ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Prenájom ďalších častí kaštieľa, terasy a priľahlého pozemku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mesto Sereď vyhlásilo vo februári 2022 obchodno-verejnú súťaž na prenájom ďalších častí kaštieľa a to južnú časť západného krídla spolu so zalomenou časťou južného krídla (okrem bastiónu ) a rovnú časť južného krídla. Na základe obchodno-verejnej súťaže mali záujemcovia možnosť prenajať časti kaštieľa v piatich alternatívach. O víťazovi rozhodovala dočasná komisia, ktorá pracovala v zložení: Michal Irsák, Martina Hilkovičová, Rastislav Petrovič, Róbert Kráľ a Marek Tóth.

Nový nájomca

Súťažný návrh predložil iba jeden záujemca a to spoločnosť GODY GROUP s.r.o. so sídlom v Seredi. Komisia z troch súťažných návrhov vybrala iba jeden jeho návrh a to návrh nájomnej zmluvy, predmetom ktorej je nájom:

A. z južnej časti západného krídla a zalomenej časti južného krídla, okrem bastiónu, týchto miestností:

• miestnosti č. 25 a 26, ktoré sú na prízemí západného krídla kaštieľa a k nim prislúchajúca časť chodby.

• miestnosti č. 24 a 25, ktoré sú na poschodí západného krídla kaštieľa a k nim prislúchajúca časť chodby.

B. terasy o výmere cca 270 m2, nachádzajúcej sa zo západnej strany severnej časti kaštieľa, postavenej na parcele reg. „C“, parc. č. 2/7 – ostatná plocha

C. pozemku o výmere cca 170 m 2, nachádzajúceho sa z východnej strany severnej časti kaštieľa – odčleneného z parcely reg. „C“, parc. č. 2/7 – ostatná plocha

Poslanci mestského zastupiteľstva boli o výsledku súťaže a jeho víťazovi informovaní predsedom dočasnej komisie Michalom Irsákom na aprílovom rokovaní.

Doba nájmu

Mesto Sereď zastúpené primátorom mesta Martinom Tomčányim podpísalo so spoločnosťou GODY GROUP s.r.o. so sídlom v Seredi, Orechová 4790/8 nájomnú zmluvu na dobu určitú od 2.5.2022 do 1.5.2072 t.j. na 50 rokov.

Výška nájomného

Nájomné je stanovené dohodou zmluvných strán vo výške 10 €/predmet nájmu/rok v období od prevzatia predmetu nájmu do nadobudnutia právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia. Po tomto období bude výška nájmu činiť 35 €/predmet nájmu/rok.

Ciele projektu

Nájomca, spoločnosť GODY GROUP s.r.o má od 1.1.2021 do 31.12.2070 už v prenájme severnú časť západného krídla kaštieľa, vrátane zrúteného schodiska a suterén. Tu chce spoločnosť zrenovovať a sprevádzkovať bývalú vináreň ako reštauráciu, priestory na poschodí budú využívané na krátkodobé ubytovanie, časť miestností bude slúžiť na školiace a kancelárske účely no a zrekonštruované by mali byť aj priestory v suteréne. ( článok tu: Seredský kaštieľ má nového nájomcu )

V novo prenajatých častiach si nájomca zobral za cieľ:

– zrenovovať a sprevádzkovať terasu prislúchajúcu k reštauračnej časti kaštieľa – pôvodnej vinárne , ktorú už má spoločnosť v nájme

– zrenovovať pozemok nachádzajúci sa z východnej strany severnej časti kaštieľa, odkiaľ je plánovaný hlavný vstup do objektu, ktorý má spoločnosť už v nájme.

– zrenovovať miestnosti č. 25 a 26 na prízemí v súvislosti so zabezpečením stabilizácie v tejto časti kaštieľa. Pod týmito miestnosťami má časť suterénu spoločnosť GODY GROUP s.r.o. už v prenájme a obhliadkami sa zistilo, že je potrebné túto časť nevyhnutne rekonštruovať a odbremeniť zaťaženie klenieb nad suterénom

– zrenovovať miestnosti č. 24 a 25 na poschodí nakoľko je vstup do týchto miestností zo zrúteného schodiska, ktoré má spoločnosť už v nájme

Po ukončení rekonštrukčných prác chce nový nájomca ponúknuť služby a priestory na prenájom, napr. na menšie či väčšie spoločenské udalosti a na konferencie, rokovania. Časť priestorov bude slúžiť ako kancelárie, časť bude na prenájom a časť bude slúžiť napr. ako obslužné priestory.

Časový harmonogram

Tak ako pri prvej nájomnej zmluve, kedy si nájomca GODY GROUP s.r.o. zobral za cieľ do 2 rokov po vydaní stavebného povolenia sprevádzkovať reštauračnú časť kaštieľa, do 4 rokov priestory na krátkodobé ubytovanie a priestory na kancelárske a školiace účely a do 5 rokov zrekonštruovať priestory suterénu, aj v tomto prípade je určený časový harmonogram uskutočňovania plánovaných aktivít. Do jedného roka predložiť projektovú dokumentáciu k stavebnému povoleniu tam kde si to vyžaduje stavebný zákon a zároveň začať s prípravnými prácami k rekonštrukcii. Do troch rokov po vydaní stavebného povolenia sprevádzkovať terasu k reštauračnej časti kaštieľa. Do päť rokov po vydaní stavebného povolenia sprevádzkovať miestnosti na prízemí a poschodí.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img