ISSN 1337-8481

utorok, 14. mája, 2024

Výbuch bytu s následným požiarom v Piešťanoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR HaZZ Trnava |MM|   Dňa 20. apríla 2022 po 14-tej hodine bol ohlásený výbuch v byte s následným požiarom na prízemí panelového domu na Lipovej ulici v Piešťanoch.

Dvaja zo zasahujúcich príslušníkov vnikli do bytu cez okennú výplň a ďalší pomocou páčidla cez uzamknuté vchodové dvere. Po vniku do silne zadymeného bytu bolo zistené, že požiar sa nachádza v jeho zadnej časti. V obývacej časti došlo v dôsledku explózie k rozbitiu jedného z okien. Na lokalizáciu a likvidáciu bol nasadený jeden vysokotlakový prúd. Súčasne s likvidačnými prácami prebiehala aj evakuácia obyvateľov bytového domu príslušníkmi Policajného zboru. Evakuácia jednej osobe spôosobila zdravotné komplikácie, ktoré si vyžiadali okamžité poskytnutie kardiopulmonálnej resuscitácie. Po uhasení požiaru príslušníci začali s vyhľadávaním osôb v okolí bytu, nakoľko sa v ňom nik nenachádzal. Celý priestor bytovej jednotky bol odvetraný pretlakovým ventilátorom a prekontrolovaný termovíznou kamerou. Hasiči zo špeciálneho technického automobilu určeného na likvidáciu úniku zdraviu škodlivých nebezpečných látok spolu so zamestnancami plynárenskej spoločnosti vykonali merania ovzdušia v bytovom dome a jeho okolí s negatívnym výsledkom.

Pri udalosti zasahovala hasičská jednotka z Trnavy, Piešťan, vysunutej stanice v Leopoldove a taktiež dobrovoľní hasiči z obce Vrbové a Moravany nad Váhom. Majiteľovi bytu vznikla škoda predbežne vyčíslená na sumu 20 000 €. Hasiči svojím včasným zásahom ochránili majetok v hodnote 150 000 €.

Foto HaZZ

 

– – –

KR PZ Trnava |  Piešťanská polícia vyšetruje okolnosti, za ktorých došlo k výbuchu a vzápätí k požiaru jedného bytu na prízemí, v meste Piešťany.

Po uhasení vykonali policajti obliadku miesta činu a vypočuli muža. Podľa prvotných informácií vznikol požiar pravdepodobne od sviečky, ktorá bola v tesnej blízkosti kozmetických výrobkov v tlakových nádobách a došlo k ich explózii.

STARŠIEMU MUŽOVI POMOHLA POLICAJTKA
Pri udalosti boli z bytového domu evakuované osoby. Policajtka z bytu pomohla aj 83 ročnému pánovi so psom. Keď ho dostala mimo jeho byt, vzápätí si všimla, že staršiemu mužovi sa podlomili kolená a zostal nehybne ležať na zemi. Okamžite spolu s veliteľom zásahu vykonali resuscitáciu. V kritickom stave ho previezli záchranári do nemocnice.
Okolnosti udalosti naďalej vyšetrujeme.

Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img