ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Premiér: SR podporuje vytvorenie tribunálu na potrestanie zločincov na Ukrajine

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Slovensko podporuje vytvorenie medzinárodného tribunálu na potrestanie vojnových zločincov na Ukrajine. Premiér Eduard Heger (OĽANO) preto ponúkne ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému tím odborníkov na vyšetrovanie vojnových zločinov v Buči a ďalších mestách. Pomôže so zdokumentovaním svedectiev Ukrajincov, ktorí utiekli pred vojnou. Predseda vlády o tom informoval na tlačovej konferencii. Spoločne so šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou sa so Zelenským stretnú v piatok (8. 4.) v Kyjeve.

SR chce tiež pomôcť s vývozom pšenice z Ukrajiny vlakmi cez Slovensko. Podľa Hegera sa tak zmierni celosvetový tlak na ceny potravín. „Dnes sú prístavy, ktorými štandardne odchádzala pšenica do celého sveta, blokované,“ poznamenal. Zelenského chce premiér informovať aj o humanitárnom hube v Košiciach, z ktorého sa vyváža pomoc na Ukrajinu.

Ukrajinskému prezidentovi chce tiež predstaviť povojnový fond na rekonštrukciu krajiny a vytvorenie reformného tímu, ktorý bude asistovať Ukrajine pre čo najrýchlejšie splnenie kritérií vstupu do Európskej únie.

Heger tiež vyvrátil tvrdenia, že pomoc Ukrajine ide na úkor Slovákov. „Pomocou Ukrajine pomáhame nám. Je to významná strategická investícia,“ poznamenal s tým, že štát rozumie tomu, aké je dôležité mať prosperujúcich a stabilných susedov. Premiér doplnil, že Ukrajinci bojujú nielen za svoju slobodu, „ale aj za nás“.

Predseda vlády vo štvrtok večer odcestuje do Kyjeva, stretne sa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Na návštevu odcestuje spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a so šéfom úniovej diplomacie Josepom Borrellom.

V marci Heger neodcestoval do Kyjeva spolu s predsedami vlád Českej republiky, Poľska a Slovinska po konzultácii s bezpečnostnými zložkami. Tie mu to vyslovene neodporúčali.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tým sa myslia aj ukrajinské vojnové zločiny na Donbase, Donecku a Luhansku, páchané posledných 8 rokov? Ako aj špinavosti spáchané počas majdanu? Napr. upálenie niekoľkých desiatok príslušníkov zásahových jednotiek v Odesse? Či zas a znova majú byť všetci hluchí, slepí a len tichučko prikyvovať? Ukážte mi jedinú európsku krajinu, ktorá nielen toleruje ale aj vyzbrojuje neonacistických militantov. Chodte už do pi.e s takouto politikou.

  2. Keby mal chrbtovú kosť, tak by žiadal vytvorenie tribunálu aj pre amerických vojnových zločincov. Len to by nesmel byť po päty vopchaný do amerického zadku. Všetkým by sa malo merať rovnako. Vojnový zločin sa má potrestať ktokoľvek ho spácha, je jedno či to je Rus, Američan, alebo niekto iný.

  3. To je ten Edko, co mal nalozene v galotach ked mal ist podporit Ukrajincov na Ukrajinu, hajit idealy a myslienky, ktore hlasal, spolu so Slovincami, Poliakmi a Cesmi? Im cest za obrovske gesto solidarity, jemu hamba, strach a zbabelstvo a kopanec do riti k tomu. Pardon, teraz tam uz ide aj napriek nebezpecenstvu, velky hrdina je z neho, teraz, ked sa Rusi uz stiahli, ze ho hamba nefackuje a aj vsetkych jeho vladnych poskokov. Bezcenny panak. Nic viac, nic menej. Presne takto isto by sa zachovali ak by sa stala podobna situacia na Slovensku. Zdekuju sa ako potkani. Ukrajincov bolo treba podporit aj tymto slabym gestom a ukazat nielen slova ale aj ciny. Zial nezvladol ani takyto jednoduchy ukon. Plna huba slov ale ked ma dojst k cinom tak ja nic ja muzikant.
    A ano vela ludi vratane mna zaujima kedy sa konecne pohne Slovensko dopredu lebo zatial cuva a kompetentni sa zacnu konecne starat aj o Slovenky a Slovakov… Toto je velmi smutne, ze sa tak nedeje. Ale volic spocita, to je iste.

  4. Slovan 7. apríla 2022, 21:19 – uplne v sulade s elementarnymi demokratickymi pravidlami platnymi uz patnasty rok v nasich mediach, Vam ako autorovi hrdo sa podpisujucemu nickom „Slovan“ davame sancu diskutujucim vysvetlit, preco do diskusie vkladate prispevky sposobom zakryvajucim Vasu identitu, resp. v pripade sirenia obsahu v rozpore so zakonmi sposobom stanujucim policii odhalit Vas.

    Davame Vam hodin na vlozenie Vasho prispevku standardnym sposobom. Ak sa tak nestane, Vas prispevok bude zmazany a noviny prijmu ucinne opatrenia na zamedzenie znauzivania diskusie na propagandu a sirenie nenavistnych komentarov.

  5. Anonym 7. apríla 2022, 22:52 – pozrel som si to video, ktorym tu zasieras diskusiu. Fakt veris niecomu, kde na mapy urobia hviezdicky, vseobecne sracky „presmeruju“ tam kde im to vyhovuje a nedaju moznost vyjadrit sa druhej strane?

    Nechapem, ako sa moze tak vela ludi nechat poblaznit takymito okatymi nezmyslami…

  6. Miloš Majko 7. apríla 2022, 22:17
    Vážený pán Majko, neviem, čo je na mojom príspevku neštandardné, alebo poburujúce. Používanie VPN nie je v našej krajine trestným činom. Opravte ma, ak sa mýlim. Príspevok nemá propagačný charakter, nehanobím v ňom žiadnu rasu, národ ani nepropagujem hnutia potláčajúce ľudské práva. Je samozrejme na Vás, či ho zmažete alebo ponecháte. Vyjadril som ním len svoj názor, nič viac, nič menej. A len na záver dodám, že Ukrajincov mi je nesmierne ľúto, ale rovnako roky trpeli a trpia ľudia na východe Ukrajiny čo celý západný svet dlhodobo ignoroval. Už neplatí, že je človek ako človek? Prajem Vám pekný deň.

  7. Slovan 8. apríla 2022, 7:19 – nie, nie je to trestne. No je to nemoralne, neeticke a Vy viete, preco pouzivate VPN pri prispevkoch obdobneho obsahu.

    V druhom prispevku ste retoriku uprvil, k tomu prvemu doplnte fakty a zdroje. Este stale ste v casovom limite.

  8. majko má pravdu.sa pozri čo píše ten putinov trolík.majko má svätú trpezlivosť lebo to mohol odstrániť.takých trolíkov je teraz milión

  9. Miloš Majko 8. apríla 2022, 7:38
    Nemorálne v čom? Nepácham trestnú činnosť, jediné čo Vám teda prekáža, že nevidíte identitu. Používam legitímny nástroj pri zabezpečení svojho pripojenia. IT odborníci dokonca odporúčajú používať VPN zabezpečenie. Nie som troll, nie som v Rusku, som človek s vlastným názorom. Rôznorodosť názorov by mala byť vítaná. Lenže v liberálnom svete je názorová rozchodnosť nepriateľ č.1, o čom sme sa mali možnosť už mnohokrát presvedčiť.
    Dobre, ideme na fakty:
    1. Do dnes akceptovaní hrdinovia na Ukrajine
    https://www.aktuality.sk/clanok/259758/neonacisti-za-ukrajinu/

    2. Zábery prezentujúce vojnu, pochádzajúce ale z úplne iného časového obdobia
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/socialni-site-valka-na-ukrajine-rusko-fake-news-dezinformace-videa-zabery_2202270500_aur

    3. Prebratie moci a bezprávie v Odesse
    https://je-to-inak.livejournal.com/68512.html

    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/391860-masaker-v-odese-je-stale-mokvajucou-ranou/

    https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1035850-na-ctyri-desitky-mrtvych-po-nepokojich-v-odese

    Či príspevok ponecháte alebo zmažete je na Vás a je mi to jedno. V každej vojne trpia najmä nevinní. A verte, že veľmi dúfam a verím, že sa toto utrpenie čo najskôr skončí. Vojna je svinstvo, aj tá, ktorú v našich médiách nevidíme.

    Pekný víkend.

  10. Vietnam,1.mil.obeti,Irak 2.5. míľ.obeti.Afganistan 800 000 obetí,Kongo 5.mil.obeti.Libia,450 000 obetí Ako štát úplne likvidovať,Jemen400 000 obetí,a neustále pribúdajú.Srbsko 250 000 obetí.medzi nimi veľa civilistov.Puc v Chile,Puč v Argentine.Granada.atd.To neboli zločiny?

  11. Hm, ak príde k serióznemu vyšetrovanie vraždenia v Buči budeme veľmi prekvapení kto vraždil ….. ale Rusi to neboli …..

  12. V Česku ich už milujú, hlavne Ukrajinci,ktorí poctivo makajú na stavbách a mafošom z Ukrajiny musia platiť poplatky,

  13. Slovan 8. apríla 2022, 9:57 – mylite sa a mna mrzi, ze svoj omyl znovu vydavate za fakty.

    Keby som odmietal ine nazory, jednoducho by admini alebo ja zmazali prispevky, ci ine nazory.

    Problem mam s tymi ludmi, ktori tupo kopiruju vsetko, co sa im paci bez riesenia, o co ide. Odmietam nepodpisane sracky bez uvedenia zdroja a odmietam prispevky vkladane cez anonymizery.

    Vy ste napisal ze si za svojim nazorom stojite. Klamete seba aj inych. Nestojite si za nim. Za svojim nazorom si stojim ja. Preto som pod nim podpisany.

    Ludia ako Vy maju zaujem sirit to, co sa Vam paci. Motiv je v danom momente irelevantny, pretoze vysledok je rovnaky.

    Preto sa zamyslite nad vlastnym konanim – nie nad mojim.

  14. Miloš Majko 8. apríla 2022, 11:28
    Pán Majko aké je riešenie? Riešenie sa malo hľadať pred vojnou. Nenašlo sa, pretože svet ignoroval čo sa dialo. Viete prečo kráľ Šalamún múdro panoval? Pred vynesením rozsudku vypočul obe strany. Kým sa svet nenaučí počúvať všetkých a nebude rozhodovať nestranne, nielen v prospech jedincov a mocných, budeme čeliť podobným konfliktom aj v budúcnosti.

  15. Slovan 8. apríla 2022, 12:05 – Vase tvrdenie “ Riešenie sa malo hľadať pred vojnou. Nenašlo sa, pretože svet ignoroval čo sa dialo.“ a „Kým sa svet nenaučí počúvať všetkých a nebude rozhodovať nestranne, nielen v prospech jedincov a mocných, budeme čeliť podobným konfliktom aj v budúcnosti.“ ma vazny hacik.

    Ukrajinsky Donbas uz osem rokov neokupuju „svetovi zeleni muzickovia“, Krym rovnako uzemie Ukrajiny neanektoval „svet“ a Ukrajinu nebombarduje „svetova“ armada. Za vsetkym stoji Ruska federacia na cele s prezidentom Putinom a Ruska armada.

    Skusim inak – v juni bude sest rokov od umyselneho podpalenia mojho auta konkretnym clovekom, ktoreho cez sprostredkovatelov mala objednat konkretna osoba. Vsetci s menami a priezviskami.

    Napriek tomu, ze vo vysetrovacom spise vsetky mena su a su potvrdene aj mne osobne do oci relevantnymi zdrojmi, ja som neurobil jediny protipravny krok ani svojvolny krok proti ziadnej z tych osob. A to mi bola a je sposobovana skoda v ciastkach, o ktorych sa beznemu cloveku nezda. O nemajetkovej ani nehovorim.

    Neznamena to vsak, ze nerobim kroky, ktore postupne smeruju k nastoleniu prava, spravodlivosti a ODHALENIU tychto KONKRETNYCH OSOB.

    Nie sme v stredoveku ani v devatdesiatych rokoch…

    A nikto dlhodobo nemoze byt a ani nebude ucelovo a pre vlastny prospech likvidovat ineho.
    Putinovi to teraz svet ukazal.
    Nepotrva dlho a ukazemu to nestranne aj Medzinarodny sud. Putin skonci zapisany v historii ako klon Stalina a Hitlera a Zelensky s Nobelovou cenou za mier.

  16. zelensky cenu za mier?to vazne,ste sa dal na alkohol?

    vidim,ze mate stale probem z anonymmy,nerozumiem preco,ved sem pise 99,9% ludi anonymne a vy odpovedate,ked ich povazujete za hnoj tak naco mrhate svoj cas odpovedami.
    snad je jedno ci SLOVAN sem pise cez anonymizer,ked nikoho neuraza,neosocuje,len ma iny nazor ako vy,myslim,ze to vam hlavne vadi.

  17. Prezentovanie názoru za fakty bez udania zdrojov? To, že Zelenský skončí s Nobelovou cenou za mier je váš názor prezentovaný ako fakt? Kde je zdroj?

  18. Anonym 8. apríla 2022, 14:02 – nie, to zatial nie je fakt.

    Je to moj manom a priezviskom podpisany nazor vychadzajuci z vyvoja tak, ako bol moj nazor, ze vojensky konflikt hrozi a bude.

  19. Priposratý Edko počkal pokiaľ sa Rusi spakujú od Kyjeva a potom keď sa pri Kyjeve vyjasnilo tak sa búcha do pŕs, že on ide podporiť Ukrajincov do Kyjeva. Čech, Slovinec, Poliak tam išli, keď bola búrka.

  20. Židovských spoluobčanov sme kedysi posielali v dobytčákoch do pece. Teraz sme pomohli susedom proti ruským vrahom. Aspoň takto. Super.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img