ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Hazardéri na cestách: Seat letel cez Šintavu rýchlosťou 122 km/h

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Počas sobotnej služby zistili galantskí dopraváci dve výrazné prekročenia povolenej rýchlosti.

➡️ Ráno zachytil policajný radar auto Mercedes, ktoré v obci Vozokany prekročilo maximálnu rýchlosť o 43 km/h.

➡️ Popoludní zas neustrážil nohu na plyne vodič auta Seat. Cez obec Šintava si to valil neuveriteľných 122 km/h.

Oboch priestupcov riešime formou tzv. objektívnej zodpovednosti a pokuta príde majiteľom áut priamo do schránky.

Upozorňujeme vodičov, že maximálne povolené rýchlosti nie sú stanovené len tak zo srandy, ale majú skutočný význam. Najmä v obci, kde je vysoké riziko, že na cestu môže neočakávane vybehnúť chodec, cyklista alebo malé dieťa, je nevyhnutné dodržiavať povolenú rýchlosť. Nech máte akékoľvek drahé auto, brzdná dráha jednoducho nepustí. Myslite na to, že pri nehode nezničíte život „len“ obetiam a ich rodinám, ale aj sebe a svojim blízkym.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Úplne typické na tomto úseku, najmä od úrovne „Rakety“ pri vjazde na most ponad Váh až po koniec Šintavy, ako keby väčšina vodičov zabudla, že za mestom Sereď je ešte obec Šintava a treba dodržiavať rýchlosť 50km/h, nie 60km/h a viac. Tento mesiac som týmto úsekom prechádzal autom asi 10x a každý jeden raz sa mi stalo, že sa na mňa vozidlá za mnou tlačili, dobiehali ma na doraz alebo predbiehali. A keďže si vždy nastavím obmedzovač rýchlosti na 50km/h, tak museli ísť rýchlejšie. No najhoršie je, keď vidím tie zduté tváre v spätnom zrkadle, lebo nechcem pridať, alebo nervózne lepenie sa / blikanie na mňa, bezohľadu na to, že mám deti v aute, či nadávanie si popod nos (ibaže by vodiči trpeli samo-mluvou). Lebo keď hlupáci riskujú pokutu a ohrozujú premávku, aj ja by som mal podľa nich robiť to isté.
    Dúfam, že sa v tomto príspevku nájde každý vodič, čo toto robí a odkazujem len jedno:
    Vždy, keď sa v tejto situácii pozriem do spätného zrkadla, vidím vo vozidle za mnou iba kopu hovna s volantom v ruke.

  2. Zodpovedný v/r-odič- povedz mi prosím teraz jedno. Nastavis si obmedzovač rýchlosti na 50km takže reálne sa suchces 46km a keď teda máš obmedzovač tak nohu na plyne nemáš (v obci veľmi múdre). Takže sa porovnaj s každým vodičom ktorý chodí rýchlosťou 54km na tachometri, čiže reálne 50 km. Kto má lepší reflex pri brzdení? Sám píšeš že väčšina vodičov sa na teba lepí a kto má možnosť ta radšej obehne. t
    Tak si prosím uvedom že asi je chyba v tvojej jazde. Plus z teba cítiť agresiu keď vidíš len kopu hovna za volantom. Za všetkých normálnych vodičov ťa prosím začni jazdiť normálne a nemaj komplex menejcennosti. Dik

  3. Zodpovedný vodič, ako iný píšu si len kkt..
    Zbožňujem tých, čo si myslia, že pomaly znamená bezpečne a tých, čo idú podľa tachometra. Už ti oznámili, že tachometer na osobnom aute ukazuje menej??

  4. Obmedzovač rýchlosti nie je tempomat, takže nohu na plyne mám pri jazde úplne rovnako, iba mi neumožní rýchlosť prekročiť. Ak ste ešte nepostrehli, tak tento prvok sa plánuje zavádzať do nových vozidiel povinne a rýchlosť vášho vozidla bude obmedzovať na základe dopravných značiek alebo GPS.
    Predpisová jazda „pomaly“ možno pre niektorých automaticky neznamená bezpečne, ale pre mňa osobne minimálne aspoň bez pokuty.
    A „šuchcem“ sa krásnych 49km/h, čo vždy zobrazujú aj stacionárne ukazovatele rýchlosti na ceste (čiže toľko by vám namerala aj polícia).
    Takže podľa reakcií vidím, že sa v tom predchádzajúcom príspevku mnohí našli 🙂

  5. Jaj veru ta Šintava to je raj pre pretekárov.A sa tu spomenula zelená Audina minule si to rozdávala z tmavým Mercedesom a v strede Šintavy už mali naložené min.130.

  6. Cim to je? Tu sa najde jeden slusny, zodpovedny vodic, ktory jazdi predpisovo a ked sa k tomu prizna, tak sa nanho zosypu rozni luzri a este mu vynadaju. A dokonca sa najde nejaky skurvysyn a dovoli si urazat aj deti. Co si taky zasluzi? Pomnicek pri ceste.

  7. Áno ospravedlňujem sa. Že obmedzovač nieje tempomat som si uvedomila až po dopísaní príspevku. Áno postrehol som v minulosti dokonca aj nejaký test s obmedzovacom ktorý nezožal úspech. Poviem vám asi teraz tajomstvo, ak pôjdete reálnych 52km žiadnu pokutu nedostanete, ba dokonca nebudete obmedzovať druhých v jazde, nikto vám nebude nadávať, lepiť sa a vyblikovat. Ešte raz vás za všetkých slusne prosím jazdite normálne. (Od 51km-54km všetko nad a pod sú buď slimaci alebo pretekari).

  8. Článok je o tom, že niekto išiel 122 km/h, ale v diskusii treba dodrbať toho, kto jazdí predpisovo. A ešte treba ponadávať aj jeho deťom. Mentalita na úrovni rozvojovej krajiny, ale chceli by sme tu Švajčiarsko.

  9. Nie, jednoducho ta predbehnem nepomyslim si nič, v klude budem pokračovať v jazde 52 pričom ty si to budeš rútiť 48 km rýchlosťou nasratý a dávať na mňa kam sa kkt ponáhľa:-)
    Toto je môj posledný príspevok v tejto diskusii tak ma kľudne hejtujte ďalej a kľudne si jazdite 48. Len pripomínam že tiež dodrzujem predpisy a nie som žiadny pirát ciest.

  10. Pán Majko zaujímalo by prečo vypinate pridávanie komentárov pod určitými článkami. V tých, ktorých sú o prekročení rýchlosti alebo o drogách necháte komentáre zapnuté aby si ľudia mohli nadávať a poukazovať jeden na druhého ale napríklad v článku o oceňovaní učiteľov kde by sa chceli viacerí ľudia vyjadriť vzhľadom na to, že ocenení učitelia sú tí z najhorších ich necháte zapnuté.

  11. Pani Iveta Tóthová, chcel by som vás poprosiť o odpoveď na moju otázku ohľadne vypínania komentárov na slávnostné oceňovanie pedagógov. Myslím si, že by sa k tomu viacero ľudí vyjadrilo. Ďakujem

  12. .
    Vsimol si si komentare ,,niektorych,, diskuterov? Hlavne tie mastne. Myslim, ze Ivetka nechce ,,taketo,, citat pod svojimi clankami. Ked tak pozri si komenty pod clankom o ministrovi skolstva.

  13. Chalan trošku pridal aby obehol dve autá hneď kauza z toho ťažký článok gratulujem… nezrazil sa pri tomto nebezpečnom manévri človek alebo matka s kočarom???

  14. . 31. marca 2022, 13:25 – presne, ako napisal diskutujuci – na SOL rozhoduje autor clanku ci, c kym a na akej urovni ma zaujem diskutovat.

    Ja spravidla diskusiu pod svojimi clankami nebolkujem.

    A toto nie je readakcny a uz vobec nie moj clanok.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img