakuáciu. Skutočne netuším načo je dobré klamať ľudí ešte aj v tomto prípade.

  37. Miloš Majko 20. mája 2022, 9:35 Miloš , zaujímavé, že ti doteraz nevadilo vraždenie rusky hovoriacich obyvateľov Ukrajiny …..cca 14 000 žien, detí starcov zavraždených fašistami, ktorý ako potkani teraz vyliezajú z Azovstalu …. očakávam, že ma vymažeš

  38. .Prečo sme chodili v 1989-tom na námestia a štrngali kľúčikmi a takto sa zbavovali totality a neslobody slova ?…hmmm asi pre to aby sme znova hupli do marazmu tentokrát však ešte horšieho?….nie, nie ak však ľudia píšu kriticky tak je to v poriadku čo však je zle ak sa používajú neslušne až urážlivé slova nabádajúce až na trestný čin …..a aj toto niekto začal a behal so šibenicami po slovensku a vtedy mu dal každý pokoj a dnes napíšete čiarku krivo a mate problém…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img