ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Charita zbiera školské pomôcky pre deti z Ukrajiny

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Trnavská arcidiecézna charita |MM|  Do nášho komunitného centra Špitálik môžu ľudia prinášať školské pomôcky, ktoré potrebujeme pre detí odídencov z Ukrajiny.  Denne k nám prichádzajú nové deti, ktoré nastúpili do slovenských základných a stredných škôl, doposiaľ sme vydali kompletné vybavenie do školy viac ako 50 deťom. V našom sklade mnohé z týchto pomôcok chýbajú, pozývame preto verejnosť, organizácie a firmy v Trnave, aby sa zapojili do zbierky školských pomôcok.

Čo môžu ľudia priniesť:

– batohy, školské tašky a peračníky,
– desiatové boxy a fľaše,
– malé aj veľké výkresy, farebné papiere,
– rysovacie pomôcky ako pravítka, kružidlá a veľké nožnice,
– zvýrazňovače, farebné perá a fixky,
– plastelínu
– vodové a temperové farby, štetce, palety a obrusy na výtvarnú výchovu, tyčinkové lepidlá,
– zošity všetkých typov
– dosky na zošity veľkosti A4
– prezuvky pre deti od veľkosti 33 – 41 a vrecká na prezuvky
– tenisky s bielou podrážkou na telesnú výchovu

Kam pomôcky priniesť:
Trnavská arcidiecézna charita, Komunitné centrum Špitálik, Hlavnej 43, dobrovoľnícka dielňa v podchode. Pomôcky preberáme denne od 8. do 15. hodiny.

Slovenská katolícka charita a jej regionálne charity pomáhajú školskými pomôckami každý rok tisíckam slovenských rodín. Vždy na jeseň na tento účel vyhlasujú už tradičnú zbierku školských pomôcok, vďaka ktorej odľahčujú rozpočet tam, kde rodičia prišli o prácu, alebo žijú dlhodobo v chudobných pomeroch. Minulý rok podporila Slovenská katolícka charita slovenských žiakov a študentov aj formou peňažného štipendia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neviem prečo musí charita už v názve zbierky robiť segregáciu!!!!
    Nestačilo by proste napísať že zberá pre deti školské pomôcky? / alebo charita je ozaj len pre Ukrajincov /?
    Zbytočne sa polarizuje spoločnosť

  2. Názor 27. apríla 2022, 17:47 – niekedy pred viac ako tridsiatymi rokmi mi sefredaktorka v novinach kde som zacinal hovorila ze prevadza „sa“ len koza cez kolaj.

    Myslim si, ze CHARITA mimoriadne ferovo a transparentne deklaruje to, co robi. Paci sa mi, ze nic nezatajuju a definuju presne to, co robia a tak kazdy darca presne vie, kde jeho dar skonci.

    Skuim to este inak – ide o deti. Su tie Ukrajinske ine ako tie nase? Tie deti posledne mozu za to, co sa deje a verte mi, ze vsetky by boli radsej doma medzi kamaratmi, ako v radoch na MsU, Cudineckej policii, na charite a mnohe aj v skole s detmi, ktorym najskor musia porozumiet, aby sa mohli stat ich kamaratmi.

  3. Už prestaň nariekať! Hladuješ, hučia ti sirény a musíš ísť do úkrytu, musíš opustiť krajinu…? Chvála Bohu, že i keď nie sme najbohatší ,ale že dokážeme nejako pomôcť ľuďom v núdzi. Možno, že ty budeš stále pociťovať že máš málo i keby si malo akokoľvek veľa.

  4. Prestante tu vyplakavat ze Vam treba pomoct. Vo fabrikach nema kto robit, dobre ze prisli Ukrajinky, zamestnavatelia su spokojni. Je 80 000 volnych pracovnych miest. Co vyplakavate? To, ze neviete hospodarit s peniazmi je len Vasa chyba! Na cigarety mate? Na chlast mate? Jedine co viete je po senkoch vysedavat. Ked ste nespokojni so svojim zivotom, tak si musite pomoct sami, nie natrcat ruku – stat pomoz, vsetko nam daj. Mame trhovy mechanizmus, musite zdvihnut zadok a zacat makat. Alebo nasi drahi proruski trolovia, ked tak vychvalujete rusov, mozte ist tam, tu nam veru chybat nebudete.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img