ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Dieťa zo sereďského detského domova pre totálnu opitosť záchranári museli previezť do nemocnice. Riaditeľ Jankulár zodpovedný za zariadenie služobný mobil nedvíha

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Včera v predvečer  ľudia pohybujúci sa pred OD Jednota mali možnosť na vlastné oči vidieť skupinku detí nie v obvyklom stave. Jedno z detí, len pätnásť ročné dievča na zemi bezvládne ležalo v stave totálnej opilosti.

Na nezvyčajnú a pre zdravie a život dieťaťa  potenciálne nebezpečnú situáciu zareagovala jedna z okoloidúcich. „Deti najskôr kričali o pomoc, preto som sa ich pýtala, i pila alkohol a kde. Keď deti videli že telefonujem na políciu, bezvládne dieťa vyslovene za ruky a nohy odtiahli smerom k sereďskému detskému domovu. Áno, nevládne dieťa bolo chovankyňou zariadenia“ – povedala nám osoba, ktorá nám do redakcia zaslala aj zopár fotografií potvrdzujúcich popísanú nepríjemnú udalosť.

Keďže osoba nemala istotu, či je dieťa v poriadku, ohlásili sme Mestskú políciu. Zástupca náčelníka  MP Peter Sokol nám potvrdil nahlásenie udalosti a povedal, že „hliadka MP na základe oznamu občana bola vyslaná najskôr k OD Jednota, no tam sa už dievča nenachádzalo. Policajti išli do menovaného zariadenia, kde im bolo vychovávateľkou oznámené, že dievča sa už v zariadení nachádza, nie je schopné komunikácie a bude jej privolaná rýchla zdravotná pomoc. Polícia sa bude prípadom zaoberať.“

Rovnako, ako osoba volajúca na MP, aj my sme sa niekoľkokrát snažili kontaktovať detský domov (CDR) na jediné telefónne číslo dostupné na internete. Bezvýsledne.

Následne sme teda niekoľkokrát volali na služobný mobilný telefón riaditeľa tohto zariadenia Jána Jankulára. Bezvýsledne, služobný mobil nedvíhal napriek tomu, že od vážneho incidentu v zariadení ktoré riadi, uplynuli už asi dve hodiny.

Pri deťoch sa zjavne nachádzala aj dospelá osoba, o ktorej sa vychovávateľka vyjadrila, že ju nepozná. Riaditeľ Jankulár ani ním riadené zariadenie však oficiálne navonok nekomunikovalo. Vzhľadom na závažnosť prípadu a preto, že ide o dieťa, sme kontaktovali políciu.

Hliadka OO PZ zo Serede bola na miesto vyslaná v priebehu niekoľkých minút. Priamo vychovávateľka zo skupiny  do ktorej opité dieťa patrí práve končila dennú službu a polícii potvrdila, že dieťa bolo v takom stave opitosti, že nedokázalo komunikovať a ona mala obavy o jeho život a tak zavolala RZP, ktorej osádka dieťa transportovala do nemocnice. 

Toto nám potvrdila aj hovorkyňa  IZS: „Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí pomohli tínedžerke a previezli ju do nemocnice.“ – napísala Alena Krčová.

Telefón nedvíhala ani vedúca výchovy. Riaditeľa Jankulára sme pred 24 hodinami oslovili cez SMS so žiadosťou o informácie. Odpovedal, že „nemôže hovoriť“ a máme mu zaslať otázky na jeho súkromný e-mail. Nie, nemáme záujem s riaditeľom Jankulárom komunikovať súkromne, máme záujem poznať jeho stanovisko k udalosti, pri ktorej malo byť  na živote ohrozené dieťa zverené zariadeniu, za ktorého chod on zodpovedá.

Pod vplyvom alkoholu si stále častejšie sadajú vodiči za volant áut, alkohol je príčinou konfliktov. Tu ale ide o dieťa, ktorému niekto konkrétny alkohol kúpil, predal, alebo nalial  a to v množstve, že si záchrana jeho zdravia a života vyžadovala transport záchranármi do nemocnice.

Veríme, že reči o snahe zariadenia utajiť, či túto nepríjemnú udalosť neriešiť verejne, sa nezakladajú na pravde a sú len rečami.Dievča, chovankyňa zariadenia vedeného Jánom Jankulárom ale bezvládne ležala na chodníku a teda na verejnosti.

Vývoj prípadu budeme ďalej sledovať.

– – –

AKTUALIZOVANÉ:    10.04. 2022 o 20:40

Riaditeľ CDR Ján Jankulár nám po prakticky 24 hodinách na základe našej SMS oznámil, že o udalosti je informovaný zriaďovateľ, on sa vyjadrovať nemôže a my si môžeme  jeho vyjadrenie vyžiadať od zriaďovateľa. V kontexte jeho vyjadrenia sa pána riaditeľa teda pýtame – načo potom včera otázky na súkromný e-mail?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ten Jankulár,ktorý kandiduje na post primátora Serede?No super.Chápem,že tie deti sa nedajú ustrážiť,ale veľa krát sedia na lavičke pred starou lekárňou ,kde pijú a fajčia.

  2. Tam by mal už konečne nastúpiť nový zodpovedný človek. Maloleté deti chodia fajčiť pred budovu takzvanú Decky domov, a to im nevadí.

  3. V tejto žumpe by som sa nedivil, keby išlo o cielenú vyprovokovanú akciu s dopredu stanoveným cieľom.
    Samozrejme, celý svet bude stat neustále v pozore a čakať, kedy zavolá nie aký superman od péééra.

  4. Akože ako co ma on spoločne že sa opila ved chodia von on ma chodit snimi či ako pan Majko robite reklamu niekomu čo ide kandidovat či čo ked ho očiernujete ved on nemože pri každom jednom čo ide von sediet alebo ho držat za ruku

  5. Jankular – ked pred dvoma mesiacmi si v tomcanyiovskom platku robil PR clanok, vtedy rad odpovedal na vopred dohodnute otazky a robil si reklamu. Ale ked sa ma vyjadrit k neprijemnej teme, tak zrazu nedviha telefon a „nemoze hovorit“ a neni opravneny a podobne pitchoviny.. a tento clovek chce byt primatorom?? idem sa vygrcat.

  6. A čo k tomu potrebujete počuť pán Majko ? Ozrala sa a bude niesť následky zato. Načo treba útočiť na riaditeľa? Čo on jej nalieval?

    Začínate prikladať do ohňa?

  7. Kedy toe deti nepli a nefajčili!!!zaujímavé že doteraz sa take nič nestalo,nebolo nikdy nič také zverejnené! Pan Jankular nedávno zverejnil ze kandiduje na primátora….a zrazu bac …opité dievča! Náhoda?!???? Nemyslím si!!!

  8. Pre Sered 10. apríla 2022, 21:31

    Samozrejme, každému dementovi, ktorý nemá čo robiť sa bude spovedať. Ako vieš, že nie je v zahraničí, nemocnici a pod. Ľudia rozmýšľajte.

  9. Prečo by mal dvihat telefon Majo je policajt alebo čo aby mu niečo hovoril a ako si može dovolit mu volat na suk.telefon co su oni kamoši alebo niečo? MAJKO ROBI NIEKOMU IBA ČISTEJŠI CHODNIČEK K VOLBAM😉🤑🤑🤑🤑😉😉

  10. Pan Majko je to dieťa z domova tie deti si nesú veľa bolesti a tragédii v sebe a niekedy to dopadne bohužiaľ aj tak to. Avšak to sa stane aj deťom z normálnych rodín. Mne príde čistý suterén z vašej strany aby ste uverejnili fotky dieťaťa z domova v takejto situácii myslím že keby to bolo vaše dieťa a niekto by ho dal tak to do novín by ste mu asi hubu rozbili ako rodič brániaci svoje dieťa. Avšak najväčšia ubohosť je že zneužívate dieťa z domova na svoje špinavé hry voči človeku ktorý ohlásil kandidatúru. Doteraz vás deti z domova nezaujímali. Radšej keby ste rozmýšľali ako im pomôcť a nie škodiť. Hanbite sa ………

  11. P. Majko,

    Bod 1.
    Včera ste ma kontaktovali o 19:41 a skutočne som nemohol zdvíhať mobil. Celá záležitosť, ktorú opisujete bola vyriešená o 18:30. Mob. zdvíham len v rámci pohotovosti a služ. mob. číslam ,nakoľko bol víkend, slušne som Vám odpísal, aby ste mi zaslali otázky, ktoré by som následne preposlal mediálnemu odboru zriaďovateľa, avšak mi nič od Vás neprišlo. Následne ste ma kontaktovali pred uverejnením článku, kde som Vám odpovedal , že moje stanovisko má mediálny odbor zriaďovateľa, aby ste si ho vyžiadali.
    Súkromný mail som Vám poslal preto, lebo ten mám prepojený s mobilom. Pracovný mail má štátne zabezpečenie, používam ho len v práci a bol víkend. Je verejne dostupný, pokojne ste mohli napísať aj naň.

    CDR sa nemôže vyjadrovať k malol. deťom, ale robí tak prostredníctvom mediálneho odboru zriaďovateľa, na ktorý som Vás odkázal z dôvodu ochrany súkromia detí.

    Bod 2

    Fotka detí-

    v zmysle Občianskeho zákonníka Vás žiadam stiahnutie danej fotky z článku, jedná sa o malol. dieťa. Fotka bola vyhotovená a zverejnená bez akéhokoľvek súhlasu. Daný predpis porušila osoba, ktorá fotku vyhotovila ako aj Vy. Vyštvorčekovanie naozaj nestačí, nakoľko dieťa je opoznateľné. Danej osobe, ktorá Vam foto zaslala asi nešlo o pomoc dieťaťu.

    Ochrana osobnosti
    § 11

    Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia, občianskej cti a ľudskej dôstojnosti, ako aj súkromia, svojho mena a prejavov osobnej povahy.

    § 12

    (1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.

    Bod. 3

    P. Majko zaujímavé, že ste nevenovali CDR, pred ohlásením mojej kandidatúry celých 8 rokov. Týždeň na to , ako som ju ohlásil už máme výsledok.
    P. Majko, ale zneužívať deti na to, aby ste mohli v článku x-krát spomenúť moje meno v negatívnom zmysle je niečo odporné

    Týmto Vás žiadam, aby ste upustili od tohto konania a nezneužívali deti. Pokojne sa venujte mojej osobe, ja som na to pripravený. Od Vás naozaj čestnú kampaň nečakám, ale deťom z domova dajte pokoj

    Týmto opúšťam túto diskusiu a verím, že každý si urobí názor sám
    Pekný večer

  12. Myslím, že riaditeľ zaváhal keď nekomunikoval. V pohode sa mohol vyjadriť k incidentu, prípadne povedať čo s tým plánuje urobiť. Nikto mu nemôže vyčítať, že sa mladá baba Izraela, ale mal sa k tomu postaviť konštruktívne. Zlyhal nekomunikovaním.

  13. Fasa.
    Už sa spomína rozbitá huba. Kampaň začala. Doporučujem spraviť anketu, kto prvý bude mať rozbitú hubu. Skúsme hádať.

  14. bum tresne ake pravo ma zverejnovat foto dietata alebo neakej osoby bez suhlasu raz ho to pchanie sa do zadočku zamrzi😁😁😁

  15. Myslim si, že pán Jankular nezvláda chod detského domova, nieto ešte mesta. Tie deti sedia permanentne na múriku, fajčia a pijú ako aj ich vychovávatelia pred detským domovom. Mali by ich niečím zamestnať , niekam zobrať alebo mať neake aktivity. Majú také veci, čo nemajú deti pracujúcich rodičov, toľko jedla a vôbec si to nevážia, povyhadzuju to okolo domova.

  16. To je úbohé, zneužívať deti na písanie trápnych článkov s priehľadnými cieľmi, A autor určite dobre vie, že riaditeľ sa verejne vyjadrovať NESMIE, takže určite nezlyhal v komunikácii. A odstráňte tie fotky, dievča bude mať traumu , nemusíte ju zväčšovať. Tí čo tu kydajú, čo keby to bola vaša dcéra, alebo toto dieťa nemá právo na ochranu osobnosti? Myslím, že takéto veci sa môžu stať aj v lepších rodinách a nie sú preto vláčení médiami.

  17. Chlapec uz napisal verne teraz cakame od vas aby ste napisal ako ste si dovolil zverejnit maloletu verejne bez suhlasu a verne hadzat špinu na mladeho chalana vzdelaneho narozdiel od vas či ešte hladate paragraf neaki?🤔🤔🤔🤔alebo si studujete ten co ste porusil 🤭🤭🤭🤭

  18. Pán Jankulár, nezvládli ste kritickú situáciu, a nezvládli ju ani zverené deti: “ … bezvládne dieťa vyslovene za ruky a nohy odtiahli smerom k sereďskému detskému domovu.“ V tom by ste mali zapracovať, nielen na sebe, ale hlavne naučiť deti ako takéto situácie riešiť.

  19. Ján Jankulár 10. apríla 2022, 21:43 – dobry vecer, som rad, ze ste zhrnuli podstatne veci – na Vasu komunikaciu sme cakali prakticky 24 hodin. Neozvali ste sa. Dovtedy sme ziskali stanoviska policie, zachranarov – len Vami riadene zariadenie zostalo „hluche, neme a slepe“.

    Pan Jankular, ziadam Vas, aby ste Vasu kandidaturu na post primatora netahali do bezneho materialu, ktory s nou NEMA NIC SPOLOCNE.

    Ziadam Vas, sby ste si politicku kampan robili mimo SOL a to sposobom obvyklym a prave Vy aby ste nezneuzivali tento smutny a polutovania hodny pripad na svoju propagaciu.

    Vsetko co je uverejnene na SOL je preukazatelne, a je to uverejnene v sulade so zakonom. Vratane fotografie, ktora je upravena tak, ako uklada legislativa.

    Pan Jankular, Vase meno je uvedene v suvislosti s PODLOZENYMI a PREUKAZATELNYMI FAKTAMI.

    Pan Jankular, klamete v bode 1 Vasho prispevku – v com, budeme nuteni rozobrat nabuduce.

    V bode cilo 3 Vasho prispevku UCELOVO a VEREJNE KLAMETE.
    SOL uverejnuje rovnocenne prispevky o diani v meste a aj o Vami riadenom zariadeni. Robilo tak aj pred tym, ako ste Vy na post riaditela nastupili.

    Priemerne zbehly clovek najde publikovane materialy tu:

    http://archiv.seredonline.sk/

    a napr. aj tieto:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/06/04/zupan-jozef-viskupic-podporil-sportovy-den-v-centre-pre-deti-a-rodiny-v-seredi/?fbclid=IwAR1d9h9bT9Ty519ipU5mtsCnr7uw_JyxEeC-woirKB7ApN8vfgcCMp-YAQw

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/09/09/zapasnik-mma-attila-vegh-navstivil-centrum-pre-deti-a-rodiny-v-seredi/?fbclid=IwAR0B90NCNE-sqITQcV5sQA9oM01Q-G9Eo0qTxPT7ZCG59IqU3c1JVWg3azI

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/03/13/ocenenie-pre-vychovavatelku-martinu-krejciovu-z-cdr-sered/?fbclid=IwAR1d9h9bT9Ty519ipU5mtsCnr7uw_JyxEeC-woirKB7ApN8vfgcCMp-YAQw

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2022/04/06/patrik-vrbovsky-alias-rytmus-na-navsteve-centra-pre-deti-a-rodiny/?fbclid=IwAR3j1P3iJq-gNeOQqlEgs_tGJvBrZyBn4Kxc8Ww_QfEhunobXgUN6zIi70I

    Pan Jankular, co Vas vedie k tomu, aby ste takto VEREJNE klamali?

    Uvedomujete si, ze v clanku nie je Vasa kandidatura spomenuta jedinym slovom ani naznakom a Vy ma tu tak VEREJNE NEPRAVOM osocujete ?

    Verim, ze si znovu a pomaly predmetny text precitate a pridete k zaveru, comu je venovany. Podstatne veci su zvyraznene tmavou farbou a mimoriadne podstatne dokonca este aj zltou !!

    Nikde nie je Vasa kandidatura spomenuta a citajuc diskusiu vidim, ze tento narativ sem vniesli diskutujuci.

    Vychadzajuc z niektorych prispevkov to vyzera tak, ze „dievca sa opilo v nespravny cas“. Ale toto rozoberat nemienim -my sa venujeme MIMORIADNE VAZNEJ teme, vychadzame VYLUCNE Z FAKTOV a tak to aj zostane.

  20. Hlavne ze sa zvládlo fotiť a kontaktovať pána Majka a skúste teda pan Jankular naučiť ako správne odniesť deti do domova vtipný ľudia to tu píšu 😄😄😄😄

  21. Pán Majko, čo tak v rámci Vašej podnikateľskej činnosti prejaviť ochotu pomôcť tomuto zariadeniu a v rámci sponzorských aktivít zakúpiť pre detský domov káričku?

  22. No jedno je pravda, že tie deti si nevybrali rodičov a ani sa do domova, či ako sa to teraz teraz v tejto modernej dobe volá nepýtali samé! A druhá pravda je že majú slovník ako kočiš, strašné niečo to počúvať! A je jasné, že fajčia, nechápem len ako môžu fajčiť večer o 22hodine a špaky vyhadzovať cez okno von na chodník! Svedkom toho je moja prepálená nová zimná bunda…

  23. Pán Majko zase klobúk dole.Pokým ste napísal to svoje riaditeľovi som myslela že ste to prepálil.Potom som si pozrela tie odkazy na články a aj som si zase prečítala ten článok a vy by ste mal toho riaditeľa žalovať.Naozaj to prepálil on.Mohol byť na koni vyjadriť sa že za to nemôže o vyplýva aj od vášho článku a hotovo.Ale obviní vás že mu robíte antikampaň.Chudák.Ako keby ste vy tomu decku predal alkohol.Je to tak ako píšete často.Ľudia nečítajú ale hneď kydajú a kydajú.Takéhoto primátora by som teda nevolila ani za nič

  24. Pani Anna prosím všimnite si autora článkov. Všetky články písala pani Tóthová, ktorá ich uverejnila aj na seredskych novinkách. Tento jediný písal konkrétne p. Majko

  25. Pán Jankular by mal vyložiť v rámci (anti)kampane karty na stôl. Dosadený koník bruška do komisie ZP. Boli dve miesta voľné a jedno si obsadil arch. Kráľ (večný dvorný architekt mesta s výsledkami alá 90. Roky) arch. Nestakom (tiež robí pre mesto) a druhé miesto obsadil práve p. riaditel Jankular. Áno čítate správne o stavbách, územnom plánovaní a z. prostredí radí poslancom riaditeľ detského domova.
    Mohol by p. Jankular prezradiť kto mu robí kampaň? Nie je to náhodou Tomcanyi ml.? A aké dohody má Jankular s Tomcanyim starším? Napr. ak by sa stal Jankular primatorom všetkých generácií tak sa kauzy ako MSBP, Malý Háj, Garbiarska a pod. zametu pod koberec a bruško si spokojne bude užívať dôchodok?

  26. Vôbec som sa z článku nedozvedela ze ten pan riaditeľ ešte aj kandiduje. Keby sa sám vo svojom príspevku nepriznal. Popravde to prvý raz počujem a ani toho pána nepoznám. Ale už aspoň viem podľa jeho správania koho voliť nebudem. Ak je pravda co tu diskutujúci píšu že on a brucho… Tak ďakujem…

  27. Nejaký ujo kariérista Jankulár, po ktorom doteraz ani pes neštekol, si mohol urobiť na tomto prípade parádnu kampaň tým, že mohol dať diplomatické vyhlásenie o tomto nešťastí, ako robia všetko pre to, aby sa to nestalo, ako sa vzorne starajú o detičky aj vo svojom voľnom čase atď. A on to takto posral. Má veľmi zlého učiteľa a vzor v primátorovi, to sa mu vypomstí. Metóda “zatloukat zatloukat zatloukat” je zradná.

  28. Majko, zas si si rypol? Dlhý čas nič a čaká na vhodnú príležitosť a máš po chlebe, kto sa mu do cesty pripletie. Martin Tomčáni….Janko nedaj sa, ale keď nevyskúšaš, nevieš……hovorí Jaro Slávik. To je škola života a neboj, Majko sa na také miesto ako Ty a Martin nikdy nedostane a to ho serie najviac, preto osiera. To je celý on, ale keby sa nič nestane, čo by vlastne robil? Hanil Sereď, fotil chodníky, trávu, lepil plagáty, nie pomáhať a radiť, ale brízgať na každého, kto sa mihne po jeho boku. Aj mne sa to stalo, chlapec potom behá jak vyoraná myš a guča hnevov, čo už? Aj taký a takto sa musia zviditeľniť, keď na viac nemajú…….

  29. divím sa diskutujúcim ktorí tu konšpiruju o cielenej vyprovokovanej akcii s dopredu stanoveným cielom, ktorí tu kydajú na Majka len preto že zverejnil článok o udalosti ktorá sa stala v našom meste. (Majko alebo jeho priaznivec kúpil dievčaťu alkohol a pod rôznymi zámienkami ho do nej nalial. Ach Majko Majko. )Veď to robí vždy a to bez rozdielu. Pamätám si na článok o chlapcovi čo robil v meste výtržnosti. Pochádzal z veľmi slušnej rodiny. Stalo sa mu to prvý krát. Otec bol veľkým kamaratom s Majkom a tak išiel za ním aby článok stiahol. Majko to odmietol a tak sa dotyčný urazil. Majko to robí podľa hesla padni komu padni. A to že pán Jankulár je pravdepodobne nasadený aby v prípade víťazstva vo voľbách sa v ničom nerýpal a nechal brucha na pokoji užívať si dôchodok o tom predsa čvirikaju aj vrabce na strome. Alebo si snäď niekto pamätá že by v tomčányho plátku uverejnili niekomu inému taký oslavný článok ako práve Jankulárovi? Taký článok neuverejnili žiadnemu členovi komisie len jemu. A je zase náhoda že práve ten istý plátok ako prvý (okrem fejsbooooku) uverejnil že Jankulár ide kandidovať? Pan Jankulár to že deti z domova fajčia ako turci a pijú je aj vaša a predovšetkým vaša vizitka. A k tomu sa ešte aj vyhovárať že nemôžete zdvíhať služobný telefón je naozaj primitívna výhovorka. Čo keby sa stalo vašim zverencom aj niečo horšie? Čo keby vyhorel domov či dieťa skočilo z mosta pod vlak či do Váhu? Aj vtedy by ste nedvíhal služobný telefón lebo je víkend? Osobne si myslím že v čase keď vám telefonoval Majko tak ste o veci bol už dávno informovaný od vychovávateľky čo je logické. Len ste nechcel reagovať nakoľko ste predpokladal že by ste povedal niečo čo by ste neskôr oľutoval.

  30. Pan Jankular písal ze nemohol dvíhať mobil neviete kde bol a co robil tak sa k tomu nevyjadrujte . A prečo by mal dvíhať nejakému pánovi Majkovi čo je on alebo kto je on ? Co on bude niekoho stavať do pozoru nejaký pan Majko a jemu sa bude pan Jankular spovedať už neblaznite. Už vidím ako by ste sa spovedali nejakému pánovi Majkovi keby to bolo vaše dieťa. A zavesil by jeho fotku na net. A zaujímavé že ako písal pan Jankular to je jediný článok co uverejnil pán Majko o domove všetky ostatné písala pani Tothova.

  31. Neviem,čo tu riešite fotku,ktorá bola zaštvorčekovaná,takže žiadny zákon porušený nebol.To by ste museli zažalovať všetky médiá.

  32. Pan, ktory píše pod značkou „pre Jankulár, máte také dobré informácie zo všetkých strán. Prečo sa hanbíte za svoje meno

  33. zdá sa, že p.Jankulár je už od vedenia mesta presne vyškolený ako dvíhať/nedvíhať SLUŽOBNÝ(nie súkromný telefón) – pošlite písomne čo potrebujete a ja vám písomne odpoviem. Takže podľa neho sa mu malo napísať asi takto: prepáčte p. riaditeľ že vyrušujeme, v meste vám leží neplnoleté dieťa z vášho CDR, je v ohrození života, ostatné deti ju za ruky a nohy odtiahli k vášmu centru, treba zavolať záchranku,….. a čakať, kým p. riaditeľ odpovie? Veď on nemohol vedieť v akej veci mu niekto telefonuje.

  34. uz nebláznite, pan Jankular URČITE nemá uloženeho Majka v telefone takže nemohol vedieť že mu vola Majko ale s najväčou pravdepodobnosťou nedvíhal neznáme čísla aby sa náhodou neprekecol

  35. Kua, sami odbornici, sice z tabora juniora, ale co uz? Len sa zda, ze vsetkym unika podstata. Malolete decko, zverene do opatery pana kandidata sa ozralo ako rusky muzik a on miesto ospravedlnenia a slubu, ze uz sa to nestane tu pinda jak sralo. Uvedomujete si, ze ho za tu ,,starostlivost,, platime? Keby sa to stalo v beznej rodine uz zasahuje socialka.

  36. Myslíte že nemá jeho číslo keď seredonline robilo články o detskom domove s ktorými sa pan Majko chválil. Treba čítať medzi riadkami. Určite to číslo uložené ma.

  37. V článku sa uvádza, že sa nedalo nikomu dovolať do detského domova, ani riaditeľovi. Nezodpovedné alebo ľahostajné voči deťom?

  38. nehambim sa za svoje meno len sa bojim Tomčányiho pomsty aby som nedopadol ako ….
    a vy sa tiež hambíte za svoje meno Jana H?

  39. Hlavne ze vy ste odborník nič neviete o chode domova. Deti majú vychádzky ako deti z normálnych rodin nie sú zavreté ako v base. Sú to deti co vymýšľajú ako deti z normálnych rodín. Vychovávateľia ani riaditeľ ich nemá na voditku takéto veci by sa nemali stavať ale to není reedukačka ale domov kde deti žijú ako v normálnych rodinách čiže chodia von vymýšľajú a robia hlúposti. A dievča si bude znášať následky tak ho už nechajte na pokoj aj pána Jankulara a nekritizujte robotu niekoho keď o tom nič neviete. Alebo si to môžte skúsiť určite by sa to vám nestalo……pan odborník.

  40. Pan riaditeľ bol zjavne na mediálnom školení u nášho mytológa a majstra v nedvihani služobného telefónu pre určité čísla.

  41. Pointa toho celého je ze od pána Majka nevíde nikdy nijaký pozitívny článok.. Na ktorého frasa tu riešite ci p.Jankular kandiduje …keby o tom nikto nevie , zopár ľudí by tu malo iný názor..ale čo už hold Seredania nikdy nesklamú .Riešte kde nalievaju a predávajú alkohol neplnoletym. Ako keby dieťa z bežnej rodiny sa nikdy neopilo. Co sa týka fotky smutné ze niekto mal na to ešte čas fotiť a volať Majkovi….asi jeho riťolez. Od Jednoty je DD len kusok co tak radšej ísť miesto fotenia a vyvolavania tam a riešiť to .Ľudia sú proste zlý

  42. Hlavne aby bolo dievča v poriadku. Ostatné už nech vyrieši polícia a vyvodí zodpovednosť. A nie sudcovia v komentároch.

  43. pre mia ten článok je o tej zodpovednosti a je to zvýraznené.ten riaditeľ sa sťažuje na kampaň prečo?v článku sa nič o tom nepíše.a pán majko to napísal jasne že riaditeľ klame.som zvedavý na ďalší článok.

  44. Ale preboha zase ze niekto kandiduje,sťažuje sa na kampaň…ja hovorím ,píšem o inej zodpovednosti človek ktorý tam bol, stál, fotil a oslovil majstra v písaní negat. článkov pana Majku . Co takto zobrať dievča, zdvihnúť zo zeme a pomôcť ? Miesto toho pozerať a fotiť to je také slovenské. Toto teda nebola snaha o pomoc .a to mi je ľúto aký sú ľudia hlúpy. V snahe pomôcť normálneho človeka ani nenapadne vybrať mobil s cieľom fotenia ale volať max RZP..keď už ten mobil mame pri sebe .A ešte raz DD je kúsok od jednoty stačilo vybehnúť tam za vychovávateľom miesto fotenia …

  45. pre mia ty nevieš čítať?tá osoba čo asi aj fotila volala do decáku a tam nedvíhali a volala aj políciu.vypadni uz riaditeľovi zo zadku a rozmýšľaj.pomohli len cudzí ľudia a keby nie fotiek tak by to ztopili zo sveta

  46. citat mozno vie, dokonca aj pisat, ale s pochopenim napisaneho to uz je horsie.
    Evidentne ide o sliepku, ktora sa rada pocuva a fascinuje ju vlastne kotkodakanie. toto je ta priblbla partia od juniorov nasich radných.
    °Takze este raz a pomaly – ide o zodpovednost sudruha riaditela za jemu zverene deti a este aj to, ze mu to platime. Nech si laskavo prestane robit kampan a zacne tie deti vychovavat. Viaceri tu pisu o tom ako vypaluju zobaky a piju pod oknami decaku. Toto si nevsimol?
    hlavne ze napisal:
    Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia…. tak jej to zdravie chran sudruh kandidat.

  47. Ja viem o týchto deťoch iba jedno ,,,neuveriteľné pijú ,, chlastajú aj drogy skúšajú vo veľkom a dievčatá prostytujú viem to lebo to skúšali aj na mňa hnus .

  48. Šak to je jasné idem na nákup len do jednoty a vikrikujú tam že ko*** a ostatné veci fajčia pijú tak potom nech sa medicína čo snich bude mamka ich nechala v domove.

  49. čítat viem aj s porozumením tak net
    .. ešte raz miesto fotenia radsej aspom zdvihnúť dieťa zavolať RZP ,poprípade bolo tam viac ľudí odniesť ju do DD. Až tam sa volala RZP …nie na mieste kde dievča ležalo a bolo fotene.. to je celé co som tym myslela . Miesto fotky ju aspom zdvihnúť A nie tu rozoberať kto kandiduje ako kto vychováva atď …to je celé. a k pánovi Majkovi len jedno mohol by konečne prispieť aj niečím pozitívnym. No a co sa týka zadkov do tých som sa ešte nenaucila liezť a ani sa to učiť nemienim…ten co to fotil sa môže hanbiť. Ak ste mojim vyjadrením myslel ze si zastávam deti z DD ako sa správajú ci pána riaditeľa tak ste to zle pochopil pochopila …

  50. Nepoznám pána J. a nezastávam si ho, ale ruku na srdce, koľko je takýchto detí (pijú, nadávajú,…) a nevyrastajú v domove, ale v normálnych a často aj v sporiadaných rodinách, len rodičia nezvládajú ich výchovu, ale na ich šťastie to nikto nenafoti a nerieši verejne.

  51. No, Mia prave si si vliezla do vlastneho zadku. Skus si precitat clanok na ktory reagujes a ked nepochopis co sa tam pise, tak popros niekoho s rozumom. A uz nereaguj, len sa dalej strapnujes.

  52. Je zaujímavé pán Majko, že sa zaujímate o pána Jankulara práve po ohlásení jeho kandidatury,to že to nie je v článku spomenuté, neznamená, že o tom neviete však?😅 Že ste sa nezaujímali o jeho osobu počas jeho osemročného pôsobenia na poste riaditeľa a čo všetko tento mladý človek dokázal spraviť. Ako vyzeral detský domov pred jeho pôsobením a ako vyzerá teraz napr… a ak tu aj boli články v pozitívnom slová zmysle, tak určite nie z Vášho pera…tak ako sa predmetný incident stal dievčaťu z detského domova, tak sa to mohlo stať ktorémukoľvek dieťaťu z normálnej rodiny ako aj Vášmu vlastnému… aj o tom by ste písali články, aký ste nezodpovedný rodič a fotili ho na chodníku?? Ako som čítal vyššie, tak p. Jankular sa vyjadril, že stanovisko k danej situácii vám môže dať tlačový odbor…nie on sám… Tak o čo vám ide?
    Žeby sa protikampan začala?? Typické slovenské, závisť a neprajnost…

  53. Pán Anonym, miešate niečo čo sem nepatrí a ignorujete, že sa tu otvoril závažný problém spoločnosti alkohol. Ale tiež Vám nikto nebráni vymenovať zásluhy pána riaditeľa, samozrejme tie dôležité pre vstup mladých ľudí do reálneho sveta.

  54. Deti si robia čo chcú.Neni možné štát každému pri zadku.Zalezi aj akých majú kamošov a s kým sa stretávajú.Riaditel nemôže mať každého na retiazke.

  55. Pre anonym ..ty si riadny….. ach môj bože .. nechaj si svoj názor ja mam svoj Pekný deň Vám prajem
    Na takých ľudí ako ste Vy sa nedá ani hnevať. 🙈

  56. S Majkom nemusíte súhlasiť pri vakcínach ale tu má jasnú pravu.V texte nepoužil kandidatúru a to dievča sa malo opiť po voľbách?Ten Jankulár to pekne prehnal a brucho si musí hľadať iného koňa.

  57. Áno zásluhy má: decak zateplený, dvor vykachlickovany, aj Rytmusa zavolá. Akurát to sú veci, ktoré sú druhoradé pri tejto inštitúcii. V prvom rade má deti vychovávať a chystať do života a to sa pod „mladým, úspešným“ manažérom nejak nedarí. Viď príspevky, že pitie alkoholu či fajčenie je štandard. Čo pán riaditeľ preto robil aby tomu zabránil? Takéto excesy sa pri zlom vedení a výchove budú len kopiť. V skratke pozlátko na vonok pekné vnútri nefunkčná inštitúcia. Čo mi to len pripomína v Seredi ešte?

  58. A čo konkrétne prehnal ? Alebo nemáte šajnu co píšete? Poznáte ho? Stretol ste sa s ním niekedy? Robili ste v detskom domove? Ak ste ani na jednu otázku neodpovedali áno tak radšej nekomentuje niečo a hlavne niekoho koho vôbec nepoznáte. Ja sa nikoho nezastavam len ma fascinuje ako ľudia idú komentovať niečo a niekoho o com absolútne nič nevedia. A čo keď to prehnal TEN Majko ? Neviem nepoznám ani jeho ani jeho pohnútky tak sa k tomu nevyjadrujem a nepíšem komentáre kto co prehnal keď nikoho z nich nepoznám. Ublížil vám niekedy ten mladý človek keď ho tu osočujete? Co keby to bol váš syn alebo otec. Som smutná z vás ľudí ako sa dokážete žrať jeden druhého ubližovať si aj keď slovné a duplovane niekomu koho vôbec nepoznáte 😔

  59. Riaditeľ detského doma nieje vychovávateľ tak ze vôbec nemá deti vychovavat presne ako píšete je manažér. Na výchovu tam ma pedagogických sociálnych zamestnancov psychológov atď . Jeho úloha je presne to co píšete zabezpečiť financie aby sa deťom domov nezrutil na hlavu, zatepliť aby sa ušetrilo na kúrení a deti mohli ísť za ušetrené peniaze napr. do táborov áno aj takého Rytmusa tie deti v živote veľa radosti nemajú tak im neberte aspoň to. Odkiaľ viete že je vnútri nefunkčný boli ste tam? Hovorili ste zo zamestnancami ? Ako písala pani vyššie súdiť niečo o com viete prd keď si myslíte že riaditeľ ma deti vychovavat už len týmto vyjadrením ste ukázali že ste mali radšej ten komentár zmazať alebo asi viete prečo ste to písal ako anonym aby vás tu nemali za hlupáka.

  60. vecer po 21 hodine by mali byt uz asi v izbach a nie sa prechadzat po meste a potom asi idu oknom naspet co ich nikto nekontroluje

  61. Vidím,že predvolebná antikampan je už v plnom prúde,a nezačal ju nikto iný ako majko😁 ten,čo ani nekandiduje,lebo sa bojí.

  62. Presne tak, riaditeľ je manažér,ktorý zabezpečuje chod celej inštitúcii hlavne po organizačnej, technickej a finančnej stránke… ale to ľuďom „znalych pomerov “ ktorí v živote neriadili asi ani vlečku s hnojom..ťažko vysvetliť …keď nemajú ani šajnu ako tieto inštitúcie fungujú ale mudrovat a súdiť budú…

  63. Skúste Vy odborníci dať doma toľko pravidiel svojim teenagerom koľko majú v domove, a asi Vás budú zbožňovat. Aj Vaše deti podpisujú pred vychádzkou, že boli poučené ako sa majú chovať?

  64. Riaditeľ deti vychovávať nemá ale má zodpovednosť aj za výchovný proces a v prvom rade má plnú zodpovednosť za celú inštitúciu ako finančnú tak aj za životy tých mladých ľudí. Manažér nie je o „zháňaní“ peňazí ale menezovani zdrojov a zdroje sú aj ľudské. Ak má pán riaditeľ v zariadení vychovávateľov čo nedokážu deti vychovávať, nevenujú sa im nemá vytvorené dostatočné postupy, resp. nemá na to ľudí, ktorí ich dodržiavajú asi to nie je taký dobrý manažér. Ale presne takto to funguje vždy a všade pri takýchto akozemanazaroch, dokiaľ nie je problém tak sú majstri sveta čo všetko vybavili ale keď sa stane niečo zle tak zrazu sú zodpovední iní nie on. Keby bol chlap tak dnes už dávno oznámi, že odstupuje z postu riaditeľa minimálne dovtedy kým sa to nevysetri, ale chápem v našom meste sa stačí obrániť tým, že je to antikampaň a ešte najväčšie problémy bude mať samotné dievča.

  65. Prečo by mal odstupovat? On bol z niečoho obvinený? Situáciu určite riešia príslušné orgány, ktoré sú na to kompetentné v súlade so zákonom a príslušnými predpismi. On porušil niekde zákon alebo predpisy…. Či vy ste sudca?
    Trápne úbohé…

  66. Tak Pre Eva 19:21 nám to všetkým vysvetlil určite má bohaté skúsenosti s riadením domova. Takýchto samozvanych mudrlantov od stola mam najradšej co sa ako ma a nemá. Volajme ich vlečkari🤣🤣🤣🤣🤣. Koment Anonym 19.10 👍👍👍👍

  67. Akurat som videl reportaz v hlavnych spravach, dievca bolo vyzdvihnute z domova na osobnu zodpovednost ktoru podpisal plnolety chlapec, tym padom sa za nu zarucil a zodpovedal, a ze ju vratil ozratu???…takze zo strany riaditela nebolo asi pochybene, ozrala sa pocas jej osobneho volna, a vy tu uz stavate k muru riaditela aj vychovavatelov, socialnych pracovnikov, upratovacku a proste seckych

  68. Ano, bol. Pod jeho vedenim doslo k ohrozeniu maloletej alkoholom. Staci takto? Vy tupci. Alebo ma prist na navstevu vnucky ujo richter s modrymi tabletkami?

  69. Keby sa moja 15 rocna dcera vonku ozrala na mol, a hodia mi ju ku vchodu, volam zachranku, a zistujem kto jej podal alkohol, aj ked je pod mojim vedenim – zodpovednostou, ani dcere ani tomu kto ju ozral , resp. pila by som to nedarovala. Inak chvalabohu ze je to dievca v poriadku…

  70. Pán Majko to sa vôbec nehambíte vymyslieť nejaký príbeh s opitým dievčaťom ktoré musí zachraňovať záchranka ? Fotky stiahnete z internetu a vymyslíte si že vám ich poslala neznáma osoba. A to všetko len a len preto aby ste zaútočil na nejakého Jankulára ktorého ani nepoznáte. Aspoň keby ste s týmito výmyslami počkal po voľbách. Ale vy nie. Vy musíte útočiť proti človeku ktorého ani nepoznáte už pred voľbami len preto aby ste mu ublížil.
    Že vám nie ja hamba.

  71. On je obycajny kokot.paparaz len zle xhce kazdemu robit sak xo novinar,ale raz mu niekdo da za to na papulu q to by si zaslúžil.

  72. Staci kuknut z okna kto tam blizko byva pobede a aj mensie decka na vychacke idu do mesta kade tade. A na ludi pluju hresia a vypituju cigi pri jednote aj lekarni

  73. Kolega v práci mi ukázal rozhovor s tým riaditeľom Jankulárom u mladého Tomčányiho a vygrcal som sa.Voľakedy stačí málo a pochopíme ako je ľuďom podsúvané zlo a my to nevidíme.Tento kandidát bol pretlačený do komisie,propaguje ho Tomčányi a po tomto extenpóre sa šíri aj kadečo z kuchyne z toho domova.Riaditeľ toho bude asi veľa vysvetlovať. Že už bol moc sebavedomý a už to preháňal.

  74. Anonym?????????? 8:11. Z kuchyne? 🤣. Prečo nenapíšeš meno keď tak veľa toho vieš. Aby sme sa my nevygrcali z teba? Keď si ani internet nevieš zapnúť a kolega ti to musí prehrať. Asi mate toho veľa v práci na robote šéf by bol rád.

  75. Pán Majko článoček o vyjadreni toľko očakávaného vyjadrenia zo strany príslušného orgánu detského domova nebude?? Včera sme ho mali možnosť vidieť v priamom prenose v televíznych novinách… teraz co ste ticho…keď toto nevyšlo, tak ideme ociernovat riaditeľa ďalej… info z kuchyne,…😅sa aspoň podpis…fuj, grc…

  76. Žasnem. Čo sa to deje s ľuďmi. Panička nájde opitú dievčinu tak spraví najprv cvak cvak aby mala senzáciu pre pána Majka, ktorý otom napíše senzačný článok. Obaja ste úžasní mimochodom keď toto čítate. Ani vo sne by ma nenapadlo si takto človeka fotiť a zverejňovať . IQ tykve.A keď už ste vykonali túto senzáciu tak vás ani nezaujíma či je dievča ok hlavne že ste to tu rozprúdili. Dúfam že si tlieskate.

  77. Manipulátorovi a usilovnému tvorcovi verejnej mienky Majkovi ide vždy o vyvolávanie nenávistných reakcií. Informáciu zabalí do kabáta „objetívnej“ správy a špinavú robotu urobia za neho anonymní hrdinovia. Len tak ďalej SOL!

  78. Okázalé predstavenie člena komisie na juniorovom plátku, zrejme nemal nikto nič obdobné v tomto propagačnom plátku, následné ohlásenie kandidatúry je absolútne očividné, kto s kým, kedy a kde. Treba agendu odovzdať mladšiemu, niekomu, kto sa nebude vŕtať v starých veciach. Pompézne oznámiť, že v najlepšom sa odchádza a treba nechať priestor mladším. Podporiť, propagovať a ak by sa náhodou objavil protikandidát, ktorý by mal väčšiu šancu, zvážiť, či by predsa len nebolo lepšie kandidovať, aby nedajbože neprišiel niekto, kto sa vŕtať začne… Ale ak má budúci primátor požívať u svojich podriadených takú „úctu“, ako pán kandidát, tak to nebude žiadna sláva.

  79. Pamätam si pred 50 robim deti z detskej domov boli vzdy s tou vychovavatelkou (velmi korpulentna pani) vonku.Boli super vychovane.Ked chceli s nami hrat futbal vzdy nas poprosili AJ sa nam mladistvym AJ podakovali. My sme to kvitovali a hrali spolu s nami.Vzdy sa pekne podakovali. Vyzera to Tak, ze dnesny Personal detskeho domova nema nato svoje funkcie zodpovedne zastavat . Pytam sa kto je za nabor takychto neschop nych-vratene riaditela-zodpovedny. Cloveku je na vracanie.

  80. Akosi mi unikla pointa…toto je článok o kandidatúre riaditeľa detského domova? Akurát tak za účelom pospinit a zdiskreditovat….tak ako ste nás horlivo informovali o tejto vami vyvolanej kauze..za účelom ociernovat a spinit..tak nás prosím láskavo informujte aj o výsledkoch šetrenia…a mohli by ste láskavo doplniť aj ospravedlnenie riaditeľovi… a nie urobiť si špinavú robotu a cusat potom ako voš pod chrastou….lebo robota už bola spravená že…

  81. Majko klasika samozrejme, totalne tendencne napisany clanok, este krasne pozvyraznoval a dal tucnym niektore texty, presne jak to robia topky a novycas. Neviem kto si on mysli ze je ked si bude klast podmienky akymi sposobmi (email / telefon) protistrana bude s nim komunikovat.

    ak by bol profesionalny novinar tak napise „stanovisko riaditela jankulara sa nam nepodarilo ziskat“. a bodka. ludia si urobia zaver. lenze tento clanok aj autor je na urovni toho robocopa co chodil s kamerou a vsetkych provokoval (martin dano). lenze on ma k profesionalnemu novinarovi tak daleko jak ja ku kardiochirurgovi takze to tak aj vyzera.

    Jankular samozrejme zlyhal ze sa odvolava ze sa nemoze vyjadrovat k maloletym detom kvoli ochrane ich sukromia. podla mna total alibizmus, kto iny sa ma vyjadrit ak nie riaditel. pokial viem tu nejde o to konkretne dieta ale o to ako chcu v buducnosti tomu zamedzit pripadne vyjadrenie k samotnemu incidentu.

  82. Tá dnešná mládež nič nevidrží 😀😀 každý ako moralizuje ale ruku na srdce kto sa takto nestrískal ako 15 ročný len s tím rozdielom že my sme sa aspoň skovávali v prírode keď som to prehnal prespal som sa a nikto nič nevedel keby ma hentak našli v meste jooj to by bol riadny prúser doma 😁

  83. páči sa mi postoj pána majka.profi článok a jediná reakcia na hlúpu prezentáciu kandidatúry riaditeľa.hanba na makrýze aj v novom čase.žiadne hádanie od majka a len čakajme čo bude.majko riaditeľovi dal vedieť že niečo bude.by som sa čudoval keby po tom útoku od riaditeľa aj bruchovej úderky nebolo!!!!

  84. Pán Majko prečo sa nebránite? Riaditeľ na vás nakydal že mu robíte protikampaň a že zneužívate na to aj naslopané decko za ktoré on zodpovedá.Vy Pán Majko ale nepísal o voľbách nič.Nevadí vám že ten pán riaditeľ klamal?

  85. Čo sa stále navažate do p. Majka. Čo máte zalepené oči! Veď Sereď je nechutné mesto, nič žiadne atrakcie a cudzím návštevníkom nie je čo ukázať. Smutná realita. Neviem ktorý predstaviteľ mesta to napraví, súčasny tažko a noví budú sľuboval ako zakaždým.

  86. Pan Majko, prestaňte neprávom ociernovat tohto mladého človeka, o práci ktorého nemáte ani šajnu, karma je zdarma pán Majko, všetko vracia…

  87. brucháči a jankuláci ako tu Majko utočí a dehonestuje Jankulára? Iba popisal fakty a žiadal jediného kompetentného o stanovisko. A tým je v tomto prípade riaditeľ Jankulár. Alebo mal požiadať o stanovisko kuchárku ? Brucho junior ho vo svokom platku ospevoval jak sto členný spevokol. Tu sa človek mohol napríklad dočítať ako je Jankulár najvyťaženejšia osoba v tomto meste a sice 7 dní v týždni 24 hodín denne. Len keď sa ma vyjadriť k prúseru tak to zrazu neplatí.

  88. občan 12. apríla 2022, 15:00 – preco sa nebranim? Vsetko ma svoj cas a postup.
    Zatial strucne a len FAKTY:

    – clanok NIE je o Jankularovi, ale o dievcati, ktoremu niekto nalial alkohol do stavu, ze ju mohol ohrozit na zivote a o tom, ze dievca nevie, kedy ma dost, resp. ze vo svojom veku alkohol pozivat NESMIE !!

    – clanok je aj o tom, ze zariadenie cely vikend NEkomunikovalo a nik v nom nedvihal telefon zverejneny ako kontaktny na webe.

    – clanok je aj o tom, ze ani riaditel, teda osoba ZODPOVEDNA ZA CHOD ZARIADENIA sluzobny mobil nedvihala.

    O com clanok nie je?

    V celom clanku NIE JE SPOMENUTA KANDIDATURA tohto pana ako sukromnej osoby v komunalnych volbach. Ja som si to NEriesil, nateraz ani neriesim, no riesit budem.

    Pan Jankular, kandidat na post primatora totiz VEREJNE KLAMAL a ON JEDINY podpisany svoju kandidaturu spomenul a VEREJNE obvinil konkretnu osobu z protikampane.

    Keby to nebolo tak tragicke, urcite by sme sa zasmiali. No nemozeme, pretoze on ZNEUZIL prvu temu prinesenu nahodou (?) na verejne osocovanie inych a to ako odklonenie od zavaznej temy, ktorou je jeho NESPOCHYBNITELNA ZODPOVEDNOST ZA DETI.

    Pan Jankular si pravdepodobne neuvedomil, ze sa vyjadruje VEREJNE a to aj zo svojho profilu na socialnej sieti zalozeneho na politicke ucely.

    Pan riaditel Jankular dostane moznost ospravedlnit sa za VEREJNE prezentovane NEPRAVDIVE vyroky adresovane mne a to nielen na SOL, ale aj na FB.

    Ako SOL, tak ja osobne ODMIETAME taketo spinave praktiky a aj tu v diskusii nateraz zial plati – cim horsie, tym lepsie.

    Bezny diskutujuci totiz nevidi, akym sposobom a kolko ludi spustilo primitivne spamovanie diskusie „na jeho obranu“.
    Velmi, skutocne velmi zla taktika…

    Netreba mat obavy, clanku sa verejnost docka. My ale narabame s faktami, nie nezmyslami, takze v nasom pripade to nie je o troj riadkovom prispevku pocas reklamy medzi filmami, alebo niekde pri cigarete.

    Zvyknem hovorit – ked som kludny ja, moze byt aj slusny citatel, alebo krok za krokom…

  89. majko,pocuvaj,aky zakon uklada aby dotycny tebe,alebo SOL dvihal telefon?ty si akoze kto? minister?prokurator?nadriadeny jankulara? si v nejakej funkcii aby tebe niekto mal povinnost dvihat telefon?
    co si uz o sebe myslis,ze si viac ako boh?
    namas ani novinarsku akreditaciu,kto si vlastne?nema to nahodou riesit policia?alebo si policajt?

  90. toľko zloby a nenávisti ako sa zišlo pod Majkovym vyjadrenim sa len tak nevidi. Majko evidentne trafil klinček po hlavičke

  91. Pán Majko pri každom článku triafa do čierneho.Toto bude ťažký boj a keď už teraz prasatá takto útočia, tak je treba počítať zo všetkým.

  92. jankulár sa zachoval ako ambiciózny amatér.tak skončí.zvedavá som na to či sa jeho správanie čo popísal pán majko bude páčiť jeho nadriadením.robí im hambu jako svet

  93. Ziadame diskutujucich, aby sa venovali teme. Riaditel statneho zariadenia si zial pomylil svoju pracu so sukromnymi aktivitami co vsak neznamena, ze to jemu a jeho trollom bude na SOL tolerovane.

    Odmietame zneuzivanie media na spinavu kampan kohokolvek a verime, ze si aj zriadovatel CDR uvedomi neprofesionalne konanie zo strany riaditela, ked do pracovnych veci de facto statny zamestnanec taha politicku kampan. Je to neprijatelne a dehonestujuce nim zastavanu funkciu.

    Utocne prispevky a prispevky vkladane v rozpore s pravidlami diskusii, budu mazane.

  94. Veď to je úplne štandardný postup, idem okolo, vidím bezvládne dievča na chodníku, deti kričia o pomoc, tak čo spravím ako prvé, no predsa vytiahnem mobil, pofotim si bezvládne dievča z každej strany a okamžite volám pánovi Majkovi😅 čo sa stalo a policajtom ..namiesto poskytnutia pomoci a privolania RZP, keď už sa okoloidúci zaujímal/a čo sa stalo… neuveriteľné….

  95. A nemohlo to byt inak? Pridem, vidim, poskytnem prvu pomoc, zavolam kam treba ked nezdvihaju tak zavolam rzp.. neskor, moze sa tomu povedat prevencia tak sa urobi foto aby sa dalo neskor problemu predist ? Aby sa to nemuselo zopakovat ?

  96. No okoloidúca žiadnu pomoc podľa článku dievčaťu neposkytla ani neprivolala rzp…čo stihla urobiť cvak cvak… tak najprv poskytnem pomoc, ak je niekto v bezvedomí, tak v prvom rade volám záchranku a až potom zisťujem a volám zodpovedným osobám…a policajtom, čo by urobila aj záchranarska služba sama, keby zistili ,čo by zistili, že sa jedná o maloletu osobu pod vplyvom alkoholu

  97. To keby išlo o dievča z normálnej rodiny, tak najprv si ju pofotite, potom pol hodinu zistujete, kto sú jej rodicia, ktorí môžu byť kľudne v tej chvíli na opačnom konci republiky…a pozeráte na bezvládne dievča na chodníku, ktorá kľudne mohla byť v tej chvíli v ohrození života? To skutočne?

  98. „Utocne prispevky a prispevky vkladane v rozpore s pravidlami diskusii, budu mazane.“
    Zapíšte si preto všetci dobre za uši!!!
    O tom, ktorý príspevok je útočný a v rozpore s pravidlami diskusie, rozhoduje len a len Miloš Majko, lebo SOL je jeho médium. Preto môžete nadávať a útočiť iba na Jankulára a tých, ktorí majú iný názor ako Majko.

  99. V prvom rade volám záchranku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a to ostatné čo teraz okolo vzniklo,riadne,ale riadne smrdí! A ešte je tu otázka,či stačí zaramkovat oblicaj,a potom tu bez ostychu vyvesiť fotku deti.

  100. Amatér, ktorý absolútne nemá šajnu a skúsenosti v samospráve ohlási kandidatúru na primátora, lebo bachor si to dobre premyslel a bachor junior mu spraví megakampaň. Hyper, super, mega člen komisie, ktorý spasí mesto ešte ako člen komisie, musí predsa ako primátor urobiť z toho chlieva výkladnú skriňu. Leda tak ve snu.

  101. Obyvateľ máš pravdu. Určite tých skúseností v samospráve máš viac. Očakávam, že ohlásiš svoju kandidatúru a z chlieva urobíš výkladnú skriňu.

  102. Majko tu cele roky bezplatne mapuje vešleré dianie v meste od havárií, cez prúsery poslancov a primátora krádeže az po excesy vyrtznikov, vandalov či ožranov v meste. Vtedy ste spokojní ked sa okamžite dozviete čo sa deje v meste. A zrazu ak sato dotkne konkretnej osoby tak je ohen

  103. A najsmutnejsie na tom je to, ze hento riaditelske pako nikto z tych panghartov co ho obhajuju nepozna. Dostali pokyn pisat, tak pisu. Dementi.

  104. Anonym 13. apríla 2022, 14:06 – nie je ich vela. A z toho mala, vacsina zasadne vklada prispevky sposobom zametajucim stopy, aby mala v pripade porusenia zakona poicia stazene vysetrovanie.

    Preukazatelne ide o cielene trollovanie, ktore dokresluje VEREJNE vyjadrenie riaditela detskeho domova Jankulara cez profil kandidata na primatora.

    Zasadna chyba, ktorej sa pan riaditel DD dopustil. Demaskoval svoje umysly a urobil presne to, z coho VEREJNE NEOPRAVNENE (znovu preukazatelne) obvinil SOL a autora clanku.

    Zastavit tieto primitivne prispevky vie len on. My sme prijali nevyhnutne opatrenia na ochranu pred zneuzivanim media na spinavu, odpornu a primitivnu propagandu.

    Kandidat do komunalnej politiky…

  105. Že by si nám ukázal Majko v diskusii ,ktoré sú to príspevky, ktoré zametaju a sťažujú polícii vyšetrovanie? Zatiaľ jediný, kto tu zameta stopy si ty, vymazavanim pre teba nepohodlných príspevkov !!! Ľudia si už obraz môžu urobiť sami… Trollovanie? My nemáme demokraciu, slobodnú vôľu a slobodu prejavu?!!!

  106. No ja ti to poviem úplne ale že úplne presne. Ak niekto povie niečo proti hneď utekáš s trestným oznámením. Chápeš to? Ak nie čitaj pomaly pred zrkadlom nahlas a viackrát ….

  107. Škoda, že Vás netrápi, či to dievča z toho detského domova je v poriadku? O tom nás nebudete informovať? Ale čo Vás trápi je, že každý kto má iný názor na situáciu, taký aký sa Vám nepáči je označený za trolla alebo je vymazaný..lebo ľudia asi nemajú vlastný rozum, názor ani uvažovanie… To o niečom svedčí…ale o Vás pán Majko, o Vašej nestrannosti a objektivite…

  108. Pre M@M 13. apríla 2022, 20:29 – mat iny nazor je v poriadku. Verejne ohovarat je trestne.
    Trestne je aj napr. sirit rasovu neznasanlivost.

    Takze aj sloboda slova ma urcite zakonne obmedzenia.

    Tak znovu: – akym sposobom je podla Vas obmedzena demokracia, slobodna vola a sloboda prejavu?

  109. Anonym 13. apríla 2022, 20:48 – NIE, o zdravotnom stave toho dievcata informovat nebudeme. Informacie totiz neposkytne ani DD, ani zriadovatel, ani nemocnica a ani policia.
    Pre priemerne inteligentneho jedinca by to malo byt pochopitelne, ide o dieta. Ti poodpiemerny „maju vlastny rozum, nazor aj vlastne uvazovanie“.

  110. Aha…o dieťa… ale uverejňovať fotky v bezvedomí s tým problém nebol… ako aj ta Vaša samaritanka…ktorá namiesto poskytnutia prvej pomoci a privolanie RZP!!! najprv vola policajtom, lebo určite ju to dieťa v bezvedomí ohrozovalo na živote…a potom Vám …ako najvyššiemu sudcovi…tohto mesta čo sa stalo… potom vyvoláva zodpovedným….a keby sa tomu dievčaťu bolo dovtedy niečo stalo… tak čo potom….ja len dúfam, že je v poriadku a o tom IQ by som na Vašom mieste radšej pomlcal….by ste sa mohli naučiť aspoň spisovnu slovenčinu, keď ste už ten novinár…“ti poodpriemerny “ sa píše s mäkkým i….Nominativ množného čísla…

  111. Anonym 13. apríla 2022, 21:17 – dakujem za upozornenie.

    Takto anonymizovana fotografia je uverejnena v sulade s legislativou.

    Pre upresnenie, kedze ste to prehladli v clanku – osoba najskor zistovala, v akom je dievca stave.

    Nasledne volala do zariadenia, ktore za maloletu ZODPOVEDA. Volala 2X za sebou a NIK ZVEREJNENE CISLO NEDVIHAL.

    Potom volala na MP.

    Asi o 2 hodiny sa zaujimala o to, ci je o dievca postarane a kedze sa nedovolala do DD, dala vediet nam.

    My sme v prvom rade volali do zariadenia, kde rovnako ako pri jej telefonatoch – NIK NEDVIHAL !!

    Nasledne sme volali riaditelovi DD Jankularovi na slozobny mobil – nie raz – a ani on NEDVIHAL.

    Tak sme ohlasili policiu.

    Vsetko je zdokumentovane, preto si dovolim napisat, zopakovat a zdoraznit, ze riaditel DD Jankular vo svojom vyjadreni VEREJNE KLAME.

    A je smutne, ze riaditel DD Jankular sa k ciste sluzobnym veciam tykajucim sa mimoriadne vazneho a citliveho pripadu opitehe dietata za ktore zodpoveda, vyjadruje verejne z profilu kandidata na primatora mesta.

    Riaditel DD Jankular tak ako jediny (okrem diskutujucich) do pripadu vniesol svoju kandidaturu do komunalnej politiky, cim sa zachoval uplne neprofesionalne a v rozpore s etikou.

    Pochopene, alebo je potrebne este podrobnejsie?

  112. Pán Majko niekde hore ste písal že vám nevadia tie arogantné príspevky na vás.Vy jediný tu vystupujete pod menom čo zneužívajú diskutujúci.Naozaj vám nevadia tie nadávky aj keď tí ľudia naozaj nemajú pravdu?

  113. Anonym 13. apríla 2022, 22:08 – sem tam vystupuje pod menom aj iny. Skoda, ze len sem tam.

    Vadia mi prispevky, ktore nie su pravdive a umyselne je v nich klamane.

    Vadia mi nadavky a napisal som toto:

    „Ako SOL, tak ja osobne ODMIETAME taketo spinave praktiky a aj tu v diskusii nateraz zial plati – cim horsie, tym lepsie.

    Bezny diskutujuci totiz nevidi, akym sposobom a kolko ludi spustilo primitivne spamovanie diskusie „na jeho obranu“.
    Velmi, skutocne velmi zla taktika…“

    Asi Vas zaujalo to „cim horsie, tym lepsie“.

    Niekedy pre zozbieranie dostatku podkladov potrebnych na dokazanie niecoho konkretneho, doleziteho, zial obetujem svoj vlastny komfort a necham na seba nakydat tolko nezmyslov, nadavok a sraciek, kolko je treba k tomu, aby bol cieleny a organizovany utok zrejmy.

    Mozno si este ludia spomenu na obdobne nevyhnutnosti, ako napr. moja ziadost zadana na MsU o vydanie stavebneho povolenia na postavenie stanu na vlastnom dvore a zatlcenia 10 ks kolikov k rajcinam, ktore nemam.
    Aj tu sa spustila nepricetna debata ludi ani len netusiacich, z akeho dovodu som toto urobil.
    Zial, len takymto vazne masochistickym sposobom som mohol ziskat dokaz o ucelovom zneuzivani zakona zodpovednou pracovnickou MsU voci inemu obcanovi.

    A nie, este stale nebudu podrobnosti zverejnene, no budu v pripravovanej knihe a to vratane dokazov ZNEUZIVANIA ZAKONA a tym MOCI vedenim mesta, resp. kompetentnymi ludmi vo funkciach.

    Mozno tolko na vysvetlenie. Ostatne nepochybne pochopite z kontextu obsahu diskusie a clanku.

  114. v článku na Seredsity najmladší pán riaditeľ na Slovensku v rozhovore s ním uviedol, že ako riaditeľ musí byť k dispozícii 24/7 hodín ! Tak ako to že nedvíha telefón počas tejto ním vymedzenej doby, keď má byť k dispozícii?
    To, že sa opilo nejaké dieťa nie je veľký problém. To sa naozaj stane aj v najlepších rodinách, aj v najlepších DD. Lenže to, že v DD nikto nedvíha telefóny, dokonca ani p. riaditeľ v dobe 24/7 služobný telefón, je problém. A ešte väčší, ako to nezvládol odkomunikovať.

  115. seredan 14. apríla 2022, 10:53 – za najvacsi problem pana Jankulara stale povazujem VEREJNE KLAMANIE OBCANOV. Ak riaditel verejne klame vo svojom vyjadreni obcanom a tym, ktori dietatu za ktore ako riaditel NESIE ZODPOVEDNOST otazkou je, ci o pripade pravdivo informoval zriadovatela.

  116. abcde 15. apríla 2022, 18:41 – co ma (aku vinu ci zodpovednost) nahodou iduca osoba po meste a ja spolocne s uplne opitou chovankynou DD za ktory zodpoveda jeho riaditel Jan Jankular?

    Dakujem za konkretnu odpoved.

  117. Mlady Jankular bol, je a bude debilko. Odjakziva. Taka trapna trubička ktora by bez svojho otca robila v sklade v lidli. Odmala bol neschopny, A preco po incidente nedvihal telefon? No lebo sa isiel opytat svojho tatička ze co ma robit. Robit co najmenej a zarobit co najviac to je heslo Jankularovcov. A co sa tyka stareho, chlapci z akcii Venal by vedeli porozpravat ako im napomahal, pocas toho co bol riaditel kriminalky…

  118. Tie deti z detského domova tam vždy poobede bez dohľadu v skupinách hlasno komunikujú, pokrikujú po sebe. Je to skoro na dennej báze oproti starej lekárne alebo až pri Jednote. Naozaj by ich nemali takto nechávať, lebo potom vymýšľajú a človek nikdy nevie, čo ich napadne, keď ide okolo.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img