ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Novo vymenovaným prezidentom Policajného zboru SR je Štefan Hamran

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Minister vnútra SR Roman Mikulec vymenoval dnes 31. 3. 2022 do funkcie prezidenta Policajného zboru SR Štefana Hamrana, ktorý je v súčasnosti poverený výkonom tejto dočasne neobsadenej riadiacej funkcie od 16. 9. 2021. Štefan Hamran sa tak od 1. 4. 2022 stáva oficiálne prezidentom Policajného zboru SR.

Minister vnútra SR v súlade s novou právnou úpravou, rešpektujúc ustanovenia zákona č. 73/1998 Z. z., predložil Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť na funkciu prezidenta PZ meno jedného kandidáta a to Štefana Hamrana. Ten je v súčasnej dobe poverený výkonom dočasne neobsadenej riadiacej funkcie prezidenta Policajného zboru SR. Dňa 21. 3. 2022 sa na výbore konalo verejné vypočutie Š. Hamrana, na ktorom predstavil svoju víziu a koncepciu Policajného zboru. Po dôkladnom zvážení vzhľadom na doterajšie výsledky Š. Hamrana sa minister vnútra rozhodol vymenovať plk. JUDr. Štefana Hamrana do funkcie prezidenta PZ SR.

„Pána Hamrana som vnímal ako dlhoročného profesionála už vo funkcii veliteľa Útvaru osobitného určenia. Má za sebou hmatateľné výsledky nielen doma, ale aj na zahraničnej úrovni. Svoje kvality preukázal aj počas poverenia výkonom dočasne neobsadenej riadiacej funkcie šéfa PZ. Verím, že bude odhodlane a vytrvalo pokračovať ďalej aj v progrese reformy PZ, ktorú sme naštartovali,“ uviedol minister Roman Mikulec.

Prioritami nového šéfa PZ SR sú: reforma PZ na úrovni P PZ a výrazné personálne posilnenie regionálnych štruktúr; náležité materiálno-technické zabezpečenia pre policajtov (vozidlá, výstroj, výzbroj); udržiavanie schopných a spôsobilých profesionálov v systéme; zvyšovanie nárokov na morálny a odborný kredit všetkých policajtov s dôrazom na riadiace a veliace štruktúry; zvýšenie školiacich kapacít stredných odborných policajných škôl so zameraním na základné policajné vzdelanie; vytvorenie nového, motivujúceho, atraktívneho a stabilizačného systému platových a ďalších náležitostí policajta.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img