ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Systém protivzdušnej obrany S-300 Slovensko darovalo Ukrajine – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na základe medializovaných informácií a ich dnešného verifikovania premiérom SR Eduardom Hegerom, Slovenská republika systém protivzdušnej obrany S-300 darovalo Ukrajine.

„Môžem potvrdiť, že Slovenská republika na základe žiadosti Ukrajiny o pomoc pri výkone sebaobrany v zmysle článku 51 Charty OSN ako priamy následok ozbrojenej agresie zo strany Ruskej federácie, darovala systém protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine.

Ide o zodpovedné rozhodnutie, ktorým SR, ako krajina, ktorá podporuje mier, slobodu a ochranu ľudských práv, poskytuje pomoc vo forme čisto obranného systému Ukrajine a jej nevinným občanom, pričom veríme, že tento systém pomôže zachrániť čo najviac nevinných Ukrajincov pred ďalšou agresiou Putinovho režimu.

Darovanie systému neznamená, že Slovenská republika sa stala súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Rovnako ubezpečujem, že obranyschopnosť Slovenskej republiky je naďalej zabezpečená a v najbližších dňoch bude posilnená dodatočným systémom protiraketovej obrany zo strany našich spojencov“ uviedol Eduard Heger.

Protivzdušný  obranný systém bol nakladaný na železničnej stanici v Seredi a v titulnej fotografii sa nachádza presun vojenskej techniky na stanicu k nakládke.

 

Jaro Naď – minister obrany SR na sociálnej sieti uviedol:

ZA SYSTÉM S-300 SME NAŠLI ADEKVÁTNU NÁHRADU, PRETO UŽ CHRÁNI NEVINNÝCH UKRAJINCOV

Na žiadosť Ukrajiny a po zabezpečení ďalšieho špičkového systému Patriot, ktorý príde na Slovensko v priebehu budúceho týždňa, sme dosluhujúci systém S-300 dopravili bezpečne na Ukrajinu. Ukrajina má plné právo dostávať takúto podporu v zmysle článku 51 Charty OSN, ktorá hovorí o pomoci pri výkone sebaobrany.

Ide o zodpovedné rozhodnutie, ktorým podporujeme mier, slobodu a ochranu ľudských práv. Nevinní Ukrajinci sú odhodlaným národom, ktorí chcú brániť svoju vlasť a za pomoci obranných prvkov, akým je systém S-300, zachránime stovky ľudských životov.

NEŤAHÁME SLOVENSKO DO VOJNY
– Darovanie systému neznamená, že sa Slovenská republika stala súčasťou konfliktu, kto to tvrdí, klame
– Konáme v zmysle dohovorov a postupujeme rovnako, ako ostatné demokraticky zriadené spoločenstvá, ktoré si uvedomujú, že boje na Ukrajine, sú zároveň otázkou našej budúcnosti

OCHRANA A OBRANA SLOVENSKA JE PLNE ZABEZPEČENÁ
– V priebehu budúceho týždňa na Slovensko dorazí už štvrtá batéria systému Patriot. Dve poskytli Nemci a jednu Holanďania, túto štvrtú poskytnú naši americkí spojenci
– Všetky batérie budú postupne rozmiestnené tak, aby pokryli územie Slovenska a budú tu dovtedy, kým to bude potrebné
– Štyri batérie špičkového systému Patriot v najmodernejšej verzii PAC 3 poskytujú neporovnateľne vyšší obranný potenciál ako jeden nemodernizovaný systém S-300 z roku 1987. Ide teda o jednoznačné posilnenie obrany Slovenska 

 

zdroj: MO SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vyborne!!! Este tie stare migy co opravuje ficov kamarat vyboh im dajte nech si brania deti a rodiny proti okupantom a znasilnovacom!

  2. Títo pätolízači by už mali odstúpiť. Toľko zla už narobili a teraz ešte ohrozujú bezpečnosť krajiny. Stavím sa že v prípade konfliktu by ako prví zdrhli z krajiny. Im ide iba o vlastne blaho 🤬🤮🤑

  3. Kto to tvrdí, že zaťahujeme Slovensko do vojny,klame,povedal Naď.Ty zmrd plešatý,ty si klamal v priamom prenose 😡,keď si v relácii “ Na telo“, tvrdil niečo iné.

  4. S300 je obranny system cesi posielaju tanky ake zatahovanie do vojny??? Ved ked tam rusi nebudu lietat nemaju sa coho bat. Preco tam rusi vlastne lietaju?

  5. Tvrdil,že v žiadnom prípade neposielame S-300 na Ukrajinu,takže už vtedy klamal,dobre vedel,že ich tam idú poslať.A vraj on nie je armádny expert🙈,tak čo potom robí na ministerstve obrany.

  6. Prečo sme ich dali zadarmo? Patrioty sú,len zapožičané…idnes.cz.25.3.2022..Slovenský minister obrany Nad upozornil,že system Patriot nie je náhrada ruskeho systému S-300,je to,len další prvok protivzdušnej obrany Slovenska.

  7. prevádzkovať takéto zastaralé zariadenie je neskutočne drahé, servis, samotné rakety, všetko stojí milióny eur a osobne si myslím, že je fajn, že sa toho zbavili, a verím, že za to niečo získame

  8. Nakolko su S300 a aj Migy servisovane priamo rusmi a v tom sa uz nebude dat pokracovat tak su nam v podstate do roka dvoch uplne k nicomu. Zaujimavy postoj ukazal Fico ked vyzradil plan dopredu co mohlo sposobit znicenie odovzdania celeho systemu. Takto bude jednat aj v buducnosti tento kolaborant s agresorom?

  9. dať chudákom prostriedky na to, aby sa mohli brániť vrahom nie je podpora agresie, ale pomoc nevinným, komu sa nepáči, môže tam ísť osobne bojovať za svoju pravdu, nech nám dá potom vedieť, ako uspel

  10. Už dávno mali susedné krajiny minimálne vzlietnúť do vzduchu so všetkým čo majú a brániť svojho suseda pred brutálnou agresiou. Aj tak skôr či neskôr to budú musieť urobiť, na zabíjanie bezbranných civilistov sa svet už príliš dlho díva. Na ukrajine je dosť ropy a zemného plynu pre celú európu.

  11. Cely ten srot je ukrajincom akurat tak na jednu vec na hovno a na nic. Bez rakiet ktore dodavaju rusi je ten system nefunguje.

  12. Podme to tu deficikovat. Fico s Kalinakom zobrali kur*y sukromnym tryskacom na nakupy do Dubaja. Odtial z 5 hviezdickoveho hotela vysvetluje Zlovakom ako budu chudobny lebo sa predala s300 a preto je nafta o 20 halierov drahsia. V skutocnosti sme usetrili lebo ta s300 je na konci zivotnosti a delaboracia a servis je drahsi ako jej cena a celemu nato sme ukazali ze nie sme iba Zlovaci. Ak robi servis ficov kamos vyboh tak ako na migy tak asi hlavne fico bude chudobnejsi. Tri muchy jednou ranou.

  13. Rusi pálili raketami na železničnú stanicu, kde čakali stovky ľudí na peróne na vlak ako na spasenie, čakali na vlak ako na jediné riešenie záchrany života, niektoré zdroje uvádzajú že tam čakali tisíce ľudí. Ukrajinci, ktorý sú tu ubytovaní a sú v dennom kontakte s tými, čo tam zostali tvrdia, že rakety zasiahli železničnú stanicu a zabili desiatky ľudí čakajúcich v nádeji na vlak, zranili stovky ľudí. A na toto sa svet pozerá, dokedy? Dokedy budú plávať na mori tie skurvené ruské ľode. Ruska propaganda v tejto chvíli píše scenár dezinformácií najbližších dní, trolovia čakajú na rozkaz, blaha na peniaze. Mašinéria sa o chvíľu roztočí.

  14. Anonym,nie isté,či to boli Rusi,ako tiež nevieme,že Ukrajinci si robia zo svojich ľudí živé štíty.Hádam sa raz dozvieme pravdu.

  15. Tam bola tá s 300 a Ukrajinci tam nahnali civilistov mysliac si tam nebudú strieľať Boli to ukrajinské strely čo tam padali ukrajinec si pomyli čísla na zameriavaci Rusi tam strieľali lebo tam boli schovaný nemecký vojaci Určite to boli USA strelí lebo tam boli ruský vojaci s ukrajinskými ((((Boli to ob ľudia čo tam strieľali((((( Lebo platia dane aby pani mali na vojnu a mohli ich vraždiť zbrane robia iba zlo a odnesú si to normálny ľudia ))))) PS to je tak asi všetko nech sa nehádate

  16. Fico povedal že je to zlé tak čo sa čudujete že sa polovica Serede predposrala. Myslím že vláda spravila správnu vec. Je stokrát lepšie zamestnať a zastaviť Rusov ešte na Ukrajine ako niekde kde by sa to posunulo po Ukrajine.

  17. Přikláním k výzvě papeže, že je třeba okamžitě ukončit krveprolití. Také se obávám, že další a další dodávky zbraní válku prodlužují a vnímám, že jak Zielensky tak ani Biden nevyvíjejí vůbec žádnou diplomatickou aktivitu
    k ukončení války. Spíše mám bohužel pocit, že jim prodlužování války vyhovuje a nevinné civilisty obětují ve jménu já nevím čeho. Ve jménu něčeho odporného. Protože každá válka je odporná a špinavá a vítěze nemá. Biden neustále poplacává ukrajinského prezidenta falešně po ramenou a v jeho zvláštních výstupech, ve kterých vydírá další a další státy, žebroní
    o další a další zbraně, vyplachuje žaludek politikům, kteří odmítají mu zbraně poslat, ho ještě povzbuzuje. Zielensky je schopen se na utrpení vlastního národa zviditelňovat, pokrytecky objíždí nemocnice a „soucítí“ s raněnými lidmi a dětmi ve válce. Už několik let před válkou byly požadavky Putina všem známé. Stačilo, aby pokrytečtí politici lépe poslouchali. Tím se samozřejmě ani v nejmenším nezastávám Putina, protože je to on, kdo je jednoznačným agresorem. Jenže nejvyšší politici jak u vás tak i u nás v Česku se chovají hanebně, vystupují jako váleční štváči a mírem pohrdají. Pohrdám těmito politiky, mou úctu nemají.

  18. Ukrajina kupi od nas hufnice zuzany tak dufam ze to pomoze ochranit zeny a deti od ruSSkych zakaukazkych a moslomskych znasilnovacov a zlodejov praciek a chladniciek. Rusko je velke, rusko je krasne, rusko je mudre.. Len rus je hladny a nema ani pracku pan Blaha..

  19. Slováci sú momentálne najprijebanejší národ na svete,a teraz si píšte čo chcete aj tak je to pravda a strašne dlho ešte bude.

  20. PePo (pevný podpaľovač) v tvojom príspevku chýbal návod ako sa má vyjednávať s niekým kto sa vyjednávania osobne odmieta účastniť. Okrem toho sa všetky debaty a diskusie odkláňajú od základnej premisy – ruské svine mesiac zhromažďovali obrovskú masu techniky a živej sily na hranici Ukrajiny s cieľom ju napadnúť a zlikvidovať. Zároveň sa škerili celému svetu keď lživo obviňovali každého kto ich z toho podozrieval. Putinovi sa podarilo urobiť z našej opozície totálnych idiotov a nových Biľakov a osobne si myslím, že do minúty po dopade prvej zablúdenej ruskej rakety na humno v Ubli by sme dali Ficovi, Pelemu a Kotlebovi pááápááá, ale ani jeden by neutekal do bezpečia na východ, pardon jeden určite ale to by bolo Kalimu do Dubaja. A vám tupcom by odtiaľ masíroval tie blbé mozgy z koženého kresielka s pohárikom v ruke.

  21. Ze vraj S-300 nevie zostreliť balistické rakety, na čo nám potom bol a načo bude ukrajincom? Niekto dobre oje..va, povedal to gen vo výslužbe.

  22. Slovaci v Dubaji masivne investuju(particka fetakov)

    Daniel vodca dost dobre dopadol je na slobode, v rusku odporcovia vlady koncia v taboroch a na cintorinoch.

    Ja dufam ze cim skor tam poslu aj tie migy hrdzave keby aj nemali do nich rakety tak by nimi mohli trafit aspon tie vrazedne ruske lode a potopit ich. Tomuto sveto su tie migy uz k nicomu.

  23. S 300 ukrajinci vedia pouzivat a pouzivaju. Vedia nim znasat z oblohy hrdzave migy na zem. Je to kopa srotu vyrobena v rokoch rovnakych ako ta kopa ruskeho srotu na oblohe.

  24. vyborne , zbavili sme sa starych S300 za 150 milionov z roku 1985 a ziskali sme patrioti za 4miliardy z roku 1987 dovtedy dokial neskonci konflikt. no nekup to

  25. Pentagon právě potvrdil informaci, že nasazení systému Patriot na Slovensku je dočasné, a že se nyní bude pracovat na dlouhodobém řešení pro Slovensko, tak určitě. Že by Azov poslal střelu na Slovensko jako na člena NATO a opět to svedl na Rusy? Každopádně to jen potvrzuje fakt, že všehoschopne Chazarske loutky jsou všehoschopní. Klidně nechat Slovensko bez vzdušné obrany vedle Banderovskych teroristických svini bez vzdušné obrany, a o to právě jde

  26. Nezmazať p.Majko! 9. apríla 2022, 11:04 – ale no tak !!

    Poznate ma uz dost dolho na to, aby ste vedeli, ze prikazy NEakceptujem z princimu. Ved to poznate, prikazy vydavate tym, ktorych platite, mna nie. Ja som nezavisly.

    V suvislosti s tym linkom za mna toto:

    – premier Heger podla mojho nazoru v pripade navstevy minulej (ktoru neurobil) zlyhal. Mal tam ist rovnako, ako traja dalsi politici.

    – pri tejto druhej navsteve urobil SPRAVNE to, co urobil (moj nazor) a povazujem za spravne v obrannych systemoch sa orientovat na „klub“, v ktorom sme, teda NATO.

    NATO by sa velmi rychlo malo zbavit aj MIGov a vlastne vsetky tieto bolsevicke sracky by mali zostat uz len v muzeach.

    Ruska federacia sa ocitla na druhej strane. V casti sveta, z ktorej sme sa my nastastie dostali. Urobili tak dobrovolne a ponesu aj nasledky. Zial, aj my. Ale taky je svet. Znovu zial…

    A teraz link mozete vlozit napriek tomu, ze ide o iny nazor. Neodmietam iny nazor, odmietam vedome a cielene klamstvo.

    Uvital by som ale, keby ste okrem obycajneho skopirovania linku napisali nieco svoje. Ako to vidite Vy? A preco?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img