ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Humanitárna pomoc zo Serede putovala do Ľvova

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mesto Sereď organizovalo v dňoch od 13, 14 a 15. marca 2022 mestskú humanitárnu zbierku na podporu Ukrajiny. Mestská zbierka bola cielená a dopredu komunikovaná s ukrajinskou stranou. Putovala priamo do gymnázia v Ľvove, kde sa nachádza 150 až 200 vojnových utečencov.

Občania mohli priniesť nevyhnutné hygienické potreby, drogériu a zdravotný materiál. Rovnako sa vyzbieralo aj veľa oblečenia a voľnopredajných liekov, ktoré sú v momentálnej situácii veľmi potrebné. Spojilo sa mnoho občanov, firiem a spoločností, ktoré pôsobia v Seredi. Aj v tomto prípade Seredčania ukázali, že majú dobré srdce a vedia pomôcť.

Na miesto odovzdania prišli traja mladí ľudia z Ľvova – okrem dvoch chlapcov aj mladá, energická Oxana, menovkyňa riaditeľky gymnázia. Je neuveriteľnou náhodou, že jeden z nich – Andrij, absolvent Ľvovského gymnázia naše mesto Sereď v minulosti osobne navštívil, pretože tu bol na študentskom výmennom pobyte. Na Sereď spomínal len v dobrom. A poznal zo Serede aj bývalú učiteľku gymnázia Milinu. Práve ona pomáhala zabezpečiť potrebné povolenia. Milina Muzikářová (Peterová) je bývala učiteľka Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi a Obchodnej akadémie v Seredi, ktorá sa osobne pozná s riaditeľkou Oksanou z gymnázia z Ľvova. Vďaka týmto kontaktom bola humanitárna pomoc cielená a bolo dôležité, aby prišla na miesto určenia, čo sa v tomto prípade aj stalo. Milina potvrdila, že humanitárna pomoc zo Serede do Ľvova dorazila v poriadku a riaditeľka Ľvovského gymnázia Oksana Bratkevych, posiela do Serede srdečné pozdravy vďaky.

Primátor Martin Tomčányi s vedúcim AB Autoskla Adriánom Hodúrom odovzdali pomoc zo Serede osobne v neutrálnej zóne na poľsko-ukrajinskom hraničnom priechode Budomierz-Hrushiv, kam ich vojaci pustili iba so špeciálnym povolením na oficiálny prevoz humanitárnej pomoci. Cestu dlhú cca 1200 km absolvovali vo svojom voľnom čase. Vyrazili ráno pred piatou hodinou, aby už poobede mohli spoločne zásielku preložiť a odovzdať Ukrajincom, medzi ktorými bol aj spomínaný Andrij. Dodávkový automobil Fiat DUCATO Maxi poskytla seredská firma AB Sereď Autosklo-bicykle, ktorá uhradila aj náklady na pohonné hmoty.

Martin Tomčányi, primátor mesta Sereď aj touto cestou vyjadruje všetkým vďaku: ,,Ďakujem všetkým obyvateľom mesta Sereď za nezištnú pomoc. Ukázali dobré srdce a solidaritu. Oslovil som tiež niekoľko firiem, ktoré sa zbierky zúčastnili. Zapojili sa podniky ako FM Slovenská, Hubert, Elektro Plus, Poliklinika Pro Care Sereď, DSS Sereď a ďalšie. Najviac pomohla spoločnosť Amazon, ktorá prispela množstvom oblečenia a hygienickými potrebami. Vďaka patrí aj zamestnanom MsÚ, ktorí s humanitárnou zbierkou pomáhali. Osobitne ďakujem Miline Muzikářovej ( Peterovej), ktorá kontaktovala gymnáziom v Ľvove a po celý čas zabezpečovala komunikáciu medzi nami.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img