ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Študenti Obchodnej akadémie s JEDLÝMI POHÁRIKMI získali popredné umiestnenia v celoslovenskej súťaži

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Veľtrh podnikateľských talentov je celoslovenská súťaž študentských firiem, ktorá je súčasťou najväčšieho podnikateľského festivalu v Európe Gen-E. Podujatie sa tento rok uskutočnilo pod záštitou Eduarda Hegera, predsedu vlády Slovenskej republiky a s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. V poradí 27. ročník sa konal 5. apríla 2022 v Bratislave a zapojilo sa do neho 48 študentských firiem a viac ako 700 stredoškolákov. Súťaž organizovala vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko Junior, ktorá už 30 rokov pomáha učiteľom rozvíjať u žiakov základných a stredných škôl podnikavosť, ekonomické myslenie, finančnú gramotnosť a zručnosti potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu, vrátane digitálnych zručností.

Na Veľtrhu podnikateľských talentov žiaci Obchodnej akadémie v Seredi so svojou študentskou firmou Ž. A. B. A. ( Žiaci Aplikovanej Biznis Akadémie) získali popredné umiestnenia vo viacerých kategóriách. Na veľtrhu predstavili svoj podnikateľský plán na vlastný výrobok: JEDLÉ POHÁRIKY.

Hlavným zámerom tohto produktu je minimalizovanie obalového materiálu. A práve v tom tkvel úspech žiakov Obchodnej akadémie, ktorí okrem hlavnej ceny získali aj ďalšie ocenenia. Učiteľka Jana Mlynárová uviedla: „Som veľmi rada, že sa naši žiaci zapojili do rôznych výziev počas celého roka, až sa dopracovali k hlavnému cieľu – Veľtrhu podnikateľských talentov. Tu obsadili hneď niekoľko miest a to: 1. miesto – kategória S & T Produkt študentskej firmy – jedlé poháriky, 2. miesto – kategória Nivy Marketingová prezentácia a Lara Vajdíková prezidentka našej spoločnosti získala ocenenie Manpower Leadership Award.“

Študenti si vo svojej firme museli prejsť celým procesom výroby. Keďže ekológia je v súčasnosti aktuálna téma, týmto smerom sa uberal aj ich zámer. V prvom rade museli urobiť prieskum trhu a zistiť o čo bude medzi verejnosťou záujem.. Výber padol na jedlé poháriky, ktoré šetria životné prostredie a ako bonus aj chutia. Materiál, proces výroby, vzhľad – to všetko bolo na pleciach študentov. Ich nápaditosť a usilovnosť napokon priniesli zaslúžený úspech. No týmto sa ich zámer nekončí, práva naopak. Učiteľka Jana Mlynárová pre Seredské novinky na záver povedala : „Vďaka dobrým recenziám a ohlasom od zákazníkov sa žiaci rozhodli pokračovať vo výrobe jedlých pohárikov aj po skončení činnosti študentskej firmy, tento týždeň si na nich napríklad pochutili aj žiaci ZŠ J. Fándlyho, ktorí navštívili našu školu v rámci rovesníckeho vzdelávania O troch grošoch. Majú v pláne aspoň 2x do mesiaca piecť a plniť ich rôznymi druhmi ovocia.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img