ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Premiér: S vyhostením ruských „rozviedčikov“ nastáva bezprecedentná situácia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|   Spolu s vyhostením troch ruských „rozviedčikov“, ktorí sa kryli štatútom diplomatov, nastáva bezprecedentná situácia v dejinách demokratickej SR. Na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

„Tie obavy sme už mali dávno, že proruská dezinformačná scéna je prepojená aj na osoby v službách štátu. Zadržaní občania Slovenskej republiky, ktorí sú podozriví z vyzvedačstva v prospech Ruska, tieto obavy potvrdzujú,“ povedal premiér.

Podľa Hegera vidno, že „našu spoločnosť nerozožierala len doba kešu, daňových podvodov a machinácií pri verejných zákazkách“, ale aj korupcia, ktorá ohrozuje bezpečnosť občanov, dôveryhodnosť Slovenska v očiach spojencov, ale aj demokratické základy štátu. „Potvrdzuje sa, že sme sa vydali správnou cestou, keď sme zápas o očistu spoločnosti od korupcie a dezinformácií rozšírili aj na oblasť bezpečnosti a spravodajských aktivít. Zdravé zložky Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Vojenského spravodajstva majú aj v tomto zápase moju plnú podporu,“ dodal.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí uviedlo, že v pondelok (14. 3.) pri oznámení o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Bratislave bola ruská strana dôrazne požiadaná, aby konala v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch a plne rešpektovala zákony SR.

Pre spoluprácu s ruskou vojenskou rozviedkou polícia obvinila dve osoby pre vyzvedačstvo a prijímanie úplatku. Ide o bývalého funkcionára vojenskej akadémie Pavla B., ktorému navrhli väzbu, a dopisovateľa dnes už štátom zablokovaného webu Bohuša G. Obaja sa k skutkom priznali.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. roky naše aj okolité tajné služby upozorňujú hlavne na 2 riziká – terorizmus a Rusko. Dlhé roky to nikto nebral vážne a začalo sa to riešiť až po tom čo češi odhalili Vrbetice, a aj to bolo opozičného kriku čo si to dovolujeme – vyhostit troch diplomatov…dnes vidíme že to bolo stále málo

  2. Anonym 16. marca 2022, 14:22

    My sme mali v moskve celý slovenský dom, cháp to ako grand hotel, kam sa chodila opíjať elita SMER-SD a SNS. Celé roky to tam chodili pravidelne ogrciavať. Kurňa, tam bolo personálu, stálo to miliony eur ročne. Matovič keď prišiel k moci, dal to naložiť do kamionov, šabraky doniesol domov a všetko rozpustil a bolo vybavené. V FSB museli pozerať, bola to nevídaná drzosť a pohrdanie, asi odvtedy začali masívne financovať konšpirácie na slovensku.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img