ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Dopravno – bezpečnostná akcia „Život“ skončila, policajti zistili viac ako 8 500 priestupkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Napriek upozorneniam polície si tisícky účastníkov cestnej premávky, okrem veľkonočného vajíčka, odniesli domov aj pokutu.

Polícia počas veľkonočných sviatkov posilnila dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku, do opatrení na zvýšenie bezpečnosti zapojila aj železničných policajtov. Ako polícia vopred informovala, akcia Život začala vo štvrtok a trvala až do utorka.

Výsledky z ostatných dní opäť ukazujú, že účastníci cestnej premávky sú nepoučiteľní. Spáchali viac ako 8 500 priestupkov.

Najviac priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky policajti odhalili v Žilinskom kraji ( viac ako 1 500) a v Nitrianskom kraji (viac ako 1 300). Nad tisíc priestupkov sme zaznamenali aj v Bratislavskom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji. Najmenej priestupkov bolo v Trenčianskom (viac ako 700) a v Trnavskom kraji (viac ako 800).

Predpísanú rýchlosť prekročilo 4 130 vodičov, bezpečnostné pásy si nezaplo 465 vodičov a ich spolucestujúcich. Povinnosti vodičov nedodržalo takmer 300 vodičov, prevažovalo najmä zákaz používania mobilov za volantom (239). Prednosť v jazde nedalo 46 vodičov, z toho chodcom na priechode pre chodcov jeden vodič. Nesprávny spôsob jazdy sme zaznamenali u 190 vodičov, nesprávne predchádzalo 68. Prekročené hmotnosti a rozmery vozidiel sme zistili v 55 prípadoch. Technický stav vozidla nebol v poriadku v 414 prípadoch.

Cyklisti sa dopustili 50 priestupkov a chodci takmer 140.

Pod vplyvom alkoholu do jedného promile jazdilo 110 vodičov. Nad jedno promile, čo sa už považuje za trestný čin a hrozí väzenie až na rok, jazdilo 55 vodičov. Pod vplyvom alkoholu bolo aj 62 cyklistov.

Policajti v menej závažných prípadoch vyriešili priestupky napomenutím v takmer 400 prípadoch. Vodičský preukaz zadržali 265 vodičom, 303 prípadov bude ďalej riešených v správnom konaní, kde hrozia vyššie pokuty. V niektorých prípadoch museli policajti zadržať aj osvedčenie o evidencii vozidla (123), tabuľky s evidenčným číslom (37), či v jednom prípade zaistiť motorové vozidlo.

Opäť pripomíname, že dodržiavať dopravné predpisy je potrebné vždy a všade, veď horšie ako dostať pokutu, je prísť k trvalým následkom po zraneniach z nehody, či prísť o život. Jazdite preto predvídavo a bezpečne.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img