ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Návrat Wintera do Piešťan bol prekvapivý aj dojímavý

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Trnavský kraj zážitkov |MM|  Zimná sezóna zážitkových prehliadok, ktorá bola z dôvodu lockdownu
odložená z konca minulého roka na 12. februára 2022, bola úspešné zavŕšená túto sobotu.


Účastníci prehliadky Piešťany podľa Wintera sa prešli poslednýkrát v tejto sezóne po slávnom kúpeľnom meste so slúchadlami na ušiach, ponorení do príbehu zakladateľa Piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera. Pre veľký záujem pridala krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj z pôvodných štyroch sobôt prehliadky až do konca marca 2022.


Počas tohto obdobia mohli účastníci zažiť štrnásť prehliadok, na ktorých sa za celé obdobie prešlo na trase od sochy Ľudovíta Wintera na Kolonádovom moste až po Kúpalisko Eva spolu približne šesťdesiattisíc krokov, čo je asi päťdesiat kilometrov. „Nezažili sme ani jednu takú prehliadku, na ktorej by účastníci nemali na jej konci slzy v očiach. Winterov príbeh je fascinujúci a veľmi silný. O to viac, že dejinné udalosti dvoch svetových vojen a zmien režimov sú v týchto dňoch aktuálnejšie ako kedykoľvek predtým. Niektorých účastníkov sme videli na prehliadkach aj viackrát, iní kupovali
lístky pre aj svojich známych. Je to pre nás najväčšie ocenenie a už teraz sa všetci tešíme, že budeme v tomto projekte pokračovať aj v jesennej sezóne,” povedala Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.


V audiohre, ktorú účastníci prehliadky počuli v slúchadlách, účinkoval v hlavnej úlohe herec Vladimír Jedľovský a v ďalších rolách sedem umelcov z Divadla Jána Palárika v Trnave. V uliciach Piešťan naživo účinkovali dva ochotnícke divadelné súbory, spolu šestnásť hercov z Divadla na TrakOch a Univerzitného divadla THE.ART.RE. Osem hercov na jednej prehliadke tak prostredníctvom rôznych kostýmov, rekvizít, nenápadných signálov a presného časovania stvárnilo celkovo až dvadsaťpäť rôznych postáv.


„Chceli sme pre Piešťany priniesť niečo inovatívne, čo zatiaľ žiadne mesto na Slovensku neponúka. Podarilo sa nám prepojiť kreativitu a talent profesionálov z trnavského divadla s ochotníckymi hercami a s obľúbenou „silent disco“ technológiou. Podľa reakcií návštevníkov sme vytvorili naozaj výnimočné dielo,“ dodala Agáta Mikulová z krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.
Jedinečnosť týchto prehliadok spočívala nielen v inovatívnom spojení živých výstupov hercov v historických kostýmoch s umeleckým spracovaním pamätí Ľudovíta Wintera v audiohre. Účastníci mali možnosť objavovať skryté príbehy častokrát dobre známych miest, pomocou slúchadiel sa odpútať do reality a ponoriť sa do histórie.

Dozvedeli sa tak veľa nových informácií originálnym zážitkovým spôsobom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img