ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Za posledné 3 dni prešlo dverami Farskej charity v Seredi až 60 rodín. Vďaka všetkým za ochotu pomáhať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Farská charita Sereď /  Priatelia, opäť sa vám chceme POĎAKOVAŤ a zároveň zhrnúť, čo nové tento týždeň na charite.

Za posledné 3 dni prešlo dverami charity až 60 rodín, z toho 22 úplne nových.
Streda bola rekordná! Pre potraviny a oblečenie si prišlo až 42 rodín, teda vyše 100 ľudí.

Vaša ochota stále pomáhať a darovať POTRAVINY sa častokrát rovná až ZÁZRAKU. Po náročných dňoch, keď sa potravinový sklad rapídne vyprázdňuje, a zrazu sa ozve niekto, že privezie potravinovú zbierku, je to skutočne OBROVSKÝ DAR.

Ďakujeme rodinám zo Serede a okolia a zamestnancom SEDITA, ktorí tento týždeň priviezli potraviny, ďakujeme deťom z CZŠ Sereď, ktoré si v pôstnom období odriekali sladkosti a darovali ich ukrajinským deťom.

Ak máte naďalej chuť pomáhať, vaše dary nám môžete nosiť každý pracovný deň od 17:00 do 18:00 hod. (okrem utorka).

Aktuálne potreby potravín
• pohánka
• krúpy
• rybie konzervy
• mäsové konzervy
• paštéty
• oleje
• ovocné kapsičky
• croissanty
Detskú sedačku na 3-4roky
Detské chodítko
Dámske tričká XXL
tepláky, legíny
Dámske jarné tenisky
Pracie prášky
Toaletný papier
Plienky veľkosť 4
Uteráky
Detské bicykle
odrážadlá, kolobežky, korčule
Taniere, príbory

Ď.A.K.U.J.E.M.E. ❤️

 

zdroj: Farská charita Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No už sa empatia z ochoty pomáhať stráca.Sklady s pomocou sú prázdne a pri dnešných cenách to bude ešte horšie,zvlášť po tom,akú pomoc predstavila naša vláda pre Slovákov.

  2. Oni prídu na gckovom Mercedesi a mi im máme pomáhať že oni sú chudáci mi sme chudáci a nie oni človek ktorý má na gckovi Mercedes ktorý má cenu viac ako 100000 eur tak ma na všetko no nie

  3. Mňa by zaujímalo,kde budú bývať.Už teraz je tu nespokojnosť Slovákov a tu budú také nepokoje,že mestská polícia nebude stíhať.

  4. Ked tam príde slovák na charitu žobrat vyženú ho že čo chce. Nech ide robit. Ale ked prídu ukrajinci tých vítajú do rity im vlezú. Tý sa tam mozu nahrnut aj tridsiaty naraz . Ale slováci musia chodit po jednom aj tak im nic nedaju lebo v prvom rade je ukrajina prednejšia.

  5. tak ako pises anonym 22,48,na slovaka jebu,nech ide cela falosna charita do kravskej puce ,banda spinavcov,este ukrajincom dobre rite vylizte.

  6. Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! A Vy co zavidite Ukrajincom? Sup sup do roboty aby ste sa mali lepsie v zivote.

  7. Anonym 24.apríla 2022,8:08. Máš pocit,že platy narástli primerane k cenám? Ty si dobre vymletý.A choď už do prdele s tvojou Ukrajinou,dosť ľudí už prestalo pomáhať a bude to len horšie.Tak šup šup,prispej polovicou zo svojho platu na pomoc Ukrajine.

  8. A preco by mali platy rast primerane k cenam? Produkujes pre zamestnavatela viac za hodinu ako predtym? Jaaaj nie? Tak nic potom. Najdi si zamestnanie s vacsou pridanou hodnotou a budes mat aj vyssi plat. Ale ked robis za pasom, alebo len prekladas nieco z bodu a na bod b bez toho aby si za cely den pohol co i len trochu rozumom tak necakaj zazraky na vyplate. Chapeme to?

  9. Anonym 24. apríla 2022, 8:29 – nikdy nebolo a ani nie je cielom v ramci pomoci (nielen Ukrajine) dat polovicu svojej vyplaty alebo prijmu.

    Ucelne a ucinne je pomoct malom ktore velmi nechyba, no velkym mnozstvom ludi.

    ZIAL, diskutucuci – Anonym 24. apríla 2022, 10:58 – ma pravdu. To ale bezny clovek mysliaci len na svoje nove znackove tenisky, tricko, novy mobil a plny bachor, jednoducho nechape.

    ZIAL pravodu je aj, ze okamzite zvysenie vyplat by nas ekonomiku zabilo. Inflacia by bola este vyssia, dalsie zvysenie platov a bola by tu hyperinflacia.

    „Nesmime dopustit roztoceni inflacni spiraly“ – tak casto hovoril dobry ekonom Vaclav Klaus niekedy davno, kedy sme este verili, ze politici nas neokradnu, ale dovedu k blahobytu. A ze ti novi nie su agentami Ruskych tajnych sluzieb…

    Mylili sme sa a na do znovu doplacame.

    System sinusoidy, kedy je urcitu dobu fajn a inokedy zle funguje, len sa skracuju intervaly a tak sa nam to zlieva do jedneho nie uplne dobreho obdobia.

    Mame problem a dnes uz nie len socialne najslabsie vrstvy ludi. Do sraciek postupne pada stredna vrstva a mlade rodiny.

    Chudak doteraz, bude chudak aj dalej. Ale ti, ktori na seba zobrali prilis vela zavazkov a vlastne nic nevlastnia, budu v zumpe, o ktorej sa im nesnivalo.

    Mam obavy z velkych problemov ludi s vysokymi hypotekarnymi uvermi, ktori nemusia stihat splacat uvery. Mam obavy z rychlo rastajucich psychickych problemov a socialnych samovrazd.

    A mam obavy, ze stat na toto nie je pripraveny rovnako, ako vlastne na nic. Preco tomu tak sustavne je, je uz na inu debatu.

  10. p.majko nechceme nekontrolovatelne zvisit platy,len chceme dorovnat platy na uroven statov EU ktorym sme uz dost dlho clenom,ci len rast cien je povoleny to nie je smrtonstna spirala?po vyse 30rokov „demokracie“uz teraz oligarchokracie,by sa snad patrilo aby boli platy jednotne,alebo si slovaci nezasluzia?

  11. Obávam sa, že výška platov v superhrubom prevedení je už veľmi podobná s úrovňou štátov EU, povedal by som v mnohých profesiach rovnaká.

  12. Bohuzial nasich ludi, chudakov si nikto ani nevsimne, ale ked media pomasiruju stado, tak hned nabehnu, ale uz ludi to prestava bavit. Je to totiz hura system, kde nadsenie rychlo vyprcha a pride kruta realita.

  13. Anonym 24. apríla 2022, 14:01 – Vy si myslite, ze by som nechcel mat iny, podstatne vyssi prijem?

    Problemom podla mna ani tak nie je vyska platov, ale mimoriadne vysoke odvodove zatazenie, enormne vysoka byrokracia a mnozstvo poplatkov vsade a za vsetko.

    Naroky statnych zamestnancov stupaju, je ich vela a takmer kazdy sa chce ulozit na teplucke miestecko v statnej sprave alebo samosprave.

    Nebezpecne a nevhodne je aj zamestnanie muza a zeny v statnej sfere, resp. odkazanie celej rodiny na prijem od statu.

    Slovesnko je mala krajina, ktora potrebuje VYRAZNE ZNIZIT naklady statu a samosprav.

    Len sa pozrime na Sered – 15 MILIONOVY rozpocet (teraz uz viac) ROCNE. Plus predaj znacneho mnozstva mestskeho majetku.
    To sa samozrejme dalo len raz.

    Ratajte len za Tomcanyiho – 12 rokov X 15 MILIONOV !! Vidite v meste takuto sumu? Ak ano, kde? Prosim, popiste konkretne.

    Ja vidim bohateho Tomcanyiho vlastniaceho kus mesta, niekolko parazitujucich firiem a poslancov, cudzich hracov kopat do lopty v sukromnej firme na cudzich ihriskach a inak realne mesto v zufalom stave sustavne spinave, neudrziavane a vyuzivajuce svoj potencial snad na 30%.

    Ekonomika je zlozita a vidiet veci jednoducho znamena robenie jednoduchych zaverov.

    Sme pod clankom o POMOCI CHARITY tym, ktori ju potrebuju.

    Napiste, co KONKRETNE UROBILO MESTO – ano ta samosprava s 15 milionovym rozpoctom pre beznych ludi ktori potrebuju pomoc. Budte konkretny. A napiste, kedy, na zaklade coho a co konkretne urobilo aspon po tom, ked boli VEREJNE NAKOPANI DO tlstych a lenivych zadkov.

  14. Čože?????ako oni minuli 180 miliónov?????asi už rozumiem prečo pána majka likvidujú keď im do týchto špinavostí vidí.susedia,ľudia zobutťe sa!!!!!!sme ovce a keby tu nebola solka aj naveky budeme

  15. anon.19,03 mam taky zly pocit,ze tie ovce este budeme velmi dlho.a to p.majko je v tejto teme ako buldog,no smradi s bruchom maju stale hrosiu kozu a bezodne vrecka,dokedy?

  16. Anonym 24. apríla 2022, 19:03 – dakujem, no je na skodu nas vsetkych, ze ludia vsetko vidia az v momente, ked je im to podane uplne polopate.

    Ano, aj ked nie uplne presne, ale tie desiatky milionov Eur su realne.

    Teraz si zoberte podstatu toho, co dlhodobo tvrdim – ZMENA ZDOLA. Najskor musime urobit poriadok tu dole, kde o kazdom kazdy vie takmer vsetko. Na dedinach uplne vsetko. Tam ludia postrehnu aj ked si niekto kupi novy kozuch alebo topanky, nieto este auto, alebo pozemky po dedine.

    Dolezite je hodnotit veci na zaklade dostupnych faktov. Neznamena to teda, ze sa nemozem mylit, sucasne vedenie mesta totiz taji viac menej vsetko, co tajit moze. Ale o tom v inom clanku.

    Tu sme pod charitou a pomocou Ukrajincom, pri ktorej Mesto Sered pod vedenim primatora Tomcanyiho zlyhalo.

    Pomohli uplne bezni ludia, charita a cez nu znovu bezni ludia. Ano ta charita, ktora o priestory znovu vdaka SUKROMNEMU BIZNISU a vedeniu mesta dosla. Ale aj o tom sme pisali a pisat este budeme.

  17. Ja by som dvyhol plat našim politikom! Toľko pre nás spravili:
    – chranili nás pred covidom testovaním
    – zdvyhli nám dôchodky v tejto neľahkej dobe
    – obnovili výbavu vojska sr
    Jediné čo im vyčítam je že sme sa neodpojili od plynu a ropy

  18. v oktobri budeme môcť dokázať že nie sme ovce. Bruchovi už zamestnanci mestského úradu podpisuju hárok aby mohol znovu kandidovať za primátora. Čo tak poslať ho kade ľahšie? To ale bude chcieť od každého komu vadí to čo sa tu 12 rokov dialo, aby nesedel na zadku a pre zmenu aj niečo urobil. Minimálne vo svojej rodine a okolí presvedčil svojich blízkych aby išli voliť a volili skutočnú zmenu

  19. pan Majko keď ste brucha „nakopal“ do jeho tlstého zadku tak skoro po mesiaci od začiatku vojny sa konečne prebral a mesto vyhlásilo zbierku. Následne na to brucho ako napísala v ospevnom článku pani Tóthová vo svojom volnom čase išiel zbierku odviesť na hranicu. Ako hovoria zlé jazyky pani Tóthová napísala oslavný článk na objednávku. Potom sa oslavný článok objavil aj v Seredských novinkách .A aby toho nebolo málo tak vo štvrtok na zastupiteľstve sa s tým brucho aj so svojou vyškerenou fotkou znovu chválil.

  20. Tak na Slovensku zatknú 15 ukrajinských pašerákov cigariet a mladí páni tu požiadajú o azyl,lebo vojna?Otočkou ich poslať pekne naspäť bojovať za svoju vlasť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img