ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Vizuál billboardov bol pravdepodobne prispôsobený mentálnemu nastaveniu niektorých občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Po zjavnom nepochopení symbolického významu obsahu billboardových plôch v Seredi a ich úmyselnom poškodení, sa autor a zadávateľ billboardov pravdepodobne musel prispôsobiť mentálnemu nastaveniu niektorých Sereďčanov neschopných pochopiť to, čo je vo svete praktizované minimálne od čias teroristického útoku na redakciu novín Charlie Hebdo.

Namiesto nápisu „MY SME UKRAJINA“ tak od dnešného dňa je na billboardoch „MIER UKRAJINE“.

Je smutné, že zrovna niektorí občania v meste Sereď sa musia verejne prezentovať práve takýmto spôsobom a to napriek tomu, že ide o vec minimálne pre pred vojnou utekajúcich Ukrajincov citlivú.

Žiaľ vzhľadom na vývoj vojnovej agresie vedenej Vladimírom Putinom a ruskou armádou voči suverénnemu štátu sa dá predpokladať, že utečencov bude pribúdať a pomoci zo strany dobrovoľníkov postupne ubúdať. Čakajú nás ťažké časy a je našou povinnosťou – pokiaľ sa chceme považovať za civilizovaný národ, trpiacim Ukrajincom pomôcť a urobiť všetko preto, aby sa aj v našom meste cítili dobre.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. mentálnemu nastaveniu niektorých Sereďčanov?? Tak pán autor inteligent, čo mal teda pochopiť občan žijúci na Slovensku so Slovenskou národnosťou pri pohľade na billboard: My sme Ukrajina?

  2. Netuším, ale tento článok pridal Miloš Majko a píše tu o nechapajucich obyvateľov Serede ktorí zjavne podľa neho nepochopili tak logicky bilboard s názvom My sme Ukrajina.

  3. Aké urážky? Veď pravdu napísal autor, trafená hus zagálala, ako vždy pod každým článkom, píšeš ako pritivna hus, ale to zakaždým, si odpovedajúci inventár tejto stránky!

  4. Kto spomenul slovo urážky?

    Veď ja sa ani netajím tým že napríklad tak ako aj ja, tak tak isto ďalších xy ľudí nepochopilo ten bilboard. Veď to je úplne nelogicky a zbytočne dávať takéto bilboardy po Slovensku. Tak prosím pekne vysvetli mi niekto zmysel toho prvého bilboardu a zároveň logiku a podstatu aj tohto druhého bilboardu. Ďakujem ty múdra hus

  5. Bilbord s týmto vizuálom výrazne lepšie vystihuje celosvetovú snahu o nastolenie mieru na Ukrajine. Tak mi aspoň hovorí moje mentálne nastavenie.

  6. Osobne si nemyslím že je vhodné cpať takéto billboardy na vstup/výstup z mesta. Nech si to objednávajúci nastrieka na fasádu. Pripadne tu sumu čo zato zaplatil mohol darovať domovu dôchodcov alebo na inú dobrú vec. Nechcem tu moralizovať ale prosím Slovaci už sa konečne spamätajte a prestaňte podoporovat vojnu. Ak máte v sebe toľko solidarity prečo nepomáhate našim? My tu nemáme detské domovi? Je nádherne ako sa vie Slovensko zomknúť s pomôcť ale keby sa to robilo iba u nás doma mali by sme sa ako krajina oveľa lepšie.

  7. Lukáš,sklamem ťa.Denník N,ktorý samozrejme,ako všetko,vie prvý,nás práve informoval,že Slovensko predbežne súhlasilo s darovaním MIG stíhačiek pre Ukrajinu.Len Naď žiada hneď za ne náhradu,tak tu vo štvrtok máme amerického ministerstva obrany.Takže do vojny nás zaťahujú.

  8. Mojou povinnosťou je v prvom rade uživiť svoje deti a manželku. Drvivá väčšina ľudí žije z ruky do úst pri platení hypotéky, či lísingu. Neostáva už ani na bežné veci a podpora vlády je nulová. Ba naopak, každým týždňom sa situácia zhoršuje. Adresujte svoju želanie „povinnosti“ nakŕmiť milióny hladných ľudí predovšetkým miliardárom v Európe a nie obyčajným ľuďom na Slovensku.

  9. Dobrý deň pán Majko,
    mám jednu otázočku, nemohli by ste osloviť dcéru našej pani prezidentky, niekde som zachytil, že má vystupovať na RTVS k téme “UKRAJINA” a tak ma napadlo či by ste nemohli pozliepať zopár slov do otázok a urobiť interview s ňou? Určite by to bolo zaujímavé, ste taký sčítaný a schodený a určite aj ona by sa tomu potešila, že sa môže vyjadriť tu na SOL, no a v neposlednom rade by sme boli radi aj my vaši čitatelia!
    Ďakujem

  10. Veru máme a to sa Naď dušoval,že je to hoax a štekal,ako nasraná čivava.Poľsko sa z toho pekne vyvlielko.By ma zaujímalo,kam budeme utekať my,aj s ukrajincami.

  11. Pan Majko čo ste nechodili pomáhať aj fotiť na Donbas? 8rokov ste mali na to čas.Tam trpeli ludia A zabíjali ich tam len za to že išli okopavat zemiaky.8rokov ich Putin prosil aby prestali a dohodli sa.viete ľudia už dávno nepozeraju hlúpučke správy O 19 00.práve preto sa tie bilboardy museli prispôsobiť mentálnej výbave týchto ľudí. …

  12. Takže tam 8 rokov trpeli a Putin prosil nech s tým prestanú a keďže neprestali tak im prišiel pomôcť tým že bombarduje mesta na juhu a východe Ukrajiny s veľkým percentom ruskych obyvateľov…úžasná logika…teraz by si ešte mohol spomenúť aj tých bioagentov…

  13. On bude len to svoje, má už svoj vek a so staršími ľuďmi je to už tak, treba ich nechať vyrozprávať a jemu sa uľaví pretože svoje ťažké myšlienky presunie na vás čitateľov a vy sa tu už vybláznite 😘

  14. Milý pán redaktor, občania Serede na rozdiel od Vás ( asi) dobre vedia, že MY SME SLOVENSKO a nie Ukrajina. Stačí sa pozrieť do atlasu. S vyjadrením mier Ukrajine iste problém nebude, nakoľko každý si praje, aby bol konečne v Európe kľud.

  15. bloger majko je hrdý slovák,
    ved ako píše otvorili sme bránu , vošlo auto a všetci sme plakali a potom sme plakali viacej krát.
    bloger keby boli nepokoje u nás tak by si asi tiež len plakal ale pri zavretej bráne. Prečo nepíšeš a tým za bránou neoznamuješ ako sa Slovač chovala počas vojny, neutekala – bojovala, ale dejiny slovenského národa sú ti asi šuma -fuk.
    Ty len odpisuješ články a výdatne pomáhaš rozoštvávať ľudí, neboj sa aj na teba raz príde.

  16. Vojna na Ukrajine je hrozná tragédia. Agresiu musíme odsúdiť a Ukrajine treba nielen vyjadriť podporu ale aj pomáhať. Som hrdý na ten bilboard, pretože keď som okolo neho viezol naše ubytované Ukrajinky, videl som na nich, aké sú hrdé na Slovensko a našu podporu a pomoc. Rovnako aj ja, som hrdý na každého, kto popri slušnom živote aj podporuje a pomáha Ukrajine. Každý podľa svojich možností.

  17. pre putin is animal 16. marca 2022, 21:43, chod ty na ukrajinu, ked si ukrajina a zober aj majka nech je hrdina v boji nie za pocitacom

  18. Opäť je pekne vidieť praktiky pána Majka. Sú rovnaké ako nášho pána bývalého premiéra. Keď pán redaktor dával príspevok s fotkou my sme Ukrajina určite sám netušil čo znamená Charlie Hebdo a mám ten názor, že ani 90%ludi. Po zistený čo tento výrok znamená nadobudol pocit ze môže ľudí nazývať mentálne nezrelymi. A presne tu je vidieť kto ešte nedozrel na kvalitného novinára. Už v prvom príspevku o bilborde, My sme Ukrajina, mohol ľudí upozorniť, že to môže mať spojitosť s útokom na vydavateľstvo Charlie hebdo a tento billboard sa riadi týmto sloganom, ale ako sme už dávno zistili jednoduchšie je ľudí urážať, ako ich niečo nové naučiť!!!

  19. pre Anonym 17. marca 2022, 9:42, ty trulko, ty si jeden s tych co stale opakuje lebo rusofili lebo spiony lebo fico, opakujes a hltas vsetko co ti povedia druhy, nemas vlastny nazor? asi si nesvojpravny? tak potom ta chapem!

  20. Je suis Charlie v preklade Ja som Charlie nemá nič spoločné s bilbordom. Inak by tam podľa všetkého malo byt Ja som Ukrajina a nie My sme Ukrajina. Pan redaktor dostudujte si to.

  21. to ze je majko despota vieme,ale vidiet,ze sa ozyva uz aj starecka demencia,o akej povinnosti tu trepes ,ze mame pomahat ukrajincom? ty tu diktovat urcite nebudes kto ma aku povinnost! z vlady tam budu posielat zbrane a mi tu budeme pomaly majetky predavat aby sme pomohli vselijakym zbehom,maju branit svoju krajinu ked ju tak miluju. to auto co vam pristalo z ukrajiny si veru hocijaky slovak nemoze dovolit.
    na stv-cke pozeram, ukrajinsky manzelsky par sa dovali na aute zn. LEXUS samozrejme vysmiaty od ucha k uchu,aj toto su utecenci,SME NAJSPROSTEJSI NAROD V EUROPE!

  22. kriste to naozaj? to vas kokotov nebetycnych seru niekde? a sem Majkovi vozia na hnojaku? Kto je odosielatel? brucho? alebo to z vlastnej kopy hovien sa sem kotite?
    a ten posledny -ano si najsprostejsi v eu.

  23. pre Anonym 17. marca 2022, 13:06, ty inteligent!!! vidime podla tvojho recoveho vyjadrovania kto je najsprostejsi! nrob hanbu panu majkovi.

  24. ach jaj,…takže už je aj problém ak ľudia utekajú z Ukrajiny na aute značky Lexus…asi ho tam mali nechať a ísť pešo alebo narýchlo zháňať niečo čo vyzerá viac „utečenecky“,..nejaká stará hrdzavá lada by bola asi v poriadku….

  25. Toľko dementných seredanov sa len tak nevidí jak tu pod článkom.
    IQ na spodnom prahu meratelnosti.
    Sláva Ukrajine. Hrdinom sláva.

  26. V BA sa už napĺňajú ubytovacie kapacity,nie všetci sú ochotní u seba niekoho ubytovať.Ak to dajú na základe hospodárskej mobilizácii povinne,nedopadne to dobre.

  27. Ľudia už dostávajú rozum a mienku o Ukrajincoch a to je fajn. Boli im podsúvane hlúposti v televíznych novinách ale reálne už tí co občas prejdú hranice mesta vidia tie Mercedesi a BMW, Lexus, Porsche a iné premiovky.. zafoliovane predné okna, zlate reťaze, zimné bundy v hodnote troch mesačných platov priemerného seredcana a my im posielame smsky a peniažky na “transparentne účty” Vojna je zlo, ale my sme tak jebn*tí národ že sa vždy doplatíme na našu dobrotu. Keby všetky peniaze, všetko to dobro a pomoc boli prerozdelené u nás v krajine tak životná úroveň by stúpla o niekoľko percent a iné krajiny by nám mohli závidieť ako sa tu žije. Inak nestíham sa čudovať ako Vás pán Majko ľudia začali nenávidieť. Čo sa to stalo? Aký je to pocit mat vlastný portál a čítať na ňom hnusné komentáre na svoju osobu? Že by sa Vám začalo niečo vracať? Keď som sem chodieval pred rokmi tak ste tu mal len posluhovačov. Prajem veľa čitateľov ✌🏼

  28. Preco si luzri ako Lukas myslia, ze pred vojnou budu utekat len bezdomovci. Ale aspon je uprimny- priznava, ze je jeb*uty.

  29. Lukas 17. marca 2022, 18:16 – mate uplne mylne informacie a vysvetlujete si veci uplne po svojom. Svoje nazory prezentujete zo svojho pohladu prevdepodobne bez poznania skutocnosti.

    Co sa tyka nenavisti – je nas skutocne malo, kto vystupuje pod vlastnym menom. Ja sa nad obsahom prispevkov zacnem zamyslat a pripustat si ich obsah az vtedy, ked bude mat voci mne konkretne popisane vyhrady osoba vystupujuca pod svojim realnym menom a nie oznacenim „anonym“.

    Hrdinov na internete je vela a ja nastastie vidim suvislosti ako medzi prispevkami a ich obsahom, tak medzi ich vkladanim pod konkretne clanky.

    Ako vidite, stahovanych prispevkov je minimum – snad len uplne prasata a prispevky vkladane do SOL sposobom stazujucim identifikaciu pisatela.

    Nemajte obavy, pokym som kludny ja, mozete byt aj Vy. 😉

  30. Ja ukrajincov neriešim,nech si aj zadky utierajú zlatým toaletným papierom,nezávidím im,chcem len,nech sa to už všetko skončí.Nasralo ma,že naša vláda schválila vyznamenanie Alexandra Dubčeka,k čomu patrí aj peňažná odmena vo výške 25 násobku platu ministerstva hospodárstva,či ako to je.Tak dobrovoľníci pomáhali zadarmo,Heger si spraví fotečku,ako mieša guláš,teraz sa vláda zobudila, dobrovoľníci sú nasraní.Takže za mňa,ja už nepomôžem,nech sa stará naša vláda.

  31. Áno. Sme v situácii,že nás Rusko môže napadnúť.Ale v to nedávam.Lebo by to zničilo definitívne celého Ruska.Svet proti Rusku.Nechapem co Putin sleduje toto napadnutie Ukrajiny.V Rusku je to iba čistá propaganda.Nevedia koľko Ruských vojakov tam umrelo. Vydel som záznamy.

  32. Jasné,že dobrovoľníci pomáhajú zadarmo,len bolo smutné,ako sa k nim zachoval Mikulec.Áno pán Majko,to je ten problém, súhlasím.

  33. Anonym problém je že tá naša vlada ako píšeš to zaplatí ale z našich peňazí. Inak s tebou absolútne súhlasím.
    Dobrovoľníci pomáhali zadarmo lebo chceli to je samozrejme ich dobrá vola ale štát im nepostavil ani len stan aby mali kde variť guláš zo svojich peňazí a potom zrazu cateringova firma dostane za to isté 1,6mil.. ktoré ako som už spomínal vyššie zaplatí každý jeden z nás či chceme pomáhať alebo nie.
    Pán Majko a vám nerozumiem tak najprv ich obhajujete a potom napíšete “ problem je, ze pre nas sa to este len zacalo” cely čas mám pocit že ideme názorovo proti sebe a zrazu sme sa stretli.

  34. Ty TELA primitívne, ešte raz si po sebe prečítaj a potom urážaj druhých. Nechápem o čom tu píšeš a prečo si ma berieš do svojej sprostej huby? Ja tu na Soľ nič nekomentujem. Komentujem na Fb a každý ma vidí, narozdiel od teba, čo sa schovávaš za anonym. Buď rád, že neviem kto si, lebo by si zle dopadol… TELA

  35. Je vidieť, kam sme to dospeli…všetci chlapi sa tu stavajú na zadné pod podpisom anonym, len aby sa nevedelo o koho ide, lebo väčšinou ide o obyčajných zbabelcov, ale pod anonymným príspevkom sa dokážu hrať na veľkých gangstrov…a je to vidieť aj v uliciach mesta

  36. som zvedavy čo budete robiť,keď budu prázdne regále v obchodoch,keď budeme hladny a smädny.. keď sem dojde 5.000 000 ukraincov a budu sa tu rozťahovať a robiť zle.. ukrainci nevedia čo je hygiena,bude to tu zamorené viac ako s covidom.. otvorte oči !!! zapnite mozgové kolečka a myslite na slovakov a naše deti !!!

  37. Autor článku, kde si bol pri bombardovaní Juhoslávie, vraždenia a krádeže Americkými vojskami v Lýbii, Kolumbii, Irak, Honduras, Panama, Guatemala, Somálsko, Rwanda, Kongo, Sudán, Afganistan, Sýria ??? Tam umierali civilisti, treba si zmeniť názov – „Závislý vládny plátok“.
    Novinár nie je nezávislý ak propaguje vládnu špinavú politiku a amaterizmus.

  38. Neschovávajme sa za demokraciu. Desaťročia sa tu niekto taktiež schovával za ROH. V súčasnej dobe sa nám darí robiť z demokracie karikatúru, ktorej obraz i podoba začínajú odpudzovať. Nerobme z nej insitný klub pre tých „najvernejších“.
    Ani komunistom nakoniec nestačili len oni.

  39. pre EXGOLVÁČ 12:08 – Nestačí, že súčasný režim nám určuje, čo si môžeme myslieť, čo si máme myslieť, ale dostávame sa do stavu, že si to aj musíme myslieť. V opačnom prípade nás tento režim, teda pro režimové orgány
    a inštitúcie, ktorým platíme dane a odvody, označí za triednych nepriateľov, ruských trollov, agentov, persone non grate! Toto je súčasná DEMOKRACIA, SLOBODA, NEZÁVISLOSŤ, nielen na Slovensku.

  40. Asi som už pristarý a slogan, že opakovanie je matkou múdrosti ma skôr irituje ako povzbudzuje… slovo DEMOKRACIA sa tu skloňuje a a opakuje poslednou dobou tak často, že mi je z toho-s prapáčením- na grcanie. Pred viac ako 60- rokmi som tak často nepočúval drísty o šťastnej budúcnosti vďaka našej jedinečnej KSČ ako dnes, keď pod pojmom demokracie je dovolené všetko, len aby som bol na tej správnej strane barikády. Ako hovorím- je mi grcno, ešteže nás nebudú čakať nejaké svetlé zajtrajšky, či………………….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img